Julkalendern 2011 - Del 1

Det är den första december idag och vi vet ju alla vad det betyder. Dags för en massa adventskalendrar och julkalenderar. Och självklart ska jag ha en på bloggen i år med. Jag har precis börjat skriva på den så jag vet inte riktigt hur den kommer sluta (och jag säger som förra året, om den ens kommer få ett slut) men jag tror faktiskt att den kan bli rätt okej! Vill också passa på att säga, nu innan jag slänger upp den allra första delen, att jag har överdrivit en hel del i den, så få inte för er en massa saker nu haha! Varsågoda, den första delen i årets julkalender Mysterium i Verkstaden!


Del 1

Det var en gång en flicka som jobbade på en verkstad. Flickan gjorde monteringsmanualer till olika maskiner, ett jobb hon inte tyckte var ett dugg roligt, men hon var tvungen att tjäna pengar så att hon kunde köpa en massa klappar till julen, som hägrade bara några veckor bort. Därför kämpade hon sig igenom alla långa och tråkiga arbetsdagar på sitt gråmålade kontor som endast hade ett fönster med galler över. Hon drömde varje dag, om den underbara julen som hon längtat efter i nästan ett år. Hon kunde nästan känna smaken av julskinkan på sin tunga, doften av granen i näsan och höra prasslet från tomtepapperna som hon slog in sina paketer med. Hon var en riktig julälskare.

Flickan hade aldrig trott att livet kunde vara jobbigare än vad det var när man gick i skolan, men hon hade haft mycket fel i den teorin. Det hade visat sig vara tungt att jobba ute i den verkliga världen och de stunder hon inte spenderade med att drömma om julen tänkte hon tillbaka på sin skoltid. Hon önskade innerligt att hon kunde återvända till den tiden, eller åtminstone återse någon av sina gamla vänner, men de hade alla tappat kontakten så fort de tagit studenten.

Såhär, på dagen den första december, satt flickan och lyssnade på julmusik medan hon redigerade bilder på sin dator. Bredvid hennes arbetsplats stod en chokladadventskalender där den första luckan redan var öppen och flickan längtade tills dagen där på då hon skulle få öppna nästa lucka, men sekunderarna tycktes släpa sig förbi, dagen tycktes bara bli längre och längre istället för tvärtom.

När klockan äntligen slog fyra skyndade hon sig att klicka ner alla programmen hon haft uppe under dagen och stängde ner datorn medan hon tog på sig sin jacka. Utanför fönstret kunde hon se några ensamma snöflingor dansa från skyn, över den mörknande himlen och ner mot marken. Hon log innan hon tog sina väskor, släckte och lämnade kontoret så fort hon bara kunde. I hennes iver att komma hem så fort som möjligt missade hon två små gestalter som stod halvt gömda bakom dörren till lunchrummet och stirrade efter henne.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0