Bara onsdag?

Hemma från praktiken nu och det är riktigt skönt måste jag säga. Har knappt inte gjort någonting idag. Eller jo, jag har spelat tetris och läst på tumblr/twitter. Varit ute yttepyttelite i verkstaden och fotat när de tackade av någon som skulle gå i pension. Ja. Min dag. Min åttatimmars arbetsdag. Som jag spenderade med att göra allting annat än vad jag skulle göra. Eller ja, det fanns förstås inget att göra...
Nåja. Jag ska äta nu och ta en dusch sedan, titta på filmen jag inte såg på igår och äta lussebullen jag inte heller åt igår. Yes. That's my day. (Yes som i ja mamma, inte diskmedel).

30 november 2011

Jag förstår mig inte på mig själv. Igår gick jag och la mig extra tidigt för jag var jättetrött. Med resultatet av att jag har sovit mer än en timme längre denna natten, än den föregående natten. Och ändå är jag nu lika trött som om jag bara sovit två timmar? Var finns logiken i detta?

In other news. Jag ska tillbaka till praktiken idag. Det ska bli... intressant. Eller ja. Kanske. Möjligen. Inte. Vill mest bara att det ska bli december så jag kan äta miljoner lussebullar och dricka julmust och glögg. Gå på jakt i stan efter den perfekta julklappen och baka kakor in för ledigheten. Pynta huset och slå in mina perfekta julklappar, sitta uppe länge om kvällarna och titta på julfilmer i all oänlighet. Titta på snön som yr utanför fönstret och dra på mig en massa tjocka kläder, ta pulkan och plumsa runt där ute som ett litet barn. Ja. Det vill jag. Inte sitta instängd på min kontor i åtta timmar och skriva om mutterar och bultar. Nä. Blä.

Sweetheart© Mikaela Olsson

Genom Skåneland och tillbaka

Har varit en rätt lång dag för mig, eller, den har känts lång i alla fall. Är helt slut. Åkte till Jönköping imorse för att hälsa på Micke och familjen nämligen, var ju tvungen att inspektera nykomlingen ju! Så jag har spenderat rätt många timmar i bilen vilket nu har gjort att jag är supertrött och har svag huvudvärk. Men det löser sig lätt med en lussebulle, en ny film och Mary. Och så fick jag ett fint litet grönt paket på posten också. Fick mig att le stort när jag var på väg tillbaka från postlådorna, så jag mår redan lite bättre!

29 november 2011

Vet ni vad det allra, allra, allra bästa med att det är december om bara en dag till, är? Att jag äntligen kan börja öppna min chokladadventskalender! Den har stått och tittat på mig i nästan en månad (!) och jag är så sugen så det är lite galet. Japp. Det ser jag fram emot!

Stormen tog strömmen

Saker och ting blir aldrig riktigt som man planerat, jag har lärt mig det nu. Jag är inte på praktiken, kom aldrig iväg imorse och ska tydligen stanna hemma resten av dagen också. Det är fortfarande strömavbrott på min praktik och eftersom jag skulle sluta lite tidigare idag insåg pappa att det inte ens var lönt för mig att komma in över huvud taget. Så nu sitter jag här med en sovande katt, tillgång till en bild och ett enormt fotosug. Vad ska jag göra av denna dagen egentligen?

28 november 2011

Har verkligen stått stilla här på bloggen under hela förra veckan, mest eftersom jag varit hemma på grund av min förkylning ellervaddetnuvarjaghade och ja, jag har inte haft något intressant att skriva heller. Men det ska förhoppningsvis bli ändring på det nu! Igår hade jag dock en supermysig dag. Vi åkte aldrig till julskyltningen och lika bra var nog det, för vädret var inget vidare. Istället drack vi glögg och åt lussebullar, tände ljus och spelade kort. Katten och jag låg där uppe och tittade på gamla avsnitt av Grey's innan jag lämnade henne för att se Gossip Girl. Sedan åt jag och ja, kort efter det gick strömmen! För alla som bor i Skåne... eller, ja, de flesta i hela Sverige, märkte nog hur mycket det blåste igår. Vet inte riktigt hur mycket det blåste här men det var tillräckligt för att hela huset skulle skaka. Så mycket att dörrarna på min garderob slog. I mitt rum. Min säng skakade. I mitt rum. Och när jag satt i soffan och läste (med tre ljus runt mig like the good old times) ja, så blåste det så mycket att min bok skakade. I min hand. I mitt knä. I mitt rum. Så jag tror nog att ni har fått en fin bild på hur det var att bo In the middle of nowhere igår.

