Julkalendern 2011 - Del 7

Del 7

Flickan kände sig oväntat glad när hon åkte till arbetet den onsdagen. Det var en mitt-i-veckan dag vilket betydde att hon snart skulle vara på väg hem på fredagskvällen. Hon längtade verkligen till helgen, eftersom det då endast skulle vara två veckor kvar till julafton. Till helgen hade hon bestämt sig för att köra in till stan och handla en massa julklappar, kanske till och med baka en kaka på söndagen, till den tredje advent. Det var med dessa tankarna hon klev ur bilen och försiktigt gick mot dörren till verkstaden, över den glashala, glittrande parkeringen.

Hon sa hej till alla hon passerade på sin väg in till sitt lilla kontor. Väskorna la hon på sin vanliga plats på skrivbordet och sedan hängde hon av sig sin jacka och halsduk på kroken intill den ena utav de två dörrar som ledde in till hennes kontor.

När hon slog sig ner vid skrivbordet noterade hon att någonting inte var som det skulle och snart insåg hon att hennes chokladadventskalender inte stod på sin vanliga plats. Den fanns faktiskt inte någonstans i hennes rum! Ledsen och irriterad ställde hon sig upp innan hon började leta genom varenda vrå av rummet, men hon kunde inte hitta den. Istället kikade hon in i kontoret bredvid hennes och frågade om kvinnorna som satt där inne, hade sett hennes adventskalender, men de skakade bara på huvudet. Flickan lämnade snabbt sitt rum och gick frågade i alla kontor som låg i närheten av hennes, om någon hade sett hennes adventskalender, men alla svarade nej och flickan återvände till sin arbetsplats med en ledsen min.

Den eftermiddagen skulle hon ut i verkstaden och ta om de bilderna hon tagit dagen före, eftersom ingen av dem blivit tillräckligt bra. Efter några minuters fotograferande insåg hon att hon var tvungen att gå in på lagret för att hämta en likadan mutter som hon letat efter då hon sett nissen i en utav gångarna på det övre planet av lagret. Med spejande ögon klev hon in på lagret, såg sig omkring, men det fanns inte en själ att lägga ögonen på. Snabbt fortsatte hon uppför den läskiga trappan och på tysta fötter tassade hon fram till den gång där hon sett nissen. Vid första anblick var gången tom och flickan suckade frustrerat. Men när hon slängde ytterligare en blick in i gången såg hon något som hon missat första gången hon tittat in där. Försiktigt tog hon tre steg in i gången innan hon böjde sig ner och plockade upp det som låg i gången. Förbryllat stirrade hon på det hon höll i sin hand. Hennes chokladkalender.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0