Solsken och plusgrader

Idag har varit en bra dag. Jag är nästan helt säker på att en bra dröm under natten leder till ett gott humör under morgonen vilket i sin tur leder till en bra dag! Imorse fick jag och P tag på ett dubbelsäte i bussen (väldigt ovanligt!) men vi blev överlumpade vid skolan där dörren tydligen var låst (trots många försök kom vi inte in. En låst dörr är verkligen en låst dörr och den enda som kan ta sig igenom en sådan verkar ju vara Ida haha) så efter att vi väntat ute i kylan i tio minuter kom Johan flygande på sin supercykel och låste upp till oss. Självklart sprang alla in och slängde sig ner i stolarna direkt, startade datorerna och kopplade upp sig till nätet. LBS-style. Och Emma hade försovit sig, så vi spenderade lite extra tid framför tumblr innan jag och José gjorde några små försök att skriva på vår vetenskapliga uppsats, men utan större framgångar. Detta följdes av psykologi, där vi fick reda på vad vi fått på våra senaste skrivna prov samt läsa det nya kapitlet och ha betygssamtal med Emine innan vi gjorde fallbeskrivningar. Lunchen följdes efter det och sedan avslutade vi dagen med mediekommunikation, en genomgång i InDesign samt lite annat smått och gott innan vi slutade och jag drog med mig Josse ut på stan. Eller hon drog med mig. Eller vi drog med varandra. Nåja, vi gick ner till stan, hämtade min balklänning och snokade runt på bokia. And then I went home!

Och nu: random tweet! Tyckte det var rätt roligt faktiskt, men också inspirerade på något sätt!29 februari 2012

Tog mig en välförtjänt treminuters-sovmorgon idag. Eller, egentligen mer en välförtjänt "ligga-kvar-i-sängen-i-tre-extra-minuter-och-tänka-på-den-där-drömmen-jag-hade-innan-jag-vaknade"- sovmorgon. När jag sedan kom upp försökte jag tyda drömmen, men utan att lyckas, vilket är synd. Jag var nyfiken haha. Anyway, det är onsdag idag, så jag har bara tre lektioner och slutar redan vid två, vilket jag ser fram emot! Och förutom det har jag inte särskilt mycket att säga, så jag försvinner ut härifrån och äter frukost istället, medan jag filosoferar vidare på min dröm!

På resande fot

Idag har varit en bra dag, trots regnet som hängt i luften och de gråa molnen som rört sig över himlen. Imorse hade vi vårt sedvanliga tisdagsmöte (som idag tog ungefär... en minut och tjugotre sekunder), vi diskuterade lite, hade lite fler småmöten och sedan började jag skriva en väldigt rolig stereotyp-uppgift till skoltidningen. På svenskan hade vi en vikarie (som tyckte att "vi var väldigt tysta idag". Little does he know, att vi alltid är så tysta), inte mycket blev gjort på den lektionen, jag hade väldiga koncentrationssvårigheter och spelade tetris istället. Tetris räddar allt, tetris; the lifesaver! Till dagens lunch blev det något... köttigt med tuggummiost, skinniga potatisar och pepparsås (skolan har fått dille på pepparsås!) och sedan tog jag tåget till Hässleholm med Josse och Zigge. Efter en enormt lång promenad (som egentligen var ganska kort) i motvinden där vi till vår förvåning mötte Catwalk-Kevin, kom vi fram till Markan. Jag intervjuade festivalgeneralen om Siesta! och sedan satt vi kvar en stund och snackade allmänt om festivalen, artiser vi sett, såg fram emot att se och ville se i framtiden. Väldigt trivsamt och mycket intressant faktiskt!

Sedan fick vi vänta lite på tågen, men vid tre var jag tillbaka på skolan, mötte upp P och gick ner till rese för att ta bussen hem. Åkte bort till pappa för att hämta honom och passade på att läsa färdigt min bok innan vi åkte hem. Känns som en väldigt produktiv dag och jag hade tänkt fortsätta den med att renskriva svaren från intervjuen och kanske till och med börja fila lite på reportaget!

28 februari 2012

Igår klagade jag på att jag sovit dåligt så det känns ju inte mer än rätt att göra en follow-up idag och säga att jo, nog sov jag bra alltid. Och två minuter innan klockan ringde drömde jag att jag gick runt i en klänning på en underbar, tropisk strand under stekande sol vid ett hav så klarblått att jag aldrig sett något liknande förr. Vindarna var varma och lena mot huden och det var ett perfekt ögonblick. Sedan ringde klockan, jag steg upp och kikade ut genom fönstret och fick se; mörker och regn. De flesta morgnar vill man bara gå och lägga sig igen, men vissa få morgnar vill man lägga sig igen, dra täcket över huvudet och aldrig titta upp igen. Idag var en sådan morgon.