27 november 2011

Idag dansar löven på gatan och regnet smattrar mot fönsterrutorna medan vinden kramar om huset så hårt att det viner i varenda planka. Första advent och ljusstaken lyser i rutan medan julmusiken spelas i bakgrunden. Ska dra med mamma till julskyltningen. Tror jag. Vädret är så blött och tråkigt och får mig på dåligt humör. Ska i alla fall hämta Mary ute i regnet nu och äta grönsakssoppa senare. För den som vill veta. Jag vet att ni bryr er jättemycket.

26 november 2011

Sitter och pratar med mamma om hur vädret var förra året. Tydligen var det så mycket snö i Trollhättan att Alex inte kunde ta sig till skolan och jag har för mig att vi också hade en del snödrivor här hemma. Idag är det helt annorlunda, åtta grader och solsken. Känns som oktober faktiskt och så är det första advent imorgon. Livet är allt bra konstigt.

Igår satt jag uppe rätt länge och skrev medan mina två katter låg totalt utslagan bredvid mig i sängen. De sov nonstop i nästan sju timmar, helt galet. De är ju värre än mig haha. Idag mår jag en aning bättre och jag måste verkligen städa så det är vad som står på min agenda idag. Bjuder också på en liten bild på den finaste lilla människan i världen!25 november 2011

På mammas rådan stannade jag hemma idag också, och nu i efterhand är jag tacksam för det. Min feber går inte ner (varför inte? What did I ever do to you?) och min hals fortsätter att krångla. Känns som jag har svalt ett sandpapper. Låter som jag har svalt ett sandpapper. Men det positiva är i alla fall att jag stannade uppe en liten stund extra igår och skrev lite på mitt projektarbete, så det är alltid någonting I guess. Har dessutom världens julkänsla, så idag ska jag lyssna på julmusik och dricka varm choklad. Cause I can. Och så behöver jag något som kan muntra upp mig.

24 november 2011

Gillar inte riktigt att jag fastnat i Harry Potter-land. Såg två filmer igår och gick igenom en hel tumblr full med HP fakta igen. Varför? I'm not sure... Och sedan låg jag och läste imorse förstås, så jag kom upp sent. Igen. Måste återvända till den verkliga världen nu.

I vilket fall som helst så är jag hemma idag med, men det har ni säkert redan listat ut. Ska dock försöka att gå imorgon, så jag ska vila idag. Eller ja, vila och städa. För det behövs. Det kan jag lova. Och duscha. För det behövs det med haha.

23 november 2011

Valde att stanna hemma ännu en dag, så jag blir helt frisk innan jag återvänder till praktiken. Gick dock och la mig tidigt igår kväll, men kom ändå inte upp fören en timme sedan. Ska strax äta frukost och sedan tror jag att jag ska hämta in Mary och parkera mig i sängen där uppe och titta på Harry Potter hela eftermiddagen. Och kvällen. Because I can. Typ.

Berättelsen om barnet

Ett barn blev fött, under lysrörslamporna på Ryhov sjukhus i Jönköping, fredagen den artonde november 2011. Det blev en pojke, en Johannes eller Jesper, Fredrik eller Tim, en luden liten plutt som nyss startat sitt liv.

Detta barn är början på en ny generation, en ny framtid som kommer fortsätta efter våra liv är avslutade. Det lilla barnet har ingen aning om vilka plågor han kommer möta i livet, vilka hemskheter som hänt före hans tid eller vilka krav han kommer bära på sina späda axlar genom hela sin uppväxt. Barnet vet inte om att han har ett långt liv framför sig, fyllt med saker han måste göra. Han vet inte om att han måste gå i skolan i tretton år, han vet inte om att han måste hitta ett jobb så han kan försörja sig, han vet inte om att han måste flytta hemifrån innan han blir tjugosex, annars kommer världen att skratta åt honom.
Hans familj köper redan mörkblå tröjor och rallybilar, pyntar rummet med fotbollsspelare och fyller garderoben med tuffa kläder. Han kommer ha medelmåttiga betyg och inte bry sig om skolan, men i hans värld är det inte viktigt. I hans värld är vännerna och gemenskapen det enda man behöver bry sig om och ägna tid åt. Han kommer växa upp till att bli en forskare eller astronom, politiker eller atlet. Hans jobb kommer bli att upptäcka världen och att föra människligheten ytterligare ett steg framåt. Han kommer gifta sig och få barn, leva lycklig och vara stolt över var han kom ifrån.
Han kommer ha ett mål i livet och han kommer ha drömmar om framtiden. Tillsammans med sina föräldrar ska han försöka uppnå dem men bara ödet vet om hans hopp och önskan kommer slå in och bli uppfylld.

