April 2 2013

Det är så ovant att det är ljust så länge om kvällarna nu. Lika lång tid som det tar att vänja sig vid mörkret under hösten, lika lång tid tar det att vänja sig vid ljuset under våren. Egentligen är det ju knäppt, för det är de där ljusa dagarna man längtar efter när det är kolsvart klockan fyra på eftermiddagen. Ändå känner jag mig förvirrad när solen fortfarande är uppe vid sju. Det har varit en lång, kall och mörk vinter, de senaste dagarnas solsken gör ont i ögonen, inte bara ljuset i sig, utan alla färgerna som träder fram. Det är märkligt att tänka på exakt hur mycket de där mörka vintermånaderna kan förändra en.

That being said, det är rätt underbart när våren sakta kommer smygande. Fåglarna som kvittar, solen som för första gången värmer ens ansikte, att kunna gå en promenad utan att bylta på sig fem lager kläder först. Det är ännu inte så varmt att man kan gå runt i bara t-shirt, det var faktiskt lite svalt att kliva ut med en kofta märkte jag tidigare, men igår när jag gick en promenad vid stranden var det en snubbe som badade. Det misstänker jag dock var ett vad eller ett utmaning och han flög upp kvickt som fan, men han hann ändå doppa hela kroppen. Jag frös bara jag såg honom, det låg snö vid strandkanten och is på de små vattenvikarna som bildats i den mjuka sanden.

Nej, nu ska jag sluta tjattra om väder och vind. Igår lyckades jag faktiskt göra en hel massa saker, jag blev lite förvånad själv faktiskt. Först tittade jag ju på en fotbollsmatch, sedan gick jag en promenad, läste tre kapitel i boken jag håller på med, tittade på två avsnitt Kyle XY samtidigt som jag redigerade och laddade upp bilder samt tidsinställde ett par inlägg här. Sen skrev jag klart ett litet arbete jag hållit på med ett litet tag. Se, jag saknar inte direkt skolarbetena och läxorna, men jag saknar att skriva arbeten och uppsatser om intressanta ämnen och när jag skulle skriva en sista uppsatts i Svenska C i våras hade jag en hel lista på saker jag ville skriva om. Jag valde sjöröveri, men när jag kollade igenom lista för några månader sedan insåg jag att jag ville läsa om de andra sakerna också, så jag bad mamma låna några böcker på skolbiblioteket och satt mig sedan och skrev ett arbete om världens sju underverk. Väldigt intressant faktiskt. Tror jag ska skriva ett par till och kryssa av ämnena på min lilla lista allt eftersom. "Är du helt sjuk i skallen?" kanske ni tänker nu och möjligen är det så, att jag är lite knäpp som gör sådant här. Det handlar inte alls om att jag har tråkigt här hemma, utan snarare att jag vill lära mig mer om saker vi aldrig läste om i skolan. Tror jag ska skriva om samurajer nästa gång!

Vilket långt inlägg det blev... känner att jag spårade ur rätt ordentligt idag haha! Ska ta och avsluta detta nu, gå en promenad och läsa vidare i min knasknasiga bok när jag kommer tillbaka. Jag bjuder på en gif på det vackra målet Demba Ba gjorde igår, som tog oss till semifinal. Tills vi ses igen; ha det bra!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0