Julkalendern 2011 - Del 24

Del 24

De hade microtransporterats till Nordpolen och stod nu innanför dörrarna i Tomtens verkstad. Nissarna gick först, visade vägen till den stora mannens kontor, medan flickan och killen gick efter med förvånande, misstrogna miner. Alla stannade utanför en stor dörr i ek, med en massa inristade girlander på.
– Här är det, sa de båda nissarna samtidigt och knackade på innan de tog ett steg tillbaka.
– Kom in, hördes en mullrande röst på andra sidan dörren och nissarna nickande uppmanande till flickan när hon slängde en osäker blick på dem. Sedan öppnade hon försiktigt dörren och klev in.

Det var ett relativt litet rum, med ett stort fönster på ena sidan och ett skrivbord framför, tomten satt bakom det, i en stor fåtölj. Han visade med handen att flickan skulle sätta sig på stolen mitt emot honom och hon gjorde det.
– Jag antar att du är här för att få reda på varför jag kallat på dig, sa tomten och flickan nickade.
– Jo, så här är det. Jag handplockar alla mina nissar från världen baserat på många olika saker och sedan låter jag dem föras hit för att erbjuda dem en plats i min verkstad. Så nu erbjuder jag dig en plats i min verkstad, sa tomten och flickan tittade förvånat på honom.
– Mig?
– Ja, svarade tomten med sitt mörka, djupa skratt.

Flickan satt tyst en lång stund medan hon funderade på vad tomten egentligen erbjöd henne. Ett nytt liv i en del av världen där alla älskade julen precis lika mycket som hon själv gjorde. Men sedan tänkte hon på det liv hon levde och hur den decembermånad som passerat varit den roligaste någonsin på verkstaden.
– Jag tackar för erbjudandet, tomten, men jag tror inte jag kan det, svarade flickan flera minuter senare och tomten nickade fundersamt.
– Ja okej då, om det är ditt beslut och du är säker på det, sa han och log.
– Jag är säker, svarade flickan och reste sig upp från stolen, gick bort till dörren och la en hand på handtaget.
– Jag bara undrar, sa hon och svängde runt mot tomten igen.
– Ja?
– Alla de sakerna som försvann från verkstaden… var det nissarna?
– Ja, svarade tomten, de har alltför livlig fantasi. Hela idén var att de skulle locka dig till sig, men istället började de leka. Det slutade ju bra i alla fall, du kom ju hit ändå, men knappast tack vare dem, fortsatte han och skrattade. Flickan nickade och lämnade rummet.
– Vad hände, frågade killen så fort flickan stängt dörren efter sig. Nissarna stirrade nyfiket på henne, med vars ett enormt leende.
– Ingenting, svarade hon och ryckte på axlarna innan hon sträckte sig efter hans hand.
– Nu åker vi hem, sa hon sedan leende.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0