Att skaffa barn är svårt och man kommer bära på sig en livslång uppgift; att alltid skydda sitt barn mot världens ondska. Från det att barnet är nyfött till att hon är vuxen och skaffat en egen familj, finns föräldrarna där med en vakande hand. Att skaffa barn är skrämmande och stort. Att skaffa barn och ha det tunga ansvaret vilande på sina axlar är läskigare än någonting annat. Vetskapen om att barnet behöver en lika mycket som man själv behöver barnet stärker självförtroendet, men rädslan av allt som kan gå fel i världen skrämmer en att förlora sin mest älskade person. Men man måste våga möta rädslorna och se att det faktiskt är värt det i slutändan.
Ett barn är något de flesta önskar sig av framtiden, men inte alla människor är skapta för att ta hand om ett nyfött litet knyte. Vissa människor borde inte vara föräldrar medan andra har det som sin livsuppgift. Jag kan inte tänka mig två människor som kommer bli bättre föräldrar än ni. Micke, jag får villigt erkänna att jag alltid har haft mina tvivel om dig, men mamma uppfostrade dig till en bra människa och jag är säker på att du kommer uppfostra din son till en fantastisk man.
Jag vet med all säkerhet att ni två kommer bli fantastiska föräldrar som kommer viga all er tid åt det lilla pyret och jag kommer göra samma sak själv. Jag kan inte lova honom att han kommer få allting han önskar sig av livet och framtiden, men jag kan lova att finnas vid hans sida varje steg av hans väg och göra allt jag kan för att han ska vara lycklig. Jag kan lova honom mitt hjärta.

© Mikaela Olsson


22 november 2011

Slog mig när jag låg i sängen imorse, att det är den första advent på söndag! Tiden går verkligen fort! But I like it. Speciellt denna tiden på året, jag älskar julen så jag hade egentligen bara velat blunda och öppna ögonen och inse att det har gått en månad haha. Tänk vad skönt det hade varit! Alla julklapparna hade varit inhandlade, allting hade varit färdigstädat och färdigbakat, massor av snö och julpynt, julmusik och mys. Och, jullov! Fy vad jag längtar. Måste sluta prata om det nu haha.

Jag är hemma från praktiken idag för att jag inte mådde bra igår, så vi kom överens om att det var bättre att jag stannade hemma och kryade på mig. Så jag tog en härlig sovmorgon, läste lite Harry P och ska nu äta innan jag börjar med... läxor. Yes. Jag må vara sjuk, men läxorna gör sig tyvärr inte själva. Ännu en anledning till att blunda och vakna upp om en månad. Inga läxor!

Måndagssjuk

Vet ni vad som irriterar mig? Att jag har börjat skriva "Hej bloggen" eller "Godmorgon" varje gång jag gör ett inlägg, vilket nu tillslut har fått mig helt insnöad på tanken att jag måste säga en hälsningsfras innan jag börjar skriva. Det måste jag ju inte alls. Det är min blogg och jag bestämmer vad som ska stå här. Så jag bestämmer att jag ska skita i hälsningsfraser från och med nu! Bara så ni vet.

I vilket fall som helst så är jag hemma nu i alla fall och det har jag varit ett tag också. Mådde inte helt 100% när jag lämnade huset imorse och när jag kom till praktiken fick jag feber, så jag åkte hem igen vid halv ett ungefär. Har legat i sängen med Duppe och tittat på Grey's sedan dess och det ska jag fortsätta med resten av kvällen också! Efter jag har chattat klart med Hanna, förstås.

21 november 2011

Godmorgon bloggen!
Åh, det var segt att stiga upp imorse! Jag tänkte (som vanligt) att jag skulle lägga mig tidigt igår så jag skulle vara utvilad idag, men så fick jag för mig att jag skulle kolla på The Breakfast club (tack för den Zoe haha) och ja... Men jag kom ungefär 40 minuter in när Bisante plötsligt startade en Stickam. Och det kan man ju inte heller missa. Så ja... Kom i och för sig i säng vid kvart över nio ändå, men sen skulle jag läsa och ja... Och jag hann aldrig se färdigt filmen haha, så den ska jag kolla på nu, medan jag äter! Alltså har jag inte tid att sitta här längre, så vi hörs när jag kommer hem från praktiken! Ha det finis idag!

