Nyår - nystart eller fortsättning?

Nyår. Många älskar det, årets sista dag, festernas fest som avslutas med fyrverkeri och champagne. Lika många hatar det, ångesten över att ännu ett år är slut maler omkring inombords en vecka i förväg. En hel del ser nyår som en chans för en nystart. Ett nytt år, nya chanser, nya möjligheter. Börja om, igen och igen, varje år på samma dag. Men jag undrar, finns det något som nystarter, egentligen? Igår var det söndag och imorgon är det tisdag. Samma vecka, men två olika år. Det jag gjorde igår är inte irrelevant imorgon bara för att det är ett nytt år. Finns det något som en årlig nystart? Igår var det glimmande december med julkalendrar och paketer, imorgon är det murrig januari med mörker och köld. Ingen gran, inget pynt, ingenting. Ut med det gamla, in med det nya heter det ju. Nystart. Ja det låter ju bra ju, men hur mycket är egentligen nytt? Vädret är detsamma, världen är densamma, jag är densamma. Ändå är det nytt, trots att ingenting egentligen har förändrats. Kanske är vi människor så beroende av att börja om, att ha en chans till att börja om, att vi skapar en dag då vi faktiskt kan göra det. På pappret i alla fall. Vi ger oss själva en möjlighet att lägga allt gammalt groll, allt skit och alla misslyckande bakom oss för att ta tag i våra liv igen. Börja om. Nystart.

Många ägnar de sista dagarna i december åt att se tillbaka på året som har varit. Vad gjorde jag som jag alltid kommer minnas? Vad gjorde jag som jag önskar att jag kunde ändra? Fanns det något jag inte gjorde som jag hade velat göra? Gjorde jag några misstag? På sätt och vis utvärderar man sig själv och det kan jag tycka är rätt bra. Man får liksom koll på vad man vill ha ut av året som kommer och man vet hur man ska undvika att göra liknande misstag som man gjorde under det föregående året. Det är här jag tycker det där med nystarter blir lite lustigt. Jag förstår hela idén, det gör jag, men om vi börjar om varje år, suddar ut allt vi gjort året innan, hur ska vi då veta vad vi vill få ut av det kommande året? Eller hur vi ska göra för att inte begå samma misstag om och om igen? Genom att börja om tar man ju bort så mycket av sig själv, så mycket man har lärt sig under året som gått. Man lär sig av sina misstag, sa en vis person en gång i tiden. Men om vi hela tiden suddar ut allt som har varit, då kan vi ju aldrig lära oss.

Nej, nystarter, det förstår jag mig inte på. Däremot tycker jag om tanken på att sätta sig ner, kanske vid granen en stund, alldeles ensam någon gång där i mellandagarna eller kanske precis efter nyår, och fundera på det gångna året. Då får man en ganska klar bild på vad man vill ha ut av det nya och på så vis kan man börja jaga allt man vill ha mycket snabbare, och kanske hinner man uppleva mer också.

Något jag har lärt mig under 2012 är att man måste ta vara på saker och ting. Nu tänker du kanske ”visste du inte det redan?” och jo det är klart att jag visste det. Men det är mycket lättare att säga att man ska göra en sak, än att faktiskt utföra den. I år har jag lärt mig att de mest speciella dagarna oftast inte är födelsedagar, julafton eller midsommar. Det är de där andra dagarna, dagar som man, när man kliver upp på morgonen, tror kommer bli riktigt tråkiga och trista, men när man lägger sig på kvällen igen, inser att det var en utav de mest magiska dagarna man upplevt. Jag tror att vi lägger lite för stor tyngd på speciellt högtidsdagar, kanske framför allt födelsedagar. Man tror att den ska bli jättebra, helt fantastiska, men på något sätt blir den aldrig riktigt så där bra som man hade velat. De där magiska dagarna, de där helt fantastiska dagarna, de är helt vanliga dagar. En helt vanlig dag i skolan eller på jobbet, man skrattar så man får ont i magen, mamma lagar älsklingsmaträtten till middag eller favoritlaget vinner en viktig match. Små saker som får en vanlig dag att gå från vanlig till ovanlig. Dagar som man har levt fullt ut. Dagar som man minns sen, när man sitter där och tänker tillbaka på året i slutet av december.

Det finns inget magiskt recept att följa för att uppleva de där ovanligt fantastiska dagarna, det bara händer. Kanske måste man vara lite mer öppen och kasta sig ut i det okända, våga sig ut på äventyr, njuta av livet. Det är viktigt, kanske det allra viktigaste. Att njuta av livet och att vara lycklig. Nyår är ingen nystart, det är helt enkelt ett nytt år med nya chanser att uppleva det högst ovanliga en helt vanlig dag.

31 december 2012

Egentligen har jag inte tid att sitta här och skriva, men å andra sidan kommer jag inte ha tid förens klockan åtta ikväll så jag tänkte att jag lika bra kunde få det gjort nu som att missa bort att skriva gott nytt år till er alla! Jag har ätit frukost och tumblat lite nu på morgonen och så fort köksbordet blir tomt ska jag baka till kvällen. Dessutom ska jag övertala mamma att spela lite yatzy samt äta resterna av pizzan från igår innan jag ger mig iväg för att fira nyår om ett par timmar. Jag önskar er alla ett gott nytt år, en fin kväll och ett underbart 2013. Alla krönikor och annat mojs kommer nästa år (mest för att jag inte haft tid att skriva någonting än haha). Ha det bra!

