On my way to find my Eldorado© Mikaela Olsson

Gamla nyheter är inte lika roligt

Har inte haft datorn uppe alls i skolan idag, vilket har resulterat i att det har stått tomt här på bloggen sedan imorse. Dagen var i alla fall rätt okej, vi såg klart Frankensteins Monster på morgonen, satt kvar i salen och var allmänt konstiga samtidig som vi försökte läsa igenom våra engelska redovisningar. Sedan var det då dags för muntligt framträdande i engelskan och ja, vi läste religion och åt, hade matte där ingen på mitt bord räknade någonting, men vi hade galet kul ändå. Och så religion. När dagen var klar hängde jag med Malin och Z ner i fotostudion, när de fixade till för en fotografering låg jag upp&ner i soffan och läste en Metro tidning från i torsdags. It was kind of fun, actually. Så här läser LBS eleverna religion.

31 januari 2011

Känner mig allmänt seg och väldigt, väldigt trött. Trots det kan jag inte låta bli att glädjas lite åt att det faktiskt är den sista januari-dagen idag och ungefär tre veckor till sportlovet. Inte för att jag inte hade haft något emot att ha det nu, speciellt idag. Vill inte sitta här och skriva, vill inte sitta här och äta, vill inte åka till skolan. Vill inte, vill inte, vill inte. Vad jag vill, däremot, är att gå upp till min säng och lägga mig igen. Ja... det hade varit skönt det.

Något som bara händer då och då

Det är ju något speciellt med turneringar av alla olika slag, fotboll, handboll, längdskidor, simning, EM, VM och OS. Jag är en sådan människa som inte riktigt bryr mig om att följa ligor i diverse sporter, men just när det är mästerskap på gång, då kommer den där lilla sportälskaren inom mig, ut och jag brukar följa både det ena och det andra. OS är bland det allra roligaste, speciellt vinter OS. Friidrott är också något som roar mig, simning och alpint är inte helt fel att se på heller. Fotboll följer jag också, men jag brukar hoppa över gruppspelen för de intresserar mig inte särskilt mycket. Och så var det då handbolls VM i Sverige. Jag har inte följt det särskilt mycket, inte riktigt brytt mig men uppmärksammat det de dagar jag gått bort till Maxi och passerat den stora pappdockan som hänger på ett träd en bit från Rese, en avbild av den svenske målvakten. Jag har sett de små handbolls VM flaggorna som fladdrade på de gröna stadsbussarna som kör runt och jag såg en utpimpad tysk bild köra i fullt fart mot arenan en kväll. Men mer än så har det inte varit. Jag har läst om Sveriges vinster i tidningen och lett innan jag lagt bort den och fortsatt med mitt. Men så hörde jag att Sverige skulle möta Danmark och jag, som ser mig själv som lite av en dansk, blev genast intresserad. Var det någon match som skulle ses, ja då var det ju den. Så där satt jag och följde, såg hur Sverige förlorade och kom plötsligt på varför jag brukar följa mästerskap. På fredagen blev det semifinaler och Sveriges såg jag just för att det var Sverige. Danmarks såg jag på grund av två anledningar, först och främst att det var Danmark och att ja som tidigare nämnt har en liten kärlek till landet, men också för att matchen spelades i Kristianstad. Och den matchen var helt galen på alla sätt och vis, för stödet som dansklaget hade från läktaren kunde inte riktigt mäta sig med de få spanjorer som fanns på plats, jag var inte där själv men jag är ganska säker på att taket faktiskt höll på att lyfta. På riktigt. 
Bronsmatchen ville jag inte se av den enkla anledning att jag brukar få för mig att lag förlorar bara för att jag tittar på matchen. Lite konstigt kanske, men jag avstod i alla fall, inte för att det gjorde någon nytta, Sverige förlorade ju ändå. Och sen blev det final. Och vilken final. Jag har fortfarande inte hämtat mig riktigt, det var gula kort, utvisningar och straffar, ett Danmark som gjorde mål två sekunder innan matchen tog slut och så blev det en förlängning på alltihopa. Nu ska jag inte göra något evighetslångt inlägg fullt med sport som om jag vore någon jäkla kommentator, för det är jag inte. Men just i mästerskapstider intresserar sånt här mig och jag skrattade ironiskt när finalen sparkades i gång och strömmen gick efter trettio sekunder. Något som lyckades hända mig under VM finalen i fotboll i somras, också.

30 januari 2011

Så sitter jag här igen. Känns som om allting kommer tillbaka till den punkt då jag sitter och skriver mina morgoninlägg på bloggen. Idag är det söndag dessutom, depress-söndag som bjuder på läxor, som vanligt. Lite matte och lite engelska, lite att räkna och lite att memorera och självklart något att fota. Fast vädret är så fint att jag egentligen inte vill något annat än att gå ut. Njuta av ledighet när jag kan och inte bry mig ett dugg om läxor. Det räcker ju gott och väl att jag ska till skolan imorgon och uthärda ännu en lång och tillsynes urtrist dag. Inte ens en bild bjuder jag på för att liva upp mitt inlägg, this is to show my deep depressness.

När Kristianstad blev danskt. Igen.

Åkte ju in till stan för att kolla runt lite i några affärer med mamma. Fick hem lite som jag önskat mig, lite som jag drömt om, lite som jag verkligen behövde, något som jag verkligen ville ha och avslutade sedan alltihopa med en lunch på Graffiti. Snubblade över en hel del danskar men ingen prins, inte särskilt förvånande men hur coolt hade det inte varit om det faktiskt hänt?
Snöade gjorde det också, såna stora julflingor singlade ner från himlen och blåste in i mina ögon, samtidigt som solen sken. Vädret här är alltid lite konstigt tycker jag, ibland kan jag se ut genom köksfönstret och inse att det regnar på den sidan av huset, men att solen skiner på den andra sidan, mot trädgården. Och i december vräkte snön ner samtidigt som det både åskade och blixtrade. Och idag var det snö och sol samtidigt. Ja, nog är det något konstigt med Kristianstad alltid. Fast det vet nog de flesta om.

29 januari 2011

Det märks rätt tydligt att man har levt för länge i ett snöigt landskap när man börjar drömma att det snöar också. Inte blev det bättre när jag sedan steg upp och såg att det faktiskt snöade här också, nu. Åh man måste älska Sverige. Snart har vi haft snö i tre månader, är det inte dags för skiten att försvinna så det kan bli vår? Eller? På tal om Sverige så såg jag på handbollen igår, när vi förlorade. Och när Danmark vann. Och på något sätt så blev jag gladare när Danmark vann, än vad jag hade blivit om Sverige hade gjort det. I övrigt var hela den danska matchen bättre, danskinvasionen som alla pratade om, kom och om jag inte minns helt fel så skulle det ha varit fyratusen danska i arenan igår. Kanske stöter jag på någon när jag och mamma ska in till stan om en liten stund. Och om det händer så kan man ju alltid hoppas på att det är den danska kronprinsen. Det hade ju varit ganska coolt.

När allt man planerar bara blir fel

Jag hatar när man har planerat en hel dag full med saker och sedan krossas allting. Precis som vanligt är LBS helt stört och jag valde att åka hem vid ett eftersom ja, det blev en hel del missförstånd. Så nu sitter jag hemma och ser på Ugly Betty och har inget bättre för mig än att fundera om jag ska äta något eller gå upp och lägga mig i sängen. Svårt val, ett riktigt i-landsproblem. Nåja, får hoppas att resten av dagen blir bättre än det som redan har gått.

