Perfect quality crap

Trodde att denna dagen skulle bli en sådan där måste-dag, men som vanligt hade jag fel. Det är de som är så irriterande med LBS, man vet aldrig vilken dag som kommer bli en måste-dag. Textkommunikationen var i alla fall sjukt tråkig, vi hade vårt möte som vanligt och sedan gjorde vi knappt mer. På svenskan skulle vi fortsätta hålla tal, istället delade Thomas ut gamla arbeten med personliga kommentarer på vilket följdes upp av individuella samtal och avslutades med tal. Jag fick inget papper med personliga kommentarer, jag fick inget individuellt samtal och jag fick inte hålla mitt tal. Helt jäkla onädig lektion som jag lika gärna kunnat vara utan. När vi åt sedan, kunde vi hämta ut studentmössorna och på webbdesignen var jag ute med Josse och Zigge för att intervjua folk till skoltidningen. Tog bussen hem med P vid halv fyra och sedan hämtade jag upp pappa innan vi åkte hem för att äta middag. I skrivande stund väntar jag på att Mary ska ätit klart så jag kan hämta henne och under tiden ska jag ha en stor James-spam på Little asking. För att få mig på bättre humör. Om det nu går, vilket jag faktiskt tvivlar på.Bjuder på en dålig kamerabild på min finis mössa!

31 januari 2012

Sista januaridagen idag, kan inte förklara hur skönt det är! Tänk att slippa januari i hela elva månader nu! Som de flesta säkert redan vet har jag problem med januari eftersom det är en lång, mörk och kall månad. Den startas upp med ett lov och avslutas av långa, trista dagar i skolan. Vädret är alltid dötråkigt och om det så är en halv meter snö eller tre plusgrader och ingen snö alls, är det lika fult, äckligt och hemskt. Jag är en april-maj-juni-juli-augusti-september-ochmöjligenoktoberomdenserutsom2011-människa. Jag vill ha värme och sol, eller åtminstone värme och mulet. Så jäkla trött på den här vintern som egentligen inte är vinter, med lite snö här och där, lite minusgrader då och då. Har det inte snöat och varit minusgrader under julen, då behöver det fan inte komma i januari heller! Eller februari, hör du det, väderguden?!

30 januari 2012

Förkylningstider. Det börjar märkas nu, inte minst på mig själv som har känt mig feberhängig sedan igår eftermiddags. Jag valde att stanna hemma idag för att krya på mig så mycket jag bara kan tills imorgon, för imorgon måste jag verkligen till skolan, det är en sådan där superduperviktig dag som jag bara inte får missa. Så jag ska stanna under täcket med katterna idag, kanske titta på en film och plugga in mitt jäkla tal.

I övrigt spenderade jag gårdagen med att plugga och ligga som en död fisk framför One tree hill under eftermiddagen. När det närmade sig kväll slog jag på tv:n och tittade på handbolls finalen (jag har inte sett en enda utav Sveriges matcher, men som den skånska jag är känner jag mer för Danmark så finalen var ju ett måste). Skrattade för mig själv när en utav kommentatorerna berättade att en i det danska laget var 2.12 lång och jag insåg att jo, han är mer än en halv meter längre än mig. Kände mig lite kort i det ögonblicket, det får jag ju villigt erkänna!

29 januari 2012

Idag vaknade jag upp på ett väldigt ovanligt men också frustrerande vis. En tant knackade på dörren vid nio (!) och när jag säger "knackade på dörren" så menar jag "bankade på dörren med sådan frustration att det först tycktes som om hon blivit utkastat från helvetet och försökte gräva sig igenom dörren för att kunna återuppta sin plats på djävulens högra sida". Det tog ordet 'brutalt' till helt nya höjder. Men jag somnade nog om ändå, tror jag, efter ett bra tag och när jag vaknade upp igen låg jag och läste en stund. Nu ska jag strax äta innan jag börjar med allt det jag inte gjorde igår, nämligen läxorna!

28 januari 2012

Jag är sämst på att blogga när jag är ledig haha. Men igår hade jag faktiskt en väldigt produktiv dag där jag både körde en runda och fotade och städade hela min våning! Lite stolt över mig själv faktiskt! Dessutom hann jag med att skriva lite och titta på Desperate Housewives med katterna. Fin kväll. 

Vet ni vad det bästa med att vara ledig på fredagarna är? Att när man gå och lägger sig känns det som lördagkväll och när man vaknar känns det som söndagmorgon. Behöver påminna mig själv hela tiden för att jag ska komma ihåg att det faktiskt inte stämmer, att det är lördag och att jag är ledig imorgon också! Visserligen grusas detta en aning av faktumet att jag behöver plugga en massa idag, men... det vill jag inte tänka på riktigt ännu haha.

27 januari 2012

Så galet skönt med lediga fredagar! Satt uppe en bra stund igår, tog en lång sovmorgon och rullade ur sängen för lite mer än en halvtimme sedan. Nu ska jag strax äta frukost och sedan vet jag inte riktigt... jag var fast besluten på att göra något vettigt idag, som att städa min våning, men när jag klev upp insåg jag hur skönt det skulle vara att köra en runda, kanske fota lite, men i vanlig ordning kommer det bara bli en utav de två sakerna, för jag kan ju aldrig lyckas hitta orken till att städa när jag har fotat. Eller fota efter jag har städat. Tuff val. I-landsproblemen alltså...

Det bestämde sig för att snöa

Idag har varit en väldigt fin dag får jag faktiskt säga. Varje onsdagkväll är jag lika lycklig för att jag bara ska upp tidigt en dag till under veckan men varje torsdagsmorgon mår jag dåligt för att jag har en lång dag framför mig. Men mest för att håltimmen stör mig. Hade inte den varit där hade allting varit så mycket bättre! I vilket fall som helst så åkte jag till skolan imorse, kom dit och hängde runt lite på twitter/tumblr som vanligt innan textkommunikationen började. Vi arbetade vidare med tidningen, jag och J vimlade runt i skolan och så hade jag ett litet möte med Banafshe, sedan slutade vi vid tio. Emma var hemma för vård av sjukt barn så vi skulle jobba självständigt på samhällskunskapen och när vi (efter många om och men) lyckats luska ut att Emine var sjuk idag också, så bestämde vi oss för att åka hem och plugga istället för att sitta kvar i skolan. Jag och P tog bussen vid fem i halv tolv och jag kom hem för knappt tjugo minuter sedan. Helt perfekt sätt att starta helgen på! Nu ska jag slänga ihop lite lunch, eller vad det nu blir av det, och sedan vet jag inte vad jag ska göra resten av dagen. Men det är de underbara med spontana ledigheter, man kan göra vad man vill när man vill hur man vill. Love it.

26 januari 2012

Det är otroligt egentligen, hur snabbt man kan gå från glad till ledsen. Hur snabbt någons värld kan förstöras, braka i sönder, totallt ramma ihop. Det är också otroligt hur lätt, enkelt och snabbt det går för någons värld att helt försvinna. Det gör ont i mitt hjärta hur enkelt det är att försvinna, det borde inte vara så lätt, det borde inte få vara så lätt.