Musik som påminner om sommaren


30 december 2012

Det har inte funnits en ledig sekund över för att blogga förens nu, haft fullt upp sedan jag rullade ur sängen klockan halv två imorse. När jag kom ner var jag tvungen att slänga i mig frukost för halv tre började årets sista Chelsea match och sen satt jag klistrad framför datorn i två timmar med hjärtat i halsgropen medan jag bönade och bad till spelarna, trots att de inte kunde höra mig haha. Men bönerna blev besvarade ändå och vi vann tillslut med 2-1 och fick med oss tre poäng hem. Att vi dessutom slutade ett fantastiskt år med en vinst gör ju inte saker och ting sämre heller!

Jag spelade lite spel med mamma sen, för att lugna ner mig lite, sen körde vi ner till Åhus och hämtade pizza vilket var så sjukt gott. Har inte ätit hämt-pizza sen i somras så ja... och när maten var uppäten pysslade jag med lite annat, tumblade och satt igång en maskin tvätt och nu äntligen sitter jag här. Ska läsa igenom några rapporter om matchen innan jag flyttar mig uppåt, tittar på Kyle XY och går igenom mina hårddiskar i väntan på en nattchatt. Blir nog bra ändå, en sådan där skön, lugn dag där man samlar ihop en massa halvfärdiga projekt!

29 december 2012

Alltså tiden verkligen bara springer iväg. Det är läskigt. Jag steg upp vid två idag och åt frukost, sedan körde jag och mamma ner till stranden och gick en runda (insåg att jag inte varit där på över en månad? Hur gick det till?). Ända sedan jag kom hem har jag suttit framför datorn och mojsat runt på tumblr. Ska skriva på lite allt möjligt ikväll och äta om en liten stund, titta på Kyle XY senare och chatta med H, gå igenom bilder och blablabla. Ja det finns alltså en hel del att göra idag, som alltid, dagarna före ett nytt år, så jag har egentligen inte tid att sitta kvar här och tjattra. Ville mest bara meddela att jag lever och tja det har ni väl förstått vid detta laget nu. Vi hörs senare!

Black & white pt IV

© Mikaela Olsson

28 december 2012

Har varit så otroligt fint väder idag. Solsken, klarblå himmel... när var det så sist? Jag minns faktiskt inte. Och det är ju inte direkt ett bra tecken om jag inte kan minnas när det var fint väder sist haha. Dock har jag inte varit ute idag, även om jag steg upp halv tolv. Fick slänga i min frukosten, för José kom hit vid halv ett tiden. Vi bytte julklappar och myste uppe på mitt rum, snackade om typ allt mellan himmel och jord, sen spelade vi musikspel till fingrarna blödde. Ja, nästan i alla fall. It was a lot of fun! Hon åkte hem för en stund sedan så nu sitter jag här och tumblar lite medan jag funderar på vad jag egentligen ska göra. En promenad hade varit perfekt, men det är nästan helt mörkt ute nu så det går ju inte riktigt... ska övertala mamma att spela lite spel med mig, sen ska jag nog värma lite mat och titta på Kyle XY. Den serien är fan riktigt underskattad!


27 december 2012

Är det bara jag eller känns det lite löjligt med allt "jag ska till frisören nu så jag har nyfärgat hår under det nya året!" och så vidare och så vidare. Eller är det bara jag som tycker att det är lite väl tidigt att börja snacka om sånt, för att jag inte riktigt har insett att 2013 bara är fem dagar bort? Det är nog det sistnämnda, när jag tänker på det. But who can blame me? Jag menar, 2012 har formligen sprungit iväg. Jag vet inte vart dagarna har tagit vägen, det känns som det nyss var min födelsedag, nyss var studenten, jag nyss började skolan efter jullovet förra året. Vart har tiden tagit vägen? Och allra värst; vad har jag gjort med den?

Igår var, liksom många andra dagar, en slapp tillställning. Jag gick visserligen upp vid elva och vi åt ungefär en timme senare, sedan gick alla iväg på sitt håll och gjorde lite vad de ville. Mamma och jag spelade lite spel när de andra var ute och gick och vid fyra var det fotbollsmatch, vilket Chelsea vann. Micke och familjen åkte hem där vid fem och när matchen var slut duschade jag, åt lite, tittade på en julklappsfilm (Die Welle) och sen startade jag upp Kyle XY. Var ett tag sedan jag såg den serien! 

Den här dagen kommer väl inte bli mycket mer annorlunda skulle jag tro, ska äta färdigt min frukost nu och blogga lite, sen ska jag kika igenom mina julklappar (har knappt hunnit göra det, så mycket på gång sedan julafton) och efter det hade jag tänkt övertala mamma till att spela lite spel med mig. Och ikväll ska jag skriva! Om ni är ytterst snälla (och om mitt minne inte sviker mig) så laddar jag upp lite bilder här med sen!

26 december 2012

Nu kan jag återigen börja med "Och det regnar och det regnar och det regnar". Står som spön i backen nu och nästan all snön är borta, vilket inte stör mig särskilt mycket får jag ju säga. Det känns skönt att kunna se det gröna gräset igen, it's been a while. 

Tja, gårdagen var mysigt på sitt sätt, vi hade ju stor julmiddag med släkten och Micke och familjen kom hem, så det var full fulle från att jag steg upp vid elva till att... till att alla gick och la sig vid halv elva och jag fick huset för mig själv igen haha. Idag vet jag inte riktigt vad vi ska göra, jag hade tänkt fota lite, ikväll är det en fotbollsmatch och vi ska snart äta, men förutom det så... ja, regnar det ju. Förhoppningsvis slutar det snart så jag kan hänga med mamma ut lite och få frisk luft. Kan behövas, har knappt stuckit näsan utanför dörren sedan julafton haha. 

