Baby cats
Det närmar sig med stormsteg

Är helt slut efter en galen vecka full med läxor, uppgifter och mängder med plugg. Nu har jag helg i alla fall och jag behöver ju inte nämna hur jäkla skönt det är! Men det slog mig att jag tar studenten om två veckor imorgon och då insåg jag att dessa konstiga halvdagar fulla med sista-minuten plugg och betygssamtal gärna hade fått släpa sig fram nu. Två veckor är liksom ingenting. Ett blink och sedan är allt förbi. Hur har detta året kunnat gå så fort? Hur är det möjligt att det bara är femton dagar kvar innan jag springer ut? Galet.

I alla fall. Dagen. Den har varit lång och jobbig och tröttsam men helt okej ändå! Tog bussen in till stan i vanlig tid imorse, arbetade på uppsatsen tillsammans med Josse och varvat med tumblr så var vi klara vid kvart i elva. Okej, varvat med mycket tumblr. Egentligen la vi inte till jättemycket mer på själva uppsatsen, vi var bara tvugna att söka rätt mycket fakta och det tog en hel del tid. Nåja, det är klart nu i alla fall. Färdig och inlämnad, så nu är den kursen också klar. Vilket är sjukt haha. Efter det satt vi kvar och väntade, jag pratade med lite lärare och vi försökte peppa Malin som har enormt matteprov just nu. Glad att jag inte är i hennes skor men jag är säker på att hon kommer lyckas! Anyway, när vi äntligen lämnade skolan vid typ tjugo i tolv lämnade Josse av mig på vägen till stationen och jag mötte upp mamma för att testa min balklänning en sista gång + ta med den hem. Så nu kan jag lyckligt nog stryka för alla klänningarna på min "att ha"- lista. Känns galet bra! Och ja, nu sitter jag här hemma, med mat i magen och ingenting att plugga på. (Lögn, jag har ett prov på måndag, men det orkar jag inte börja med nu...). Tror faktiskt jag ska sätta mig och läsa bara för att jag kan. Och för att boken är bra haha.

Like a highway to the past


31 maj 2012

Egentligen har vi ju sovmorgon nu (fast så hade vi det inte egentligen men så har vi det ändå... typiskt LBS det där, att snurra till det så!). Men jag och Josse åker in till skolan ändå för att arbeta klart med vår uppsats. Om inte det säger "duktiga" så vet jag inte vad! Jag menar, jag offrade två timmars sömn för detta! Och en väldigt intressant dröm som tog abrupt slut när väckarklockan ringde. Hatar när sådant händer. Anyways, jag har inte mycket mer att säga just nu, min frukost är strax klar och öhum... kattungarna hälsar godmorgon, hihi.

Allt vände

Jag trodde faktiskt att detta skulle bli en utav de dagarn denna veckan, som vi faktiskt skulle göra en massa saker på. Men det visade sig när vi kom till skolan, att Emma är i Göteborg (ja, jo, det visste jag förstås redan). Men ingen i klassen var där förutom jag, P och José. Ingen lärare kom, ingen vikarie kom, ingen admin, ingen rektorn, ingen sa någonting. Hade vi inte fått veta att Emma var borta på andra vägar hade vi suttit där som dumma fån. Känns ju inte helt okej faktiskt. Jag tog i alla fall tag i tiden och gjorde klart mitt CV samt skickade in det. När vi skulle leta upp Calle tog vi en omväg till vår kära gamla fotosal, 101:an, och hängde gubbe där, vilket var nykommet och riktigt kul faktiskt. Efter att vi sedan pratat med Bruce stack vi upp till vårt vanliga klassrum, läste lite psykologi och väntade in resten av klassen. Men bara Malin kom. Så när Emine kom in och såg sig runt och frågade "är detta alla?" ja, då insåg vi att det inte skulle bli en vanlig lektion. Efter lite diskuterande fram och tillbaka så kom vi fram till att vi kunde skriva the listening part, som är det vi hade kvar på engelskan, ni vet, innan vi får betyg... det gick väl så där, främst för att de pratade sjukt fort (jag läser engelska C så jag är van vid att läsa/prata/lyssna på människor som pratar fort på engelska) så jag menar inte att de pratade sjukt fort. De pratade i den takt jag var van vid. Bara det att jag skulle läsa frågorna/lyssna/svara på frågorna på samma gång. Det var inte det lättaste får jag medge. Och så hackade skivorna och vi fick börja om och sedan tog allting slut mitt i en berättelse och ja, det var konstigt helt enkelt, men allt som allt gjorde vi vårt bästa på det vi hade att stå på. 

Vi slutade i alla fall efter det och jag gick bort till sjukhuset, svängde inom apoteket och fick skjuts av mamma till Köpinge för att hämta bilen där och sen köra hem. Ni hör ju hur omständigt det är bara att ta sig hem. Nåja, jag var jättehungrig när jag klev ur bilen men ville ändå ha in katten, så jag gick där och kallade, men ingen Poe kom. Vilket var konstigt, eftersom hon alltid kommer när man kallar. Så jag kollade i det lilla huset. And guess what. Där låg katten bland blod, smuts och smörja tillsammans med fem übersöta små (med betoning på små) kattungar! Ah, den lyckan går inte att beskriva. Halvsprang/halvdansade tillbaka till ytterdörren medan jag skrev av mina lungors fulla kapacitet; "KATTUNGAR MAMMA VI HAR FÅTT KAAAAATTUUUUUUNGGAAAAAAAAAAR!!!". Så vi ägnade en liten stund åt att göra det fint för dem på altanen, flytta upp dem, ge Poe mat och så vidare. De ligger där ute och har det bra nu och jag ska själv äta om en liten stund. Kattungemys står på schemat, men först senare ikväll, så några bilder kommer inte förens då. Troligtvis imorgon dock. Men mer om det senare, min mat är klar nu!