Jag hade en bra rubrik, men den försvann...

Är helt slut, men det positiva är att min skolvecka är färdig om tjugofyra timmar och tro mig, det är nästintill allt jag kunnat tänka på under hela dagen! Det har varit en sådan där lång och seg dag där vi hade samhälle imorse, jag och Josse försökte förtvivlat komma på en frågeställning till folkmorden i Rwanda, men det fick inget vidare bra. Så den lektionen spenderade vi med att tänka och lyssna på en förklarande genomgång av hur ett riktigt arbete ska vara uppbyggt (ett sådant arbete som jag för första gången skrev när jag gick i åttan!). Efter det kom psykologi, där Emine var sjuk och vi blev glada för det betydde håltimme och håltimme betydde möjligheten till att plugga på annat. Men så hittade Josse femton instuderingsfrågor på Adela och duktiga som vi var så arbetade vi med dem under hela lektionen. Känner mig stolt faktiskt, för det är väl första gången vi någonsin gjort något vettigt under en inställd lektion haha. När vi var klara med frågorna tog vi lunch och sedan gick vi ner till 107:an där vi hade något slags... mötesgrej med Calle, Emma och rektorn innan lektionen började och vi lyssnade på en genomgång om reklam, vilket är mycket mer intressant än det faktiskt låter! Vi slutade lite tidigare och jag och P snytlade skjuts hem vilket var bra mycket skönare än att åka Veolias sega skräpbussar som aldrig är i tid och som alltid hoppar fram genom stan!

När MPKR09 sjunger...

... får jag en plötslig längtan efter att springa upp till mitt skåp och hämta ner mina vackra gröna öronproppar! (Mitt h lossnade nu också. Josse fattar). Nåja, för att byta ämne. I vanliga fall tycker jag det är väldigt skönt att få sluta tidigare, men inte när "sluta tidigare" betyder att jag måste vänta ytterligare tio minuter längre på bussen! Som ni säkert förstått sitter jag och P i väntans tider just nu, bussen går om knappt en halvtimme och vi slutade för... jag, en kvart sedan, egentligen, men vi har inte gjort någonting sedan tja, kvart över ett. Mest för att vi inte hade något annat att göra än att spela tetris, så ni inte tror att vi skolkade för det gjorde vi absolut verkligen inte! Istället sjöng vi jullåtar och Anya dansade till "badabadabadabada badabadbabababa babababa-baba-baba-baba". Känner mig också väldigt stolt om det är någon som kan lista ut vilken låt det är!Så frågan är... skrev hon det där med flit eller inte? För det skulle vara "mango street"...

25 januari 2012

Tydligen så bestämde sig väderguden för att slänga ner lite snö till oss i natt. Inte för att det kom värst mycket här, men det var ändå tillräckligt för att jag skulle bli lite ledsen i hjärtat när jag steg upp. Förstår inte det här med att det ska komma snö nu, jag tycker att har det inte kommit snö vid jul, då behöver det inte komma snö överhuvudtaget! Och det som stör mig mest är att alla fb-people har klagat som satan på snön de senaste två vintrarna och nu längtar/ber/tjatar de om att snön ska komma. Är det bara jag som är medveten om faktumet att alla kommer beklaga sig för snön, om det fortsätter komma lite till, redan vid nästa helg?

Stora mötesdagen

Var lite rädd för denna dagen i förväg och det hade jag all rätt att vara, för allt vi har gjort idag har varit att ha möten... och lyssnat på tal. Och arbetat med våra hemsidor. Imorse hade vi gruppmöte innan vi hade morgonmöte innan vi hade ännu ett gruppmöte. Sedan lyssnade vi på en kort föreläsning innan vi skrev tal och lyssnade på tal och efter det diskuterade vi talen. Efter det hade vi lunch och idag serverades det nudlar med kykling vilket var nomnom. Och det behövdes för efter lunchen väntade tre timmars webbdesign med arbete på våra hemsidor (min var så galet konstig att inte ens Calle kunde lösa problemet... förens han löste det, för då var det löst. Logiskt va?) och sedan hade vi ett möte till. Och efter det gick vi till bussen och åkte hem. Men tro inte jag slöade till för det, nejnej, jag läste internationell politik på bussen och hela vägen bort till pappa och sen tillbaka hem igen. Och nu ska jag duscha och fortsätta läsa. Det där jävla häftet tar ju aldrig slut?

Webbdesign betyder surfa på nätet, right?


24 januari 2012

Idag var första gången på riktigt länge som jag vaknade och inte ville kliva ur sängen för att den var så otroligt varm och gosig. Oftast vill jag inte gå upp för att jag är jättetrött (och självklart är sängen varm) men bara inte lika varm som den var idag. Det var liksom... perfekt tempratur ni vet? Inte alls skönt att stiga upp. Och radiomänniskorna sa att det var jättejättejättekallt idag, vilket inte fick mig på bättre humör. Är det inte dags för våren snart... eller?

En sådan där... produktiv dag?

Jag kom hem från skolan för knappt tjugo minuter sedan och Ben Bruce twittrade just "Good morning"... visserligen är det en timmes tidsskillnad mellan England och Sverige. Men ändå. Avundsjuk tjej! Så medan han låg och sov igenom hela min skoldag har jag hunnit med fyra lektioner plus lunch. Vi har snackat om dikter och fortsatt diskutera möjligheten att engelska språket tar över hela världen, vi har ritat elektroner, plutroner och neutroner, pratat om väteatomer och vattenmolekyler, ätit köttbullar och slagits med tallrikar, gått igenom repitionsfrågor, snackat om vektor och pixelgrafik, ritat tredimisionella cirklar och gått igenom olika justeringslager, tittat på budgetar, pratat om lån och börjat rita upp en resultatbudget. Låter väl kul, right? Om inte annat väldigt produktivt i alla fall. Och jag gjorde ju allting vi skulle också. Förutom när jag spelade tetris vilket var större delen av de två sista lektionerna...

Som en svartvit värld i färg© Mikaela Olsson

23 januari 2012

Så var det måndag igen. Jag skulle ljuga om jag sa att jag ser fram emot denna dagen, för det enda jag egentligen vill är att krypa tillbaka ner i min gosiga säng igen. Men nej, idag är det en lång, lång dag, fyra lika tråkiga teoretiska lektioner (fast å andra sidan är ju alla lektioner tråkiga en sådan här morgon så ja...). I vilket fall som helst så har jag inte särskilt mycket mer att skriva just nu, så vi hörs möjligen när jag är i skolan, troligtvis när jag kommer hem!