25 december 2012

Ungefär all snön har nu regnat bort, vilket jag ser som något positivt, snart är det vår! Eller ja, drömma kan man ju. Fast jag får ju säga att det känns rätt bra att kunna se gräset igen! Nåja, hur är det med er idag? Åt ni för mycket igår? Upprepade ni alla replikerna i Kalle som hon sa att vi inte skulle göra? Fick ni allt vad ni önskade er och lite till? Jag hade en fin liten jul och när all mat var uppäten och alla klappar utdelade och öppnade så gick jag upp med katten för att vara lite social med Hanna och Alex. Fin kväll ändå faktiskt och efter ett par rätt knasiga drömmar så är jag nu uppe och äter frukost. Micke kommer snart, tätt följt av resten av släkten. Den årliga julmiddagen går av stapeln klockan två! Får se om jag bloggar senare idag. Om jag överlever. Man vet aldrig.

24 december 2012

Jaha, så blev det jul i år igen. Känns inte som det dock. Känns inte som det alls. Och jag är på världens sämsta tänkbara humör. Bara tanken på jul får mig nästan illamående, vill helst bara gå upp och lägga mig, vakna upp i januari sen. Hur skönt hade inte det varit? Bara slippa allt, för säg vad ni vill om att julen är en familjehögtid och mys och blabla, men det är en himla massa press och stress också. Blä. 

I vilket fall som helst. Jag steg upp vid nio (!) idag, åt frukost och åkte in till min faster för lite fika (och för att hämta upp min julklapp). Vi kom hem för en liten stund sedan och jag har precis hunnit äta en macka och nu hade jag tänkt att... gå upp och städa. Japp. Behövs dammsugas där uppe och sen måste jag renbädda sängen också. I väntan på Kalle & Kan du vissla Johanna. Åh, nu när jag skrev det fick jag ett uns av julkänsla! Men nu försvann den igen... okej, vad har jag mer att säga? Jo igår var det ju snöstorm! Kom nog en decimeter, tror jag. Såg ni vad jag skrev där, "tror jag", för jag vet inte säkert. När jag steg upp hade det mesta smält bort. Det var sex plus när vi körde hemifrån, så jag hade skinnjackan på mig haha. 

Nej nu jävlar ska jag gå och städa lite, kanske bloggar jag senare! GOD JUL PÅ ER ALLA NU! ♥

Winterpics pt I

 


© Mikaela Olsson

23 december 2012

De sa att det skulle bli storm idag. Och storm har det blivit. "Sibirien" har fått en helt ny mening, där uppe på den tredje våningen. Frös så jag nästan skakade tänder när jag stack näsan ovan täcket imorse, tog mig nästan femtio minuter att hitta energi till att kliva upp från min varma säng. Men uppe är jag nu och det har jag faktiskt varit ett litet tag. Har till och med hunnit äta frukost och läsa lite samt öppna mina julkalendrar. I skrivande stund vet jag inte riktigt vad jag skra göra, har ungefär en och en halv timme kvar att slå ihjäl innan min fotbollsmatch börjar. På dagens lista står dock en hel del, knäck och ischoklad bland annat. Och så ska jag slå in de sista julklapparna förstås. Borde verkligen ta tag i dagen nu och inte sitta här och babbla! Dock bjuder jag på lite bilder, det har ju varit rätt fattigt på den fronten den senaste tiden;Jag bakade igår. Man måste ju vara uppfinningsrik ibland!B frös så jag la om honom. Det gillade han!För några dagar sedan. Brukar se ut så här när jag sitter och tittar på fotboll om kvällarna haha.

22 december 2012

Alltså jag vet inte, men hur mycket jag än försöker, att det är julafton om två dagar går liksom inte in i skallen på mig. Dan före dan före dopparedagen. Granarna var insatta när jag kom ner och hela huset doftade barr. Jag ska klä dem senare och sen ska jag baka, slå in julklappar och blablabla. En hel massa att göra idag. Och klockan åtta är det årets sista Real match, vilket är vemodigt, faktiskt. Trodde aldrig riktigt att man kunde älska ett lag så mycket, men tydligen är det möjligt. Oväntat. Nåja, jag har inte direkt tid att sitta här och babbla på, jag sa ju nyss att jag har en massa att göra så jag ska posta detta, logga ut och äta min banan och sen ta tag i dagen. Vi hörs senare! Om jag har tid, vill säga...

21 december 2012

Hm. Jag lever fortfarande. Vem hade kunnat tro det? 

När jag steg upp imorse och kikade ut genom fönstret blev jag förvånad och först kunde jag inte sätta fingret på vad som var annorlunda sedan gårdagen. Sedan såg jag det. Det hade ju snöat under natten! Snöar nu också, för att vara petnoga. Kanske blir det en vit jul trots allt? Ja, om vi nu överlever resten av dagen, det är ju fortfarande nio och en halv timme kvar...

Igår fixade jag och pappa de sista julklapparna (kan fortfarande inte fatta att det är julafton om tre dagar?) och sen på kvällen tittade jag på 2012 och åt. Tänkte att jag nästan var tvungen att göra det. Egentligen är inte filmen så där jättebra, inte slutet i alla fall, men effekterna är ju faktiskt helt okej coola!

Definitivt dags att logga ut härifrån nu. Ska baka lussebullar med mamma, som jag har snackat om så länge. Och så måste jag leta upp ett par strumpor. Det är kallt att gå runt barfota mitt i vintern har jag märkt. Hm. Vem hade kunnat gissa sig till det?