30 maj 2012

Kändes som jag inte fick en stunds vila igår. Efter jag kommit hem åt jag och sedan spenderade jag en timme framför skoldatorn och mitt CV (det är snart färdigt. Har jag inte sagt det länge eller har jag bara tänkt det jättelänge? Bara detta också, sedan är jag färdig... bara detta med... haha). Ganska precis tre minuter innan Top Model började var jag klar med dagens arbete, tittade på det och gick och la mig direkt. Ne andrum där inte. Och idag har jag lektioner fram till två, men jag slutar åtminstone tidigare i eftermiddag än vad jag gjorde igår, så det är ett plus i alla fall...

Dreamweaver, are you kidding me?

Har äntligen kommit hem och fått på mig mina mjukiskläder, men det tog tid får jag meddela! Visserligen hade jag ju sovmorgon imorse och det var riktigt skönt, och på textkommunikationen fyllde vi bara i en enkät, så det var helt okej. Men på svenskan, däremot, höll jag mitt tjugo minuter långa föredrag om sjöröveri. Det gick dock helt okej, men att stå framför klassen och babbla i tjugo minuter är inte helt min grej. Även om det handlade om Blackbeard och piratskepp. Anyways, efter det fortsatte jag och José att rätta vår vetenskapliga uppsats (med rätta menar jag självklart läsa igenom alla tolv sidorna och ändra minsta lilla fel). Sedan åt vi lunch, som var... nja, inte helt okej god. Och efter det, tisdagens huvudpunkt. Webbdesign. Dagen till ära fick vi jobba fritt och jag satt i en och en halv timme och försökte få min hemsidas två undersidor att se likadana ut som indexsidan. När jag väl fixade det råkade jag förstöra alltihopa igen och sedan var jag tillbaka på ruta ett. Den ruta ett jag stod på för typ tre veckor sedan... men det blev bra ändå i slutet och jag hann till och med peta in några meta-taggar, så nästa vecka ska jag bara fixa ett javascript och sen jävlar är jag nog färdig. Jag säger nog, för att jag och Dreamweaver inte är bästa vänner. Jag säger nog, för att jag vet att min dator kommer göra någonting så att allting förstörs. Eller så kommer jag klanta till det själv. Båda de två senaste sakerna är mycket troliga.

Jag åkte hem sedan i alla fall, med P och halv fyra bussen. Hann dock bara vara hemma i typ en halvtimme innan vi åkte in till stan igen. Tanken var att vi skulle hämta ut balklänningen, men den skulle jag visst testa en gång till med mina skor, som jag inte hade med mig, så det får jag göra senare i veckan. Jag fick i alla fall med mig två nya, mycket efterlängtade, böcker hem. Alltid något, I guess. Nu blir det mat i alla fall och efter det ska jag fortsätta arbeta med mitt CV, titta på Top Model och sova. Och tänka på Jejje, som tagit studenten idag. Grattis, grattis hälsar Skåne ♥

Tonight we are young

Vår fina lördagskväll i Osby började med en timmes roadtrip med miss Sigrid herself. När vi sedan landade gick vi husesyn (mycket har förändrats hemma hos Joss sen vi var där sist märkte jag haha) och när vi sedan skärpte till oss bakade vi en improviserad paj. En impopaj helt enkelt. I väntan på att den skulle bli klar drack vi sangria och tittade på Harry Potter och sedan åt vi. Pajen var otroligt god, får nämnas. Helt supermusig faktiskt! Efter maten gick vi ut en långrunda i byn, lekte på diverse lekplatser och skolgårdar och tog (självklart) mängder med (mindre) fina bilder! När vi sedan lekt färdigt och njutit klart av det underbara vädret återvände vi hemåt, ät kladdkaksmuffins och tittade färdigt på filmen och sedan var klockan helt plötsligt halv tolv och det var dags att styra bilen hemåt!Vår finfina paj!

De flesta bilderna blev så här. Fokus på helt fel ställen och motiven? Jag vet inte vad som hände där...

Det kallas avskedskram...

29 maj 2012

Idag har jag, för första gången på jag minns inte när, sovmorgon på en dag som inte är en fredag! Hurrajhurra! Haha, nej men det var rätt välbehövligt faktiskt, det får jag erkänna. När jag kom hem från skolan igår satt jag bara framför datorn och arbetade med mitt CV/redigerade bilder och efter en promenad/kvällsmat gick jag upp till mig och försökte plugga in mitt piratföredrag som jag ska hålla idag. Vi får väl se hur det går... Så i alla fall, det var skönt att kunna sitta uppe lite längre än vanligt och plugga och ändå kunna sova åtta timmar i natt. Nu ska jag dock äta frukost, för jag ser att klockan tickar iväg. Skolan börjar prick halv tio och jag hade väldigt, väldigt gärna velat läsa igenom föredraget ytterligare två gånger till innan jag håller det. Minst.

Inspirerande


Lovely Monday

Som jag nämnde imorse hade jag ju ont i magen och det har jag fortfarande av och till. Jag sa ju att jag kanske skulle sticka hem lite tidigare men ironiskt nog tog min måndag en helt ny vändning! När jag kom till skolan så skrev jag en läsövning i engelskan vilket följdes av en ganska lång rast (well, längre än vanligt eftersom standardrasterna på LBS är 10 minuter haha). Sedan skrev jag ett läxförhörsprovgrejs i projekt och företagande och sedan slutade jag, wihiwiho! Jag var hemma vid tolv, åt och tittade på ett avsnitt UB och för skrivande stund håller jag på att blogga på tumblr. Näst på tur står att baka paj, vilket följs av "gör färdigt CV" och "plugga in mitt föredrag". Such a fun day!