20 november 2011

Söndag igen. Har i och för sig inga läxor efter som det är praktik (now wait, who am I kidding? Jo, jag har läxor, men inga som ska vara färdiga till imorgon i alla fall). I vilket fall som helst ger ändå söndagarna mig en dålig känsla, men jag hade åtminstone en mysig lördag. Pratade med Micke och den lille plutten, åt lussebulle och spelade kort med mamma och sedan avslutade jag dagen med att se både The deathly hallows part 1 & 2. Mary sov som vanligt, men jag är rätt säker på att Duppe tyckte det var väldans intressant haha. 

Idag ska jag se repriser, cause you know, det är söndag ju. Och typ... ligga i sängen och påminna mig om att det är söndag och praktik i fem dagar. Kul. Kul. Ja. Nej.19 november 2011

Godmorgon bloggen!
Åh, idag är en bra dag. Vädret är kasst och det går mot kalla tider och jag ska snart tillbaka till praktiken igen, men just idag bryr jag mig inte om något av det där. Nej, jag är bara glad. Glad och lycklig. Vaknade upp till det finaste MMS:et imorse och blev alldeles tårögd. Tydlig är jag blödig, men so be it, han är ju faktiskt den sötaste lilla människan som finns!

I övrigt tittade jag och Mary på Tristan & Isolde igår. Eller ja, jag tittade, Mary sov. Som vanligt. Men det var mysigt ändå. Och så fick jag för mig att jag skulle baka chokladbollar, men jag insåg snabbt, att om man ska göra det är det ju positivt att ha kakao hemma. Och det hade vi inte. Så idag ska jag köra till affären och sen vet ni vad jag ska göra resten av dagen haha. Vill fota också, så kanske, bara kanske försvinner jag ut på en liten tur med kameran också.

Ett så unikt ögonblick

Vi väntade och väntade och så väntade vi lite till. Nio månader. Det segar sig förbi när man tänker på det, men springer framåt när man för en sekund glömmer bort. De senaste veckorna har varit långa, för allt jag kunnat tänka på, var det här barnet. Och idag kunde jag bara tänka på att det bara var en, en enda kort liten vecka kvar. Men så ringde telefonen och allt tog en lustig vändning och nu, för bara en liten stund sedan, föddes han. Pojken som får mig att le bara jag tänker på honom. I andras ögon är han bara ett barn, men i mina, trots att jag inte träffat honom än, är han redan världens mest speciella pojke. Mitt syskonbarn. Min gudson.

Wonderful friday

Shollahopshollahej bloggen!
What's up? Allt är bra med mig, men jag är så jäkla frusen. Fast det är ju den tiden på året igen. I vilket fall som helst är den första praktikveckan nu (äntligen) slut. Fick till och med åka hem lite tidigare, vilket alltid är härligt, men alldeles speciellt på fredagar.

Alltså ursäkta. Jag kan inte tänka ordentligt. Jag återkommer ikväll. Otroliga saker kommer hända inom det närmsta!

18 november 2011

Godmorgon peeps!
Jag är trött idag. Like really tired. Men det är okej, för idag är det fredag, wiho! Lägg också märke till att jag inte har varit uppe så här tidigt på en fredag sedan... wow, har jag ens varit det under denna terminen? Jag tvivlar alltså. Nåja, jag äter frukost nu och ska snart sticka iväg så ja, vi hörs när jag kommer hem ikväll igen, helt enkelt!

(Jag har så mycket intressant att berätta nu för tiden...)

No ordinary day© Mikaela Olsson

It’s the stuff of legendary

Det är de verkligen. Visste ni att Asking ska supporta Guns N' Roses ikväll? Inte? Well know you do. Remember this date, because it's a legendary day!

Känns så galet skönt att det är torsdagkväll ska ni veta! Kom hem från praktiken vid halv fem, läste lite innan middagen och nu sitter jag här. Vet inte riktigt vad jag ska göra resten av kvällen, men jag har en känsla av att tiden kommer springa förbi snabbare än snabbast och sedan kommer jag vara tillbaka på praktiken innan jag hinner blinka igen. Nåja. Det är helg snart. 

För övrigt finns det inte så mycket att säga, jag gör bara en massa tråkiga saker på praktiken och det händer inte särskilt mycket där. Ska dock redigera lite bilder och slänga upp här om en timme eller två kanske, så det åtminstone kommer upp något intressant här idag haha.

17 november 2011

Godmorgon bloggen!
Hade en fin dag igår eftermiddags/kväll. Åkte och klippte mig, vilket verkligen behövdes haha. Sedan svängde vi inom stan och hämtade upp en bok, den sista HP filmen och den nya Rock Sound + mat. Så jag åt framför Grey's och avslutade kvällen med att titta på filmen. Ovanpå det hade jag världens finaste dröm. Jag skojar inte. Världens_finaste_dröm. Finaste. Finaste. Och sådana drömmar ger en så bra känslor också, så nu är jag riktigt glad haha. Vilket är lite synd, för jag ska till min praktik nu och jag vet att jag inte kommer vara lika glad efter två timmar där.