The first day back

Sitter och nynnar på en gammal Green Day låt, vet inte riktigt hur den tog sig in i mitt huvud haha. Nåja, som synas kan på klockslaget, så är jag hemma från skolan nu, ja, det har jag varit sedan kvart över fyra, men jag skulle äta och vilade lite i soffan innan jag hittade orken till att knata upp med datorn och katten under armen. Kände att delen där jag vilade var välbehövlig (förutom att jag sov så där knasigt konstigt under natten) så har dagen varit lång, trots att den började relativt bra, med att Emine var sjuk. Eller, det var tills vi insåg att vi inte fattade någonting i boken och därför inte kunde arbeta vidare. Så vi satt av en och en halv timme (bra start på dagen) innan vi hade naturkunskap där tanken var att vi skulle ha en repetition på en mängd grejor till nästa veckas prov, men det slutade med att läraren babblade på om det rätta sättet att plugga och annat sånt konstigt. Den lustiga förmiddagen följdes av en väldigt smaklös lunch som dock kryddades av alla de märkliga människorna som rörde sig runt vårt lilla bord i matsalen. Resten av eftermiddagen spenderades i 107:an där jag och Josse tittade på glassar, suktade efter choklad och verkligen gjorde vårt bästa för att arbeta (vilket givetvis slutade med att vi satt framför tumblr...). Halv fyra gick bussen hem och till min stora glädje så har jag inga läxor till imorgon, så jag ska ta det lungt resten av kvällen. Tycker faktiskt jag har förtjänat det!

27 februari 2012

Wow. Okej, bloggen har varit rätt död under lovet, det får jag ju lov att erkänna. Idag är det jag som är halvdöd. Visserligen somnade jag ungefär två sekunder efter jag la mig ner på kudden och blundade, men jag vaknade dock lite mer än en gång varannan timme (varför? Sånt är ju bara onödigt...) vilket medförde både den ena och den andra lustiga drömmen. Och så väcktes jag av mamma och pappa när de skulle köra imorse, vilket gjorde att jag låg och småslumrade i nästan en halvtimme innan klockan ringde. Sådant är bara... 

Nu sitter jag i alla fall i köket och äter medan jag försöker mentalt förbereda mig på den första skoldagen efter lovet, vilket kommer kickas igång med engelska och genomgången av den där lustiga läxan som jag varken har förstått eller gjort. Det ser jag verkligen fram emot!

26 februari 2012

Söndag. Veckans värsta dag. Det finns många anledningar till att jag hatar denna dagen och idag är det dessutom vädret som spelar in. Solsken, klarblå himmel. Troligtvis plusgrader. Och jag måste sitta inne och plugga. Var är det rättvisa där, egentligen?

Men jag kände mig otroligt duktig när jag ställe klockan på ringning halv tio imorse så förhoppningsvis kan jag somna i tid ikväll. I övrigt läste jag också ut min bok innan jag steg upp, så ovanpå alla de läxor jag har måste jag dessutom skriva en recension av den. Fast hellre det än marknadsföringsplaner och sånt skit, det får jag ju erkänna. Ska sluta snacka en massa goja som ändå inte är intressant, äta och ta tag i läxorna så jag kanske, kanske kan gå ut en stund och njuta av vädret innan jag ska sova och sedan åka iväg till... urk. Skolan.

25 februari 2012

Hade tänkt att jag skulle kliva upp tidigare idag, men jag fastnade vid min bok och kom ändå inte upp i tid. Ska alldeles strax äta dock och sedan stressa igenom alla mängder med saker jag har att göra denna fina lördag. Egentligen får jag skylla mig själv för att jag skjutit upp allting till dessa sista dagarna, men på något sätt kan jag ändå inte vara sur på mig själv; den lediga tiden som jag mest spenderat sovande i sängen, läsande eller framför en film var precis vad jag behövde för att vila upp mig inför de kommande fem, hektiska veckorna innan påsklovet. Ska dock försöka lägga upp lite bilder här senare ikväll, om jag har ork och tid vill säga, annars kommer bloggen nog stå alltför stilla här under dagen.