28 maj 2012

Skulle ju egentligen laddat upp lite bilder här igår, men för att vara helt ärlig så redigerade jag inte ett endast litet dugg! Istället satt jag framför den första Pirates filmen och tracade en jäkla kamera i typ två och en halv timme. Det blev ett snyggt resultat dock... haha. Och det var ungefär det jag gjorde med min söndag! Och nu är det måndag och lilla jag har ont i magen. Vilket är så jäkla typiskt eftersom jag har två prov idag (okej, ett prov och ett större läxförhör...). Ännu mer typiskt är det för att det första är direkt på morgonen, men det andra är på den sista lektionen... Vi får se om jag stannar kvar ända tills dess, men jag ska in nu i alla fall och skriva det där satans engelskaprovet så får vi väl se hur det går. Inte direkt pigg på något annat än att gå tillbaka till sängen, så ja, jag vet inte riktigt...

27 maj 2012

När resten av Sverige satt bänkade framför ESC igår spenderade jag min kväll i Osby tillsammans med Zigge och Josse, vilket jag är hundra procent säker (speciellt efter att jag tittat på reprisen av endast prisutdelningen) var bra mycket roligare än och sitta framför det där programet. Hur irriterande var inte de där jävla svenska kommentatorerna som aldrig kunde hålla käften och hela tiden upprepade "Alltså vi ska inte ta ut något i förskott men det ser bra ut och om vi vinner...". Vet ni inte vad "inte ta ut något i förskott" betyder? För det var precis vad ni gjorde. Anyway, det var kul att se poängen, men egentligen skiter jag i alltihopa. Vilket drar mig tillbaka till gårdagskvällen, det var bra mycket roligare att sitta hos Josse och titta på HP och äta kladdkaksmuffins än att titta på det där skitet. Känner att detta inlägget blev både konstigt och snurrigt, men jag bryr mig inte riktigt, ville få ut min irritation någonstans haha.

Eftersom det är söndag idag ska jag självklart plugga, det vet ni ju. Men jag ska också gå igenom alla de där sjuka bilderna vi tog igår och se om det finns någon jag kan lägga upp här senare. Jag tvivlar på det...

Vintage dream© Mikaela Olsson

26 maj 2012

Maj springer iväg och medan alla andra är ute och njuter av det underbara vädret så sitter jag själv inne vid datorn och gör läxor. Igår var jag dock hos frisören och testade balfrisyrer och när vi kom hem grillade vi. Men så fort maten var uppäten försvann jag upp till mig och arbetade vidare med mitt föredrag och när jag inte orkade skriva mer på det satt jag och tracade till mitt CV i två timmar framför Ugly Betty. Vilket sedan resulterade i att jag drömde om mitt CV + allt jag behöver göra med det innan det är färdigt/UB. Det var en galen blandning, får jag erkänna haha. Men det positiva var att när jag vaknade upp var jag supertaggad på att jobba vidare med CV:et, så efter min frukost är det de jag ska göra!

P.S Ett hus körde precis förbi. Ett hus.

Projektarbetsredovisningsdagen

Nu är jag hemma efter en egentligen helt onödig dag i skolan, men som faktiskt visade sig bli ganska intressant. Hur det nu går ihop. Och jag kom inte "just hem" heller, utan för närmare två timmar sedan. Men jag skulle läsa Årsboken/äta/titta på Ugly Betty och så vidare och så vidare när jag kom hem så ja. Anyway. Vi hade ju projektredovisningar idag och det var faktiskt väldigt intressant att titta på alla andras projekt! Linneas fick mig nästan tårögd, hon hade klippt ihop en jättefin video med bilder och klipper från hennes resa till Afrika där hon lämnade donerade kläder till ett barnhem! Rebecca hade gjort en sjukt snygg kokbok med amerikansk mat och Malin gjorde en undersökning mellan analoga och digitala kameror som hon sammanställde i en bok, som jag visserligen inte hann titta på, men det såg coolt ut! Och ett gäng spelare hade filmat en skejtvideo som faktiskt var det enda projektet som fick dubbla applåder (det säger väl det mesta) och en annan spelare hade skapat en miljö till ett datorspel som fick hela MPKR09 att dra efter andan. Detta följdes av Banafshes kommentar "Ja, de där spelarna gör ju faktiskt riktiga saker på sina lektioner...". Kände att min klass fick en dänga där, men å andra sidan har hon ju rätt. Vi gör ju aldrig något haha. Anyways, kul att se andras projekt och när redovisningarna var över ändrade jag och José på vårt samhällsarbete innan vi stack hem igen. Ni ser. Onödig, men intressant dag!

25 maj 2012

Kom på alldeles nu att jag inte bloggade igen igår, hade faktiskt tänkt lägga upp lite bilder, men ärligt talat hade jag fullt upp hela dagen! Satt i köket i flera timmar under eftermiddagen och redigerade bilder samt arbetade med min interaktiva pdf och på kvällen ägnade jag två och en halv timme åt att börja skriva på mitt föredrag i svenska. Inte helt illa pinkat får jag ju säga! Och nu är jag uppe tidigt, en fredag. Kan inte minnas när det hände sist, på grund av att jag skulle till skolan. Men det ska jag idag. Projektredovisningar av hela slanten och det ska väl bli kul antar jag haha. Ser att klockan springer iväg nu, måste äta frukost, men jag bloggar igen senare idag!