4/11/11

© Mikaela Olsson

16 november 2011

Godmorgon bloggen!
Idag jobbar jag hemifrån, men klockan ringde trots det vid halv åtta. Klev upp och fotade lite, har läst och ska strax sätta mig och fortsätta redigerandet. I eftermiddag har jag planer i stan och förhoppningsvis blir min kväll lika underbar som jag har planerat den. Det krävs lite sådant, lite vardagslyx, för att orka igenom paktiken har jag upptäckt!

Lovade bilder igår också... är lika glömsk som en guldfisk, men jag ska ta itu med det idag istället!

Hjärnsläpp

Shallo bloggen!
Kom hem från min praktik för lite mer än en och en halv timme sedan, men jag har gjort mat till mig och pappa också, huslig som jag är. Och dagen har varit bra, var ute i verkstaden och fotat i flera timmar and it was surprisingly fun!

Ska gå och tvångsplocka in Mary nu, så att Duppe har någon att leka med och kan låta bli att spela pingpong med symanskinen på golvet. Sedan ska jag vila (haha), kanske läsa lite. Har fortfarande (!!!!) gamla bilder som jag inte har lagt upp här än, så jag ska ta en titt på det med och slänga upp några sådana senare!

15 november 2011

Godmorgon bloggen!
Precis som vanligt en tisdag, så är jag galet, galet trött. Fattar fortfarande inte varför man är tröttare på tisdagen än på måndagen. Nåja. Jag ska till min praktik idag, självklart. Åker om ungefär femtio minuter och jag har en hel del att fixa innan det, så jag känner att jag inte helt har tid att sitta här och babbla på om en massa strunt. Vi hörs när jag kommer hem ikväll.

Minnesglimtar

Hejhej bloggen!
Jag kom hem från min första praktikdag för lite mer än en halv timme sedan! Har haft en relativt bra dag, men jag kan ju inte låta bli att önska att jag haft en likadan praktik som förra året. Den var helt underbar! Ägnade faktiskt några minuter åt att läsa om den i mitt arkiv tidigare idag och jag längtade mig tillbaka. Jag behöver vila. Åh, varför kan det inte vara som förra året?

14 november 2011

Godmorgon bloggen!
Urk. Det är tidigt idag. Jag är riktigt trött. Som vanligt. Vilket är lustigt med tanke på att jag fick sova 40 minuter mer idag än vad jag brukar få haha. Fast det har varit full rulle i min skalle precis hela natten, till den grad att jag till och med har vaknat, stigit upp för att dricka och när jag lagt mig ner igen, fortsatt på samma dröm haha. Känns som hela natten har varit en enda, väldigt lång, dröm faktiskt. Och till råga på allt var mitt högerben helt bortdomnat när klockan ringde. Alltså hörde jag bara hur klockan ringde och ringde och ringde, men jag kunde knappt komma ur sängen och när jag väl gjorde det, ja, då fick jag halvhoppa framåt på ett ben. Det måste ha sett kul ut.

13 november 2011

Godmorgon bloggen!
Hade en mysig kväll igår, hoppade mellan att titta på Dirty Dancing 2 (love that movie) och Bisante på Stickam (bara för att jag igårkväll sa att han säkert inte skulle göra ytterligare en senare så gjorde han det. Ska börja göra så mer, säga en sak och så kommer motsatsen hända!). 
Idag vet jag inte riktigt vad som kommer hända, men jag ska ju inte till skolan imorgon så jag har i alla fall inga läxor, vilket är riktigt skönt. Så jag antar att jag bara ska ligga framför tv:n och titta på repriser hela dagen. Låter inte så dumt det heller, faktiskt.

Roadtrip med The Used


Flickan som inte kunde nysa

Åh, det har varit en lång, men bra lördag för mig! Stack till stan vid halv tolv och raodtrippade till Osby med Zigge (vi körde inte fel en enda gång!) och spenderade sedan eftermiddagen med Josse! Typ kollade på hennes nya, fina rum, verömde hennes garderob (haha), var ute i byn och fotade, sprang i skogen, handlade fika och så. Sedan åt vi mackor och pepparkakor, drack julmust och smultrondryck, åt kakor och mentos medan vi tittade på Anastasia och hela alltet avslutades med att vi plockade bland Josses kläder haha. Sen roadtrippade vi hem igen, vilket var supermysigt! Som om det bara var jag, Zigge, The Used och stjärnorna som existerade. Ingenting utanför bilens dörrar var liksom... riktigt. Så jäkla härligt! En sådan känsla alltså. Bästa. Underbar dag. Ska fika nu. Vet inte vad som kommer hända efter det. Kollade på Bisante på stickcam igår, men jag tror inte han är inne ikväll, vilket är synd, cause that was a lot of fun. Kanske ska se en film nu. Kanske bjuder på lite bilder. Eller några awesome cat gifs. Nåja. Vi hörs senare i alla fall!

