Ännu en gråtrist dag

Alla dagar verkar vara likadana. Gråta, tråkiga och trista, med regn, blåst och allmän seghet. Skolan var i alla fall... bra, haha. På engelskan fick man göra vad man ville = jag gjorde klart mitt multimediaarbete. På historian gjorde vi ingenting (också den en uppsamlingslektion) och på lunchen redovisade vi bara vår internetsaga. Fast vi satt och latade oss en stund, pillade på hemsidan lite. Ritade, smsade, snackade, skrattade, pokade på Bea och såg när AD dansade. Alltså en helt vanlig multimedia. Fast den allra sista. Och ni anar inte hur skönt det är!

Jag kom hem två och började genast baka cupcakes till mamma (jaja, det är en dag försent. Men det var hennes fel att hon inte fick dem igår, haha). Nu ska jag... nu ska jag se lite på Grey's tror jag. O härliga dag ♥Malins mästerverk. Ser ni mig med kameran vid trädet och en okänd person sittandes i trädkojan? RÄTTELSE: Ser ni mig med kameran vid trädet och Sejgrejd  sittandes i trädkojan?

31 maj

Godmorgon på er alla!
Har ni uppmärksammat datumet? Ja, det är den sista maj idag. Har ni tittat ut genom fönstret? Ja, det spöregnar och jag skulle inte tro att det är mer än ungefär tio grader ute. Happy days, oyeah. Måste rota fram paraplyet innan jag går. Och jag ska antagligen inte skriva mer heller, för (ni har inte sett det) men jag har stavat fel på ungefär alla orden ovanför. Not a good day med andra ord. Men det är den sista riktiga måndagen på den sista hela veckan på det första året av gymnasiumet. Någonting att... tja, åtminstone le åt antar jag.

Skuggornas armé och du

Jag bad dig försvinna
varför lyssnar du aldrig på mig?
jag ber dig gå och du stannar kvar
jag ber dig
jag ber dig försvinna
varför lyssnar du aldrig på mig?

Det var inte välkomnande
det var ett ”försvinn och kom aldrig tillbaka”
har det in passat de senaste sjutton åren
ja då kan det vara
för mig kvittar det
du är luft
inte den jag andas
utan den jag inte ser
går du förbi mig
ja då tittar jag inte på dig
du kan ta ditt komplicerade liv och spola bort dig själv
för mitt är redan tillräckligt komplicerat
jag behöver inte dig
och jag bad dig aldrig komma tillbaka
jag bad dig försvinna
fyra enkla ord och du kan inte ens göra det
vad kan du göra?

Jag bad dig försvinna
varför lyssnar du aldrig på mig?
jag ber dig gå och du stannar kvar
jag ber dig
jag ber dig försvinna
varför lyssnar du aldrig på mig?

När jag ser mig om
du står där bakom och tittar på mig
med ögon av en färg jag inte minns
och du ler för du vet att allt kommer bli bra
ropar ut att det är nu vi ska försöka igen
bli det vi aldrig blev och vara något vi aldrig kommer vilja
jag lyssnar inte
slår bort dina äckliga tankar och
fula ord
för orden som kommer över dina läppar
de är fula
även om jag velat höra dem så länge
men det är försent nu
jag vill inte ha dig mer
när ska du förstå?

Jag bad dig försvinna
varför lyssnar du aldrig på mig?
jag ber dig gå och du stannar kvar
jag ber dig
jag ber dig försvinna
varför lyssnar du aldrig på mig?