24 februari 2012

Så är den sista dagen på lovet här och jag får ju säga att det känns rätt... trist, faktiskt. Men jag spenderade gårdagen på ett fint sätt (tittade på film tills klockan var halv tre...) och tog en lång sovmorgon imorse. Och så fick jag för mig att jag skulle läsa ett kapitel, ett kapitel som dock aldrig tog slut och 40 minuter efter jag började läsa hade jag äntligen kommit fram till kapitel 7. Wow. Sedan dess har jag gått igenom tumblrposts och nattens tweets och nu har jag ingen aning om vad jag ska göra, trots att jag både borde städa och plugga, saker som jag skjutit upp på framtiden i flera dagar nu. Fast om jag nu har väntat så länge kan jag ju lika gärna vänta en dag till, right?

Då ljuset sakta försvinner© Mikaela Olsson

23 februari 2012

Kom på att jag inte bloggat idag (nejnej, jag har inte sovit så här länge), däremot har jag haft ovanligt mycket att göra idag. Ja, ovanligt mycket för att vara en lovdag. Gick upp vid halvtolvis, åt och åkte till stan, pratade med Annelie och provade balklänningar (vilket var ganska sjukt awesome, att ha en sådan där stor, vacker klänning på sig och inse att nej, det ser faktiskt inte helt tokigt ut!). Sen gick jag inom bokrean också... hehe... självklart... När jag sedan kom hem fastnade jag framför min bok och det är ungefär där jag haft suttit fram tills jag insåg att jag kanske skulle skriva något här så ni inte tror att jag dött eller nått haha.

Resten av kvällen ska spenderas med... min bok. Datorn, kanske en film också, redigera lite bilder och så där. Borde verkligen ta tag i läxorna jag måste göra men jag orkar verkligen inte. Skjuter på det någon dag till (och så kommer jag ångra mig på söndag. Ah well, to bad for me...)

22 februari 2012

Gillar att alla dagarna är ungefär likadana när det är lov (jag var inte ens sarkastisk där) för man kan vila och slappa och ta det hur lugnt som helst utan att behöva bry sig om någonting. Igår till exempel, gjorde jag pannkakor och åt framför Band of Brothers innan jag chattade med Juss och Hanna samtidigt som jag tittade på Mulan. Hamnade i säng sent, läste och somnade vid tre, låg och drog mig länge imorse innan jag plockade upp boken igen och sedan låg jag kvar ännu en stund och njöt. Ja, livet är rätt bra när man har lov ändå.

Idag vet jag inte riktigt vad jag ska göra, jag känner för en promenad men det blåser, så jag funderar på att köra en runda, mest för att lämna huset lite. Är också galet sugen på att fota men jag har varken idéer, motiv eller modeller, så allt jag egentligen har är... suget? Och det räcker inte alltför långt, tyvärr.

21 februari 2012

Efter fyra kapitel, en enorm frukost och en lång stund spenderad på tumblr så sitter jag nu här och skriver mitt morgoninlägg. Jag rullade ur sängen vid kvart i två imorse, men ja, som sagt, jag satt på tumblr en lång stund och försökte titta igenom allting jag missat under natten, vilket var otroligt mycket. Och så läste jag igenom en mängs tweets också. Nu är jag dock färdig med det men jag har ingen aning om vad jag ska göra härnäst. Det är rätt lockande att krypa tillbaka upp i sängen och läsa, men huvudvärken som bultar innanför mitt pannben sätter stopp för det redan innan jag lagt händerna på boken. Hade velat se en film men jag har ingen aning om vilken, jag hade velat köra en runda men jag orkar inte resa på mig och jag hade velat ta en promenad men vädret är kasst. Oh, decisions, decisions. Kan bli så att jag lägger mig i sängen och vilar en stund (för det kan jag behöva...) innan jag börjar med min lunch/middag, vilket dagen till ära ska bli pannkakor. Det är ju pancakes day!

20 februari 2012

Officiellt den första sportlovsdagen idag och den spenderade jag i min gosiga, nybäddade säng tills klockan blev halv ett. Utanför fönstret skiner solen, så jag ska njuta av det härliga vädret idag, städa lite och läsa i massor, göra mitt allra bästa på att absolut inte tänka på skolan eller de läxor jag faktiskt borde sitta och arbeta med i detta nu. Mycket mer än detta har jag faktiskt inte att säga, det hände inte särskilt mycket igår och inte heller i lördags, så jag har inget roligt att berätta. Inget tråkigt heller, för den delen, och nu när det är sportlov så får ni vara beredda på att bloggen kommer att lida lite, det brukar ju bli så när jag är ledig. Latheten, ni vet.

