Julkalendern 2011 - Del 9

Del 9

Det var fredag. Den sista dagen på veckan och flickan hade stor nedräkning till julafton. Just denna dagen var det endast femton dagar kvar och hon kände sig mycket glad! Det första hon gjorde när hon kom till jobbet den dagen var att plocka fram sin kalender ur väskan och ställa den på precis samma ställe där den brukade stå. Där skulle den vara tills det var dags att åka hem!

Flickan arbetade framför datorn hela förmiddagen och vid lunchtid hade hon svårt att slita sig från datorn, men hon lyckades tillslut dra sig därifrån och gå in i lunchrummet, som var överfullt av glada, muttrande människor. Medan hon åt tänkte flickan på det hon var tvungen att göra under eftermiddagen och hon insåg att hon skulle behöva gå ut i verkstaden och fota lite till. Sagt och gjort, när lunchen var slut tog hon sin kamera och gick ut bland de andra arbetarna. Hon hälsade på några och de nickade tillbaka, när hon sedan kom fram till maskinen hon skulle fota hämtade hon först en stege och klättrade upp på den för att få en bättre vinkel. Flickan hade endast hunnit ta två fotografier innan hon hörde en röst nerifrån stegen.
– Du har inte sett min skruvmejsel va?

När flickan tittade ner såg hon en utav arbetarna i verkstan stå och titta på henne med frågande ögon. Flickan ryckte på axlarna och skakade på huvudet och killen rynkade på sina ögonbryn.
- Vad märkligt. Jag hade ju den nyss, sa han för sig själv innan han gick iväg igen. Flickan stod förvirrat kvar på stegen och följde honom med sin blick medan han försvann bort från sin plats, till en grupp andra arbetande, som hon anade han skulle fråga ut. När han passerade den bevattningsmaskin han jobbat med när hon kommit fram till maskinen hon själv skulle fota, kunde hon se en grön luva sticka fram. Ett litet huvud kikade över kanten och flickan insåg att det inte var samma nisse som hon sett uppe på lagret, utan en annan. Och den höll skruvmejseln.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0