24 maj 2012

Bilen är fortfarande på lagning, så jag fick helt enkelt stanna hemma idag också. Ska alldeles strax äta frukost och sedan ska jag pilla lite med min interaktiva pdf och redigera bilder. Och skriva på mitt föredrag i svenska! Som vanligt har jag dåligt samvete när det gäller att sitta inne och plugga när det är så fint väder ute, men i dagens fall är det faktiskt helt okej eftersom bönderna fått för sig att det är en fantastiskt bra idé att gödsla när solen skiner och det är 25 grader. För ingen vill väl ändå vara ute när det är så perfekt väder, så varför inte förstöra hela Hovby med illaluktande skit? Nu när ingen ändå vill vara ute...

Alice in Wonderland pt I

© Mikaela Olsson

Klänning by Ida

23 maj 2012

Eftersom bil1 är på lagning och mamma behöver bil2 så kunde jag uppenbarligen inte ta mig till skolan, då min flygande matta behöver specialbränsle från månens norra halvklot, och där av fick jag plugga hemma idag. Som ni ser är jag ju till och med uppe tidigt och så fort jag ätit min frukost ska jag sätta igång med att skriva svenskagrejs och arbeta vidare med min pdfmojs. Det blir nog bra detta, tror jag nästan!

Crazy day is crazy

Rubriken säger allt. Imorse, när jag stod och plattade håret, kom jag på att jag inte sett bilnyckeln, som alltid ligger på samma ställe. Så när jag kollar finns den självklart inte där. Ringer mamma, men hon vet inte. Ringer pappa, som skickar mig på en vild jakt genom hela huset. Keep in mind, detta var när jag egentligen skulle köra. Hittar den äntligen, stressar på mig ytterkläder, tar väskan och springer ut. Kör i 80 på en grusväg (vilket bara det var en galen ride), kom faktiskt i tid till bussen och åker in till skolan. Trodde vi skulle göra en massa viktiga saker idag, men istället satt jag av både textkommunikationen och svenskan. Hehe, rättelse: på den första lektionen pluggade jag lite projekt och företagande samt bloggade och på den senare duellerade jag och Josse på Pottermore till förbannelse. Lunchen var dock ganska god (ingen vattnig pasta idag!) och sedan hade vi en dubbeltimme webbdesign med två genomgångar och fritt arbete med våra egna hemsidor. På vägen hem höll jag och P först på att dö av värmeslag, både ute och i bussen, där det var omöjligt ännu varmare. Sen höll vi på att krocka också, men det är en annan historia.

Nu vankas mat och sedan ska jag leta rätt på katt1 och katt2, lägga mig i skuggan och bara vila. Kan behövas efter denna dagen!

I am the ocean, I am the sea© Mikaela Olsson


22 maj 2012

När jag kom hem igår vilade jag faktiskt större delen av kvällen. Som tur var hade vi inga läxor (well, till idag i alla fall) så jag tog en paus från det och ja, jag kan säga att det var välbehövligt. Läste istället ut min bok och gick på en liten fotorunda för att få luft, men blev matt och fick gå in och lägga mig igen haha. Känner mig som en gammal tant ibland... Sov faktiskt en hel natt utan att vakna en enda gång men jag gick också hand i hand med de konstigaste drömmarna. Å andra sidan, när gör jag inte det?

I wanna be the last thing that you see


Excuse me, but did you call for headache?

Känns som dagen har gått i expressfart, så här i efterhand. Men den sniglade sig fram imorse. Vi hade betygssamtal på engelska och pluggade naturkunskap mellan varven, sedan skrev vi provet och jag hade mitt betygssamtal. Efter den extremt smaklösa lunchen hade vi mediekommunikation med ännu mer betygssamtal och sedan stack jag en kvart in på (vad som faktiskt verkade bli en intressant) projekt och företagandet. Började känna av illamåendet + fick huvudvärk efter lunchen, så jag är hemma nu, för att äta och vila resten av kvällen. Ingen läxa till imorgon och det tackar jag för.

Fun fact: Fick höra av tre lärare idag, att jag var uppe och nosade på MVG i tre olika ämnen. Frustrationen.

21 maj 2012

Efter att jag ägnat faktiskt större delen av gårdagen åt att plugga till det där jäkla provet var det kanske inte så konstigt att jag blev illamående och kände mig hängig. Om jag blev illamående av själva pluggandet är dock ännu oklart... Haha, nej men jag gick och la mig tidigare och försökte vila ut det, men mår fortfarande inte helt hundra perfekt idag. Ska till skolan i alla fall (aldrig i livet att jag inte skriver provet nu, när jag ägnat så stor tid av mina fyra lediga dagar för att plugga på skiten). Men jag vet inte, vi får se om jag stannar hela dagen. Nu ska jag ha frukost i alla fall, och läsa igenom mina anteckningar en gång till...

Now what is this...?


20 maj 2012

Igår var jag och Josse ute och fotade en bra stund i skogen. Till och från regnade det och det var både kallt och trist väder. Idag, dagen före mitt förhoppningsvis sista naturkunskapsprov, skiner solen från en nästintill klarblå himmel och det är säkert över tjugo grader varmt. Jag ser inte rättvisan i att tvingas sitta inne och plugga en sån här fin dag, när allt jag egentligen ville var att det skulle vara soligt igår när vi fotade...