En helt vanlig dag i studion

© Mikaela Olsson

28 januari 2011

Känns som denna dagen kommer bli lite av en ödesdag. Jag har så galet mycket att göra att jag ärligt talat blir trött bara jag tänker på det. Egentligen vill jag bara sovasovasova, men en del av det jag ska hitta på kommer ju blir roligt, det vet jag ju. Fast i detta ögonblicket är jag för trött för att bry mig. Nu måste jag fortsätta med min frukost, vi hörs senare idag!

Det där med identiteten

Ja, ibland kan det vara ganska svårt att veta. Vem är jag egentligen? Man känner ju sig själv till den grad att man vet vilken rätt som är ens favorit och vilket band man bär lite närmare sitt hjärta, vad man gillar att göra på sin fritid och vad man vill bli när man vuxit upp. Ja, livet är knepigt ibland men är det något man vet så är det ju vem man själv är. Var man bor och var man drömmer om att bo, med vem man bor med och vem man drömmer om att leva resten av sitt liv med. Men så ibland finns det ju vissa problem som gör en lite konfunderad. Man har ett syskon som på pappret är mitt men i verkligheten bara är luft, man har familjemedlemmar som inte bryr sig om ens eget bästa eller vänner som ständigt sviker en. Saker som gör att man blir lite vilsen i livet. Eller problemet, där man inte riktigt vet var man bor eller var man hör hemma. Man kanske trivs i sin hemstad, men inte i sitt hemland. Man kanske känner mer samhörighet med ett annat land än sitt eget och det gör att man blir lite snurrig i knoppen.
Jag till hör nog den kategorien ändå, den som inte riktigt vet var hon hör hemma. Självklart är Kristianstad mitt hem och Sverige landet där jag bor. Men som Kristianstadsbo är jag också något annat, jag är en skåning. Och som skåning är man genast halvdansk. Så jag gick från att vara Milla - svensken, till Milla - skåning och halvdansk. Nu är det också fyrahundra år sedan Skåne tillhörde Danmark, men för mig förändrar det ingenting. Jag gillar Danmark och jag känner mig hemma när jag kommer dit, på något märkligt sätt. Kanske just för att en bit av mig tillhör landet och har alltid gjort det. Ni får säga vad ni vill, men det är så här jag ser på saken. Och för att vara helt ärlig, så danskare än Kristianstad kan ju faktiskt inte en svensk stad bli, eller hur? Läste en artikel i Kristianstadsbladet som handlade just om detta och jag log när jag gjorde det för att det kändes så väldigt sant. Kristianstad, en liten bit av Danmark, i Sverige.

Känner ni också att ni inte riktigt hör hemma i den stad eller det land ni föddes in i? Eller är det bara jag som återigen inte är som alla andra?

We are the dynamite


Hope (scream it out loud)

Känner att mitt humör har gått lite upp och ner idag, just nu, helt klart uppåtgående. För den som undrar så är jag hemma, hela morgonen spenderades i studion med diverse fotograferingar och modeller innan jag hastigt och lustigt sprang från skolan för att åka hem med mamma. Kom hem vid halv tolv tiden och har inte gjort så mycket sedan dess, skulle börja med lunch men sköt på det, stannade istället på twitter och råkade se att The Blackout släppt datumet när deras nya album ska komma, plus låtlistan och the album artwork. Blev väldigt glad, the artwork är ganska awesome måste jag säga!

I övrigt så ska jag snart äta och sedan fota lite, efter det får vi se vad som händer. Jag måste plugga men Bea lånade mig en Harry Potter film och jag är farligt sugen att se på den också... Haha, men först lunch. Senare kommer det nog upp lite bilder från studion och jag slänger nog upp Ambition is critical för den som vill höra också.

27 januari 2011

Kände att mitt blogginlägg igår var ganska kryptiskt och kort, men jag var inte alls på humör och när jag väl blev det hade jag ingen tid att skriva här. Studiedag hade jag i alla fall och lite läxor gjorde jag, men inte fullt lika mycket som jag hade behövt göra. Men idag är det fotodag så det är helt okej faktiskt. Eller, det var okej fram tills radiosnackarna sa att det var nästan tio minus ute, men att det kändes som tjugofem. Då blev jag glad ända in i själen. Det är såna här lägen jag verkligen hatar Sverige. Förra veckan hade vi fem plus och nu har vi tio minus. Var i hela universum tog nu våren vägen då?

26 januari 2011

This is not my day.

A day that will never end

Det regnar ute. Grått och trist. Inget bra för humöret alls. Kom hem från skolan för lite mer än en halvtimme sen, skolan som i vanlig ordning var ganska seg men vi hade kul ändå. Imorse som sagt, Frankensteins Monster och sedan engelska där vi inte gjorde någonting. Alls. Lunch och mediekunskap där vi inte heller gjorde så mycket. Jag och Josse krigade om vilka som är bäst, Young Guns eller Yellowcard? Ganska säker på att Young Guns tar hem priset, faktiskt. Haha, okej, nej, alla har olika smak och nu lägger vi detta bakom oss. Efter vi slutat sprang vi två in till stan för att köpa en mascara och sedan bort mot rese för att åka hem. Nu känner jag mig glad på alla sätt och vis, imorgon är det studiedag och ikväll kan jag slappa hur mycket jag vill.

#Ambitioniscritical

Sitter i engelskasalen och har precis sett halva Frankensteins monster på svenskan, den var bra men väldigt sorglig. Vi såg aldrig klart den och som vanligt stänger läraren av precis när det är som mest spännande, i detta fallet när monstret sätter fyr på ett hus och vrålar "Jag ska ha hämnd!". Nu sitter hela klassen och läser engelska dikter i väntan på att det ska bli lunch och efter det medikekunskap innan vi kan åka hem. Jag däremot, som har översatt min dikt men inte kan börja fota idag sitter och ritar i paint (den nya versionen var totally awesome!)Hur kul har jag? Låten var inte riktigt dem, men jag tror jag kommer lära mig älska den, faktiskt.

25 januari 2011

Har suttit och läst en massa The Blackout tweets nu, i natt släpptes deras nya singel och jag ska snart hoppa över till deras hemsida och lyssna på den. Kändes ganska bra att se #ambitioniscritical ligga uppe som ett TT i England kan jag säga. Fast nu ska jag inte snacka en massa grejer som ni kanske inte fattar något om. Hur är det med är er? Fint väder? Jag är trött men förväntansfull, om det är fint väder vet jag inte för det är mörkt ute, men jag skulle anta att det kommer bli regn och grått idag med. Nåja, bättre än snö, right? Nej, nu ska jag lyssna och äta frukost!

Prosit på hinduiska?

Kom hem från skolan för ungefär en timme sen, kändes skönt i ungefär två minuter tills jag insåg att jag måste börja med mediekunskapen på allvar redan ikväll. Fun. Nej, inte alls faktiskt. Dagen tycktes faktiskt gå ganska fort måste jag säga, även om vi gjorde ungefär samma saker på svenskan som på engelskan. Lunchen var... ja, märkligare än vanligt måste jag säga och ovan på det, en mattelektion där jag faktiskt gjorde någonting. På religionen snackade vi mest och lyssnade på en genomgång, fick sluta tidigare också men det hjälpte ju aldrig mig att komma hem tidigare. Snarare tvärt om, fick vänta längre på bussen istället. Men nu är jag som sagt hemma och har fått mat i magen så det är dags för lite läxor. Känns som denna terminen kommer bli lång, tuff och jobbig. Jag ser inte riktigt fram emot den. Men jag längtar till sommarlovet, det gör jag!