You can't lie your way out of this one


19 februari 2012

Nog första söndagen på länge jag vaknar upp med ett leende på läpparna, för idag behöver jag inte sitta och plugga hela dagen. Hur skönt som helst. Spenderade även gårdagen på bästa möjliga sätt; i sängen med min bok och Mary. Typ hela dagen. Eller, förutom en liten stund då jag tog en tur med bilen, insåg att jag nog var tvungen att ta en liten paus från boken, annars hade jag väl fått kronisk huvudvärk eller något. I vilket fall som helst är den utläst nu så efter min efterlängtade promenad ska jag börja läsa trean! Förhoppningsvisk ska jag också kunna skriva lite ikväll och möjligen se en film. Jag älskar lov, eftersom det finns så mycket man kan göra, men inget man behöver göra.

I swore that I would understand the whispers in the trees© Mikaela Olsson

18 februari 2012

Tog aldrig min promenad igår, så jag hade tänkt att göra det idag istället. Den planen gick i fem bitar då jag insåg att det regnar ute, vilket i mitt fall både är positivt är negativt. Jag får inte min promenad men snön har nästan försvunnit helt. Och så har jag en otroligt bra anledning till att ligga inne hela dagen och läsa. Igår läste jag ut Hungerspelen igen och på kvällen for jag in till stan för att köpa uppföljarna. Det svider lite att säga att jag redan är mer än halvvägs genom tvåan, men jag försöker trösta mig med att jag har en hel bok kvar efter denna. Så nu vet ni vad jag ska göra idag!

17 februari 2012

Tja, detta får ju räknas som den första dagen på lovet och den spenderade jag i sängen fram tills alldeles nygligen. Vaknade upp vid halv elva eller nått, låg och läste i min bok (hehe, jag läser om hungerspelen igen...) och efter en och en halv timme med tre kapitel kvar av den tyckte jag att det var läge att lägga den ifrån mig och äta frukost. Så nu sitter jag här, med Mary buffande på mina armar och hungern kurrande i magen. Utanför fönstret börjar snön så sakta smälta bort vilket jag är väldigt tacksam för. Tror jag ska ta mig en promenad i det plaskiga landskapet efter jag har ätit och sedan ska jag läsa ut boken. Kvällen kommer jag förhoppningsvis spendera framför datorn, skrivande, något jag inte gjorde igår vilket är synd. Det är inte mycket kvar nu.

Frozen sunrise© Mikaela Olsson

Dagen före lovet

Känns otroligt skönt att kunna säga att jag har sportlov nu! Fick till och med sluta tidigare idag, kan det bli bättre egentligen? Tror faktiskt inte det! Och dagen har varit bra överlag också, imorse hade vi dubbelmöte med både våra enskilda redaktioner och alla tillsammans, mycket mer än så hann vi faktiskt inte med. Men på samhällskunskapen arbetade jag och José faktiskt, vi skrapade ihop nästan 200 ord på vår vetenskapliga uppsats vilket är otroligt mycket för att vara oss (om man tänker tillbaka på de föregående... tre? Fyra? Fem? lektionerna där vi inte gjort något annat än att söka fakta och inte ens det kräver fem en och en halv timmes lektioner...). Efter snabbmöte i klassen och prisutdelning från skattjakten åt vi lunch och sedan parkerade vi oss i 102:an där vi gjorde lite alltmöjligt, jag satt uppkrupen i fönstret och läste medan José och ZiggyP lyssnade på musik och spelade fb-spel. Lagom bra till engelskan började berättade Emine att hon inte kunde vara med på lektionen och vi fick bara en uppgift och sedan skyndade vi iväg till våra bussar. Hade egentligen kunnat vara hemma vid tolv, men just nu bryr jag mig inte om det. Jag är ledig imorgon, wiho wiho och jag har sportlov nästa vecka, wiho wiho!

16 februari 2012

I vanliga fall brukar jag vakna minst en gång under natten, så när jag inte gör det känns det väldigt lustigt då klockan ringer och jag inte riktigt förstår att jag sovit bort över åtta timmar nu. Ungefär den rutan står jag på just nu. Fick dessutom en mindre revlig överraskning när jag loggade in på twitter och såg att jag... fått den nya twitter-layouten och det ser... hemskt ut. Suck. Suck. Suck.

It's been one of those days

Egentligen har inte skoldagen varit så himla lång, trots det är jag helt slut! Imorse hade vi samhälle men... alltså jag vet inte riktigt vad vi gjorde där. Inte det vi skulle, de är ju ett som är säkert i alla fall. Och efter det hade vi prov i psykologi så nu slipper jag åtminstone tänka på det vilket känns... helt jävla underbart, om jag ska vara ärlig. Och ja, efter det följde ju en håltimme med lunch (pasta carbonara med bacon och inte skinka!) och efter det började dagens sista lektion vilket var mediekommunikation. Vi arbetade (hehe, nej) i början och kanske en halvtimme innan vi slutade fick vi lärarbesök och satt och diskuterade resten av lektionen. Har blivit en vana det där. Hm.