19 maj 2012

Är så sjukt, sjukt stressad just nu, att jag knappt vet vad jag ska göra efter frukosten för det står så mycket dagens att-göra lista. Förr var denna stressen inte lika fruktansvärd, eftersom jag snart skulle få sommarlov. Men nu kommer jag stressa ända fram till studenten och sedan stå där arbetslös och på jakt efter jobb. När får jag vila ut? Och varför anser skolan att det är bäst att lägga alla tunga grejer sist, inte bara sist på året, utan också på det sista året, som tekniskt sätt inte följs upp av ett lov, utan av arbete och arbetslöshetvånda?

Because why not?


18 maj 2012

Idag var jag duktig och ställde klockan på åtta, åt frukost och styrde mot Helsingborg för att leta vidare efter en utspringningsklänning. Det gick så där får jag säga. Först kom vi till Helsinborgs centrum och där testade jag typ fem klänningar inne på Vila varav en var helt okej, men tyvärr för stor. Så efter att jag och mami ätit en supersmaskig pasta till lunch körde vi bort till Väla. Där testade jag närmare åtta klänningar men nej, nej och åter nej. Eller jo, visserligen hittade jag en klänning, men den var varken vit eller studentaktig. Kände att jag snart skulle bryta ihop, så jag muntrade upp mig själv med den och såg det lite som en studentpresent till mig själv. Finis klänning. Anyway, jag hittade en balväska också och efter att vi gått runt i femtioelva timmar tog vi en glass och körde hem. Vi landade utanför The Mystery house för lite mer än en halv timme sedan så det blir väl middag snart antar jag. Och trots att det är fredagkväll ska jag faktiskt plugga naturkunskap. Fick småpanik när vi var iväg för att jag inte börjat plugga ännu och sedan insåg jag att jag inte har en utspringningsklänning så fick jag panik över det också. Stress, stress, stress. I will surely die before graduation.

17 maj 2012

Slog mig att jag inte bloggat än (så nej, jag steg inte upp för en timme sedan. För tre, faktiskt, så det så). Men jag vaknade elva imorse (eller jag tror det var när jag vaknade för jag låg kvar och halvslumrade till tolv...), läste och pratade med Micke innan jag steg upp vid två tiden. Efter jag åt frukost följde jag med mamma till affären och höll henne sällskap och när vi kom hem igen började jag på maten. Mycket mer än det har jag faktiskt inte hunnit med än men jag ska ta tag i allting nu och skriva klart hela projektrapporten och sedan duscha. Naturkunskapen får vänta en dag, jag har faktiskt ingen ork alls till att börja plugga på det riktigt ännu...

Gulklänningen & Den psykopatiska massmördaren

Hela klassen (eller ja, den halva av klassen som faktiskt var där idag...) bokstavligt hoppade ut från 107:an efter mediekommunikationen slutade. Långledigt. Igen. Well why not? Tyvärr kan jag meddela att jag kommer spendera denna extra långa helgen med att... ae det gör ont att säga det... plugga... naturkunskap. Japp. Svider i mitt hjärta. Anyhow, den sorgen tar vi då! För att snabbare än snabbast dra igenom dagen: vad jag och P gjorde imorse, ja det vet ni ju redan. Och sedan satt vi mest av samhällen (jag arbetade faktiskt lite med min projektrapport. Faktiskt). På pyskologin såg vi klart den där myskomyskofilmen som numera kommer gå under namnet "filmen där gulklänningen blev skjuten i baken". Japp, ni läste rätt. Slutet var minst lika konstigt som början och jag kunde inte låta bli att skratta lite här och där vilket gav mig en aning dåligt samvete. Jag menar, filmen handlade ju om en massmördare... Nåja, när den var slut fick vi sluta så jag och P satt kvar i fönstret och fortsatte spionera. Sedan åt vi och efter det hade vi då en och en halv timmes mediekommunikation där det inte hände mycket mer än att vi sjöng julsånger och planerade inför studenten. Mindre än en månad kvar nu. Aj.

Just like any other day

Jag och P spionerar på byggarbetare och målare, just like any other day on LBS. Oh, and this is happening too;16 maj 2012

Gav tillslut upp arbetet med rapporten igår och tittade på Top Model innan jag fick och la mig. Får väl avsluta uppgiften senare idag men jag känner mig inte ett dugg sugen på det kan jag meddela. I vilket fall som helst så ska jag ju först vara i skolan till två, så låt oss nu hoppas att denna dagen blir bättre än de två senaste för annars vet jag ärligt talat inte alls vad jag gör...

Dumma dag

Om jag tyckte att lördagen och gårdagen var två usla dagar så tog denna dagen helt klart priset. Efter att jag kommit till skolan och egentligen bara lämnat in mitt personporträtt i textkommunikationen satt jag och försökte arbeta med min projektrapport som tydligen har blivit helt fel vilket får mig galen. Galen I tell you GALEN! Ja, som ni märker... anyways, på svenskan gjorde vi ingenting, så jag försökte arbeta vidare men satt fast och huvudvärk hade jag också, så jag och J stack tidigare, åkte hem var och en på sitt håll för att få undan lite arbete och i mitt fall också vila skallen. Så mycket vilande har de tyvärr inte blivit, arbetat så mycket jag kan med rapporten men det känns verkligen som jag står i kvicksand. Ska dra några tag till och sen ger jag upp för idag. Huvudet bultar, tankarna är en enda röra och jag är trött, så trött.

15 maj 2012

Jag vet inte varför jag får för mig att det ska vara lättare att stiga upp på en tisdag än på en måndag, för det stämmer ju verkligen inte. Inte ett dugg pigg är jag och jag har en lång, lång, lång dag framför mig. (Nej, inte en stor, stor, stor dag utan en lång, lång, lång!). Känner mig inte ett dugg pepp på någon av lektionerna... nu när jag tänker på det så det enda jag faktiskt känner mig pepp på är att gå och lägga mig igen. Faktiskt.