Jag går
lämnar dig där
så som du lämnade mig
nu vet du hur det känns
med ett brustet hjärta vid fötterna
inom mig skrattar jag åt dig
vill egentligen bara bort
vill inte skratta
vill inte gråta heller
vill bara inte vara här
i närheten av dig
vill bort
men hur långt jag än drar mig
du står ändå kvar där
i bakgrunden
tillsammans med skuggornas armé
och på något sätt väntar på mig
väntar på mig att vända mig om
att sträcka min arm, ge dig min hand
så du kan föra mig till mörkrets slott
med skuggornas armé
väpnade drömvandrare
soldater som inte finns
jag kan inte se dem
men deras röster
de viskar i vinden
viskar saker jag så länge velat höra
men bara får mig illamående nu
jag bad dig
gör, snälla, gör som jag säger
försvinn för alltid för det var det som var meningen
med det tysta lilla brevet
jag skrev det
anonymt
och det var meningen att du skulle slänga och glömma
nu är det jag som slänger
jag som glömmer
glömmer dig för alltid
du är inte min och jag är inte din
och vi delar ingenting
för du var aldrig en av oss
du var bara någonting som flög förbi
tillsammans med soldaterna
drömvandrarna
skuggarméen
ni var ingenting och
ingenting som någonsin rörde mig vid hjärtat

© Mikaela Olsson

30 maj

Godmorgon!

Har... absolut inget alls att skriva idag. Måste göra lite frukost, lite läxor, kolla lite på tv och jag lär väl inte blogga mer idag heller skulle jag tro. För ja, så lite har jag att skriva. Onödigt inlägg egentligen. Går ju att fundera på varför jag postade det.

29 maj

Godmorgon!

Ja, som ni ser på klockan är jag uppe olidligt tidigt. För att vara en lördag alltså. Men pappa har fixat ett litet jobb åt mig så det var bara att slänga benen över sängkanten och försöka vara glad. Fast egentligen gör det inte så mycket, jag har inga planer för dagen och vädret är trist så då kan man ju lika gärna jobba lite.

Tror jag ska fortsätta med alla morgonbestyr, bloggar när jag kommer hem igen :)

Vi ska mönstra till ett krig

Detta är ett sånt där inlägg som jag bara vill skriva för att ha det, så om ni inte vill läsa så är det helt fine - men då kan ni sluta på en gång. Antagligen kommer detta dessutom tråka ut en hel del, men det bryr jag mig faktiskt inte om.För några dagar sedan satt jag och Alexandra och pratade, vi snackade om militärer och varför man egentligen var facsinerad av dem. Vi kom fram till att det kanske var för att det krävs så mycket mod för att vilja försvara sitt land i ett krig. För inte allt så länge sedan pratade vi om detta i skolan och det var nog inte en enda i min klass som kunde tänka sig att dö för Sverige.
Så för mig är lumpen och hela värnpliktsgrejen ganska stor egentligen, det drar mig ofta tillbaka till tankar om hur livet var under andra världskriget. Dessutom är det ju rätt "coolt", antagligen mest för att jag förvånas över hur starka vissa människor är. Jag hade aldrig klarat av att gå in i ett krig och när man gör lumpen måste man ändå tänka så. För vem vet när det blir krig liksom?

Därför har dagarna med militären här omkring varit... ja mysig på ett sätt faktiskt. Så väldigt verklig, men samtidigt overklig, så långt borta helt enkelt. För är det något en svensk inte är van vid, ja då är det soldater. Och det har de funnits överallt här i Kristianstad. Det är nästan så jag har känt mig som en liten magnet, var jag än har tittat så har de varit runt mig. Kanske för att jag just såg efter dem och ja, jag klagar ju faktiskt inte heller. Som sagt, det var ganska tryggt att ha de där tre soldaterna sovandes längre ner på marken. Visserligen lite läskigt med beväpnade män i stridsvagnar utanför köksfönstret när jag fredligt åt mina pannkakor, men det var ganska kul på något sätt. Så ovanligt, så skrattretande. Och att jag under hela perioden ville fota någon av soldaterna och att jag sedan fick göra det, nästintill utanför min dörr också - det var nog höjdpunkten på allt. Och trots det hände det väldigt mycket; Vinkande militärer, spionerande larvföttsbilar, fallskärmshopapre & Herculesplan ovanför huset, fiender i trädgården och jag där, mitt In the line of fire. Då tog trots allt min gullige soldatkompis priset och att de tutade när de körde iväg, ja de kommer jag skratta åt ända till jul ♥
I studion med Joss


När det är SiESTA är det...