Jag och P tog bussen hem halv tre, mamma körde mig bort till pappa där jag gjorde engelska läxan/redigerade bilder/läste innan jag samlade på mig lite nya texturer! Oh the jolly joy of texturer! Ska fortsätta redigera bilder nu ikväll men först ska jag spela död fisk framför One tree hill, Josse-style. (Well, the fishpart at least...)

15 februari 2012

Nu har jag varit sådär dålig på att blogga igen. Som ni säkert räknade ut själva kunde jag inte ta mig till skolan igår och helt ärligt hade jag sjukt mycket att göra idag ändå, visserligen tänkte jag på bloggen... två gånger? men det räkte ju inte riktigt... Men idag ska jag tillbaka till skolan (och skriva det där satans psykologiprovet) så ikväll kan  jag blogga igen. Alltid något, right?

I övrigt vaknade jag mitt i natten upp efter en inte så konstig dröm med tanke på omständigheterna; jag drömde att jag, Kattnis, Peeta och Rue var de enda fyra levande kvar i Hungerspelen och att jag behövde döda dem för att överleva. Vaknade innan jag hann slå ihjäl någon (hehe... innan jag själv dog alltså...) och när jag somnade om var den drömmen puts väck och helt plötsligt sitter jag i en bil utan motor och glider runt på vägen med Young Guns. Ibland önskar jag drömmar var sanna! (Förutom den delen av drömmen där Gus omedvetet höll på att dränka mig... men de andra delarna var toppen so bring it on future!)

14 februari 2012

Förra året gjorde jag ett rant-inlägg om just Alla hjärtans dag och jag vet att många inte riktigt tycker om denna dagen, men i år känner jag; vad finns det att inte tycka om? Hela min timeline på twitter och halva mitt dashboard på tumblr är fullt med bilder och små texter där det står Happy Valentine's Day och små kärleksmeddelanden till folks followers. Det är fint att se, tycker jag, hur folk visar sin kärlek, inte bara till pojk- eller flickvän, utan också familj, vänner och tumblr-followers!

Så glad Alla hjärtans dag på er, folket som läser min blogg. Jag hoppas ni får en fin dag ♥

13 februari 2012

Nu kommer den stora frågan; pluggade Milla på psykologin eller inte igår? Svaret är nej, jag pluggade inte alls. Jag läste min bok (som jag förutspådde att jag skulle göra. Men till mitt försvar skulle jag nog inte ha kunnat koncentrera mig tillräckligt på psykologin om jag inte läst färdigt boken haha). Den var sinnessjukt bra. Sträckläste i ungefär sex timmar innan jag skrev en recension av den som finns här, sedan skrev jag lite på mitt projektarbete. Imorse ställde jag klockan, mest för att jag inte skulle sova till elva och tur var det för vädret var underbart, så jag drog på mig närmst nådda klädhög och stack ut med kameran innan jag knappt hunnit vakna haha. 

Idag har jag massor att göra (bland annat att plugga på den där jävla psykologin) men jag hade också tänkt städa och fota vidare lite nu när jag är vaken. Börjar bli orolig att jag inte kommer hinna med alla bestyr...

12 februari 2012

Satt uppe och chattade med Hanna igår; en lång stund. Så lång att när klockan var vid ett och vi precis börjat snacka tänkte jag "Bara en liten stund, sedan måste jag sova" men nästa gång jag tittade på klockan var den halv tre. Jag vet inte riktigt vad som hände där. Ganska precis sju minuter i tre stängde jag ner datorn, släppte ut katterna och kröp ner i sängen vadvid jag somnade ungefär fem sekunder efter huvudet nuddade kudden. Vaknade upp vid halv tolv idag och skulle bara läsa lite i min bok, fast alla vet att "lite" är "mycket" i min värld och sjuttio sidor senare (och ungefär fem hjärtattacker) tycker jag att det var dags att lägga den ifrån mig och kliva upp. Nu ska jag strax äta frukost och sedan borde jag verkligen plugga psykologi, men jag är rätt säker på att jag hamnar i soffan med en annan bok i handen.

I was born, I have lived, I will surely die

Föresten, har nog glömt att nämna det, men titta vad som låg i min brevlåda igår. Exalterad är bara förnamnet!