12 november 2011

Godmorgon bloggen!
Hur är det med alla mina läsare idag? Själv mår jag bra, men jag är som vanligt trött efter en väldigt fartfylld dröm. Som vanligt. Men nu är jag uppe i alla fall och hastar i mig frukost, för om bara en halvtimme ska jag vara i stan och roadtrippa med Zigge! Fördelarna med ett körtkort, woho. Känner att jag får skynda mig nu, men jag bloggar när jag kommer hem igen!

Turn to page 167

Hejhej bloggen!
Åh, det är så skönt att det är fredag idag! Dock har min vecka varit kort, men det ska ändå bli skönt med helg. Men är det inte alltid så? Ah, jag kom till skolan vid tolv (sista gången jag åkte med Olssons buss till skolan! Det var lite sorgligt faktiskt) och väl där höll jag P, Zigge och Joss sällskap när de åt lunch. Efter maten gick vi ner till Elevkårens rum (tydligen har vi ett hemligt rum som de numera håller till i. Spooky) och hämtade ut årets skolkataloger (min sista skolkatalog!) och ja... efter det spenderade vi en lång tid med att gå igenom klass för klass, skola för skola haha. Mycket underhållande faktiskt. Fast sen behövde vi gå på lektion (den sista för veckan) och ja, det var mer en uppsamlingslektion där vi sammanställde hela mediekommunikation/mediaproduktion/projekt&företagande projektet och sedan slutade vi. Det blev en himla massa kramar innan vi lämnade skolan, för på måndag går vi ut på fyra veckors praktik (vår sista praktik) och sedan kommer vi inte tillbaka förens vecka 50. Wow. 

11 november 2011

11/11/11 idag. Magiskt. Eller...? Haha nej, men vi får väl önska oss något riktigt stort när klockan blir 11:11 också, I guess. Rätt coolt egentligen.
Äh, nu ska vi sluta snacka om det. Godmorgon! Idag är det underbara fredag och jag har min megasovmorgon as per usuall. Somnade ganska sent i natt faktiskt, men jag satt uppe och skrev och ja, det blev som det blev helt enkelt. Fortfarande relativt trött, men jag hade en så intressant dröm i natt Helt galet! Alltså om jag någonsin velat fota något ur en dröm, så var ju verkligen detta en utav de stunderna. Helt sjukt! Spelar om drömmen i mitt huvud om och om igen, den är så fin, så annorlunda, så speciellt så... så... så magisk.

How stubborn are the scars when they won’t fade away?

Or just a gentle reminder that now are better days?
De meningarna har jag haft i mitt huvud hela dagen. Älskade Asking ♥ Anyhow, är hemma nu och skolan var tråkig, som vanligt. Vi gjorde absolut ingenting på textkommunikationen, knappt ingenting på samhällskunskapen heller. Vi såg på nyheterna förstås, och Micke ringde. Sen åt vi sladdrig pasta med chiliketchupkycklingsås innan vi väntade i två timmar på att engelska skulle börja. Såg att vi var sena (vilket är ironiskt eftersom vi hade hål ju) men kom ändå först till lektionen. Och läraren var sist. That was fun. Efter det visade vi upp våra böcker och slutade. Engelskan varade i tio minuter. Not so much fun. Varför ska vi vänta i två timmar innan vi har en lektion på tio minuter. LBS, tänk lite, era jävlar.

10 november 2011

Godmorgon bloggen!
Hur är det med alla idag? Jag mår fint i alla fall, visserligen är det torsdag och inte fredag och jag går relativt länge idag, men det känns alltid lika bra att stiga upp på torsdagsmorgonen och tänka "wow, detta är sista gången jag går upp så här tidigt denna veckan!". Imorgon har vi ju vår långlånga sovmorgon (I love you!), men fram tills dess ska jag ha textkommunikation, samhälle och engelska. Tja, vi får ju se hur mycket som blir gjort på dessa lektionerna...