20 december 2012

Sitter på golvet och skriver idag för... varför inte? Nej men allvarligt, jag fick inte plats vid bordet så då får man ta vad man har. Inte vidare bekvämt dock, men det får funka. Steg upp tidigt idag, för att jag skulle baka. Men så blev det inte. Vet inte hur många gånger jag har sagt den meningen i mitt huvud nu, under den senaste veckan. Men så blev det inte. Micke ringde när jag precis kommit ner i köket och vi pratade i över fyrtio minuter. Så klockan var två när jag väl satt mig och åt och sen bara rann tiden iväg och helt plötsligt var hon fyra. Jaha. Så jag gick upp och städade lite istället och snart ska jag och pappa in till stan för att fixa de sista (!) julklapparna. Och ikväll hade jag tänkt titta på 2012, för... det är ju jordens undergång imorgon, vem hade kunnat glömma det? Men jag funderar på att bara se den första delen i filmen. Den andra är ju trist, när allting blir bra och jorden inte gick under helt och typ 1000 människor klarade sig. Hallå? Då går ju inte jorden under på riktigt, eller hur? Nu förstörde jag hela filmen också, för folk som inte har sett den och egentligen har jag inte tid att sitta här och tjattra om helt värdelösa saker så jag ska logga ut nu och låta er fundera på detta; kommer eller kommer jag inte kunna skriva ett morgoninlägg imorgon? Om vi alla är döda då vill jag bara säga: det har varit ett nöje att blogga för er i snart fyra år!

19 december 2012

Alltså detta måste sägas, och ingen kan säga emot. Jag har världens bästa katt. Seriöst. Jag tar upp honom och bär runt honom som ett litet barn och vad gör han? Lägger huvudet mot min axel och somnar. Jag sitter vid datorn och han kryper upp bredvid mig med sitt lilla huvud på mitt lår, och somnar där. Han sitter i mitt knä vid matbordet, han ligger på en stol och sover när jag tittar på fotboll, när jag går upp går han upp, när jag går ner går han ner. Han har dessutom lärt sig att öppna dörrar, och inte bara dörrar som är tillstängda, utan dörrar som är helt stängda. Vilket visserligen inte gör mig jätteglad. Och varje gång han leker med sin pingelboll (den är rosa med en pingla i, han totalt älskar den) och den trillar ner för den lilla trappan tar han den i munnen och går upp med den i köket igen. Eller så är han ute i hallen när jag sitter köket och vill vara hos mig, då biter han tag i den och går in med den till mig. Alltså hur söt? Hur söt?

Okej, slut på kattfronten. Hur är det med er idag? Själv är jag sådär lagom småtrött, somnade rätt tidigt igår men sov ändå inte längre än till halv tolv vilket, i ärlighetens namn, var en aning för kort för min smak. Men jag kunde inte somna om. Nu har jag ganska precis avslutat min frukost och sitter mest och väntar på att mamma ska komma hem så vi kan gå ut och gå en runda. Ikväll är det fotboll så jag känner att jag måste planera upp vad jag har att göra idag, vilket är, städa och slå in julklappar. Och man kan ju inte slå in julklappar och inte titta på en julfilm samtidigt, det går ju bara inte. Som tur är är de flesta julfilmerna inte vidare långa så det ska nog gå bra. Kan ni tänka er det, att det bara är fem dagar kvar till julafton? Får verkligen inte in det i mitt huvud!

18 december 2012

Har ett svagt minne om att jag nämnde något med bilder igår? Hm... kom på det alldeles precis. Men igår hade jag faktiskt fullt upp nästan hela dagen. Först åkte jag och mamma in till stan för att köpa julklappar och julgodis, när jag kom hem åt jag och tittade på Grey's och sedan började jag fixa med en paket och helt plötsligt hade det gått nästan två timmar. Hoppsan. Runt halv nio startade jag Flickan från ovan (vad jag älskar den filmen!) och när den var klar skrev jag en liten stund, tittade på dagens julkalenderavsnitt och bloggade innan jag la mig för att läsa lite. Alltså fullt upp hela dagen!

Idag ska jag fortsätta fixa med min julklapp och baka också, om jag får tid. Har skjutit upp det i snart en vecka så det börjar bli dags nu haha. Och så ska jag redigera de där bilderna och skriva ikväll. Kanske se en film också, kom två nya på posten igår hihi. Ähum... ja det var väl det. Förutom... kan ni tänka er att nästan all snön har försvunnit nu? Och när jag satt i godan ro och åt frukost alldeles nyss och slängde en blick utanför fönstret... jodå, nu snöar det igen. Inte för att det gör mig särskilt mycket (nu är det ju plusgrader så snön lär ju inte ligga kvar...) men det är mer... varför kan inte vädret bestämma sig? Ena dagen minus sjutton, nästa plus tre. Snöstorm och tre dagar senare smälter allt bort och när allt nästan är borta, ja då börjar det snöa igen. Antingen eller, om jag får be! Men det är rätt fint när det snöar, det får jag ju erkänna...

17 december 2012

Alltså det är så jäkla trist att nästan all snön har försvunnit nu. Några dagar till av plusgrader och regn och allt kommer vara borta. En vecka kvar till jul. Visserligen kan det ju komma mer innan julafton, men det är inte poängen. Poängen är, att när det var den första advent och det vräkte ner snö utanför fönstret och vi lyssnade på julmusik och tände det första ljuset, då hade jag julkänslor. Nu, en vecka innan jul, ingenting. Liksom, kommer jag gå runt den sista veckan och inte ha julkänslor? 