This happened a few days ago


11 februari 2012

På onsdag har vi psykologiprov och jag har fortfarande inte börjat plugga trots att boken har legat på köksbordet och stirrat på mig i snart en vecka. I natt drömde jag att Derek (från Grey's) skulle utföra open brain surgery på mig i vår rosenrabatt (alltså familjens rosenrabatt, inte min och Dereks). Inte låg jag på en brist heller, utan på en trästege bland jord och ogräs. Innan vi började operationen skulle han förklara vad han skulle göra och han slängde ur sig "Jag kommer använda mig av KBT" och jag svarade med "Kognitiva beteende terapin? Jag läser om det i skolan just nu!" och sedan började han fråga mig en massa psykologiska frågor. Försöker mitt undermedvetna säga till mig att det är dags att börja plugga nu, eller...?

10 februari 2012

Fredag igen. Denna veckan har gått fort, men det har väl sina förklarliga skäl antar jag. Men jag klagar inte, nu har jag tre dagars helg framför mig och tanken på att slippa vänta på bussen i iskyla halv åtta på morgonen, den värmer rätt skönt måste jag säga! I övrigt har jag inte särskilt mycket att säga, det händer inte så värst mycket (tja, förutom att jag tydligen är mamma till en fyraåring...? Tumblpeople...) men det är rätt skönt faktiskt, att det inte händer så mycket. Andas lite från skolan, behöver inte plugga som en galning i helgen och lite lugn och ro kan jag ju behöva, om jag nu har en fyraåring att ta hand om!

I can't bear the sight of you anymore, you've become what I hate


Snöstormar & insparkade dörrar

Har varit en riktigt lustig dag idag. Imorse körde jag till bussen i halv snöstorm (för en gångs skull sammarbetade jag och bilen och trots att det var så mycket snö på vägen så gick det faktiskt förvånansvärt bra!) och bussen var... tja, inte lika sen som den brukar vara, men lite i alla fall. Vi åkte in till stan och sedan började textkommunikationen vid halv nio, där jag... läste Rock Sound & Kerrang! Annars gjorde jag inte mycket mer, det var inlämningsdag och jag var redan färdig så ja... nåja, sedan började samhällskunskapen och tja, vi gjorde inte särskilt mycket där heller. Jag satt som bäst och läste om Rwanda och folkmord när Sandra kommer springande med Ida skrikande efter sig och hela historian slutade med att Ida sparkade upp (eller sprang rakt igenom, jag är inte helt säker) dörren i 205:an. Och efter det jobbade vi inte mycket mer på lektionen, vilket egentligen är förståligt. Dagen följdes upp av rektorssamtal och lunch innan jag, J och P letade upp ett ledigt klassrum och lekte hänga gubbe tills engelska började. Där arbetade vi flitigt (tror seriöst att engelskan är den enda lektionen vi faktiskt arbetar på) och sedan åkte jag hem med halv fyra bussen! Hämtade pappa efter det, kom hem och åt middag och nu vet jag inte vad jag ska göra. Men precis som alla andra torsdagar så känns det underbart att känna så, eftersom jag kan göra vad jag vill. Jag är ju ledig imorgon. Helg, wiho wiho!

9 februari 2012

Studiedagen igår var både skön och välbehövlig tycker jag, sov bort större delen av den och spenderade resten varför datorn ungefär. Hann dock ta en promenad också (den första dagen på hela veckan som det inte var soligt och fint var ju självklart den dagen då jag ville gå en runda. Jaja). Nu vet jag dock inte riktigt vad som har hänt, vädret slog väl om rejält i natt antar jag för nu vräker snön ner, ser verkligen fram emot att köra till skolan nu!

Det är verkligen som de säger på tumblr, min själ har blivit borttagen för att ersättas av sarkasm.

You are not


8 februari 2012

Fick ett enormt sug att äta äggröra & bacon till frukost, så jag tittade igenom frysen men nej, ingen bacon så långt ögat kan nå. Då tänkte jag ta några helt vanliga mackor med ost & gurka, men sen insåg jag att mitt bröd var djuptfryst och jag måste rosta mackorna, vilket jag egentligen inte är sugen på. Så nu står jag här, en evighet och ett halvt blogginlägg senare och vet fortfarande inte vad jag ska ha till frukost. Det är inte så lätt ibland, har jag märkt!

Anyhow, det är ju studiedag idag, en utav de få vi har under denna terminen så den fick jag ju ta vara på genom att sova länge. Borde börja förbereda mig för provet i psykologi nästa vecka, men vi vet ju alla att jag inte kommer starta upp pluggandet till det förens... i helgen? Nej, nu ska jag leta efter mat (detta inlägget blev fyllt av just ordet "mat" och vad jag ska ha till frukost) men som de säger i psykologin; vad man känner är det man färgas av och det man färgas av är det som fyller upp de saker man arbetar med för tillfället. Eller nått.