... väldigt tomt i klassrummen på LBS. Jag har ingen aning om hur många vi var i klassen idag, men de var minst hälften borta. Egentligen ganska behagligt, haha.
På mediaproduktionen satt vi och skrev på en typografiuppgift och efter lunchen hade vi bara matte, som för en gångs skull var... nja okej, inte kul, men helt okej! Vi flamsade runt lite, skrattade och hade kramkalas när alla skulle gå, så mysigt så ♥

28 maj

Ja godmorgon ja! Hade tänkt lägga upp mina och Joss studiobilder igårkväll, men tiden bara rann iväg så de får komma i eftermiddag istället.
Annars då? Jo, det är bra, men jag är aningen trött ja, det enda som hjälper mig är att det är fredag och två veckor till skolavslutningen. Hur sjukt låter inte det egentligen? "Två veckor till avslutningen", känns ju som vi började nyss! Det första året på gymnasiumet har gått så otroligt fort och detta kommer ju bli vårt nästsista sommarlov. Det låter också deprimerande faktiskt.

Äh, nu ska vi inte tänka på det, det är ju fredag! Ha de så bra idag ♥Ett litet smakprov på studiofotograferingen :)

Martin, Martin & Martins syster

Japp, den sistnämnda, det är tydligen ja det ja, haha!
Denna dagen har varit så lång så evighetslång. Och seg som attan också. Och allting har gått fel dessutom. Matten imorse var dock rätt lugnt (förutom ännu en av Christians mystiska genomgångar), vi åkte till Friskis och körde en massa träningsprogram, missade bussen och åt lunch i studion medan jag & Juss fotade. Vi sprang tillbaka till skolan i megaklackar och skulle till datorsalen för att lägga in bilderna. Det var då min lins ploppade ut av sig själv (?) och vi fick ta några minuter till att fixa dem och plocka ut den andra. Det blev en hastig resursmatte och ett ännu hastigare prov innan jag mötte mamma i parken för att gå till stationen. Ja, jag skulle stå modell för Skånetrafiken. Tillsammans med två skejtgalna fjortonåringar (Martin & Martin) låtsasåkte vi buss och snackade med Sven (vår osynlige kompis) samt Måns Zelmerlöw (eller nja, en look-a-like i alla fall, haha). Så ja, nu mera lyssnar jag till Martins syster, så alla vet, haha!Mm, lunch ♥

27 maj

Godmorgon!

Idag är jag riktigt trött och det hjälper inte ens att trösta sig med tanken om att det är fredag imorgon. Och det är så mycket som ska göras idag med. Men det kan vi ju ta i eftermiddag när jag kommer hem. Om jag kommer hem. Förvänta er inget, jag kanske dör på vägen eller nått.

Ni får i alla fall ha en bra dag ♥

10-0 till Emelie

Idag var bara en... mysko dag. Först hade vi svenska då, bokredovisning för mig och Felix och ja, vi fick de mest underliga frågorna av AD & Plag. Knasiga pojkar de där två, haha! Efter lunchen slängde vi om schemat och hade samhälle där vi lyssnade på musik och fick lära oss om hur musiken vuxit i samhället genom tiderna. Efter de hade vi engelska och där stack jag för jag skulle till optikern. Har provat ut linser och allt känns... aningen ovanligt, haha.

Väntar på maten. Måste göra en massa läxor. Wiho!

26 maj

Hej hallå!

Jag har fortfarande huvudvärk (!) men jag måste till skolan idag så det får bli att jag proppar mig tjock med tabletter och sen får vi helt enkelt le och vara glada! Jag är inte riktigt säker på vad vi ska göra i skolan idag, men det kan vi ju ta när jag kommer hem, vilket för övrigt kommer bli sent. In the mean time: Have a nice day!