The black cat

Sitter i skolan och har... engelska. Vi pratade om Frankensteins monster och realismen hela svenskalektionen, nu har vi återigen backat tillbaka till romantiken i engelskan och ska välja ut en dikt att läsa, översätta och ta en passande bild till. Uppgiften i sig är väl rolig, själva tanken, men av tidigare erfarenhet vet jag att det är ganska svårt att visa en text i en bild. Och inte finns det vidare mycket kreativitet att hitta i skolan heller, så automatiskt faller man in bland bloggar och tweets. Fast nu är det snart slut på det och sedan har jag bara halva dagen kvar. Härligt. Typ. Inte så mycket.

24 januari 2011

Man ska seriöst aldrig tänka "Nu blir det snart vår", för det brukar alltid spricka. I alla fall om man tänker det i januari. Igår var jag ute och gick med mamma och då började det snöa lite lätt, men det blev inget mer med det och jag var ganska lättad måste jag säga. Sedan vaknade jag i natt och steg upp, kollade ut och ja visst, marken var täckt av snö! Det var med ett leende på läpparna som jag gick och la mig igen. Känn ironin.

23 januari 2011

Idag är det precis en månad sedan lille julafton. Om det finns en dag under hela julhelgen som jag hade velat leva om, så är det nog den dagen. Inte direkt på grund av förväntningarna (för några sådana hade jag inte. It suckes to be an adult) men av den enkla anledningen att det var så mysigt. Det snöade massor och jag var ute och skottade, hjälpte mamma och pynta huset och bakade hela dagen lång. Ja, det var mysigt. Helt klart en dag jag önskar jag kunde leva om en gång till. Idag är det istället mulet och grått, inte ens solen lyser genom molnen, vilket är trist, eftersom jag så gärna vill ut och gå en runda och fota lite, men vädret gör mig bara deprimerad. Istället får jag väl sitta inne och räkna matte, japp. Vilken helt otroligt rolig dag jag kommer få.

22 januari 2011

Jag har varit totalt slut hela veckan, ännu längre än det faktiskt. Men inte trött så som alla andra blir, utan psykiskt trött. Har ni varit det någon gång? Det är väldigt plågsamt och ansträngande, egentligen vill man bara sova hela tiden, inte göra någonting annat än att sova. Fast sen när man har vaknat upp (hur länge man än har sovit) så är man fortfarande trött. Tröttheten som inte går att sova bort helt enkelt. Egentligen var jag bjuden till Malin igår, men jag kände att jag skulle somna i ett hörn någonstans i hennes hus och vara totalt osocial så det var nästan lika bra att vara hemma ungefär. Istället tittade jag på två filmer, Step Up 3D som var totally awesome, och så Brothers (Hannah om du läser detta: Jag har sett den, jag grät. Den var väldigt bra!). Fast i slutet på den sista filmen kände jag hur trött jag blev och efter det tog det ungefär exakt... tolv minuter innan jag borstat tänderna, krupit i säng och faktiskt somnat. Och sedan sov jag i tolv timmar. Inte är jag piggare för det, självklart inte. Men jag ska nog gå ut en runda senare idag så jag åtminstone får lite frisk luft och inte somnar halv åtta ikväll. Känns som att det finns en viss risk för det faktiskt.

It's time for #HOPE


So wrong it's only wrong!

Hemma från skolan nu. Ja, jag vet, tidigt. Egentligen skulle jag slutat halv fyra (och fått ta halv fem bussen) men eftersom jag inte har kunnat göra något på hela dagen så åkte jag hem istället. Mycket enklare. Så nu ska jag äta lunch och sedan ska jag börja fota till den andra fotouppgiften vi har i skolan. Efter det får vi se vad som händer men jag tror jag kommer röra mig där ute, solen skiner och det är underbart vårväder (trots att det är minusgrader) men äsch, man kan inte få allt i januari!

21 januari 2011

Fredag, dagen man längtar till non-stop under vardagarna. Denna dagen kan bli lite intressant, eftersom jag inte har någonting att göra i skolan idag, så frågan är då, vad ska jag hitta på idag egentligen? Ingen aning men något kan jag väl göra skulle jag tro. Det brukar bli så under fotolektionerna, man hittar alltid något att göra, om det så är något med fotograferande eller redigerande, eller om det är rollercoasterspel och facebookande. Nej, nu måste jag fortsätta min frukost, bloggar senare idag så ni får höra vad som händer, I know you're dying to know!

Så fel det kan bli

Milla *Sitter och läser uppgiften högt för alla runt bordet: Välj ett motiv som du tycker om att fotografera tex hästar, träd, snöslask, mamma, läder, frukt, choklad, sopor, poliser, gamla spädbarn...
M: Gamla spädbarn? *Tänker* Gamla och spädbarn!

Senaste nytt: B byxlös i korridoren

Jaha, då var torsdagen över också. Jag sitter i köket och funderar om på jag ska äta lite till (har nyss ätit en manafrutti, galet längesedan jag åt såna nu, haha, flashbacks sen man var liten alltså!). Skolan var... ja, det var foto så vi var överallt än där vi skulle, ungefär. Nej, men imorse kom vi och satt och snackade lite innan vi efter många om och men åkte till Åhus för att fota. Det var så galet kallt att vi åkte hem igen relativt fort och väl tillbaka i skolan slängde vi i oss mat innan vi satt oss i salen och gjorde ingenting, i två timmar. Sedan åkte vi hem. Men hey, vi hade kul i alla fall!

20 januari 2011

När jag åkte hem från stan igår såg jag något ganska sött. Det är ju Handbolls VM och som några kanske vet så spelas ett par matcher även här nere i Kristianstad vilket gör att här finns en hel del turister som är här för att se matcherna. De har dock inte synts särskilt mycket, någon dansk bil eller något sånt, men inte mycket mer. Men igår åkte jag förbi en bil pimpad med tyska flaggor. Ganska gulligt haha. Tråkigt bara för Tyskland, att de förlorade då...

Fly like an origami

Så, då var jag äntligen hemma igen. Skolan var inte särskilt lång (eller ja, det kändes som det gick ganska fort, mestadels för att vi inte gjorde särskilt mycket. Som vanligt). Först hade vi idrott och en teorigenomgång innan det blev lunch med Josse, två kakor och ett möte på stan med hennes syster + Axel innan vi gick tillbaka till skolan och blev halvt ihjälskrämda av Sara haha. På matten var Asgeir (ja det heter vår lärare) inte där så vi jobbade själva = armbrytningstävling, vikning av origamifåglar och kasta hemliga pappersplan till varandra, med små meddelanden på. Ganska kul ändå haha, mycket roligare än att räkna i alla fall! Och efter det den sista lektionen, mediekunskap, där vi hade en sjukt lång genomgång (ägnade större tiden åt att smygtwittra och facebooka istället) innan vi slutade sex minuter före min buss gick. Istället stannade jag kvar med J, Zigge, Plag och P innan mamma och pappa kom in. Gjorde några smågrejer innan vi åkte hem, bland annat gick jag in på Bokia och köpte två böcker, varav den ena har jag redan läst (Alex julklappsbok) men jag var tvungen att ha den i bokhyllan själv, för den var så bra! Nu sitter jag bara här och ska ta det lugnt innan jag ska sova. Känns som dagarna går så himla fort när man är i skolan. Ena stunden hemma och i nästa är man tillbaka i skolbänken igen.Armbrytningstävling! Som i vissa stunder dramatiskt utspelade sig i luften.Plag looking scary - på rasten i mediekunskapen.