86 400 sekunder


Everything is Young Guns and nothing hurts

Kom på att jag glömt bort att blogga när jag kom hem, men det var bara för att jag stack ifrån skolan tidigare. Mådde inte så bra under förmiddagen, så jag åkte hem vid halv tolv för att ligga framför datorn och vila under eftermiddagen. Dock hann jag ha textkommunikation, morgonmöte & tetris, samt svenska, tal & kåseriinlämning. I övrigt har jag studiedag imorgon, så jag ska sitta uppe en stund nu under kvällen hade jag tänkt, till att börja med ska jag skriva några rader om boken jag nyss läste ut och sen får vi se vad som händer, kanske skriver jag en stund, kanske chattar jag lite med A, men i vilket fall som helst är YG inblandade.

7 februari 2012

Så väldigt trött idag, så trött att jag höll på att välta hela köket för en liten stund sedan. Halva köket då. Men inte ens det kunde väcka mig, sitter här halvsovande och skriver och funderar på om jag ska titta på den där 34 minuter långa videon med Young Guns nu eller senare idag? Problem, problem. Tror jag väntar med det faktiskt, eftersom jag på så sätt har något att se fram emot under dagen! Inte en alltför dum idé tycker jag. Wow, tiden springer verkligen iväg. Måste äta nu, vi hörs senare!

It doesn't mean that you're not perfect

© Mikaela Olsson

As we burst into Spain

Bones-day idag, så jag ska försvinna bort i tumblrland så fort jag gjort färdigt lite läxor. Som ni säkert anar så är jag hemma redan, fick sluta tidigare och åkte hem med mamma, det var ungefär det eller gå hem från Köpinge, vilket inte var särskilt lockande. I vilket fall som helst så har jag ägnat denna dagen åt att diskutera 1984 på engelska (vem kunde ana att krimtänk skulle bli thought-crime när man översatte det?) samt att lyssna på en relativt interessant föreläsning om universum och big bang medan jag redigerade lite bilder. Efter det gjorde vi inte särskilt mycket, mitt internet kom och gick under sista lektionen, så jag fortsatte redigera bilder och spelade wordfreud på J:s telefon. Livet är bra ibland.

6 februari 2012

Så var det måndag igen. Igen. Försöker trösta mig med att jag, om två veckor, ligger i min gosiga säng och sover, men det blir inte bättre för det. Det hjälper ju inte mig som har fyra långa lektioner idag, vilket jag för tillfället inte är ett dugg sugen på alls. Fast det är väl bara till att bita ihop antar jag. Som ni säkert märker har jag ingenting att säga så vi lämnar det så här och sedan bloggar jag senare idag istället. Ha en bra dag!

5 februari 2012

Det började snöa igårkväll. Jag förstår inte riktigt poängen med snö. Det är ljust, kallt och blött and I have no need for it. Men nu ligger här i alla fall drygt en decimeter av skiten vilket har fått världen vacker, men jag vet inte, jag hade kunnat leva med hur världen såg ut innan snön, om jag hade sluppit allt som kommer med snön (det blötta, kladdiga, slafsiga, kalla, halkkörningen och alla jävla förseningar när det kommer till buss/tåg). Nej, fy för snö, sån skit vill jag inte ha här.

Så, förutom snön är jag sjukt trött och på allmänt trist humör. Har massor att göra under dagen, däribland en miljon läxor (självklart gjorde jag inte en enda igår... varför skulle jag det nu igen?). Först och främst ska jag äta i alla fall, möjligtvis läsa ut min bok också. Kanske sticka ut och fota lite, om jag hittar ett par skor som kan ta mig längre än tre steg ut i snön innan jag är sjöblöt om mina små fötter. Oh, the winter joy.

You hung me like a picture, now I'm just a frame© Mikaela Olsson

Midnight city


4 februari 2012

Jag är verkligen sämst på att blogga. Vilket är irriterande, för jag har faktiskt bilder att visa och musik att bjuda på men trots det sitter jag ändå framför tumblr all the time. Fast tumblr är awesome så... nej allvarligt talat. Det är lördag idag, vilket betyder att jag kommer tvinga mig själv att göra läxor under dagen trots att jag egentligen vill, men det är rätt skönt med en helt ledig söndag, har jag kommit fram till. Andra nyheter är att solen fortfarande skiner och att det fortfarande är sjukt kallt. Men jag ska trotsa kylan och sticka ut ändå, blir på sådant fotohumör när jag allting är så soligt och vackert som det är idag, så det är dagens planer. Det och att ligga som en död fisk framför One tree hill också, förstås...

