Julkalendern 2011 - Del 15

Del 15

Det var torsdag och flickan var precis på väg ut i verkstaden för att fotografera en ny maskin, då hon passerade chefens kontor. Framför hans skrivbord stod en arbetare hon svagt kände igen och hon kunde inte låta bli att spetsa öronen då hon gick förbi i maklig takt.
– Jag har ingenting med det att göra chefen, jag lovar, hörde hon arbetaren säga medan chefen missnöjt mumlade någonting som antagligen inte ens var ett riktigt ord.

Ute i verkstaden verkade alla vara småsura men flickan kunde inte alls förstå varför. Män stod i klungor och pratade viskande med varandra medan de stirrade runt sig med misstänksamma ögon. Hon passerade förbi ett gäng som stod och pratade om ett gäng försvunna hjälmar och en annan grupp som talade om att alla lussebullarna i lunchrummet, som de skulle ha till fika, gått upp i rök.

När flickan kom ut i den andra delen av verkstaden hälsade hon på de arbetarna som hon brukade träffa på då hon fotade, men denna dagen hälsade de bara halvhjärtat tillbaka, vilket fick flickan ännu mer nyfiken. Hon gick fram till dem och frågade vad som stod på.
– Har du inte hört, frågade den ena och flickan skakade på huvudet.
– En utav våra truckar är försvunna, svarade en annan och flickan höjde förvånat på sitt ögonbryn.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0