19 januari 2011

Det första jag tänkte när jag steg upp (eller ja, när jag tittade ut genom fönstret) var, tänk hur underbart det kommer vara när det är såhär ljust som det är just nu, när jag kliver upp klockan sex på morgonen. Det är ju ett tag till det förstås (ett bra tag) men jag längtar lite faktiskt. 
I övrigt så har jag haft Harry Potter inspirerade drömmar i natt igen (alltså what?). Det var en lång en som jag hade tänkt att berätta om här, men sedan somnade jag om och drömde något annat = jag glömde bort den första drömmen, haha. Nåja, så ni får helt enkelt vara utan att höra det. I övrigt måste jag göra frukost nu, men jag bloggar någon gång senare idag i alla fall. Ha det fint tills dess!

18 januari 2011

Den mesta snön tycks nu nästan helt ha försvunnit, kvar är bara ett lager om något grått som ska föreställa det som kommer efter snön men innan gräset blir riktigt grönt. I vanliga fall hade jag blivit ledsen av att titta ut och bara se allt det gråa, men nu är jag faktiskt ganska glad över att snön äntligen börjar försvinna. Kanske, kanske kommer det bli en vår i år också. Men jag ska nog inte säga för mycket för med min tur kommer det väl en snöstorm nästa vecka eller nått.

Utan snö men med slask, tack

Äntligen har jag kommit hem (det kändes som ett omöjligt uppdrag i skolan, när jag insåg att jag skulle gå till rese, ta bussen, hoppa av bussen och sedan åka hem och vänta i typ en timme innan det blev mat. Så. Hungrig!). Men ja, här sitter jag i alla fall. Ska äta och sedan göra läxorna (man måste älska skolan), men dagen har gått gaaaanska snabbt idag, så det är ju åtminstone något positivt. Samma gamla visa som vanligt dock, svenska - litteraturhistoria romantiken, engelska - litteraturhistoria upplysningen, lunch, matte - räkna på något random och religion - snacka om buddhismen, reinkarnation, samsara, Brahman och andra, totalt omöjliga ord att uttala haha. Och Zigge fyller 18 idag, så ett fetagrattis till henne också! ♥

My compute is not feeling so good...

... which means, it's gonna die. Ja, hur kul har man egentligen, när man sitter och citerar av Josse och allt hon precis säger? Nej, inte särksilt roligt måste jag säga. Sitter här i den vanliga 205:an och har engelska (eller rast egentligen, så jag är inte någon rebell som inte gör det jag ska på lektionerna, haha. Eller jo, det är förstås sant det med). Nej, men det är tråkigt att skriva om en massa gamla döda författare när man inte vill göra något annat än att sova. 

Nu ska jag fortsätta twittra med Josse. För SÅ kul har vi. 


(Ärligt, det är faktiskt ganska kul)

17 januari 2011

Måndagmorgon igen. Har sovit relativt bra men drömt lite för mycket för min smak, vaknade upp helt seg i huvudet. Jag förstår inte hur man har klarat att gå upp så här tidigt varje vardagsmorgon sedan ja, sedan jag var mini, med er har jag ingen aning. Och det som stör mig är att helgen, som man längtar så mycket till hela veckan, bara flyger förbi. Jag tröstar mig med en tanke jag fick igår i alla fall; tänk om man skulle gå till skolan på lördagar och söndagar och sedan varit lediga resten av veckan. Tänk hur lång tid det skulle ta att bli klar i skolan då!

16 januari 2011

När jag gick och la mig regnade det och när jag vaknade och såg ut hade mycket av snön försvunnit. Nu kan man se gräsmattan (för första gången på ungefär två månader) och om jag ska vara helt ärlig så hoppas jag att allting fortsätter försvinna i samma takt nu. Jag tror alla är redo för vår och att slippa snö, slask, minus femton och att halka på en isfläck och landa i en snöhög. Mer vår åt folket säger jag, mer värme åt människorna och mer sol åt planeten. Allting är så grått och trist nu och det finns bara en enda positiv sak med det. Man känner sig inte skyldig för att man tvingas sitta inne hela dagarna och göra läxor, vilket lätt händer om det är fint väder ute. Och läxor, det är precis vad jag ska göra idag. Hela dagen. Den vanliga söndagen är tillbaka igen. Och nej, jag har inte saknat den. Inte ens lite.

15 januari 2011

Lördag och jag väntar på frukost, ska försöka dra ut mamma lite senare (mohaha när hon läser detta senare). I övrigt har jag inte så mycket att säga, jag drömde att jag hade ett marsvin (ofta det inte fanns med i ordlistan) som dog, detta var snabbversionen, hela drömmen var för komplicerad för att jag ens ska förstå den själv haha. 

Nej, gudars, nu måste jag äta ifall vi ska ut. Ha det fint idag!

Det här med irritationen

Har inte skrivit i denna kategorin på länge nu, har jag upptäckt. Funderat fram och tillbaka på ett ämne som jag velat dela med mig av men inte kommit på något och sedan bara glömt bort allting för en stund igen. Idag kom jag på ett ämne och idag insåg jag också att man inte ska tvinga fram ämnen på ett sådant sätt som jag försökt göra, man ska bara låta det komma. Djupa saker, saker som irriterar en eller gör en glad. Idag, helt klart något som irriterar mig. Covers. Irriterar mig till döden. Visst finns det en hel del bra covers och vissa av dem är till och med bättre än originalen, det säger ju en hel del. Men så finns det också de låtarna som får mig lite illamående och i ett smärre behov av att springa upp på toaletten och spy. För att de är så dåliga. För att de totalt förstör originallåtarna. För att de för alltid har förändrat min syn på originallåten och nu kommer jag antagligen aldrig mer kunna lyssna på den utan att tänka på den hemska covern. Ska ni göra en cover så gör det bra då, eller skit i det över huvud taget! Det var allt jag ville ha sagt.

Med fröken skalman

Gjorde klart mitt arbete efter lunchen och satt sedan en stund lite smått uttråkad innan jag och J bestämde oss för att sticka hem. Efter lite krångel och snack så var vi äntligen på väg till bussarna, sprang som galningar för att hinna med (förövrigt såg Josse ut som en kvinnlig verision av Skalman när hon skulle resa sig upp från golvet innan vi gick från skåpen. Hon hade en ryggsäck så fullproppad att hon knappt kunde ställa sig upp utan att tippa över, ett tag låg hon faktiskt på golvet och kröp haha). Nåja, vi hann båda med det vi skulle och nu är jag hemma. Funderar på att äta eller att vänta, och på vad jag ska göra fram till jag ska äta. Ingen aning på något av det faktiskt.

There's nothing surgery can do when I break your little heart in two

Sitter i klassrummet och väntar på att lektionen ska börja, vill egentligen bara åka hem, tillsammans med resten av klassen. Hela förmiddagen har vi bara gjort en sak; googlat bilder. Som Josse sa, väldigt produktivt. Detta ska väl fortsätta resten av denna lektionen innan vi kan åka hem. Ganska trist om jag ska vara helt örlig, vill mest bara ut och fota, men det är vi inte förberedda för. Så jag ska sitta och stirra över J's axel för att se på lite All Time Low videos och kanske spela lite alfapet, om vi hittar något på nätet. Härlig fredag. Eller nja...

