Julkalendern 2011 - Del 16

Del 16

När flickan kom till jobbet dagen efter såg hon direkt att något inte stämde. Julgranen i metall, som alltid stod utanför ytterdörren med en ljusslinga i sig, var borta. Hon hörde högljudda röster när hon kom in på kontoret, de skrek på varandra om att situationen var ohållbar men hon kunde inte riktigt koppla ihop vad det hade med den försvunna granen att göra.

Inne på hennes kontor var allting som vanligt och hon ställde fram sin chokladkalender på sin vanliga plats innan hon startade upp datorn och slog sig ner framför den. Det tog inte en lång stund innan någon knackade på hennes dörr och klev över tröskeln innan hon hann säga kom in. Det var chefen, han stirrade på henne med trötta ögon och slog sig efter en stunds tystnad ner på stolen mittemot henne.
– Det händer saker här, sa han efter en lång stund och hon nickade till svar för att visa att hon lyssnade.
– Saker som inte ska hända och arbetarna börjar bli mycket irriterade, fortsatte han och hon nickade igen.
– Jag vet inte vad jag ska göra för att lösa problemen, jag vet inte ens vad det är för något som skapar problemen, suckade han.
– Okej, sa flickan frågande och vände sig nu helt från datorn till mannen framför sig.
– Och det är där du kommer in, sa han sedan, du är överallt, du ser alla, du ser allting. Du är den enda som kan ta reda på vad det är som händer här!
– Du vill att jag ska leka detektiv, frågade hon misstroget.
– Inte leka, vara. Du ska vara detektiv, svarade chefen.
– Okej…
– Vad du än behöver så fixar jag det. Bara säg!
– Öh… en hjälpreda… kanske, sa hon förvirrat och han nickade.
– Javisst, jag ska gå och hämta någon från verkstaden på en gång, svarade han innan han reste sig upp och lämnade hennes kontor med bestämda steg och smällde igen dörren hårt bakom sig.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0