Tack för igår ♥


Min tutande vän från arméen

Tänkte berätta lite om vad som hände igårkväll. Som vanligt på en måndagskväll såg jag på Top Model, i pausen gick jag ner i köket för att hämta lite att dricka och när jag slänger en blick utanför fönstret ser jag en stor militärbil stå på vägen ner till grannen. En soldat hoppar ur och ställer sig för att vakta intill vägen medan bilen kör ner till min grannes hus. Hör till saken att jag har velat fota soldater hela veckan och därför springer jag på en gång upp till mamma och berättar vad jag har sätt. Hon slår vad med mig att jag inte kommer våga gå ut och fråga om jag får ta några bilder, därför plockar jag fram kameran och springer ut. Soldaten visar sig vara väldigt trevlig och visst får jag ta några bilder av honom. När jag sen står på mitt rum hör jag en lastbil tuta och när jag ser ut kör militärbilen förbi. Det var då jag visste att jag hade fått en ny, tutande kompis från arméen :)


25 maj

Visst är det underbart när man åker från skolan med huvudvärk, äter en massa tabletter, sover och vaknar med huvudvärk? You just gotta love life sometimes.
Så jag tänker äta min frukost och sedan krypa upp i sängen och vila till den där förbaskade huvudvärken försvinner. Hoppas ni får en bättre dag än min ♥

Drygaste måndagen på evigheter

Alltså. Nej. Jag vet inte ens var jag ska börja, jag orkar knappt inte ens skriva. Hela dagen har varit så seg och slö, lite muntlig redovisning, lite läsning. Lite filmtittande på Bonnie & Clyde, lite knasig lunch. Lite jobbig multimedia. Och allt slutade med att vi inte alls kunde redovia vår jäkla websaga och jag gick en timme tidigare för jag mådde så dåligt. Det borde inte vara tillåtet att gå i skolan när det är så fruktansvärt extremt varmt i salarna. Men förutom det har de varit en toppendag ♥

24 maj

När det är måndag morgon behöver man inte säga "hej" och verkligen inte "godmorgon". Det värsta som finns denna morgonen, det är att vakna av klockan som ringer - done that. Fast det slog mig även att det är lov om bara några veckor så vi får väl försöka stå ut. Lite till åtminstone.
Gårdagen var mysig, hoppas att denna dagen blir bättre även om den ska spenderas i skolan. Dock tycker jag att vi kan leva om hela förra veckan igen och igen. It was a realy good week helt enkelt.

Nu ska jag gå och sörja för att jag, för en vecka sedan, inte visste om att jag skulle få en gratis ledig dag och att jag inte kommer få en sådan idag. Ha det fint! 

Nej men titta, en militär!

Smått galen kväll var det igår, men vad hade man förväntat sig med de flickorna?
Madde var först, hon hoppade runt och skrek på sin jacka när de andra kom och vi parkerade oss rätt snabbt ute hos kattungarna. Efter en stund blev det så varmt att vi flyttade ner på gräsmattan och åt kanelbullar innan vi spelade två runder kubb. Vid halv åtta gick vi in och snackade en stund innan vi tog med kameran ut för att fota i solnedgången. Det var under denna tiden (när tjejerna stod mitt i ett rapsfällt) som det åkte förbi en massa militärfordon och förtvivlat skrek Carro ”De kommer! VI MÅSTE TILLBAAAAAAAAAKA!”. Var av att bilderna blev helt konstiga, haha.
När vi kom hem igen såg vi på Girls just want to have fun och snackade innan alla stack hem. Väldigt mysig kväll med andra ord ♥

Regerande mästare - båda gångerna!

Bildbevis på Carros skrik

Ser ni militärbilen i bakgrunden? Bara för att liksom, haha!
23 maj

Godmorgon!

Detta blir ett snabbt inlägg, för min frukost är klar om bara några minuter! Tänkte blogga lite efter jag har ätit klart och lägga upp lite bilder från igår, vi hade verkligen jättemysigt! Idag skiner solen så jag ska vara ute, kanske dra med mamma och kameran på en runda också, vi får se.