Fredagsmyset & firandet av Zigges födelsedag

I fredags begav vi oss ut på en liten roadtrip. Zigge & Ris kom och hämtade mig vid halv fyra och vi åkte in till stan för att plocka upp Malin innan vi satt kurs mot Osby. Det var en sådan där fin kväll att roadtrippa på, vi lyckas alltid träffa rätt på de där vackraste dagarna att köra genom Skåne på. Solen gick ner medan vi körde och ju längre upp vi kom desto mer snö och dimma omgav oss. När vi kom in i Osby city efter en timmes körning rullade vi förbi en istäckt sjö med stora dimslöjor över. Kan ha varit något av det finaste jag någonsin sett!

När vi sedan kom fram till Josse lastade vi ut alla våra prylar och gick upp till Josses rum/husets kök. Eftersom vi alla var rätt så hungriga redan då beslutade vi oss för att börja med maten på gång, fast det var mest de andra som lagade, Zigge flätade mitt hår och jag... jag satt bara där och försökte se söt ut. Men till mitt försvar är det där köket väldigt litet. Coolt, men litet haha. Nåja, medan maten stod i ugnen gick vi ner för att börja på vårt väldigt efterlängtade HP maraton! Och efter lite strul så rullade Prisoner of Azkaban äntligen igång (vi beslutade oss för att bryta trenden och inte se alla filmerna i rätt ordning, varför måste man det liksom, tänkte vi. Och så ville de flesta inte se den första filmen...). Anyhow, när maten var klar åt vi framför filmen och när den var färdig bytte vi till The half-blood prince medan vi proppade i oss massor av godis, vindruvor och Josses special; improviserad kladdkaka med jappmousse! Så när vi var supermätta och trötta kröp vi ihop i sofforna och pratade om alla möjliga konstiga saker innan vi lämnade casa de José för att köra hem igen. En sådan där mysmyskväll som vi aldrig har tillräckligt ofta!

22 januari 2012

Sämst på att blogga. Tänker ofta att jag ska skriva ihop ett inlägg på eftermiddagen/kvällen men nej, jag är alldeles för lat för det. Visste ni att jag har bilder sedan förra helgen som jag fortfarande inte laddat upp här? Blir trött på mig själv faktiskt. Varför ska jag vara så lat?

Anyway, idag är det söndag, för den som inte visste det (rätt säker på att alla visste det dock). Söndag betyder oftast repriser/läxor, men det råkar vara så att jag varken har repriser eller läxor. Eller jo, det kanske finns ett argumenterande tal någonstans, som jag ska skriva. Men det vill jag inte tänka på just nu. Nu vill jag leva i hela "det finns inga läxor wiho wiho" världen, för den världen är awesome. I vilket fall som helst är det rätt fint väder idag (till skillnad från igår när det snöade. Hm...) så jag blev sugen på att gå ut, kanske fota lite. Kanske fota lite mer än lite. Ska bara hitta orken till det först. För vi vet ju alla hur lat jag är...

21 januari 2012

Se vad tidigt jag är uppe, känns väldigt ovanligt faktiskt, så här på en lördag. Men jag och mamma ska in till stan om en liten stund, så egentligen har jag inte tid till att sitta här och babbla. Skulle bara meddela att jag är uppe och att jag lever (obviously). Kan också passa på att nämna så där i förbifarten att vi åkte upp till Josse igår och hade myskväll hos henne, men det förklarar jag mer om senare för nu måste jag nämligen äta!

20 januari 2012

LBS gjorde någonting i onsdags, som blev svaret på MPKR09's böner sedan way back in the good old days (alltså i ettan). De flyttade på en liten, ynka lektion, från fredag till onsdag. Eftersom vi har projektarbete på fredagarna kan man göra det hemma och vips, fick vi en ledig dag. Det där som vi tjatat för, kämpat mot och babblat om sedan ettan. Vi fick den tillslut ändå, den sista terminen. Bättre än inget antar jag. Och jag kan ju meddela att det var rätt så jäkla underbart att gå och lägga mig sent i natt gör att kliva upp precis när jag ville imorse. Livet är bra ibland!

Veolia? Snarare Crapolia!

Som ni ser av rubriken så är jag fortfarande irriterad på bussarna, i eftermiddags kom den faktiskt i tid, men vi kom ändå inte iväg förens tre minuter efter avgångstid. Jag fattar inte, är det verkligen så svårt att passa tider? Tydligen. 

Imorse hade vi textommunikation i alla fall, arbetade med tidningen och delade upp oss i olika redaktioner, satt med våra redaktions... medlemmar... och brainstormade idéer till olika saker vi kunde göra/testa på/skriva om osv. Efter att vi kommit fram till fem kassa förslag och två mindre kassa förslag så avslutade vi lektionen, hade samhällskunskap där vi bara läste (eller inte läste i vårt fall) och sedan... snackade vi och sen var den lektionen slut. Vi åt lunch och såg på medan alla våra klasskompisar gick hem, satt av en två timmar och tio minuters lång håltimme (bokstavligen satt av. I soffan. På varandra. Medan vi lyssnade på Radio 1/whatever Z hade på på spotify). Sen började engelskan, och där... ja, alltså vi kom fram till att det finns ungefär 28 synonymer för att slänga i sig mat på något sätt. Och så kom vi fram till att vi alla är 18 och inte kan alfabetet. Förutom Z som är 19 och inte kan alfabetet. Malin sa att det var för att vi började bli gamla. Det kändes lite i hjärtat faktiskt. Nåja. Vad gjorde vi sen? Ingenting. Slut i rutan, bussen hem och bort till pappa för att hämta honom och nu har jag precis ätit, ska hämta katten och... wow. Göra ingenting. För vet ni vad? Jag är ledig imorgon, wiho wiho!

19 januari 2012

Hade inget att säga imorse heller, så jag valde att inte blogga förens jag kom till skolan och det är där jag är nu. Och nu har jag massor att säga, allra mest om bussen. Jag har aldrig fattat det där med att bussarna alltid är sen och att folk klagar så mycket, för mina bussar var alltid i tid. Men nu, nu när vi har bytt bussar så har också bussarna börjat komma senare. Enligt tidtabellen ska den på morgonen gå fem i halv åtta, men vi som alltid åker vet att den aldrig kommer före tjugosju. Idag? Trettiotre. Trettiotre, för kattens svans! Åtta minuter sen! Och det hade varit okej om det hade varit varmt, men nu är det iskallt, blåser och är allmänt iskallt och skit. Nej, men skojar jag med, det hade inte varit okej om den kommit åtta minuter sent mitt i sommaren. Så jäkla irriterande. Veolia, this is me telling you THAT YOU ARE SHIT!

LBS, you did it again. Again

Så, nu är jag hemma efter en tämligen flummig dag. Åkte till skolan imorse (bussen var sen. Som vanligt. HUR JÄVLA SVÅRT ÄR DET ATT KOMMA I TID PUCKONÖTTER TILL CHAUFFÖRER?!?) och när vi kom till LBS började vi med samhälle, efter ungefär 25 minuters förseningar, vi skulle läsa men det blev inte så mycket av det kan jag ju säga. Sedan hade vi psykologi, där vi lärde oss att tänka positivt. Sen åt vi. Och efter det kom krånglet. Egentligen slutar vi ju, men de tänkte att de skulle flytta på en fredagslektion till vår lediga onsdagseftermiddag. Men så många hade redan gjort planer att de flesta stack ändå (tydligen anser folket som styr skolan att alla eleverna kan släppa allting de har planerat och göra vad de vill, när de vill) och vi var sju (!) på lektionen. Av... trettioen? Så vi hade en genomgång som jag och P sprang ifrån för att hinna med bussen. Så jag hade... två och en halv lektion idag?