En sådandär onsdag

Hej bloggen!
Hemma nu efter en ganska trist dag i skolan. Vi gjorde ingenting på samhällen (fast att vi för en gångs skull hade en uppgift att göra. Höhö) och sedan gick vi igenom våra prov på psykologin, hade en genomgång på ett nytt perspektiv och avslutade lektionen med att titta på dagens nyhetssändning (yes, vi har en egen nyhetssändning med både utrikes, inrikes och lokala LBS nyheter!) och en läxa på det, sedan fick vi lunch. För läxor måste vi ju ha. Ju. Självklart. Aja, lunchen var blä men mediaproduktionen var rätt okej faktiskt. Vi snackade mest, ringde lite samtal, gjorde lite gojs och... tittade i skolkatalogen. För sådana VIP saker får man göra när projektledaren i ens grupp råkar vara ordförande i skolkatalogs...gruppen (?). Nåja, det var kul i alla fall, men vi kommer ju ändå få den på fredag, så jaja haha.

9 november 2011

Vet inte riktigt vad som hände. Jag var på riktigt bra humör förra veckan, men sedan började skolan och jag bara kände hur mitt fina humör sakta men säkert... försvann. Finns hundra anledningar till det och varje anledning gör mig både arg, sur och ledsen. Kan inte fatta, varför hoppar folk på andra som de gör? Varför kan folk inte bara lägga ner och sköta sitt eget skit?

Så här en mörk tisdagskväll som denna

Hej hopp!
Trots sovmorgonen imorse så är jag ändå riktigt trött. Helt slut faktiskt. Huvudet bultar igen, antagligen för att vi satt framför Dreamweaver i tre timmar under eftermiddagen. Annars har dagen varit rätt chill faktiskt. Tiden går rätt fort, trots de galet tråkiga lektionerna vi har!

8 november 2011

Oj, ser nu att jag inte bloggade mer igår, vilket jag faktiskt hade tänkt. Wellwell. Får göra det idag istället. Mår i alla fall bättre idag och ska självklart till skolan, men vi har sovmorgon (lovely, älskar de här spontana sovmorgnarna!) och sedan har vi bara svenska och webbdesign. Ser verkligen fram emot den sista lektionen, oyes...
Nåja, jag ska äta nu i alla fall. Och logga ut härifrån. Har skrivit fel 57397538902 gånger redan (you can't see it, för jag har rättat det, ha-ha!), men det var inget att se faktiskt. Inte ett dugg fint alls, nu när jag tänker på det! Anyways, frukost. See you later, folks!

7 november 2011

Hej bloggen.
Är riktigt trött idag. Verkligen. Jag skojar inte. Inte ens lite. Hade svårt att sova igår (fick för mig att det var en riktigt bra idé att ligga och läsa tills jag blev trött, men det hjälpte inte alls. Note to myself: Don't do that again!). Så aa, när jag väl la ifrån mig bokjävlen (jag hatar den så bra den är) så låg jag en bra stund och bara snurrade runt och tänkte på vad som hänt i den, innan jag tillslut somnade. Och sov. Och vaknade med en riktigt tung huvudvärk. Får skylla mig själv, jävla klantskalle. Drömde dessutom om Kabul. Laila. Aziza och Tariq. Not fun. Not fun at all. Så jag steg upp, tog två huvudvärkstabletter och gick tillbaka till sängen igen. Nu är jag uppe, men knappast vaken. Ska äta lite och dra mig ut i den friska luften en stund, försöka köra ut den där huvudvärken som inte riktigt tycks lämna mitt arma lilla huvud. Vi får se hur det går med den saken.

6 november 2011

Hejhopp bloggen!
Försöker ta mig till slutet av nattens tumblrposts, men det går inget vidare bra faktiskt. Har sådana konstiga tankar att jag alltid måste logga in på msn först när jag startat upp datorn, sedan måste jag läsa alla mina favorithemsidor i tur och ordning, blogga och kolla fb innan jag gör frukost till mig själv. Vilket ofta slutar med att jag sitter och är halvt döende av hunger innan jag är färdig med morgonens bravader haha. 

Förövrigt är det den sista dagen innan skolan börjar idag (var tog lovet vägen? Svara mig!) men vi går bara en vecka och sedan; praktik, paktik, praktik! Och det ska nog bli bra, så ja, en vecka till i skolbänken helt enkelt. Ska skriva lite på mitt reportage idag, annars har jag ingenting att göra, läxväg. Kanske fotar lite. Kanske läser. Tusen strålande solar är så jäkla bra att jag betar av fem kapitel åt gången varje gång jag öppnar boken. Galet. Ska äta nu i alla fall.