3 februari 2012

Älskar fredagar. En utav de bästa dagarna i veckan. Speciellt lediga fredagar. Helt underbart. Det enda som slår lediga fredagar är lediga fredagar med sol och sol, det råkar det vara utanför mitt fönster. Sjukt kallt, men soligt. Ska alldeles strax äta frukost och sedan vet jag inte... kanske gå en runda. Bara för att det är så fint väder. Måste dock göra läxorna också (för så ledig är jag inte) men jag vet inte... det känns som om alla skoluppgifterna har blivit lättare, lite roligare. Märklig tanke möjligen, but it's a day to be odd!

Den leende solen

Kylan bara fortsätter, men det har inte kommit någon snö i alla fall. Inte vad jag har sett åtminstone. För idag har varit en otroligt produktiv dag, imorse kom inte bara bussen i tid (!) (eller, en minut sent. Men det var bra mycket än gårdagens elva minutersförsening) utan vi gjorde faktiskt saker på lektionerna också. På textkommunikationen intervjuade jag Emelie och på samhällskunskapen höll jag och Josse på att researcha hela lektionen. Och så spelade vi tetris. Förstås. Efter det åt vi lunch och sedan lekte jag och J i ett öde klassrum (hänga gubbe) innan vi drog vidare in i studion medan P hade lektion, efter två timmars håltimme började engelskan, som var ovanligt mysig eftersom det bara var just vi tre där. Malin kom förbi med glada nyheter och så slutade vi trettiofem minuter tidigare! Bra start på helgen, det får jag säga!

Jag och P tog bussen till Köpinge och sen körde jag som vanligt bort och hämtade pappa. Nu har jag ätit ganska precis ätit och sitter för tillfället och skypar med Lisa. Ska slänga upp en spam på Little things om några minuter och sedan hämta katten, redigera eftermiddagens bilder/titta på One tree hill och bara ta det lugnt. För det är ju faktiskt helg nu!Hänga gubbe. Jag hade BÖ KER framför mig och jag kunde inte komma på vad det var för ord (lägg dock märke till att jag inte blivit hängd ännu. Min gubbe saknar fortfarande mun!)

2 februari 2012

Har ingenting att säga idag. Allting är så tråkigt, lika tråkigt som vädret, lika tråkigt som skolan... tråkigt, helt enkelt. Allt jag gör är liksom att gå upp, äta, äta till skolan, komma hem, äta, plugga, sova, gå upp, äta, åka till skolan... ja, ni fattar rutinen nu. Idag är det visserligen sista dagen före helgen, vilket känns skönt. Men mammas lilla lapp som låg på bordet när jag kom ner, den där det stod "det var 10 grader kallt när vi körde..." den var inte helt okej. Så minus tio plus den där håltimmen vi har i eftermiddag, inte helt okej. Den där snön de talade om på radion, inte helt okej! Får väl se vart denna dagen slutar.

Är det några små vita flingor jag ser utanför fönstret?

Förstår inte varför det måste vara så kallt? Jag är inte gjord för kyla och jag är definitivt inte gjord för Skånes fruktansvärda iskyla med en touch av djävulsvind från Nordpolen, den där vinden som går igenom allting, jackor, kläder, skor, skinn, ben, vantar, mössor, hår... Fy satan. Tur att februari är en kort månad, om jag blundar kanske det är mars när jag öppnar ögonen igen.

Har kommit hem från skolan nu i alla fall, lika onödig som vanligt. Vi gjorde ingenting på samhällskunskapen, vi snackade (precis som vanligt) bort hela psykologin och åt segotletter med pepparsås innan vi hade mediekommunikation, genomgång och arbete. Rätt trist dag faktiskt. Väldigt trist dag.

1 februari 2012

Ny månad, men allting känns ändå precis likadant som igår. Det är exakt lika mörkt ute, precis lika kallt i huset, jag är lika trött. Absolut ingen skillnad. Men det kanske bara är en barnslig dröm att man ska kunna känna skillnaderna vid månadsbytena? För att det blivit februari ska det vara lite varmare, lite ljusare, eftersom vi närmar oss våren lite, lite grann? Jo, det kanske är så. I vilket fall som helst är det onsdag idag, vilket betyder en lång dag, men inte en lika lång dag som igår, vilket alltid är något positivt. 

Så, nu efter ett trist blogginlägg som inte innehåller någonting vettigt alls, ska jag logga ut här ifrån och fixa lite frukost till mig. Snart ska jag köra till bussen, woho. Woho...

RSS 2.0