18 januari 2012

Orkade inte blogga imorse, mest för att jag inte hade något att säga och jag står ungefär på samma ställe just nu. Helt tomt i huvudet. Sitter i skolan i alla fall och väntar på att vi ska gå igenom det kognitiva perspektivet i psykologin. Vet inte riktigt när jag kommer hem, men jag bloggar då i vilket fall som helst, vi börjar nu!

Hemsökarflickan går igen

Hemsökarflickan går igen
från hus till hus gård till gård
hon lämnar en lång rad offer efter sig
ger aldrig upp i sökandet efter lyckan
hon dog en plågsam död utan en människa vid sidan om sig
nu vill hon ge igen
dra med sig så många hon bara kan i sitt plågsamma fall
hon sprider sin kyla och olycka
hon tvingar folket att gå ner på knä, blunda och skrika högt
hon lämnar ingen ifred
alla hon kan ta tar hon
alla hon kan sno snor hon
alla hon kan få får hon
hon är en hänsynslös kidnapperska i svart klänning och böljade kåpa
fångar in sina offer och suger livet ur dem med endast blicken
hon får dem att be om nåd men hon lämnar dem alltid där
liggande på golvet i en enda smutsig stor hög
alla lika själslösa och tillsynes döda
men lungorna höjer sig fortfarande; deras hjärtan bultar ännu
hon kvider sin sorgfyllda sång
ropar sina tonlösa ord, skriker efter medlidande och sorg
hon kommer alltid tillbaka lämnar ingen ifred
hon plågas av plågorna och minnena hon bär med sig
kan inte gå över förens hon är ett med sig själv och hon undrar om det någonsin kommer ske
hon kan aldrig förlåta det alla andra inte gjorde för henne
hon kan inte förlåta för att hon fick dö i sin ensamhet
de lämnade henne som ett lätt byte för Döden och hans vänner
hon hade aldrig en chans och nu vill hon ge igen

Hon kommer om natten när ingen människa kan se
hon smyger sig på dig och rör vid ditt hjärta med sina stelfrusna fingrar
hon viskar i ditt öra att det snart är över
men som den fruktansvärda hemsökarflicka hon är, är alla hennes ord endast lögner
hon kommer sluta sin hand om din hals och trycka till
hon kommer kväva dig till du blir blå och sedan släpper hon taget
du kommer falla ner i sängen med en smäll och önska dig död
men livet är inte enkelt och hon ger inte upp
stirrar på dig med sina svarta, tomma ögon och du känner
du känner hur något förändras inom dig
nyss var du glad nu är du kall
fylld av hemska minnen, upplevelser du aldrig varit med om
du känner dig förvirrad men innan du förstår vad som händer är hon färdig
hon har din själ i sin hand och du ligger kvar
alldeles stilla och tyst
hon lämnar dig så, med livet i behåll
men du bryr dig inte för hon har redan tagit allt du vill ha

Hon kan inte korsa världarna för hon kan inte förlåta
hon sitter fast mellan två platser
kommer varken fram eller tillbaka
du kan inte korsa världarna för du är inte död
hon lämnade dig bara själlös
men du är inte heller levande
bara en tom hög av ben och blod
och om du hade kunnat förstå hade du nu vetat att ditt liv var slut
för den som inte är död kan inte gå vidare
och den som inte är levande kan heller aldrig dö

© Mikaela Olsson


17 januari 2012

Det finns inget att egentligen säga.

16 januari 2012

Idag är en mörk dag.

15 januari 2012

Är helt slut i huvudet idag kan jag meddela. Var uppe till halv tre i natt och blev därför tvungen att ställa klockan så jag inte av misstag vaknade vid nu på morgonen, därför väcktes jag upp efter knappt sju timmars underbar sömn. Mår som jag förtjänar nu, men jag kommer nog tacka mig själv för det där när jag ska sova ikväll. Eller, det är vad jag hoppas åtminstone.

Lovade ju bilder igår också och jag kan meddela att jag tänkte på det, men jag hade faktiskt ingen tid alls att ladda upp dem. När jag och mamma kommit hem från vår underbara promenad spelade vi lite homospace innan vi lagade till tacos och kort efter det försvann jag upp till mig, resten av kvällen spenderade jag framför några worddokument, så det var värt att missa några timmars sömn för det jag fick i gengäl! Idag blir det bilder dock, jag har lite att redigera och lite att fixa till innan jag slänger upp dem, så ska jag göra läxorna också, och förhoppningsvis gå en runda vilket jag kan behöva. Huvudet väger tjugo kilo idag.

14 januari 2012

Blev inte en fruktansvärt hemsk dag igår i alla fall, vilket jag är väldigt tacksam för kan jag meddela! Jag spenderade min kväll med katten och en HP film som jag dock inte såg klart, så det ska jag göra nu när jag äter. Sedan hörde jag något om en promenad vid havet och vädret tycks ju hålla med om att jag borde lämna huset för en gångs skull, eftersom solen skiner från en klarblå himmel. Fick vårkänslor när jag låg i sängen imorse och såg det vackra vädret genom gardinerna faktiskt!

Nu ska jag äta, men ikväll lovar jag att bjuda på lite bilder! Tills dess kan ni ju lyssna på Bones, I know I will!

Seven books in 99 seconds


I feel it in my bones


13 januari 2012

Fredagen den trettonde. Ni kanske inte är vidskepliga nog att tro på att det oftast händer olyckor denna dagen, men jag är det, de vill jag lova! Och redan nu har det hänt både ett och annat så jag betvivlar inte att denna dagen kommer bli både lång och jobbig. 

Som jag nyss nämde så är det ju fredag idag, vilket vanligen betyder sovmorgon och en lektion, men idag kunde jag inte ens komma till skolan så det blev bara... sovmorgon. Har precis ätit och ska alldeles strax gå iväg och ringa ett samtal (låter så vuxen!) och sedan tror jag att jag ska dra ut och fota, det är ju så väldigt fint väder idag!

Halalabada!

