Karnevalen 2012

Det har nu gått snart fem veckor sedan den magiska Studentveckan gick av stapeln och jag anser att nu, nu är det nog dags att berätta om den! Anledningen till att jag har väntat så långt är för att jag inte har haft alla bilderna, det har jag fortfarande inte, men det känns som om jag kommer glömma en det mesta om jag väntar mycket längre. Så vi börjar med Karnevalen, som gick av stapeln onsdagen den 13:e och om några dagar skriver jag om själva studentdagen!

Jag fick skjuts in av mamma efter en liten sovmorgon, har för mig att jag mötte upp Josse vid tågstationen runt kvart över tio eller något, och P joinade inte långt efter det. Vi satt vid Barbacka en stund och bara njöt av den gassande solen (det var olidligt varmt, riktigt kvalmigt!) innan vi drog oss genom stan och ner mot rese. Där mötte vi upp Zigge, Bea och en hel del andra klasskompisar. Lite över elva gick bussen ut mot Fjälkinge, vår destination var Muffes hus och vårt mission var... tja öh, förfest haha. Vi kom dit lite över halv tror jag, jag minns inte helt. Men jag kommer ihåg att vi träffade större delen, inte alla, men större delen av klassen där. Vi åt, dansade, snackade, hade allmänt kul innan det började spöregna (föga oväntat) men det hade, som tur var, slutat när vi gav oss iväg vid halv två. Och för er som inte vet/har glömt/är nyfikna, så var MPKR09 utklädda till cowboys och indianer! Så vid en helt vanlig busshållsplats någonstans i Fjälkinge stod 25 cowboys/indianer som dansade, skrek och dansade lite till i väntan på bussen. Kan också meddela att när bussen väl kom tog det en bra stund innan hela klassen kommit på haha... jag är ju medveten om att vi är en stor klass, men det är först när alla går på en buss en och en som man verkligen inser hur många vi egentligen är! Var? Är! (Past tense, vi hade ju inte tagit studenten än haha). I alla fall, i sjöng oss fram genom Kristianstads yttre krets och kom in till stan prick 14:00. Och för er som inte vet, karnevalen börjar 14:00 och bussen stannade på fel sida stan. Så 25 cowboys/indianer fick springa som galningar genom stans gator för att komma ner till Tivoliparken i tid.

I tid kom vi inte men det gjorde ingenting. Funktionärerna hade fullt upp med att försöka organisera tåget och få oss att stå ordentligt (när vi passerade förbi början av tåget hann jag få en skymt av Michelle, som stod och skrek på några fulla studenter som vägrade backa, haha). Det tog en bra stund innan vi hittade LBS i ledet (tåget var sjuktjävlagalet långt!) men tillslut, som en uppenbarelse, stod några musikare där och höll upp ett lakan med "LBS" målat på och vi flöt in i tåget. Det tog ytterligare en bra stund innan allting blev klart, innan alla hittade sin plats (tror många gick fel trots allt) och vi äntligen kunde gå. Men så plötsligt rörde allting på sig och alla började dansa, alla började skrika, alla började sjunga och hela skolor skallade ut sina sånger om wendesraggare och söderportare. Själva sjöng vi ut klassikern "Oh ah o-are, vi är lbsare" så högt vi bara kunde när vi lämnade parken bakom oss. Tåget ringlade sig framåt, ut över vägen där poliser stod och stoppade trafiken (först då insåg jag hur mycket hela grejen, hela studentgrejen i sig, berör alla i hela stan, inte bara mig, min klass och min skola. Det var rätt mäktigt faktiskt). Sedan tågade vi in i själva stan och plötsligt var det folk precis överallt. På båda sidorna om tåget stod främlingar och fotograferade oss, vinkade till oss, log, pekade och skrattade. Jag vet inte vad jag hade förväntat mig (jag har faktiskt aldrig varit nere i stan och tittat på karnevalen) men inte det här i alla fall. Vi passerade Lilla torg och in på en utav de större shoppinggatorna, affärsbiträden stod ute på trappan till butikerna och tittade på oss och föräldrar höll om öronen på sina barn när vi passerade, jag antar att vi gav rätt mycket ljud ifrån oss, men vad kan man vänta sig av ett tusen halvfulla artonåringar som ska ta studenten två dagar senare?

Vi vandrade gata upp och gata ner, sjöng och dansade fram och trängdes tillsammans med en massa folk som kommit på villovägar från sina klasser och skolor. Uppe vid BK var det fruktansvärt mycket folk och överallt blixtrade kameror, jag kunde inte låta bli att känna mig som en kändis, när jag gick där bredvid Josse och tittade in i kameror och log utan att veta vem det var som tog en bild av mig. Till slut återvände tåget ner mot parken i alla fall och redan innan vi kom ner till parkeringen och teaterhuset hördes musiken dunka från scenen mitt i parken. Ganska snabbt när vi passerat genom trädallén löstes tåget upp och alla sprang ner mot scenen och dansade till musiken. Sedan delade alla upp sig och min klass sjönk ner på en liten gräsplätt ganska mitt emellan scenen och teatern. Där satt vi sedan, lyssnade på musiken, skrattade, sjöng, satt-dansade, fotade och hade allmänt kul. Jag pratade lite med både Michelle och Sara som kom förbi, den förstnämnda hade nu tagit av sig funktionärs västen och den andra var utklädd till militär! Vi delade med oss av roliga historier, minnen och saker som just hänt vilket blandades med nuet och blev till saker som jag senare skulle komma att tänka på med ett stort leende på läpparna. Efter det hände dock inte särskilt mycket, vi gjorde inte mer än att bara hänga och det kan vara nog skönt det också. Vid halv fem tog jag och P bussen hem (för sista gången!). Fötterna ömmade och öronen värkte lite, men det var de värt. Ännu ett finfint studentminne att spara ner till framtida tillbakablickar!

Här nere följer en rad bilder som jag inte äger, de flesta tillhör Josse och Elin, men det finns en, rätt nära slutet, som är Muffes. Jag tog tillfället i akt att sno den från fb när jag såg den skymta förbi där för ett tag sen, det är något coolt över den helt enkelt! Dessutom, för er som inte har sett karnevalen (som mina icke-Kristianstads buddies) eller ni som inte kan föreställa er hur otroligtgaletjävlalångt tåget var (det är svårt att föreställa sig tusen studenter på en lång rad, tro mig, jag vet) så har jag här en liten länk till er. När jag själv var mitt i allting kunde jag varken se början eller slutet på tåget (inga dumma kommentarer om hur kort jag är nu och blabla, jag kunde faktiskt inte ens se början när vi svängde, så det så!). Fick för mig att vi var någonstans efter ungefär 75%, men videon visade mig fel. Väldigt fel. Nu har de visserligen inte med början, så det var inte hela tåget, men en hel del av det i alla fall. Nåja, videon från Kristianstadsbladet hittar ni HÄR
Trött cowboy-tjej på väg till förfest vid elva på morgonen!Förr i tiden var cowboysen och indianerna på vars en sida, men på 2000-talet delar de gärna en cider med varandra i ett partytält!Cowboys är förövrigt väldigt smarta...... och indianer hänger definitivt med i utveckligen av mobiltelefoner!Vi märkte oss också, för att visa vartifrån vi kom!Malin plockade fram en munsbit på bussen in till stan och jag minns tydligt hur Muffe utbrast "Hon drar fram en kebbe ur väskan mitt i bussen! Ae det är fan de sjukaste jag varit med om!"Och det var bland annat sådana här saker vi höll på med när vi kom tillbaka ner i parken sen haha. För er som inte kan se så är det Anya som flätar Dennis hår!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0