Stay with me

© Mikaela Olsson

5 november 2011

Hejhej bloggen!
Vaknade tidigt imorse, först av att det dammsugades, sedan att pappas telefon ringde, sedan att det dammsugades lite till och lite till och lite till. Blev galen, riktigt irriterande! Tänkte slå på någon, men huset var tomt, så istället plockade jag upp min nya bok och började läsa och den tog verkligen bort alla aggreationer jag hade inom mig! Läste de tio första kapitlena och är helt fast nu. In love. Alexandra - du ska läsa denna om jag så tvinga dig :)

22/10/11© Mikaela Olsson

4 november 2011

Godmorgon bloggen!
Sista dagen på lovet idag och det känns faktiskt väldigt segt! Spenderade gårdagskvällen med att sitta uppe och chatta/titta på The Breakfast clube och bara chilla med katterna. Orkade inte starta en film till efter det, utan stängde ner alltihopa och la mig i sängen med min bok istället. Och i vanlig ordning ska jag strax fixa till lite frukost innan jag tar itu med alla de miljoner prylar jag har att göra idag!

The one and only Bisante


Let's take a roadtrip till the end of the world

Hej hallå bloggen!
Åh, jag är helt slut efter en riktigt lång dag (jag var ju uppe tidigt och allt!). Åkte ju in till stan vid elva, hade lite saker att göra där och sedan mötte jag upp Zigge! Vi roadtrippade till Osby, väldans mysigt! Åkte hem till José, fick rundtur i hennes hus innan vi åkte vidare till hennes andra hus (I know. Rich kid...) och målade hennes garderob, fixade lite i hennes rum och så. Också mycket mysigt! Sedan roadtrippade vi tillbaka till stan, hem till mig, åt en snabbis, sa hej till katterna och sedan körde Z mot Bromölla och jag och mamma mot Åhus för att hämta upp Michelle och Anette. Efter det drog vi vidare mot Spökvandringen på Bäckaskogslott och sedan hem igen efter en och en halv timme. Har precis ätit en utav mina sista limecholadmuffins med extra gojs. Är seriöst det godaste jag någonsin stoppat i min mun. Galet! Ska ta en till nu (...) och titta på The Breakfast club med Mary. Funderar på att se något annat efter den också. Movienight, here we come!

3 november 2011

Godmorgon bloggen!
Jo, jag är uppe tidigt idag, ska in till stan om en timme så jag fick offra mig. Tyvärr. Är galet trött och trots att jag visste att jag skulle upp tidigt idag tänkte jag "Nä, bara en liten stund till på msn" och en liten stund blev en lång stund och när jag väl loggade ut därifrån skulle jag promt läsa tio sidor i min fantastiska bok. Visserligen somnade jag snabbt efter det, men hela natten har varit full av myskodrömmar. Som vanligt, fast ändå inte liksom.

This is Kvackbert© Mikaela Olsson


You're the light in the distance© Mikaela Olsson

2 november 2011

Allting är tomt i mitt huvud, har ingen aning om vad jag ska skriva här idag. Gör inget om dagarna (igår åt jag, gjorde pizza, chattade och pratade med Micke. That's it, no kidding) och idag kommer jag väl göra ännu mindre. Sitter och väntar på posten med Mary i knäet och funderar på vad jag ska äta till frukost och lunch. Ja ni ser, jag gör ingenting förutom att vänta och att äta. Och så planerar jag var och vad jag ska äta också förstås. Yes. Kul liv!

Obehag© Mikaela Olsson

Det där med Halloween

Så, tänkte visa min fina pumpa och mina mumsiga cupcakes, så här har ni dem! Ska fortsätta redigera lite bilder till och så kanske de kommer upp här redan senare ikväll!
1 november 2011

Har inte alls bloggat mycket de senaste dagarna märkte jag nu, vilket är lite sålustigt, eftersom jag har både två och tre olika inlägg som ligger och väntar i utkastet. Får ta tag i allt sådant idag känner jag haha. Men igår hade jag faktiskt fullt upp, jag letade land och rike efter en pumpa (från Åhus till stan då alltså) och jag hittade faktiskt en! Den karvade jag till och ställde ut på trappan innan jag började göra mina äppelkanellimechokladhallon muffins. Nej jag hade inte allt i en och ja, det blev jäkligt gott! Har bilder på dem också, som jag slänger upp här senare. Och bilder från Åhus i torsdags, som inte kommit längre än mitt photoshop på skoldatorn. Så ja, lite bilder kommer idag och tills dess ska jag äta frukost. So byebye.

RSS 2.0