Egentligen har jag inte jättemycket tid att sitta här och skriva idag, mamma kom precis hem och vi ska köra in till stan nu och fixa det sista innan jul, så jag måste snart gå och byta kläder. Ville mest titta in här och säga att jag lever (även om jag fortfarande sörjer gårdagen. Fy alltså fy). Ska redigera bilder ikväll och om jag har tid ska jag lägga upp lite här till er senare, så ni har något annat att titta på än min header och mina morgoninlägg (headern är visserligen väldigt fin...)

16 december 2012

Kom på att jag inte bloggat idag, när jag satt och tittade på fotboll innan. Men det har liksom varit en sådan där dag, ni vet? När allt bara... har gått fel. Tappar man mackan landar den upp och ner liksom (jag tappade visserligen ingen macka, men det kanske berodde på att jag åt flingor till frukost). Sov inte särskilt mycket i natt och vaknade upp trött och seg, drömde att Chelsea förlorade Club World Cup finalen och var lagom glad när jag insåg att det inte stämde, men det kanske var en sanndröm? Nåja, jag steg upp elva och åt snabbt innan jag startade en stream för att titta på matchen. Och kan ni tänka er, Chelsea förlorade. Det var... hjärteskärande att se, så de kämpade, med offside mål och bra chanser och röda kort och skit. Nej fy. Det var kramar och tårar och... usch. Nej. Jag gick ut och gick en runda efteråt, behövde rensa skallen lite. Hade tänkt baka när jag kom in, men jag åt istället och läste lite, adventsfikade och hade det mysigt. Klockan sju spelade Real. Mitt älskade Real som alltid står lika stadigt som ett stenhus eller nått. Men inte idag, inte när jag behövde det som mest. Ska inte ens berätta vad som hände och vilket lag vi mötte, för då kommer ni skratta. 

I skrivande stund har jag och José allsång med jullåtar på FB. Ja varför inte? Det är ju bara jul en gång om året! Ska tumbla och redigera bilder resten av kvällen, snart måste jag äta lite med för magen kurrar. Sen ska jag gå och lägga mig tidigt, för jag är dödstrött, både på denna dagen och i allmänhet. Plus att jag har lite saker att uträtta imorgon, så jag kan inte vakna upp två. Bara för det kommer jag göra det haha. Nej men ärligt talat nu ska jag avsluta detta, hoppas att ni haft en fin dag idag så hörs vi imorgon!

15 december 2012

Då sitter jag här igen. Lördagkväll och julmusik i bakgrunden, jag och mamma har precis avslutat årets julkortsskrivning och imorse kom jag på att det bara är nio dagar kvar till julafton. Helt otroligt. Borde ha världens julkänslor nu kan man väl tycka? Men nej, det har jag inte. Inte alls faktiskt. Kan inte överhuvudtaget fatta att det är jul snart. Och inte blev det bättre av att jag klev upp till 3 plusgrader och... regn. Jaha. Det var den snön det. Missuppfatta mig nu inte, vintern tyckte jag inte alls om. Snö under januari och februari, nejtack. Men i december ska det vara snö och när vi inte hade det förra året blev jag lite ledsen faktiskt. Så nu när vi fick det igår, jo det tog några dagar, men sedan öppnade jag mina armar och välkomnade julkänslorna som kom med snön. Och nu håller det på att regna bort? Nej men kära vädergudar, vad håller ni på med egentligen? Tänk om all snön är borta till jul? Skulle inte förvåna mig. Ska skriva och klaga till Allmänna Vädergudsförbundet om det händer. 

Jaha, igår, vad gjorde jag då? Inte särskilt mycket. Spelade spel med mamma och tittade på Grey's, redigerade bilder, tumblade, myste med katt2, ja som vanligt då. Läste i min galet fantastiska bok gjorde jag också men jag vågade inte plocka upp den imorse när jag vaknade, man vet aldrig, det skulle kunna vara så att jag hade läst bort halva eftermiddagen i sådana fall. Idag åt jag som vanligt frukost framför datorn och sen gick vi ut på en liten promenad (snarare plaskade fram, mina stövlar var så blötta när vi kom in att strumporna var dyngsura och jag lämnade våta fotspår på golvet efter mig!) och sen skrev vi julkort då. Nu är det snart dags för middag och ikväll ska jag skriva hade jag tänkt. Ingen fotboll, vilket känns lagom lustigt, det får jag ju säga. Två matcher imorgon istället. Förstår inte det, med så många dagar i veckan så kan de väl lägga en match om dagen fyra dagar i veckan istället för två matcher två dagar i veckan? Okej, rant over, nu ska jag göra något med mitt liv innan vi ska äta. Typ tumbla. Och duka. 

Walking in a winter wonderland

© Mikaela Olsson

14 december 2012

Fredag igen. Nollgradigt, men lustigt nog kallare idag än igår, tack vare den isande kyliga vinden från havet, som blåste rakt på mitt rum. Resulterade i att jag stack näsan ovan täcket, huttrade till och kröp ner och gömde mig igen. Går runt i en kofta och en filt släng om axlarna medan jag darrar till var och varannan minut. Iskallt, fy. Tydligen skulle det bli plusgrader och regn i helgen. Jaha, jaja. Och det börjar skymma redan, skumt ute och klockan är bara tio i fyra. Det är nästan sorgligt faktiskt. 

Känner att det inte finns någon direkt röd tråd i dagens inlägg och jag kan säga att resten kommer fortsätta på ungefär samma sätt. Ikväll ska jag redigera bilder och titta på film tror jag, kanske skriva också. Och ehum... nej alltså jag har inte mer att säga just nu. Men jag ska verkligen försöka lägga upp de där bilderna jag snackade om igår idag. Jag är ju så glömsk...