Ovanligt sent blogginägg från mig, för att vara en skoldag. Men det har sina förklaringar. Jag kom till skolan imorse efter att bussen var sen och jag tvingats stå ute i kyla och blåst för att vänta på den. Vi hade textkommunikation först, där vi diskuterade lite allmänna saker och hade vårt första redaktionsmöte! Sedan hade vi samhällskunskap där vi återigen gav oss på att se den där dokumentärfilmen om romer, vilket gick först efter att Emma kopplat upp sig på nätverket från sin iPhone. Jag säger inte mer om det. När lektionen var slut lunchade jag och P tillsammans efter att vi spionerat på folket som gick i trappan (det kan låta lamt men det är faktiskt väldigt underskattat för det ger så väldigt många skratt! Fast så har vi ju en hel del märkliga människor på LBS också). Och när lunchen var slut hade vi vår megalånga håltimme, som vi aldrig tar vara på, istället satt vi i caféet och var med om ett litet strömavbrott. Det första som hördes när hela skolan släcktes ner var "DET ÄR STRÖMAVBROTT VI FÅR GÅ HEM NU!". Fint att se att vi har prioriteringar på skolan! Men hem fick vi inte gå för strömmen kom tillbaka igen efter femton ynka minuter. Så vi hade vår engelska ändå och egentligen var det inte dumt allt, för vi lekte Gubbleygook, gick runt i klassrummet och sa "Hajbfjnd", "Kalliniopjfps" och "Shalalalaba" medan vi vinkade på varandra. Det är vad man gör i Engelska C, tydligen. Men jag klagar inte, för Halalabada har blivit mitt nya favoritord!

Efter engelskan kämpade P och jag till bussen (i motvind, så pass stark att vi nästan gled två steg bakåt vid varje ny vindpust. Jag önskar jag skojade men nej, all true), bussen var självklart sen och när vi tillslut kom iväg började det regna. Ja varför inte. Väl i Köpinge körde jag bort och hämtade pappa, sedan åkte vi hem och åt och jag började direkt på mina macaroons, vilket är anledningen till att jag inte bloggar förens nu. Ska faktiskt återvända till dem så fort jag postat detta inlägget. Får se hur de blev, jag har inga höga förväntningar kan jag ju säga!

12 januari 2012

Märks att skolan har börjat för jag var så otroligt trött när jag kom hem igår. En helt ny nivå av trötthet. Dock tvingade jag mig själv att läsa lite för länge så jag somnade ändå inte förens halv tio vilket gjorde att jag bara fick lite mer än åtta timmars sömn. Inte tillräckligt. Vet inte riktigt hur jag ska klara av denna dagen eftersom den, tillskillnad från igår, är flera timmar längre. Jag kommer inte hem förens vid lite över fyra (!) men jag kan trösta mig med att jag har sovmorgon imorgon i alla fall. Alltid något. Det är de jag kommer tänka på precis hela dagen. Hoppas det hjälper mer än det stjälper.

"Jag har inte haft så roligt sedan december!"

Första skoldagen på vårterminen är nu över och den var inte så hemskt fruktansvärd som jag föreställt mig. Att gå upp klockan 6 var jobbigt, att vänta på bussen i duggregnet var jobbigt, men skolan i sig var helt okej. Kanske mest för det faktum att vi inte gjorde särskilt mycket. På samhällskunskapen skulle vi titta på en dokumentärfilm om romer men filmen funkade inte så efter ett tag gav Emma upp. På psykologin skulle vi läsa ett gammalt inlämningsarbete och betygsätta det utifrån kursmålen och sedan diskutera det. Efter de var dagen slut och jag och P åt kyckling med ris och bbq-sås innan vi tog bussen hem. Nu är jag både hungrig och trött, funderar på att äta och möjligen se på en film. Eller baka chocholatechip cookies...

11 januari 2012

Så var jullovet slut. Det känns... inte bra. Men jag tror jag somnade i rätt lagom tid igår ändå. Jag tror, för jag vaknade vid elva (eller inte vaknade om jag inte somnat) och tänkte att nu måste jag sova, vilket är konstigt för nu i efterhand är jag rätt säker på att jag redan slumrat till lite. Jaja, det ändrar ju inte på faktum att jag är dödstrött idag ändå. Känns också konstigt att vara uppe när det fortfarande är mörkt ute och jag kan meddela att det definitivt kändes riktigt konstigt att gå och lägga mig vid halv nio (!) igår. Nåja, det är bara en termin till, som så många säger och det är visserligen sant. Men vad händer sen?

10 januari 2012

För tre veckor sedan längtade jag så innerligt efter jullovet och nu är det snart slut. Jag visste att tre lediga veckor skulle gå fort men man inser aldrig riktigt hur fort förens man är mitt uppe i det. Trivs inte riktigt med det, skulle gärna haft ytterligare en veckas ledigt kan jag ju meddela. 

Igår var jag ändå relativt produktiv, gick min lilla runda och duschade sedan. Efter det körde jag bort till pappa och fotade lite innan jag gjorde en liten roadtrip by myself. Kom hem, åt lite, tittade lite på Gossip Girl, åkte in till stan (i snön som bestämde sig för att vräka ner i det ögonblicket). Och när jag kom hem igen låg jag bara i sängen och tittade på film/åt tills det var dags att sova. Idag hade jag tänkt kliva upp nio och klockan ringde också, det gjorde den. Men jag somnade om två gånger. Duktigt. Men nu är jag uppe och funderar på om jag ska gå en promenad efter jag har ätit, eller om jag ska lägga mig och läsa. Tufft val.

9 januari 2012

Kände att det var dags att fixa till dygnsrytmen lite, så jag ställe klockan på halv tio och somnade tre. Det var aningens för brutalt så jag ställe om klockan till halv elva när jag väl vaknade. Inte för att det hjälpte särskilt mycket, jag är fortfarande sjukt trött. Men jag kom upp i alla fall och sitter och äter i skrivande stund. Ska snart ut en runda och sedan duscha för ja, det lär jag behöva, annars kommer jag somna någon gång under eftermiddagen och det skulle förstöra mina försök till att somna tidigare och komma upp tidigare känner jag.

Årsresumé av 2011 pt III

Januari;

Årets första månad firades in genom att jag och Josse dansade tillsammans på vägen utanför mitt hus och sjöng/skrek ut något i stil med att det var synd om Josh för att han fortfarande levde i 2010. Resterande del av januari var precis som alla andra år bara en lång väntan tills våren och värmen skulle komma. Snön låg kvar på marken fram till slutet av månaden och skoldagarna tycktes bara bli längre för varje dag som gick, framför allt för att vi inte gjorde någonting förutom i foto där vi gick till Barbacka och stirrade på väggar en eftermiddag och på matten där vi hade armbrytningstävlingar i luften! I övrigt gick jag runt i väntans tider på att Hope skulle bli färdig och lät Ambition is critical går på repeat dagarna i enda medan det var handbolls VM och Kristianstad blev invaderat av inte bara fransmän, spanjorer och tyskar, utan också fyratusen danskar, en tv-stjärna och en kronprins.