14 januari 2011

Nu ska vi se om detta funkar. Tydligen så skulle de fixa något på blogg.se precis mellan 6 - 6.30, så klart. Bara för att jag alltid gör mitt morgoninlägg precis mitt emellan där haha. Nåja, det är fredag (höll på att skriva måndag, visar hur seg jag är i huvudet just nu haha) och ja, vi har foto hela dagen. Skulle nog börja på en ny uppgift och ha en lång genomgång nu på morgonen, både kul och tråkigt (genomgången då, inte den i sig utan att jag antagligen kommer vara så trött att jag håller på att somna i den). Men ja, sånt är livet. Lika bra att posta detta inlägget nu och sen får vi se om det kommer upp. Och om ni kan läsa. Ha det fint idag!

Hon skulle köpa säkringar till sin axel

Vilken flummigt märklig dag, har nog märkts en del på mina blogginlägg. Vi har inte gjort så mycket, mer än att springa över halva stan för att stirra på några väggar och sedan springa hem igen. Och efter det pratade vi lite i grupper, åt lunch och hade betygssamtal. Sedan la vi benen på ryggen och sprang in till stan, jag och Josse. Lämnade av henne på rese och gick själv bort till Maxi för att sedan åka hem med mamma och här sitter jag nu, i väntans tider på att det ska bli pannkakor till middag. Vilken otroligt onödig dag.

The big planVad kul vi har, på våra fotolektioner.

Hard work will pay of!

Så sitter vi här igen och har fotolektion. Egentligen gör vi inget mer än väntar på att klockan ska bli halv tio så vi kan gå och ta våra ytterkläder och styra stegen mot Barbacka. Vad vi ska göra efter det är smått oklart, men något med att diskutera saker i grupp tror jag. Känns som detta kommer bli en bra dag. En helt awesome dag. Eller nej, kanske inte. Men jag såg ett stjärnfall imorse i alla fall. Det eller ett flygplan som störtade, jag är inte riktigt säker. 

Dagens roligaste (fram till nu och klockan är inte mer än halv tio) AdminMaria kom in i klasrummet och tittade på fotoeleverna som sitter framför sina laptops och tycker att vi jobbar bra. Om hon bara visste att alla satt framför youtube, twitter, facebook, en film eller som jag, bloggar. Oja. Vi jobbar hårt!

13 januari 2011

Ja, då sitter jag här igen och ska bara äta frukost innan jag ger mig iväg till skolan. Igår hade jag det lugnt och skönt, såg två Harry Potter filmer (vilket märktes på mina drömmar haha), annars så gjorde jag inte så mycket mer faktiskt. I övrigt har jag inte mycket att säga, förutom att jag är lite sen så jag borde spendera denna tiden bättre än att sitta här och skriva totalt onödig skit som ingen egentligen bryr sig om. Så ja. Hejdå!

Problemet som inte finns

En helt vanlig dag för mig
är väldigt annorlunda för dig
du har samma liv som jag
ser samma saker som jag och andas samma luft som jag
det är precis samma för dig som för mig
men egentligen kunde det inte vara mer olikt
för när folk säger hej till dig vänder de blickarna från mig
och när folk frågar dig om råd vänder de mig ryggen
när människor behöver någon hos sig behöver de aldrig tänka två gånger på vem de ska välja
och jag blir aldrig vald

Vi har allting gemensamt men vi är inte av samma släkte
vi är precis likadana men vi ser helt olika ut
men så är det ju också så att alla människor är av samma skrot och korn
men ändå så olika som bara två människor kan vara
vi kompletterar varandra ganska bra tycker jag
du är glad och jag är ledsen
du är populär och jag är utstött
du är vacker och jag är ful
du har vänner som bryr sig och en familj som älskar dig
jag har ingetdera men jag klagar inte
det är intressant att jämföra hur olika man kan vara
hur olikt alla beter sig i ens närvaro
när jag stiger in i ett rum ser alla rakt igenom mig
men när du stiger in skiner hela världen upp
det går inte att förklara och det finns ingen lösning
för det finns inte heller något problem
detta är så livet ska vara och så som det vara skapat
men ibland kan jag inte låta blir att undra ändå
hur det hade känts att inte vara osynlig och grå

© Mikaela Olsson


12 januari 2011

Och här sitter jag, nyss uppkommen och lite smått nyvaken. Ibland är livet bra, de dagarna då man bokstavligt talat inte kan ta sig till skolan. Idag var en sådan dag för mig, något jag redan visste om igår, så jag kunde ta en liten sovmorgon idag. En liten som råkade bli för lång. Jag vet att jag vaknade vid halv åtta och tänkte "nja, jag kan ju sova till nio i alla fall..." och innan jag visste ordet av det så var hon halv elva. Jaha. Lycka till med att somna ikväll smartass. 
Men nu ska jag inte sörja för det, utan jag ska ta vara på denna extra ledighet genom att... ja. Göra frukost till att börja med, att se en Harry Potter film kanske. Och leta efter något arbete jag kan börja på, på Adela, så jag inte fullständigt har slösat bort denna dagen.

As gray as the clouds

Vilket flummigt inlägg jag skrev i skolan haha. Ärligt talat så har denna dagen varit grå. Jag minns knappt inte vad vi gjorde på svenskan, men vi hade i alla fall en muntlig redovisning på engelska innan vi arbetade med en stencil och sedan gick vi på lunch. Efter det hade vi mediekunskap och där gjorde vi som sagt... ingenting. Istället slutade vi tidigare och jag spenderade en bra lång stund åt att spela onödiga spel på nätet, i väntan på att kunna gå till bussen. En grå dag, helt enkelt.

She took it and left

Sitter i 107:an och skriver lite på bloggen, i brist på ork att göra det vi faktiskt ska göra. Vilket jag nu, när jag tänker på det, så är jag inte helt säker på vad vi ska göra heller. Istället sitter Malin och kollar på nya avsnitt av Grey's (som jag och Jusse spionerar på lite fram och tillbaka), jag bloggar och Josse håller koll på vår nya, fina twitter. Där det i och för sig inte hände så mycket just nu... Nej, men vi har kul. Nej, inte alls faktiskt. Jag vill åka hem men bussen går inte förens halv tre, känns bra. Ska försöka få J att ta sin buss om en timme också, annars blir här tomt och ensamt. Josse, när du läser detta: please ta den andra bussen!

Allt för mig, tack och hej. Or what ever.

11 januari 2011

Andra dagen och jag är redan helt trött på skolan. Vill bara sova, trots att jag har gjort det nästan non-stop sedan jag gick och la mig igår, fram till för en halvtimme sedan ungefär. Usch, jag är så trött att jag inte ens orkar komma med några normala kommentarer, ville väl bara säga godmorgon och ha en bra dag till mina läsare, nu ska jag äta frukost och försöka att inte somna på bordet. Lycka till...

There’s not poetry in my soul, just a list of lies I’ve told.