13 december 2012

Jaha, glad lucia eller vad man säger! Jag hoppas ni har sett ett tåg, för jag har inte gjort det sen jag gick i nian haha. Det är nästan lite sorgligt faktiskt. Men jag ska äta en lussebulle ikväll när jag tittar på julkalendrarna (de går ju lucia på Greveholm också, men jag vet inte om det räknas?). Annars då? Jo jag kan berätta att det är svinigt svinkallt idag. Igår när vi var inne i stan stod termometern på sexton minus när vi åkte hem och imorse var det tydligen tjugotvå grader kallt. Bara sjutton när jag steg upp, hurra hurra. Och jag klev upp tidigt idag, vaknade redan kvart över tio och tjugo i elva slängde jag tillslut av mig täcket (det var så kallt, jag var tvungen att ligga kvar och värma lite). Det var visserligen jättefint ute, så jag tog kameran och fotade lite innan jag sprang in, slängde i mig en tallrik flingor och lyckades precis svälja ner de sista tuggorna när fotbollsmatchen började. För ja, ni tror väl inte att jag går upp så tidigt bara för att jag tyckte det var kul? Nejdå, Chelsea spelade semifinal i Club World Cup nu imorse (ja, det var ju kväll i Japan). Satt på nålar, men vann gjorde vi, rätt övertygande också med 3-1. Och nu ska vi spela final. Final i Club World Cup. Fattar ni hur stort det är? Det är så stort att jag knappt kan ta in det, så stort det är.

Nej, nu ska jag äta pannkakor, så nu har jag inte tid att sitta här. Ska försöka redigera lite bilder och lägga upp här senare, så vi hörs då, hejhej!

12 december 2012

Det magiska tolv tolv tolv som alla har pratat om hela dagen. Visst, det är coolt, fast allra coolast är ju faktum att vi aldrig kommer uppleva ännu ett liknande datum, som 121212 eller 030303 (fast vem säger att vi inte kan det? Vi kanske blir 100+?). I alla fall, 111111 var ju ändå coolast och nu är det slutpratat om detta!

Jag bloggade aldrig när jag steg upp imorse, mest för att jag gick ut på en kortkort promenad ganska snabbt efteråt och när jag kom hem hämtade jag bara kameran och gav mig ut igen. När jag kom hem för andra gången hann jag knappt kolla twitter innan jag fick springa upp och byta kläder för att åka in till stan och köpa lite julklappar och sen hann jag nästan bara in genom dörren och få av mig mina iskalla kläder (femton minus, fyfan) innan Micke ringde och terrade mig i 36 minuter och 16 sekunder. Åt efter det, framför ett avsnitt Grey's och sedan, enligt traditionen, en lussebulle och det tolvte avsnittet av Greveholm (orginalet!) och Dieselråttor & sjömansmöss! Nu sitter jag i väntans tider, tänkte pilla med lite bilder och läsa lite i min bok för klockan tio är det Copa del Rey!

11 december 2012

Är helt slut. Armarna värker, ryggen värker, hela jag värker. Kan knappt sitta, kan knappt ligga, kan knappt greppa något med min vänstra arm. Ah, livet är tufft när man börjar bli gammal. Dock hade jag behövt städa idag, men jag vet inte om jag orkar det. Så mycket mer snö kom det i alla fall inte igår (tackar för det!) så jag behöver inte skotta idag. Alltid något. Men Sibirien behövs göras i ordning inför julen (alltså är det snart jul? Helt jäkla otroligt, jag har inte fattat det än! Om två veckor har det liksom redan varit julafton. TVÅ veckor. Helt galet). Nåja, jag funderar på att baka idag också, eller så väntar jag och gör det imorgon istället... ah vi får se vad jag hittar på idag. Ska i alla fall äta en apelsin framför julkalendrarna nu!

10 december 2012

De lovade ju storm igår, vädersnubbarna. Vi gick runt här i huset och kikade ut lite hela tiden i väntan på det första snöfallet. Och vi väntade och väntade och väntade och tittade och väntade. Jag följde med mamma ut när hon gav katterna mat och då hade det börjat snöa och blåste gjorde det, så in i satan. Var tvungen att lägga handdukar i mina fönster som det drog iskall luft in i mitt rum (hela tredje våningen är nu omdöpt till "Sibirien"). När jag kom in drack jag varm choklad framför Ensam hemma (första filmen då) och det var sjukt hög julmysfaktor på det där måste jag säga. Under tiden snöade det och snöade och snöade och snöade. Och sen snöade det lite till. De sa "snöbyar under natten" och om de kallar snö som vräker ner i fem timmar för "snöbyar" vill jag inte veta vad de klassar som storm. Snöade när jag steg upp för att dricka vid sju imorse, snöade när jag gick upp vid ett. Vräkte ner så mycket att jag inte ens kunde se ner till grannen sen när jag kom ner i köket. Slutade dock där vid tretiden, lagom bra till jag tvingades bylta på mig så mycket kläder att jag såg ut som en michelingubbe och sen vaggade jag ut för att skotta snö. Klev rakt ut i en snödriva som gick mig halvvägs upp på låret. Trevligt. Var ute och skottade i nästan en timme innan jag kom in och nu vill jag lova att jag är helt färdig. Ska vila mig resten av kvällen. Det har jag fan förtjänat. Speciellt om det ska fortsätta snöa i natt (har redan börjat, liksom vinden har tilltagit igen) och jag måste gå ut och göra om allting imorgon igen. 