Musik;Februari;

Vi fotade mycket i skolan och spenderade många och långa dagar i studion där vi inte bara tog bilder av varandra, utan också läste tidningen, halvsov i soffan och busade runder. Dessutom fick vi lära oss det där med att hänga tavlor och precis som tidigare var jag bara på knappt hälften av alla fotolektionerna. Ovanpå detta fick vi en utav de lustigaste läxorna jag någonsin fått under min tid i skolans värld; vi skulle titta på valfritt barnprogram och analysera det!
Vi firade Beas artonårsdag i början av månaden vilket någon vecka senare följdes upp av en myskväll hemma hos just Riset och alltihopa avslutade med det mycket efterlängtade sportlovet där jag och mamma åkte till Danmark och traskade runt i Köpenhamn i en mindre snöstorm.

Musik;Mars;

Denna månaden kickstartade utan att det kändes som vår och följdes upp av dagar där vi spenderade mycket tid både bakom och framför kamerorna i skolan. Det fanns till och med ett tillfälle då tre tjejer och en kille satt tillsammans inne på en toalett och… fotade. Med en gitarr. Mars var också den månaden som LBS sålde sin allra första toast i ett kaffefilter!
Precis som de tidigare månaderna taggade jag Hope på hög nivå tillsammans med Josse. Samma dag som Japankatastrofen inträffade valde fotoklassen att dra iväg till Bilkyrkogården i Ryd och fotografera i kylan innan vi picknickade hela vägen tillbaka till Kristianstad. I slutet av månaden fick jag min underbara Hell Here tröja samma dag som jag och Josse mirakulöst nog lyckades med bedriften att gå vilse i Köpenhamn utan att ens vara i Danmark. Fortfarande inte helt säker på hur det gick till. Dessutom började Projekt Utställning ta form i skolan, jag och mamma var inne på teatern och såg Skönheten & Odjuret och jag skaffade min allra första tumblr!

Musik;April;

April började som vanligt med prankday men som vanligt så blev det inte så mycket skojande. Istället var detta månaden jag lyssnade på Radio One och hämtade in det fina vita, vadderade kuvertet med texten ”Royal Mail” på, som innehöll just den efterlängtade skivan Hope. I skolan kämpade vi vidare med utställningen och det fanns många, långa dagar som vi spenderade tillsammans med fotoskrivaren bland bläckpatroner och blanka papper. Dessutom flög vi fram och tillbaka och spenderade nästan mer tid på Ettan/Arkitektkopia än vi gjorde i klassrummen. Det slog äntligen om och blev faktiskt vår på riktigt, till den grad att jag faktiskt under påsklovet låg ute i bikini och solade medan jag lyssnade på Young Guns. I slutet av månaden kom också Dagen D, alltså dagen för fotoklassens vernissage som vi kämpat för så länge och till min förvåning blev den faktiskt helt okej bra!
April bar också med sig en utav de hemskaste dagarna i mitt liv. Jag saknar dig fortfarande.

Musik;Maj;

Maj kom inte bara med kyla utan också en enorm överraskning under namnet Asking Alexandria. Jag snubblade över dem precis i början av månaden och föll handlöst för dem. Resterande busstur fram och tillbaka till skolan spenderades med just AA i öronen och jag insåg att de var några speciella typer som jag inte skulle släppa taget om alltför fort. Jag bakade dessutom, som så många gånger annars under de tidigare månaderna av 2011. Dessutom drog jag ner en gardin och lyckades göra en tillfällig klänning som jag fotograferade mig själv dagen före Micke kom ner för att titta på min klass fina utställning. Följande dagar innehöll Asking, läxor, fotograferingar, underbart vårväder samt en hög med små, vackra kattungar. Lektionerna började ta slut och på en utav mina extra lediga dagar fick min katt för sig att hon kunde flyga, vilket istället slutade med en störtdykning i dammen medan jag såg på från fönstret. De allra sista dagarna av månaden bestod av nationella prov, ledighet, solande och min allra första körlektion!

Musik;Juni;

Juni var en månad jag aldrig kommer glömma för den förde med sig så många underbara minnen! Den första veckan var den varmaste veckan och den veckan som bjöd på mest äventyr och, trots utlovad ledighet, inte så många lediga stunder för mig själv. Månadens första dag spenderade jag och Josse i Hässleholm tillsammans med Z och R utanför gate 20 på Siesta! istället för i skolan där vi skulle vara. Alexandra kom med kvällståget från Göteborg och stannade i två dagar, dagar som vi spenderade med kattungarna, gående omkring på Siesta! där vi såg både Asking Alexandria och Young Guns (varav de sista stående bredvid varandra allra längst fram vilket var… magiskt). Hennes sista dag här spenderade vi med pannkakor innan vi drog ut i skogen och fotade. Det var en otroligt varm dag som följdes av flera häktiska och varma dagar. Dagen efter hon åkt kom Micke och familjen ner och jag hann knappt andas innan de åkte hem och skolan började för att sedan sluta efter fyra dagar.
Jag fotade med Tilda och lämnade en hel hög med rosa piller i hennes säng (av misstag så klart, jag skulle aldrig göra något sådant med flit!), spenderade en del tid i min kära körskolebil XOB och ännu mer tid med att nattchatta med Hanna innan hon slutligen begav sig till Frankrike i junis sista dagar. Det blev tomt efter henne men jag fyllde upp min tid med gräsmatteklippning och rosenbuskar. Och kattungarna, självklart.

Musik;Juli;

Årets sjunde månad spenderade jag ute så mycket jag kunde, mest eftersom det regnade nästan hela tiden. Annars delade jag min tid mellan sängen och diverse filmer samt körskolan, körningar, teorilektioner och Riskettan. Dessutom hade vi överraskningsfest för Plag som skulle resa till Brasilien bara några dagar efter. Vi satt på stranden i det mulna, kalla vädret och grillade alltmöjligt efter att vi äntligen fjäskat till oss tändvätska haha.
Jag spenderade också lite tid med Micke och familjen, som kom ner för att njuta av det underbara sommarvädret, som tyvärr bara gav dem regn, regn och mer regn. Men det hindrade inte oss från att spela minigolf (jag var bättre än Micke så ha-ha!) och äta glass ute i kylan. Är det sommar så är det. Dessutom satt jag uppe länge på nätterna och väntade på att det skulle ljusna så jag kunde gå ut och fota den där dimman, som aldrig riktigt tycktes lämna oss, vilket gladde mig för jag fick en hel del fina bilder under denna perioden!

Musik;Augusti;

I början av månaden slog vädret om och blev riktigt fint, jag åkte ner till Åhus för att fota Michelle vilket slutade med att jag badade i det förvånansvärt varma vattnet och några dagar senare åkte jag, mamma och pappa över till Hanö där vi tog en lång promenad i hettan, åt pannkakor på Ylva & Peters trädäck innan jag la mig i solen, läste Agnes Cecilia och njöt av vädret, solen, tystnaden och vattenkluckandet. När vi kom hem på kvällen badade jag i havet och åt Kina-mat från Glada tanten!
Jag spenderade mycket tid framför tumblr under hela sommaren, blev co-owner på min favorittumblr men hann också göra andra saker mellan alla tumblposts, som att spionera på scouter. Dessutom hann jag också möta upp Tilda i stan och se Harry Potter & Dödsrelikerna del II på bio och resa ner till Köpenhamn en runda innan skolan började i mitten på månaden. Det blev ett regnigt återseende i skolan (återseende på hög nivå när det visade sig att vår nya lärare var en lärare som jag och P haft redan när vi var elva år!) innan vi återvände hem efter bara några timmar. Följade skoldagar gjorde vi sådant som man brukar göra precis när skolan kickar igång, inspark, nya busskort, nytt dåligt schema, datorerna, många långa håltimmar osv osv. Jag åkte även en runda till Kivik och fotade en vacker söndag och spenderade även denna månaden en hel del tid på körskolan och i slutet av augusti gjorde jag även halkbanan i det eviga regnet som aldrig tycktes sluta falla.

