Julkalendern 2011 - Del 18

Del 18

Det visade sig att killen hade sett, inte bara en nisse, utan två! Det hade varit på torsdagskvällen som han varit inte på lagret precis innan de slutade, som han sett två nissar stå gömda bakom några hyllor. De hade tittat på honom men försvunnit i två små rökpuffar när han tagit några steg emot dem. Nu var flickan och killen på väg in på lagret för att se om de kunde hitta några ledtrådar på platsen där killen sett nissarna sist.
– Jag ser ingenting ovanligt, sa flickan när de kom upp på den andra våningen på lagret och killen nickade.
– Inte jag heller. Men det ovanliga brukar finnas bland det vanliga, sa han sedan och plockade upp en ficklampa på sin jackficka, han lyste runt på lagret men allting verkade vara precis i sin ordning.
– Vi kanske… vi kanske måste gömma oss, sa flickan fundersamt.
– Gömma oss, frågade killen misstroget.
– Ja du vet, så att de inte ser oss, så att de inte misstänker att någon är här och sedan kan vi smyga efter dem eller något, svarade hon och killen nickade eftertänksamt.
– Ja… ja, det gör vi!

Sagt och gjort, de kröp in i ett mycket litet förråd uppe på lagret, de lämnade dörren på glänt så att de kunde se både trappan, platsen där flickan sett nissen och platsen där killen sett nissarna. De satt sig tillrätt på det hårda, kalla golvet i den trånga skrubben och båda slängde en blick på klockan innan flickan suckade tyst. Sedan väntade de.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0