Lämnar denna fina bilden, vad jag såg när jag tittade ut genom köksfönstret när jag åt frukost;Ja den där linjen är alltså vägen

9 december 2012

Var sexton minus när jag släppte ut katt i natt och nu blåser det riktigt rejält. Kan inte bestämma mig vilket som är kallast, vindstilla minus sexton eller blåst och nollgradigt? Är nog det sista, ärligt talat. Sitter där uppe tillsammans med min jamare, han spinner som en liten motor och som jag sa, ute blåser det riktigt snålt. Åkt min första apelsin för denna vintern idag också, så nu luktar allt apelsin, vilket faktiskt är rätt mysigt. Hade tänkt starta en julfilm om en liten stund och redigera bilder framför den. Mår lite lagom halvkrasst idag så jag ska vila medan mamma och pappa städar på där nere. Det kan ju jag göra imorgon liksom. Senare ikväll blir det adventsfirande också, med glögg och lussebulle, mysmys. Ska göra tacos efter det också. Dubbelmys.

Igår... ja vad gjorde jag igår egentligen? Inte vidare mycket. När jag kom hem från min iskalla promenad där på eftermiddagen tittade jag på Chelsea matchen som vi vann med 3-1. Satt fint det där. Åt och tittade lite på Grey's en stund innan Real började spela klockan åtta. Vann den matchen också, 2-3. Gcik upp och tumlade och skrev sen och vid halv två hade jag packat ner mig själv under täcket. Fin kväll alltså!

8 december 2012

Det har varit riktigt fint väder idag. Strålande sol, klarblå himmel. Kallt visserligen, sju minus när jag steg upp och tio nu när jag kom hem från en timmes promenad. Det snöade igårkväll, riktigt mycket, totalt vräkte ner. Sedan var det uppehåll några timmar innan det fortsatte igen. Har kommit ungefär en decimeter till, sådan där pudrig snö som är jobbig att gå i för det är så löst liksom. Sen har det börjat blåsa också så det kändes som det var minus tjugofem ungefär. Fast det var en skön promenad i alla fall. Har tagit lite bilder idag också, så jag ska redigera dem med. Egentligen hade jag velat gå ut med macron, men jag är totalt nedkyld och orkar verkligen inte bylta på mig igen. Det får vara så. Tydligen ska det snöa en massa imorgon så då kanske jag inte kan fota, men hallå, någon mer fin dag under denna vintern!

Nu har jag inte tid att sitta här mer, ska skriva lite och klockan fyra är det fotboll, wihowiho. Chelsea. Klockan åtta spelar Real. Det här blir nog bra det!

7 december 2012

Vaknade vid halv fem imorse av att jag var törstig och när jag kikade ut så totalt vräkte det ner snö. När jag steg upp nu för lite mer än en timme sedan så insåg jag att det har kommit ungefär tio centimeter snö under dagen. Allt är nu vitt, vitt, vitt (förutom himlen som är ljusgrå) och vet ni, det är rätt fint faktiskt. Blåser knappt och två minusgrader. Ska äta upp den sista biten av min köttbullemacka nu och sedan ska jag byta kläder och gå ut och leka i snön. Måste leta upp min pulka och sen ska jag tvinga Barbossa att åka med mig. Kommer han säkert tycka om. Eller... nått. Förutom det har jag inte särskilt mycket mer att säga, men jag ska försöka lägga upp lite bilder här ikväll, kan dock inte lova någonting. Men jag ska försöka!

Prelude

Tänkte bara kika in här och rekommendera en internettidning vid namn Prelude. Den uppdaterar två gånger om dagen, diverse artiklar, dikter och noveller, bilder, recept, ja egentligen allt man kan tänka sig kommer upp där. Väldigt intressant faktiskt, en rolig grej där man både kan läsa, skratta och fundera. Att jag själv skriver där har faktiskt inte direkt med saken att göra, det är en fin tidning så ja, kika nu in där. Har lagt in den under mina länkar också. Prelude hette den, glöm inte det!

6 december 2012

Det är kallt idag. Inte särskilt mycket ute (tror det är fem minus) men inne... nej alltså det ska inte vara så kallt att man sitter och nästan skakar av köld under en filt. Okej riktigt så illa är det inte, men det är fan inte varmt alltså. Kikade runt lite och jovisst, kallare ska det bli. Tydligen ner till minus arton (!) i helgen. Förhoppningsvis blir det inte så. Nåja. Jag har ätit frukost nu och ska snart ställa mig och diska, måste hänga upp min tvätt också (värsta städdag här) och ikväll vet jag inte vad som händer. Ska förmodligen ligga under ett täcke och försöka få upp värmen för detta är fan helt otroligt.

Igår var det ju onsdag vilket betyder fotboll och just denna veckan, andra dagen i sista rundan av gruppspelsmatcher i CL. Chelsea gjorde vad som behövdes göras, tyvärr kan jag inte säga det samma om Shaktar. Vilken match det blev dock. Tre straffar delades ut inom loppet av tio minuter, vi fick två men vi missade den första. D satt i alla fall den andra i den 38:e minuten och det var vårt första mål. Torres gjorde 2-0 precis innan halvtid och i andra halvlek fortsatte målen rulla in. Nordsjälland gjorde 2-1 i den 46:e minuten men Cahill nickade in 3-1 och sedan gjorde Torres 4-1. Juan sparkade in 5-1 och sedan kom Oscar in och gjorde 6-1 och så slutade matchen. 6 jäkla mål och den första vinsten under Rafa. 32 skott och 18 mot mål, det är bra statestik det. Är stolt, faktiskt, för första gången på länge spelade vi som ett lag, ett lag som verkligen ville vinna. Och det gjorde vi ju också. Inte för att det hjälpte, vi gled ändå ut från CL när Juve slog Shaktar och nu får vi så fint spela torsdagskvällar i Europa Leauge istället. Nåja. Nästa vecka är det Club World Cup.