Musik;September;

Vi började denna månaden med att stirra in den nya rektorn vilket följdes av skolfoto och en fotografering med Tilda på kyrkogården. Resterande del av månaden ägnade jag åt att försöka vänja mig vid att stiga upp klockan sex på morgonen, att plugga och spendera hela dagarna i skolan och de få stunder jag inte var i skolan spenderade jag på körskolan där jag pluggade teori till bilfakta började trilla ut genom mina öron. Vi picknickade dessutom en hel del i skolan på fredagseftermiddagarna, varav en gång satt vi mitt i hallen med en burk kladdkaka och tre plastskedar när en lärare gick förbi. En vanlig dag på LBS alltså.
September var också månaden som jag fyllde arton i och det firades i med dunder och brak. Eller åtminstone kakor och kramar, vilket var minst lika härligt! Tre födelsedagsfester krävdes det för att fira in det underbara 18 och mellan alla festerna ägde skolan alla rättigheter till mig, jag pluggade, pluggade och pluggade lite till. Vädret var trots det finfint i slutet av månaden och jag försökte sno åt mig så mycket tid jag bara kunde, så jag istället för plugga kunde njuta av värmen och solen!

Musik;Oktober;

Månaden firade jag in med att vandra omkring vid stranden i värmen innan jag hade ett Pirates of the Carribean maraton för mig själv innan jag lyckades gå och bli sjuk. Tvingade ändå ut mig själv i bilen så att jag och mamma kunde övningsköra varje dag och trots att jag borde ha legat nerbäddad i sängen pluggade jag ändå körkortsteori som en galning eftersom jag den 10:e skrev upp och återvände till skolan med ett leende på läpparna för att ha en lång, lång måndag full med lektioner. Veckan följdes vidare av övningskörningar varenda dag och på torsdagen den 13:e lämnade jag Trafikverket i en anonym, svart bil, körde runt i staden i femtio minuter, parkerade, skakade hand med min inspektör och gick mot skolan ett körkort rikare.
Senare under månaden fick jag min fantastiska födelsedagspresent från Sepe & José, jag körde runt by myself, fotade med mitt nya awesome objektiv 2.0 och missade skolan för att bussen tyckte det var kul att köra förbi mig gång på gång. I skolan hade vi 20-årsfest/guldbröllop/90-årsfest/bröllop, förvandlade oss till indianerna Tiny Leg och Bear Cheek, dansade runt totempålar och tvingade till oss godis från lärarna genom utpressning. Efter den galna veckan fick vi det efterlängtade höstlovet och jag slängde allt vad läxor, psykologiböcker och webbdesignkunskap åt Sherwoodskogen innan jag slängde upp benen i sängen och njöt av en veckans ledighet.

Musik;November;

Jag började både lovet och månaden med att leta efter en pumpa som jag karvade ut (han påminde om en italiensk mördare!) och bakade cupcakes, åkte fram och tillbaka till Åhus, fotade vid stranden och mötte Kvackbert i hamnen. Jag roadtrippade med ZiggeP till Osby för att måla om Josses krypingarderob, gick på spökvandring med Michelle och sov till sena eftermiddagar. Efter lovet spenderade vi en lång, seg, mörk vecka i skolan som avslutades med den magiska 11/11/11 innan jag och Zigge återigen roadtrippade till Osby på lördagen, denna gången för att ligga platt fall i hennes säng, titta på Anastasia, gå en runda i City, fota i skogen och allmänt mysa bara. Veckan efter det var den första av fyra praktikveckor som jag spenderade på verkstaden. Jag arbetade på och lyckades trycka in lite vardagslyx på mina läxlösa kvällar. Den sista arbetsdagen på den första veckan föddes min lilla älsklingsplutt vilket förgyllde allting. Helgen efter det stormade det till rejält och vi blev strömlösa både här hemma och på praktiken. Dagen efter, när strömmen äntligen var tillbaka, åkte vi upp till Jönköping och hälsade på min lilla bebisbjörn (vem trodde att jag, jag, skulle börja bebisgullprata? Inte jag i alla fall!).

Musik;December;

Årets sista månad sparkades igång på praktiken tillsammans med alla de där mängderna av muttrar, skruvar och mojänger som jag fotograferade var och varannan dag. Det var vad större delen av de två första decemberveckorna bestod av, sedan lämnade jag praktiken bakom mig och återvände dödstrött till skolan där vi var tvungna att vara på varje lektion, men ändå inte gjorde någonting eftersom lärarna ansåg att det inte var lönt att börja på något nytt. Så vi satt mest av tiden, lyssnade på julmusik och längtade till lovet som hägrade framför oss, så nära att vi kunde se det, lukta på det och nästan smaka på det, men absolut inte röra det! Men tillslut, efter lång tids väntan, längtan och kämpan stod vi äntligen där den 21:e december, i skolan, alla finklädda och vinkade av varandra under ”God Jul!” ropen som ekade innanför väggarna. Sedan började förberedelserna inför julen, slå in julklappar, baka osv. Tre dagar senare var det julafton med allt som där kom till, vilket följdes upp av juldagen med den årliga julmiddagen med släkten samt annandag jul där jag bara låg i sängen och tittade på Grey’s som en annan död fisk. Jag blinkade och så var mellandagarna också förbi och helt plötsligt var det årets sista dag och jag valde att fira in den på bästa sätt. Tog bilen ner till Åhus, fotade i solnedgången, pratade med Micke på telefon, åt god mat och spelade spel med mamma innan jag tittade på mer Grey’s, firade in året utanför huset bland kyla och raketer och återvände in för ännu mer Grey’s. Och så var det 2012.

Musik;
8 januari 2012

Det blev ett brutalt påhopp på stackars mig när jag steg upp för en kvart sedan. Tydligen så var jag sent uppe. Jag försökte förklara att jag faktiskt vaknade vid tolv och låg och läste (jag skulle bara läsa ett kapitel till och sedan blev det två kapitel till och sedan hade jag plötsligt läst fem kapitel och efter det skulle jag bara läsa ett enda kapitel till men sedan var det bara ett kvar och jag tänkte "varför inte?". Så jag läste ut boken. Hoppsan). Och det var alltså anledningen till varför folk började skrika på mig. Eller inte direkt skrika, men det var definitivt inte så många leenden haha. Nåja, jag har två dagar kvar på mitt jullov, så jag sörjer inte för det. Istället ska jag plocka in Mary och mysa med henne hela dagen, precis som jag gjorde igår. Vi satt till och med tillsammans bredvid granen och läste (eller ja, hon sov. Som vanligt...) men eftersom min bok är slut idag funderar jag på att se en utav mina julklappsfilmer, som jag fortfarande inte har tittat på...