Den jäveln kom fatt oss

Vilken dag. Man tror alltid att den första dagen efter ett lov kommer bli hemsk, men detta var värre än väntat. Först vinkade Micke av mig när jag gick till bussen imorse (kan ha varit en utav de bästa sakerna på hela dagen. Inte att han vinkade av mig men att han gav mig en kram innan jag åkte haha), första lektionen var svenska där vi läste litteraturhistoria. En lång genomgång om romantiken och lite annat smått och gott innan vi slutade. För er som inte är fullt lika upplysta som MPKR09 nu verkar vara, så är romantiken början på den roliga litteraturhistorian, före det är de mest tråkigheter och ja, tråkiga saker. Så alla pustade nog ut när vi insåg att vi slapp läsa det tråkiga och hoppade över till det lite roligare. Till vi kom in i engelska salen och insåg att vi skulle läsa engelsk litteraturhistoria där. Om medeltiden och renässansen. Den jäveln kom ikapp oss ändå. Som grädde på moset fick vi reda på att vi skulle ha en muntlig redovisning på lektionen imorgon. Underbart. Efter det hade vi en köttbullelunch innan matten startade och sedan följde religion där vi läste om hinduismen. Ganska intressant faktiskt. Efter det drog jag till rese med Malin, Plag och P, bussen hem och nu väntar middag. Mums.

10 januari 2011

Godmorgon! Måndag och allting är tillbaka som det ska vara. Ändå känns det fel (mest för att mitt öga är fucked up och jag får småpanik för att det känns så konstigt) och kanske lite för att jag inte sov så mycket i natt, men det visste jag redan om från början ju. I övrigt så kom ju Micke hem igår, vi fikade och spelade kort, såg på tv och ja, det var väl det. Ganska mysigt faktiskt, förutom vid de stunderna han slog mig i huvudet. 

Nu får jag skynda mig att äta, bloggar senare idag, byebye.

9 januari 2011

Dagen före skolan börjar. Ute regnar det och jag vaknade motvilligt vid nio, somnade och och vaknade vid tio igen. Låg och drog mig en stund i sängen och när jag borstade tänderna hörde jag hur Micke kom hem. Jag hoppade glatt ner för trappan, hälsade och sa hej, noterade mackan i hans hand och sedan vände jag stegen mot köket för att äta frukost. Och det var då jag såg det. Han hade tagit min frukost. Klockan är nu 12:12 och jag startat officiellt krig. Vi får väl se vem som överlever.

8 januari 2011

Vilken underbar dag, solen skiner, det är varmt och blå himmel... nej, vem försöker jag lura? Det är vitt (ja vitt, inte ens grått. Utan vitt), dimmigt, fuktigt och kanske inte fullt så behagligt som jag önskar att det hade varit. Livet är inte perfekt. Får ju meddela också att jag är en utav dem som faktiskt tycker det ska vara snö på vintern och sol på sommaren, men jag är inte för vinter i fem månader (november-april). Sverige har ju en tendens till att sprätta ut snö lite när som helst tycker jag och nu, nu har vi snart haft den i två månader. Det är helt klart dags för den att försvinna. Nu. Vem är med mig?

Årsresumé av 2010

Januari;
En lång, grå månad med massor av snö och ingen kreativitet så långt ögat nådde. Spenderades i skolan med att dagdrömma på lektionerna, om en varm, lång sommar som väntade på alla i klassen. Kändes som om de trettioen dagarna i månaden aldrig skulle ta slut, men så plötsligt var det februari.

Musik; Diverse soundtrackslåtar till Grey'sFebruari;
En kortare månad som avslutades med lov, vilket fick alla i klassen att vara lite gladare. På estetisk verksamhet och mediaproduktion var vi ute och lekte på lekplasten i Tivoliparken, väldigt roligt men de andra barnen stirrade konstigt på oss. Jag förstår inte varför. Tillslut blev det i alla fall lov och det spenderade jag hemma framför tv:n, framför vinter OS.

Musik; En blandad pott av låtarna i Gossip Girl, detta var dock den som satt djupast spår på mig.Mars;

Ytterligare en lång månad, men inte på samma sätt som i januari. Skillnaden var nu att snön började smälta undan och hela Sverige blev grått och trist. Månaden utan lov där vi bara gick och gick och gick i skolan utan att aldrig tyckas komma ett ynka steg framåt.

Musik; En utav alla de Coldplaylåtarna som spelades tungt på Felix taptap. April;
Så blev det äntligen påsklov och efter lång planering gav vi oss ut på Plagmans Episka Skåneresa, som inte riktigt blev som det var tänkt, men slutade bra ändå. När lovet var över fick den Isländska vulkanen ett utbrott och många flyg blev inställda. Då Malin äntligen lyckats ta sig hem från USA, en vecka sen, hälsade vi henne välkommen genom att skrämma livet ur henne.

Musik; Kom in i ett Placebostim igen och detta var nog låten som gick mest på replay i min musikmaskin.Maj;
Maj firades in på valborg, i regnet som vanligt, och regna gjorde det ungefär halva månaden innan det mirakulöst vände och blev varmt och fint väder. Det var en relativt stor militärövning här i stan vilket skapade problem på alla håll och kanter, inte bara att man inte fick äta sina pannkakor ifred på morgonen, nej de skulle sova i trädgården dessutom. Men kul var det och hela månaden avslutades med en märklig fotografering för Skånetrafik tillsammans med Martin och Martin (där jag helt plötsligt blev Martins syster).

Musik; För mig är maj delat i två delar, så vad passar inte bättre än två låtar?    


Juni;
Äntligen var den sista månaden kommen och lovet hägrade. Vi kämpade oss igenom en vecka där vi gick i skolan ungefär tjugo minuter varje dag innan vi äntligen lämnade in alla böcker, var klara med alla prov och sprang ut genom portarna med glada leende på läpparna, skrattade och styrde stegen mot Domus för att handla mat till vår minigrillning i Tivoliparken. Resten av juni blev soligt och fint, ju längre det gick av månaden, desto varmare blev det.

Musik; Ja, det hade ju varit konstigt om jag inte hade haft med en enda av The Blackouts låtar på min lilla lista. Speciellt eftersom jag drogade The best in town under både maj och juni. Och resten av året också, för den delen.  Juli;
Den hetaste månaden på hela året, under tre veckor hade vi närmare trettiofem grader, man kunde inte vara utomhus på dagarna och man kunde inte sova på nätterna (det finns historier om mig sovandes i badkaret. Inget att rekommendera). Men vi fotade och tog vara på hettan, åkte till Åhus och såg på fotbolls VM.

Musik; Egentligen skulle Gamla Ullevi vara här, men jag hittade ingen bra video på youtube. Men Ensam lång väg hem från Kent's nya album En plats i solen är inte så dumt heller. Och den spelades flitigt när jag låg på taket och stirrade upp på stjärnorna om nätterna.Augusti;
Lovet började gå mot sitt slut men man tog vara på alla dagarna man kunde och när skolan väl började var det nog inte som riktigt kunde fatta att vi var tillbaka på riktigt. De första två veckorna var mest som ett skämt där vi bara lekte och inte gjort någon nytta över huvud taget. Allt resulterade i ytterligare två veckors ”lov” och det var först i början av september som vi fick både skåp och datorer.

Musik; Vi lyssnade på denna, jag, Johanna och Bea, när vi varit och fotat i Åhus. Det går inte att lyssna på den utan att tänka på det.September;
Skolan rullade som sagt igång sakta men säkert, nya lektioner, nya lärare, nya elever, både i klassen och runt om på skolan. Men vi vande oss och trots att det gjorde ont lämnade vi sommarlovet bakom oss och blickade fram mot en lång, mörk höst.

Musik; När ett utav mina favoritband splittrades i skiftet 09-10, blev denna artisten solo och hans egna låtar gick varma i augusti och september.Oktober;
I vanliga fall en milstolpe på terminen då man är halvvägs, men nu visste vi att efter höstlovet hade vi fem veckor från skolan och vi skulle inte vara tillbaka förens i december. Detta gjorde dagarna lättare, även om det bara blev mörkare och mörkare, och med det, kallare och kallare.

