Julkalendern 2011 - Del 14

Del 14

Dagarna blev allt mörkare och mörkare runt den lilla staden och frånvaron av snö hjälpte inte till ett dugg med att få allting att kännas lite ljusare och lite lättare. Istället kändes det som om varje dag blev allt längre och allt segare, varje dag var ett steg ifrån julen istället för ett steg mot den, som det egentligen var. Flickan var trött och frustrerad, hon hade svårt att stiga upp när det var kolsvart ute och hon hatade det faktum att hon åkte hemifrån när det var beckmörkt och kom hem när det var lika svart ute.

Arbetet tycktes också bara bli tyngre och tyngre, allt segare för varje sekund. Hennes dagar framför datorn var lång och hon hade ofta huvudvärk, just denna dag var den starkare än någonsin och hon hade bara arbetat halva dagen. Hon förstod att hon var tvungen till att ta en huvudvärkstablett på en gång, annars skulle hon utveckla migrän och det var definitivt inte någonting hon tyckte om, så hon lämnade sitt lilla kontor med en huvudvärkstablett i handen och steg in i lunchrummet, som sakta började fyllas upp av arbetare som skulle äta.

Flickan tog en plastmugg och fyllde den med vatten innan hon bet itu tabletten och svalde ner en bit åt gången med två stora klunkar. När hon var färdig slängde hon både muggen och förpackningen som tabletten legat i, i soporna innan hon korsade matsalen på sin väg mot lunchrummet. När hon passerade killen stirrade han på henne med stora ögon och hon höjde ett ögonbryn mot honom som för att visa att han inte brydde sig om han trodde på henne eller inte, men hon kunde se i hans ögon att han fortfarande tyckte hon var totalt dum i huvudet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0