There goes my DNA

När jag åkte till skolan imorse tänkte jag "det är bäst för alla lärare att vi gör något vettigt under dagen, så jag faktiskt lär mig något och inte bara sitter av lektionerna nu när jag tvingat mig upp från sängen." Synd att vi inte gjorde någonting. Haha, nej jag ska inte vara alltför pessimistisk; jag gjorde faktiskt två fina loggor i mediekommunikationen och vi färdigställde vår vetenskapliga uppsats, J och jag. Men inte mycket mer än det blev gjort. Först var liksom Emine sjuk på egelskan och ja, lista ut resten själva. (Kan ni inte lista ut vad vi gjorde? Does Harry Potter give you a hint?) och på naturkunskapen hade vi en låååång genom gång. Lunch och så en väldigt rolig mediekommunikationslektion, varav rubriken. Hela dagen avslutades av en låååång genomgång på projekt och företagandet (men genomgången handlade om naturkunskapen. Ja, smaka på den ni!). 

Nu när jag kommit hem/ätit/snabbchattat med A/återhämtat mig/myst med Mary/bloggat klart ska jag ta itu med det sista på projektrapporten så att den blir klar och kan lämnas in, ja, förhoppningsvis imorgon faktiskt!

14 maj 2012

Jag lovade mig själv när jag vaknade imorse att jag inte skulle börja babbla om hur trött jag är och hur mycket jag hatar måndagar och blablabla. Sedan insåg jag att det finns inte så mycket annat att prata om en måndagsmorgon som denna, förutom att vädret är helt underbart perfekt och fint. Vilket jag inte riktigt... alltså att det är fint väder är ju egentligen skit samma för mig, för jag ska ju vara i skolan hela dagen, eller hur? Så det känns som att allt jag säger på något sätt kan kopplas ihop med dagen, hur mycket jag hatar att jag måste sitta inlåst hela dagen och hur enormt trött jag är. Så jag känner att jag ska sluta prata nu, äta lite frukost och faktiskt försöka vara lite positiv. Just det, försöka, ni läste rätt.

"It's not a letter, it's an ode"

“The foe you gave was strong and brave and unafraid to die.
Speak to the Lord for our comrades, killed when the battle seemed lost.
They went to meet a bright defeat – the hero’s holocaust.
False is the vaunt of the victor, empty our living pride.
For those who fell there is no hell – not for the brave who died.” - The Pacific

13 maj 2012

Gårdagen var helt klart en sådan dag där allting går fel. Vad jag än gjorde och hur mycket jag än försökte så lyckades jag inte. Så jag gjorde inga läxor (med den turen jag hade igår hade väl skoldatorn kraschat) utan vandrade mest omkring i huset som en osalig ande i förhoppning om att jag inte skulle dra någon olycka över mig. Men nejdå, nejdå, inte blev dagen bättre av det. Och den avslutades på det absolut äckligaste sättet och sedan tvingade jag mig själv till att somna ifrån all skit. Vaknade upp, varken pigg eller glad, men definitivt på bättre humör när jag såg solen, vid tio tiden. Sedan dess har jag legat och läst i min myskomyskobok (hur i hela världen lyckas jag få tag på alla de konstigaste böckerna som existerar där ute?) och nu ska jag äta frukost. Och ta tag i de där läxorna jag inte gjorde igår. Och fota. Helt klart fota.

12 maj 2012

Känner mig helt tom i huvudet, har inget kul att berätta alls. Har egentligen ingenting att berätta över huvud taget. Som ni såg igår så spenderade jag min fredagskväll med att skriva på min projektrapport. Den ambitiösa delen av mig är väldigt stolt och numera inte särskilt panikslagen längre. Den är visserligen inte helt färdig, men jag har tio sidor med idag än vad jag hade igår vid denna tiden haha. I övrigt så är vädret trist idag också så jag ska nog hålla mig inne och pilla lite med andra läxor, som att sätta ihop mitt personporträtt i InDesign och välja ut bilder till mitt CV! Det låter kanske tråkigt, men sådana här uppgifter är bra mycket roligare än att, låt oss säga, börja plugga till det där naturkunskapsprovet jag har om nio dagar...

Försenat födelsedagsgrattis!

Kattungarna (de är inte direkt ungar längre haha) fyllde ett år igår! Eller ja, den tionde, men det är fortfarande fredag för mig. Anyway, jag tittade igenom en bunt bilder på min telefon och hittade en hel del andra på datorn också, så jag tänkte bjuda på dem här, som ett litet sent födelsedagsfirande typ! De flesta är på Mary, men sånt är livet haha. Åh, mina gulleungar ♥
Produktiv

Detta är vad jag kallar produktivt. Har skrivit klart större delen av min projektrapport nu. Nästan tio hela sidor på fyra och en halv timme är inte helt, helt dåligt får jag ju erkänna!11 maj 2012

Inte alltför mycket hände igår, det regnade till och från mest hela dagen så jag låg inne (precis som jag förutstpådde) och jag verkligen inte ett ända vettigt dugg. Jag anar att det kommer bli ungefär likadant idag, men jag måste verkligen ta tag i projektrapporten och börja skriva på den nu. Så min dag kommer antagligen bestå av ett krig mellan mina två halvor; den lata och den ambitiösa (och just nu också panikslagna). Fin fredag va? Plugg, plugg, plugg...