5 december 2012

Jaha då sitter jag här igen. Ute är det helt kolsvart och har varit ett tag faktiskt, en aning deprimerande får jag ju säga. I vilket fall som helst, det har inte snöat så jättemycket idag och det var bara fyra minus när jag gick ut på en liten runda innan. Men det blåste riktigt kallt, hade huvudvärk när jag kom in. Mysigt. Sverige är så underbart att bo i under vintern. 

I övrigt då? Ja igår gjorde jag det vanlig, tittade på julkalendrarna, myste med katt, läste och sen var det ju fotbollsmatch. Real mot Ajax som vi med lätthet vann 4-1. Ironiskt nog precis samma siffror som när vi mötte dem senaste, i Amsterdam. Tyckte jag var kul. Kaká var kapten och drog till med världens mål i andra halvlek. Vet inte vem som blev mest förvånad, jag eller målvakten? Ikväll är det också match, Chelsea hemma på Stamford Bridge. Låt oss hoppas att de för en gångs skull har turen med sig, för nu måste vi vinna. Lämnar en gif på nummer 8:s perfekta, vänsterfotade skott från igår;


A flashback from the past© Mikaela Olsson

4 december 2012

Och det snöar och det snöar och det snöar. Sen snöar det lite till. Hela världen är vit/ljusgrå idag. Det föll några väldigt små flingor när jag steg upp och när jag tittade på temperaturen var det plusgrader. Inte mycket förstås, men lite i alla fall. Snön börjar alltså smälta. Mamma blev förvånad när hon kom hem, sa att det snöade mycket mer in mot stan, att det låg riktigt mycket på marken. Jag bara skrattade "Haha ja de kan de ha". Hrm. Nu vräker det ner här och flingorna blir större och större och större hela tiden. Trevligt. 

Jag ska hålla mig inne idag och städa hade jag tänkt, det kan verkligen behövas. Lite musik och sen tar jag och min röda riddare (dammsugaren alltså) och ger oss ut på vilda äventyr på den tredje våningen där vi kommer tampas med de allra största och farligaste dammråttorna som existerat sedan tidernas begynnelse. Och ikväll blir det fotboll, Reals sista CL match i gruppspelet, mot Ajax hemma i the Bernabéu. Ser fram emot det! Vamos Real, Hala Madrid, viva los Blancos och allt det där. Blir nog bra detta!

3 december 2012

December har slagit på stort, det snöade nästan hela dagen igår och det sägs att det ska komma rätt mycket i natt också. Kallt är det med, som fan. I skrivande stund sitter jag dock under en filt och tittar på Grey's (färjekraschen!) medan jag går igenom en massa bilder på min hårddisk. Ska nog se en film senare, vet inte om det blir en julfilm eller något annat, vi får se. Och så ska jag ju göra mat och mysa med katt också. Skriva också. Ja men det blir nog bra det här. Så länge inte temperaturen sjunker mer, för då blir jag ledsen i ögat. Liksom tredje våningen är väldigt kall under vintern (och väldigt varm under sommaren, varför kan det inte vara tvärtom?) och jag svär om det fortsätter i denna takten kommer jag inte ha en näsa kvar när våren kommer.Mer än jag som tycker det är kyligt. Femton minus är väl lite väl kan jag tycka. Men jag ska nog inte klaga, eftersom jag sov mig igenom det...

2 december 2012

Vaknade upp i ett riktig winter wonderland. Började snöa någon gång igår efter att jag och mamma varit ute på promenad, men det kom inte särskilt mycket. Blev vitt på marken bara. Men när jag klev upp imorse... det har säkert kommit en decimeter i natt. Otrevlig överraskning det där. Katterna tycker inte heller om det, gick runt och skakade tassarna för varje steg de tog, precis som om de tänkte "Vad fan är detta? Det är blött på tassarna hur mycket jag än skakar dem?". Var själv precis ute med kameran en stund, det enda positiva med snön är att det blir ändå rätt fint ute, och nu i december förhöjs ju julkänslan otroligt mycket. Katterna kom över att det var blött och kallt och hoppade runt som galningar. Ja Barbossa och Jack då, Ching var mottligt road av hela tillställningen. Har uppfostrat henne väl. Men de andra två, sprang runt (i B's fall, gled runt, det gör han alltid när han springer. Glider, sladdar, halkar), föste upp snö i luften som de jagade. Det är blötsnö också, perfekt väder för att göra snöbollar, men jag ville inte vara elak och stå och kasta bollar på katterna, så jag nöjde mig med att jaga dem runt lite grann. Nu ska jag dock fira advent, så vi hörs senare!

1 december 2012

Nu är det officiellt vinter. Hur otroligt är inte det egentligen? I mitt huvud är det fortfarande sommarlov, seriöst. Kan börja tänka "När ska skolan börjar?" bara så där, sen inser jag ju att ja... nej... ingen snö har vi i alla fall och det är skönt. Några flingor får gärna falla imorgon dock! Kommer på mig själv med att önska att det skulle komma lite snö så jag kunde åka pulka och ja ni vet, sen inser jag hur jobbigt det är och då blir jag genast "Nejnej, ingen snö tack" haha. Har i alla fall öppnat mina adventskalendrar nu, i fönstrerna lyser ljusstakarna och ja, allmän julstämning i hela huset! Nu har jag inte tid att skriva mer, tittar på fotboll och jag har hoppat mellan flikarna tiotusen gånger redan, så det är lika bra att jag avslutar nu. Vi hörs senare!

RSS 2.0