Musik; Josse fick mer inflytande över min musiksmak och detta var något hon införde till min musikmaskin.   
November;
En månad som för mig viskar ut att julen snart är nära, men som sparkas igång av EMA, som jag självklart såg live från tv:n, inte för att det var särskilt bra just detta året. Annars löpte dagarna mest på eftersom jag till största delen var hemma och arbetade på min praktik.

Musik; Under hela november var det till största del You me at six som spelades i mina lurar, en del All Time Low kunde man också höra.December;
Började med praktik men efter två veckor var klassen samlade i skolbänkarna igen, endast för en vecka innan vi fick jullov. Dagarna blev som de varit under praktiken, sova länge, vara uppe sent. Julafton kom och gick utan någon julkänsla, men snö hade vi (och minus tjugofem grader från dag till dag). Nyårsafton firades in med Josse och det nya året började med oss två dansande på vägen. När vi kom in insåg vi att det inte bara var ett nytt år, utan också en ny månad. Ett nytt januari.

Musik; Det började med helt galna tweets och slutade med att jag inte kunde sluta lyssna på deras låtar. Just denna var vad som höll mig varm, när jag stod i tio minus och väntade på bussen den sista veckan i skolan.
Det fanns så mycket roligt som hände under 2010 (och en hel del mindre roligt), många framgångar (och några bakslag), många skratt (och ett par bråk), men allt som allt så var det ett bra år. Något som dock alltid får mig att bli lite glad, är saker som vinter OS och fotbolls VM, jag är inte den som bryr mig om idrott i sig själv, men just under mästerskap är det något speciellt. Galna kommentatorer som hejar på när Marcus Hellner går för guld i skidspåren eller öronbedövande vuvuzelas på en överfull stadio när favoritlaget kliver in. Tystnaden som växte sig enorm när Canada sköt iväg sin sista sten under damernas curlingfinal innan Sverige vann guldet och skriken när Iniesta drog av sig sin tröja efter sitt vinnande mål under VM, och visade meddelandet han låtit skriva på den, för att hylla sin bortgångne vän inför hela världen.
Sverige lyckades dessutom plaska hem lite medaljer i simning i Augusti (om det var EM eller VM minns jag faktiskt inte. Fast jag gör en vild chansning och säger VM), känns alltid lika bra att se den svenska flaggan gnista högst upp på en flaggstång och höra nationalsången samtidigt.

Och en liten lista på det bästa jag har skrivit under året, kommer här, för den som orkar och har viljan att kolla igenom det också;

Om du kunde se mig
Gör mig sällskap
Skuggornas armé och du
Min vän pessimisten och jag
Vals med en vålnad
Namnlös och bortglömd
Total bilkrocksförvirring
Flickan bara jag såg

Nu ger jag upp. Tack 10 och välkommen 11. Grattis till den som orkade läsa allt (vilket jag tvivlar starkt på, att det faktiskt fanns någon som gjorde).


7 januari 2011

I vanliga fall så brukar ju jag kliva upp vid denna tiden, men det börjar ju bli dags att vända tillbaka på dygnet nu. Därför steg jag upp vid tio och drog en vända till stan med mamma, kom hem för en timme sedan och sitter nu i sängen tillsammans med Timo och bloggar. Vill fota men det är så tråkigt att göra det ute just nu, speciellt i tötider som det råka vara idag, väldigt slaskigt. Så slaskigt att jag har fått byta strumpor två gånger idag (hade ett par som blev blöta när vi var i stan och sedan bytte jag innan jag sprang ut för att hämta posten. Bad idea). Äh, jag hittar väl på något jag kan göra, det brukar ju inte vara så svårt att få tiden att gå, speciellt inte under ett lov.

What. To. Do

Jag har ett problem. Innan jag sover brukar jag alltid se lite på en serie (oftast, eftersom det känns konstigt att pausa mitt i en film och sedan stänga av dator, i alla fall för mig). I vilket fall som helst fick jag en del under julen, både den sjätte säsongen av Grey's, den tredje säsongen av Gossip Girl samt den första säsongen av Ugly Betty. Men under detta jullovet har jag inte bara betat av de två första boxarna, utan även ett par Harry Potter filmer, Inception, 2:37 och Take the lead. Så frågan är nu, vad ska jag se ikväll? Ni tänk säkert Ugly Betty, men eftersom jag såg klart The Pacific ikväll så ville jag ha något seriöst, i stil med ja, Band of Brothers och The Pacific. Är det helt galet om jag börjar se om den senast nämnda serien igen, när jag blev klar med den för mindre än sex timmar sen?

6 januari 2011

Nej, någon sol blev det aldrig igår och det ser inte ut att bli någon idag heller. Istället är det ovanligt molnigt, ovanligt grått och ovanligt trist. Själv sitter jag här i köket och har precis stigit upp, i bakgrunden hörs OS krönikan på radion och jag kan inte låta bli att bli lite uppspelt, trots att det var nästan elva månader sedan allting hände. Synd, det borde vara OS oftare, det är ju så roligt att följa. Känner att jag drog mig lite från ämnet nu, fast samtidigt har jag inget annat att säga, så ja, ha det fint idag så får vi se när jag bloggar, kommer nog något mer inlägg idag, till skillnad från igår haha.

5 januari 2011

Känns fint att jag precis tänkte skriva "Idag ser det ut att bi en fin dag", med tanke på att klockan faktiskt är halv två. Fast det ser faktiskt ut som om solen kommer komma fram snart, vilket får mig lite sugen på att gå ut, jag börjar bli trött på att sitta inne hela dagarna haha. Vad mer som ska göras idag har jag faktiskt ingen aning om, men det känns lite som om jag äntligen börjar vakna till liv ur min sovande "titta-på-film-och-sova-till-två-varje-dag" dvala. Åtminstone nått, antar jag.

Årets pics 2010 #1 part 3Ris lekte cowboy (eller cowgirl?)...... och fick en Felix på kroken.Hide and seek - in the bathtubFörklaring krävs: Zigge demonstrerar hur en fluga flög. Ingenting annat.Död Josse-fisk på stege?

Let me present: THE NINJA VAMPIERS!

Inte varje dag man ser en kåpklädd någonting komma gående med ett gitarrfodral på axeln. Nu när jag tänker på det... japp första gången jag såg det faktiskt!Är det ett gäsp eller ryt? Svårt att säga.

Jag undrar hur många bilister de där tre skrämde livet ur.

Zigge undrar hur hon ska komma ner. Josse kommer till räddning och Malin... ja hon sitter bara där och spelar på sin (min) gitarr.

Vad? Alltså... vad?Och denna fina bild får avsluta hela denna serien, ska se om jag slänger upp de finaste bilderna från 10 under de kommande dagarna också. Om ni vill se.

4 januari 2011

Känns ganska hemskt att låta dessa sista lediga dagar slösas bort på att sova länge och titta på dåliga filmer. Fast å andra sidan känns det lite som att det är de jullovet handlar om, att inte göra någonting och att inte ha dåligt samvete över det. Ärligt talat så finns det faktiskt inte så mycket att göra, eftersom vädret alltid är mitt emellan. Det är aldrig soligt och fint, men inte heller snöstorm. Det är grått och det är inte kul att vara ute när det är grått. Så ja, vi får väl helt enkelt se vad som händer och sker idag.

Bara en enkel fråga


Årets pics 2010 #1 part 2

Här kommer ytterligare några fler bilder från det gångna året som jag hoppas lockar till skratt. 