7 januari 2012

Somnade tidigt igår som en duktig liten flicka och vaknade upp tio timmar senare på bra humör men inte helt utvilad ändå. Ville egentligen somna om men jag har ju kommit till den hemska insikten att jullovet snart är över, så kanske är det dags för mig att sakta men säkert börja vrida tillbaka dygnet. Istället låg jag kvar i nästan en och en halv timme med den tredje HP boken innan jag steg upp och tänkte göra frukost men fastnade istället framför skidtävlingen på tv. De senaste dagarna har jag mått lite sådär, men idag känner jag mig mycket bättre och jag ska nog lura i mamma ett eller två parti Homospace och skriva vidare på årsresumén!

Årsresumé av 2011 pt II

Mina vanliga kollage av det föregående året har redan kommit upp och jag är i full färd med att skriva om det gångna året så medan jag gör det tänkte jag att jag skulle bjuda på några härliga, roliga och skrattretande bildern från 2011. Titta och skratta;En helt vanlig januariförmiddag i studion på LBS. Helt vanlig.

På Plags överraskningsavskedsfest i juli fick vi för oss att vi skulle gömma oss och överraska honom. Alla hittade awesome gömställe men han blev inte förvånad ändå...Dessa bilderna blir aldrig gamla. Never ever. Ever.Det var en vanlig spetembermorgon när Emma fick för sig att hon skulle trasha klassrummet lite.

Den klassiska serien om Mary och Raskolnikovs krig.

Alexandra och jag hittade en massa übersnygga kläder när vi var på Siesta!Sist men inte minst en bild som aldrig failar med att få mig att dra på smilbanden. Kvackbert som kilar sig på kinden med sin simfot. Hur kan man annat än älska honom?

We are the young kids


6 januari 2012

Det är ju så att när man förväntar sig något så blir det ju aldrig lika bra som man ville, eller hur? The biggest days are the ordinary days och allt det där. Igår blev ingen jättebra dag, precis som jag förutspådde och idag kommer jag till 90% ligga i sängen tills jag ska sova. Så trött. Så trött.

5 januari 2012

Känner mig riktigt duktig som är uppe redan (!) med tanke på att jag inte somnade förens klockan var... fyra? Igår vaknade jag ju vid tolv och tänkte att jag bara skulle blunda två minuter och två minuter blev plötsligt två timmar, men inte idag, nejnej! Vaknade halv tolv och vilade mina små gröna i hela sjutton minuter utan att somna innan jag började läsa på min bok. Är det konstigt att jag är lite stolt över det där? I guess so...

Detta är en dag jag har sett fram emot ett litet tag (så därför kommer den säkert bli alldeles hemsk!). Jag ska iväg vid tre (anledningen till att jag är uppe så tidigt... vad trodde ni egentligen, jag går väl aldrig upp före klockan halv två om jag inte verkligen måste?) och sedan ska vi äta en mumsig middag. Och mamma och jag ska spela det där lustiga frågespelet som numera är omdöpt till Homospace. Och så funderar jag på att se Coco avant Chanel igen. Såg den igår men den är ju så himla bra... Först ska jag gå en promenad i alla fall. Lite nyttig är det ju bra att vara då och då... har jag hört.

4 januari 2012

Det finns så många filmer som jag vill se, så många böcker jag vill läsa och sedan behöver jag skriva lite själv också. Så varje dag tänker jag att jag ska göra något av ovanstående under kvällen och varje kväll slutar det med att jag sitter och nattchattar till sena tider med Hanna. But I kinda like that too so... Och som ni ser by the time of detta inlägget så var vi uppe rätt så länge i natt och sedan var jag uppe lite till. Vaknat säkert åtta gånger av blåsten, varav en gång var vid tolv då jag tänkte "Åh, jag kan bara vila ögonen i några minuter och sedan kan jag läsa lite" och blundade jag i två minuter och puff så var klockan kvart i två. Vad hände? Vad hände?

När allt är så där vackert & perfekt

© Mikaela Olsson

3 januari 2012

Kan inte fatta hur fort tiden går. Om en vecka har jag min sista jullovsdag och sedan ska jag tillbaka till skolan. Man tror att jullovet är så himla långt, bara för att få reda på genom den hårda vägen att så är faktiskt inte fallet. Kommer definitivt sakna hela sova-till-ett grejen och jag kommer definitivt inte vara på bra humör när jag ska upp nästa onsdagmorgon. Usch. Jag bävar redan inför det!

Årsresumé av 2011 pt I
Studion 111221

© Mikaela Olsson

2 januari 2012

Det första som slog mig när jag vaknade imorse var att denna veckan är den sista hela jullovsveckan. Det var ett fint sätt att vakna upp på. Antar att det därför är dags för mig att börja göra något vettigt av jullovet (fast vi vet alla att det inte kommer hända). På jullovet ska man slappa, så man orkar den sista terminen innan sommarlovet (eller i mitt fall: framtiden) så jag slappar. Jag slappar varje dag, hela dagen and I like it! Har i alla fall bestämt mig för att gå en promenad idag, så jag åtminstone kommer utanför huset haha. Sedan ska jag göra klart årsresumégrejet (det tar galet långt tid har jag märkt!) och slänga upp bilderna på Josse i studion, för jag insåg att jag inte lagt upp dem än!

1 januari 2012

Känns som många fler än bara jag tyckte att gårdagen var en finfin dag. Jag avslutade den sista dagen på 2011 med att fota vid stranden i solskenet innan jag åkte hem och fotade lite till, det vet ni ju. Sedan började jag redigera bilder innan vi åt och jag och mamma spelade ett väldigt mysko men roligt frågespel. Och så gick jag upp och fortsatte redigera bilder/titta på Grey's fram tills klockan var kvart i tolv, då gick jag ut och tittade på alla fyrverkerierna. När det var över återvänder jag in till Grey's och la mig vid tre. Känns som en väldigt Millig nyårsafton!

Sov till ett gjorde jag också och låg kvar i sängen till halv tre innan jag steg upp och släppte in katten haha. Nu väntar vi båda på mat och efter det ska jag... jag vet inte. Jo, jag ska skriva de där resumésakerna jag inte gjorde igår (tredje gången gillt jag säger det nu haha) så idag ska det bli av! Och så ska jag se en film kanske. Nyårsdeppa ni vet. Jag vet inte varför, men jag blir alltid på så tråkigt humör när det blivit nytt år. Så idag ska jag nyårsdeppa! Gott nytt år peeps!

RSS 2.0