När man delar alla hemligheter, stora som små© Mikaela Olsson

10 maj 2012

Trots att skoldagen igår var kort så blev min onsdag lång ändå. Flög fram och tillbaka mellan stan, huset och Åhus för både promenader och bio. Japp. Jag såg Hungerspelen en gång till. Men jag lovar att det var sista gången nu. Tredje gången gillt säger man ju och trots att jag sett filmen förut så var det kul att se den igen. Det är ju alltid speciellt att se en film på bio ju. Anyway, slutpratat om det. Studiedag har vi idag så jag passade på att sova länge och ska faktiskt äta frukost så fort jag är färdig med detta inlägget. Ska städa och möjligen fota lite idag, har jag tänkt mig, men det är mycket möjligt att jag kommer lägga mig i sängen och knappt inte röra mig på hela dagen. Typiskt mig.

Evig rubrikbrist

Eftersom jag lyckades smöra till mig skjuts med mamma hem efter skolan, så klev jag innanför dörren närmare en timme före jag brukar vara hemma! Det kändes bra kan ni tro! I övrigt så har skoldagen faktiskt varit helt okej. Imorse gjorde jag och J det sista på den vetenskapliga artikeln och på psykologin tittade vi på en myskofilm om en seriemördare. Efter det åt vi något märkligt och väldigt lustigt till lunch, jag tror det skulle föreställa fiskburgare och potatismos, men jag är inte säker... Och på mediekommunikationen hade vi ytterligare en genomgång i InDesign innan vi fick arbeta vidare med våra CV. Så ni ser, en helt okej dag! Nu hade jag tänkt äta (för att ta igen det lilla jag åt vid lunchen) och sedan ska jag läsa ut mig bok. Efter det... får vi se vad som händer!

Irriterad elevHittade detta på adela. Men jag håller med. Det är irriterande!

9 maj 2012

I vanlig ordning så hade jag tänkt lägga upp lite bilder här igår, men jag hade faktiskt fullt upp hela dagen! Efter frukost ägnade jag och J närmare fyra (!) timmar på att skriva på vårt arbete, and safe to say, det var välbehövligt. Efter det var de middagsdags och sedan satt jag mig bara snabbt vid datorn en kort stund innan ja la mig i sängen och läste i närmare två och en halv timme. Och sedan... dubbelavsnitt i Top Model. Vilket jag märkte, nu i efterhand, (jag gick och la mig precis efter det) kanske inte var så bra. För i natt har jag drömt någonting av en blandning av Top Model och Hungerspelen. Ja, lista ut resten själv ni...

8 maj 2012

Eftersom bilen är på lagning, and I therefor can't get my ass to school, sitter strandad här i huset så gav jag mig själv en liten sovmorgon som följdes upp av tre kapitel i min fina lilla bok. Efter det åt jag frukost och nu sitter jag och Josse som bäst och planerar detaljerna över vår vetenskapliga artikel över... ja, facebook chatten, för att vara exakt. Är så extremt trött på detta arbetet nu (vi har hållit på med det i över tre månader nu) och det känns fortfarande som vi står i kvicksand och arbetar trots att allting ska in imorgon. Vill seriöst bara lägga mig ner på golvet och gråta av frustration just nu. Josse sa att jag fick lov att göra det när vi var färdiga, så jag ska logga ut härifrån nu, göra klart det där förbannade arbetet och sen ska jag gråta glädjetårar och dansa tre varv runt huset med Mary.

En irrivesibel... öh... grej...

Upptäckte idag att jag har all rätt till att hata måndagar. Visserligen var engelskan imorse helt okej, även om vi gjorde en del grammatik övningar. Dock fick vi höra att vi är klara med alla kursmålen och att vi nu, tekniskt sett, är färdiga med kursen. I fortsättningen ska vi arbeta med grammatik, men det kvittade i den stunden. Vi är tekniskt sett klara med kursen. Har ni någon aning om hur skönt det var att höra? Jag tror inte det. Efter engelskan hade vi naturkunskap som dagen till ära innehöll en genomgång (oväntat) som varade ända till lektionen tog slut (också oväntat) och gjorde att vi inte fick någon rast (väldigt, väldigt oväntat). Lunch på det och sedan hade vi en femtio minuters genomgång av interaktiva PDF:er i mediekommunikation, rast och sedan fortsatte genomgången. Dagen avslutades med Projekt & företagande, eller Project & Business enterprise, som jag och P numera kallar det. Genomgång där med, i en hel timme utan rast. Men vi fick sluta tidigare och kunde gå lugnt till rese med Ziggy. Summan av kardemumman är i alla fall; jag har all rätt till att ha huvudvärk!

7 maj 2012

Som ni vet ju så hatar jag ju verkligen måndagar och denna är absolut inget undantag. Hade svårt att somna igår och när jag väl lyckades vaknade jag femtioelva gånger (är det inte konstigt med tanke på att jag faktiskt var trött?). Vill bara återvända till sängen vilket inte gör tanken på naturkunskap, engelska och projekt och företagande ett dugg lockande.

Totalt onödig rubrik© Mikaela Olsson

6 maj 2012

Det känns verkligen som jag inte har någon tid till någonting längre. Vilket egentligen är lustigt med tanke på hur mycket tid jag spenderar på tumblr om dagarna. Hade tänkt ladda upp lite bilder här igår men det blev inte av. Istället låg jag och läste större delen av dagen och imorse blev jag färdig med boken. Detta fick mig genast att tro att jag faktiskt skulle ta tag i saker och göra lite läxor idag, men nejdå. Nu har jag varit uppe i snart två timmar och allt jag har gjort är att äta och sitta framför tumblr. Vet inte riktigt hur jag ska känna för det. Men jag ska verkligen, verkligen, verkligen försöka ladda upp lite bilder här senare, så inte bloggen står helt still. Som den brukar göra...