Två sekunder senare sa det plupp och Tilda stod i vattnet.Vad gör vi? Jag har ingen aning.

Kan inte förstå varför folk glodde på oss när vi gick till rese i den där munderingen.Dagen då AD gick in i en stolpe.Sara fick för sig att hon skulle lukta på vitpeppar. Kanske inte den smartaste idéen.Malin "Julkulan" Wiktor.Stackars gubbe som bara gick förbi när vi kastade löv i luften. Fråga Josse, han fick några på sig...Två sekunder senare sa det bang och Josse låg i sanden.Josefin "Fisken" Svensson.

Hm... något blev fel?Malins diskreta blinkning. Älskar att bilden dessutom heter DSC_0182. Fattar ni hur jag tänker?Bara... helt random.

3 januari 2011

Känns lite vemodigt att det är den sista jullovsveckan, om sju dagar sitter jag i skolan och längtar till lektionen tar slut så jag kan åka hem och antagligen inte göra någonting, vilket jag brukar göra. Men poängen är att man måste gå upp tidigt och ja, ni ser ju, nu är klockan kvart i tre. Jag förstår inte hur tiden kan springa iväg så fort som den gör, jag minns att jag i januari förra året satt och pratade med Ris och Sara om hur lång tid det var kvar till sommarlovet. Det är ett helt år sedan nu och plötsligt är det lika lång tid kvar igen. Märkligt, eller hur?

2 januari 2011

När Josse åkt igår packade jag in mig i dubbelsängen och såg film resten av kvällen. Först såg jag klart den där Harry Potter filmen vi började på nyårskvällen, sedan såg jag nästa film i serien innan jag bytte till Inception (som fortfarande är otroligt bra) och så avslutade jag kvällen med lite Gossip Girl. Otroligt nog så fick jag inte ont i huvudet och efter en relativt lång natts sömn så känner jag mig som ny. Eller nä, inte riktigt kanske. Men ganska pigg åtminstone. 

Idag ska jag försöka fota lite, börjar få abstinens på det. Börjar smått längta tillbaka till fotolektionerna i skolan faktiskt. Det är väl en utav de få saker som gör att det ska bli kul att börja igen, om en vecka ungefär.

Pojken i huset som brann upp

I ett ensamt hus lever en ensam pojke
han har brunt hår och gröna ögon
en rund liten näsa och rosiga kinder
när han ler och skrattar tycks det inte finnas någon ondska i världen
men nu är det inte ofta han ler längre
pojken är liten och skör
han har aldrig riktigt hört hemma någonstans och det kan du se på honom
han är inte bara föräldralös
han är lös på alla sätt
han saknar allting och det finns inget som egentligen håller ihop honom
han har ingen familj och han har inga vänner
han lever ensam i ett tomt bräckligt hus
och på stjärnklara nätter brukar han gå ut
lägga en filt på gräsmattan och stirra upp på himlavalvet i en evighet
det finns ingenting som drar honom framåt i livet
och om du tittar noga så kan du nog se
att denna pojken saknar en brinnande livslåga
ibland kan en människa gå på sparlåga men i denna pojken brinner ingenting
han är som ett enormt askfat fyllt av tomhet
och han vet inte ens om det själv

När andra människor sover ligger han ute i trädgården i mörkret och tänker
när andra barn går i skolan vandrar han omkring i sitt ensamma hus
när andra familjer firar högtider sitter han på en stol och stirrar in i en vägg
när livet rullar på står han stilla och när allting stannar tycks han försvinna bort totalt
jag vet inte hans mening med livet
jag vet inte varför han blev satt till denna värld
jag vet inte vad han ska göra för nytta här och jag vet inte vem som tog hit honom
lika lite som jag vet vem det var som lämnade honom ensam
allt jag vet är att han har fått uppfostra sig själv
till att bli någon annan än den han egentligen skulle vara
och denna lilla pojke har fått ett liv som ingen annan
utan kärlek och utan vänskap, utan lovord och utan minnen
han är ett enda tomt hål fyllt av ett oändligt mörker
och han vet inte ens om det själv

Jag tror nog du har sett honom faktiskt
fast du har någon tittat bort när din blick av misstag råkade landa på hans mörkbruna hår
du kan ju se, precis som jag och precis som alla andra, att han är en underbar liten pojke
men du kan, precis som jag och precis som alla andra, inte hålla honom på dina axlar
för du har ett eget liv att leva
en egen familj att ta hand om och egna affärer att sköta
så att du gick förbi honom utanför hans ensamma hus utan att möta hans sökande blick
det kanske var för det bästa, försöker du intala sig själv åtminstone
och att pojken har växt upp helt ensam gör ju inte saken sämre
för då vet han åtminstone inte vad han går miste om
han vet inte hur livet egentligen ska vara och han vet inte att han inte är född till att leva ett tomt liv
och du, precis som jag och precis som alla andra, gick bara förbi honom utan att säga något
vad du gjorde efter det vet jag inte
men jag lämnade staden för den var alltför deprimerande för mig
när jag sedan återvände en dag, många år senare fic jag för mig att besöka hans hus
man brukar passera det på väg in till centrum
passera, men aldrig stanna
titta, men egentligen aldrig se
och när jag kom till platsen där jag visste att huset tidigare stått
fanns nu bara en ensam tom fläck kvar
och runt huset hade det tidigare stått träd, ja, de stod fortfarande kvar
men huset var borta och jag visste inte var det hade tagit vägen
med huset försvann pojken och det var aldrig någon som såg dem igen
det var som att blinka och allt hade försvunnit
jag hade varit borta i åtta år
och jag återvände för att se om den lilla pojken var okej
men jag missade honom och han försvann bort mot en plats som jag hoppas var bättre för honom
än det ensamma hus han växt upp i
sanningen var den att alla andra såg pojken tyna bort och tillslut försvinna
och ingen tog ansvar för han var ju inte deras
och en dag såg de huset fatta lågor men ingen ringde brandstationen
för pojken var ju ändå borta och det var ju aldrig riktigt deras ansvar ändå

© Mikaela Olsson


Att se tillbaka på året 10

Följande bilder är tagna av Mikaela Olsson, Josefin Svensson, Sigrid Persson, Malin Wiktor, Beatrice Nilsson & Linnea Jönsson.

Bästa månaden? Maj.

1 januari 2011

Godmorgon alla barn! Här sitter jag i en dubbelsäng tillsammans med Josse och ja... nej, vi gör väl inte så mycket egentligen. Bevakar twitter och alla "I am soooooo hungover" tweets som kommer då och då. Ganska kul faktiskt. Igår kom Josse hit vid tre tiden, vi lekte med våra kameror innan vi åt middag och såg på tv innan vi drog oss uppåt för att starta Harry Potter innan vi gick ut för att kolla fyrverkerierna. Efter att ha firat in det nya året med att dansa på vägen och trilla i halvmeterssnöhögar. När vi kom in borde vi ha sett klart filmen, men eftersom vi är lite annorlunda så satt vi uppe och pratade. Och läste lite på twitter. Och skrattade åt alla fylletweets. Och pratade lite till. Sen packade vi ner oss i sängarna. Och så pratade vi ytterligare lite till haha. Sen när klockan var sex somnade vi.

Egentligen borde vi nu göra frukost meeeen, det är så mycket mysigare att bara sitta i sängen och ja. Göra ingenting, vilket vi är bäst på?

Första bloggningen 2011RSS 2.0