Julkalendern 2011 - Del 6

Del 6

Flickan stod kvar och stirrade på platsen där hon sett nissen, där hon visste att det bara för några sekunder sedan stått en okänd varelse. Nu var den tom och flickan blinkade till två gånger för att försäkra sig om att hon inte drömde.
Personen som var på väg upp för trappan, personen som skrämt bort nissen, kom nu fram till flickan och frågade vad hon gjorde där uppe. Flickan slängde ur sig ett ”Ingenting” och sedan skyndade hon sig ner för trappan och tillbaka ut i verkstaden. Under hela fotograferingen kände hon sig frånvarande, hon kunde inte alls koncentrera sig på vad hon höll på med och när hon kom tillbaka in på sitt kontor några timmar senare insåg hon att hennes bilder inte blivit alls så bra som hon hade tänkt sig.
Hon slog sig ner vid sitt skrivbord och började fundera. Det tycktes vara något väldigt bekant med nissen, men flickan kunde inte komma på vad det var, hur mycket hon än tänkte på det. Det tycktes nästan som om minnet av nissen blev suddigare och suddigare ju mer flickan tänkte händelsen. Snart kunde hon inte ens framkalla bilden av nissen längre och först då gav hon upp med att försöka komma på vem denne lille varelse liknade. Istället fortsatte hon arbeta vidare med de dåliga bilderna och när hon slutligen körde hem från arbetet den kvällen hade hon helt glömt bort händelsen med nissen på lagret.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0