Julkalendern 2011 - Del 19

Del 19

Trots att flickan och killen väntat i flera timmar i det lilla förrådet såg de inte en skymt av någon av nissarna. Trötta hade de krupit ut efter mörkret lagt sig och kört hem i vars en bil. Nu var det måndag morgon och de hade precis haft ett möte med chefen där de berättat om deras misslyckade spaningsuppdrag. Chefen hade inte varit glad, men han kunde å andra sidan inte göra något åt situationen han heller, så han nöjde sig med att be dem hålla ögonen öppna under de kommande dagarna.

De kom på en plan där flickan skulle spendera så mycket tid hon kunde i verkstaden och killen skulle gå in på lagret så ofta som möjligt. På så sätt trodde de att de faktiskt hade en chans att se nissarna och konfrontera dem, men när skymningen föll över det kalla, skånska landskapet och flickan och kille träffades på sin hemliga mötesplats i ett övergivet kontor nära lagret kunde båda två konstatera att dagen varit helt misslyckad. Ingen av dem hade sett någonting trots att flickan varit ifrån sitt kontor nästan hela dagen och trots att killen sprungit in och ut på lagret tre gånger i timmen.
– Jag lämnar inte detta stället förens vi har kommit på vad som händer här, sa killen och flickan nickade tveksamt.
– Så du föreslår…?
– Att vi går tillbaka till förrådet på ovanvåningen. Vi väntar tills vi ser något.
– Men det kan ju ta dagar, svarade flickan förskräckt medan hon tänkte på sin stackars ensamma chokladkalender på sitt kontor.
– Då får det ta det då, sa killen och lämnade rummet med bestämda steg.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0