5 maj 2012

Får ju erkänna att det är rätt skönt att det är den femte idag, alla "May the 4th be with you"- skämten som cirkulerade runt igår tog död på mig där i slutet av kvällen. I övrigt är det en fin, solig lördag och jag har varit uppe i flera timmar faktiskt. Åkte in till stan med mamma för att leta efter den där perfekta, jäkla vita studentklänningen. Hittade inget så klart. Hur svårt ska det vara? Det är frågan. Det är frågan. Men två böcker fick jag med mig hem (sjävklart) och nu vet jag inte riktigt om jag ska köra huvudet i väggen eller lägga mig och läsa en stund. Båda alternativen är väldigt lockande faktiskt.

We can still survive


4 maj 2012

Visste ni att det nu är ett år sedan jag började lyssna på Asking Alexandria? Ett helt år. Vart har tiden tagit vägen? Det är också ganska intressant att tänka tillbaka på vad jag gjorde för ett år sedan och hur dessa 366 dagarna som passerat sedan jag för första gången lyssnade på dem har förändrat mig. Det är galet egentligen, hur ett enda band kan förändra en människa så mycket, så en att må så bra och alltid känna att det finns någonting man kan luta sig emot. Det är ju trots allt bara ett band. Men egentligen är det ju så mycket mer. Det är fem pojkar som ställer sig upp och säger "Detta är hur vi lever och om ni inte kan godkänna det så fuck off". De har blivit älskade för sin galna attityd och jag själv känner mig otroligt tacksam mot det där sjuka bandet. De är nog inte ett band som kommer bli godkänt världen över, men de är sig själva och det är de som är det underbara med dem. De får sina fans att vara sig själva också. Inte bry sig, gå sin egen väg och så vidare och så vidare. Det har varit ett tacksamhetens år gentemot Asking som alltid finns där när jag behöver dem som mest. Jag ser fram emot ännu ett år av att ständigt ha dem i närheten, i öronen, intill hjärtat. Someone, somewhere.

Den spionerande mannen på taket

Slog mig nu att jag inte bloggade när jag kom hem! Tja, bättre sent än aldrig antar jag. Åkte ju till skolan idag, hade textkommunikation och samhälle, men började må dåligt igen, så jag skippade engelskan (och den där vidriga håltimmen) och åkte hem med halv tolv bussen istället. Har legat och vilat under hela eftermiddagen (och passat på att läsa ut min bok) och nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Vila vidare, antar jag. Ska faktiskt försöka komma i säng i tid också, så jag kan komma upp och få någonting gjort imorgon, istället för att sova bort halva dagen. Men å andra sidan, det är rätt skönt det också...

Innan jag försvinner måste jag bara berätta om en liten småmärklig grej som hände innan jag stack från skolan tidigare idag. Vi sitter där som vanligt på samhällskunskapen och gör ingenting när P vinkar till sig min uppmärksamhet och pekar ut. Jag förstår först inte vad hon menar, allt jag ser är de vanliga lägenhetshusen och den klarblå himlen. Men sedan ser jag också det. Snubben som ligger och solar på taket tre meter utanför fönstret. Jag visar José som berättar för Zigge och Malin och snart står hela journalistklassen (ja, alla tio då) och stirrar ut på den där märkliga människan. Efter en stund sällar sig även Emma och Lasse till oss och sedan står vi där i fönstret och smygtittar på när han ligger och solar på taket, hoppar upp och börjar spionera ut mot gatan och sedan sätter sig ner igen. Solar benen lite. Lyssna på musik. Diggar, sjunger, viftar med händerna och knäpper med fingrarna. Flyger upp igen. Spionerar. Tittar två gånger. Sätter sig ner igen och så fortlöper det tills jag går ifrån skolan. Efter en update från Josse så hade Felix tydligen sagt till honom och, för att citera J, "Han formligen flög ner från taket. Udda." Ja, udda är ju det minsta man kan säga. Bara på LBS mina kära vänner, bara på LBS!

3 maj 2012

Kändes väldigt lustigt när klockan ringde imorse, det får jag ju medge! Magen kändes bättre igår eftermiddags och under kvällen, så efter att jag spenderat en liten stund i solen bestämde jag mig för att gå till skolan idag. Nu har jag har visserligen ont igen, så vi får se hur långt jag kommer, men uppe är jag och det är i alla fall någonting. Åtminstone för mig haha.

2 maj 2012

Fick så otroligt ont i magen igår kväll, så jag bestämde mig för att stanna hemma från skolan idag och tur var det. Spenderade större delen av morgonen i sängen, halvslumrande, halvojande. Nu har jag precis ätit frukost och ska snart dra mig tillbaka till sängen och vila vidare. Känns som en bra plan. Att bara ligga i sängen och vila precis hela dagen.

Nu börjar drömmarna© Mikaela Olsson

1 maj 2012

I flera dagar har jag tänkt ladda upp bilder här, men de bilderna jag vill lägga upp ligger på min skoldator och jag orkr ju inte starta upp den bara för att föra över dem hit... latvarning på mig där, men jag ska ta tag i det idag! I övrigt har jag en hel del att göra idag, bland annat ska jag baka bröd och ha den där fotosessionen jag funderat på i flera dagar. Och så ska jag gå ut, läsa kanske, fota en massa. Det är ju så otroligt, otroligt vackert väder idag också. Ibland glömmer jag bort, när det är kallt och vinter eller när det har regnat länge, hur mycket jag saknar solen när den är borta. Eller överhuvudtaget, hur mycket jag saknar våren. För nu kan vi väl ändå komma överrens om att det är vår, eller hur? Det är ju faktiskt maj...

RSS 2.0