Nu ska jag i alla fall äta, ha en toppen söndag! ♥

I am where the sun is

Tänkte slänga iväg ett inlägg medan jag ändå satt inne och väntade på maten. Imorse när jag steg upp var allt grått och trist men på något magiskt sätt vände allt och nu är det säkert 30 grader ute och strålande sol! Så otroligt skönt att våren äntligen kommit efter denna enormt långa vinter. Eftermidagstimmarna spenderade jag i trädgården, hjälpte mamma lite, passade kattungarna i skuggan och sedan låg jag i gräset och solade i någon timme. Runt sex tiden kommer tjejerna hit, vi ska ha en liten myskväll så det blir nog inte mer bloggande förens efter de har stuckit, ha en fin kväll ♥ 

22 maj

Hej hallå!

Idag är det lördag, oja, vilket betyder att man kan sova precis hur länge man vill. Och ändå sitter jag i köket tolv på morgonen. Inget fint väder är det heller, men humöret är ändå på topp. Kanske för att det är mitten av maj och knappt tre veckor kvar till sommarlovet? Jo, jag tror det är något sådant.
Har inga planer alls för dagen, dock ska jag äta frukost nu, så det blir bara ett hastigt inlägg. Ha en fin lördag ♥

What do you see when you look into the sky?
Såpbubbelblåsning i Tivoliparken© Mikaela Olsson, Beatrice Nilsson, Josefin Svensson, Sigrid Person & Malin Wiktor

In the line of fire

Allting är så random just nu, helt jäkla upp & ner och jag kan inte sluta skratta åt det. De allra flesta har ju fattat att det är slutövning för militärerna i Kristanstad denna veckan, detta är anledningen till alla stridsvagnar, fallskärmshoppare och spionerande larvföttsbilar. Jag och mamma har luskat lite i allt detta och kommit fram till att det antagligen finns en fiendegrupp och en "god grupp" som ska ta död på alla fienderna. Varje dag har vi kunnat se militärfordon köra förbi och höra avlägsna skottlossningar. Men det var inte förens igår vi fick reda på att det var tre soldater som slagit läger lite längre ner på vår tomt. Blir det krig, ja då är vi helt klart, in the line of fire.

För övrigt så har dagen varit tipptopp! Det enda som var lite trist är att Carro kom med bilen till busshållplatsen idag, och inte genom häcken som hon gjorde igår, haha. I skolan skrev vi matte nationella och jag var klar vid kvart i tio. Satt och snackade med folket en stund innan jag drog ut på stan med Bea och Joss innan jag mötte mamma för att köpa min avslutningsklänning. Efter det bar det hem och ja, nu sitter jag här och funderar på om jag ska redigera bilder eller göra någon nytta och klippa gräsmattan. Vi får se. Ha en fin fortsättning på denna fredagen ♥

21 maj

Godmorgon!

Jag hade faktiskt inte alls tid att lägga upp några bilder igår, jag var ute och fotade rätt mycket och sen skulle alla redigeras. Dessutom fick vi väldigt spännande besök så det var lite rörigt här hemma igår. Fast eftersom det är nationella i matte nu på morgonen kommer jag sluta tidigt (matten i eftermiddag är inställd) så vi får se när jag är hemma. Men jag lova att såpbubbelbilderna kommer upp idag, haha. Dock tog jag några bilder på mina kattungar, som P ville se, så de kommer här;
Dagar man inte vill ska ta slut

Ja, det finns sådana dagar. Och idag var helt klart en sån. Efter flera veckors regn och gråtrista dagar lyste nu äntligen solen och det var så hett att jag bytte om till shorts och linne när jag kom hem.
I skolan gjorde vi inte så mycket, men vi var ute i Tivoliparken och fotade såpbubbelbilder, när de är redigerade och klara kommer de upp här. Om vädret tillåter förstås, det slog om för en timme sen och ser nu misstänkt ut som om de ska bli både regn och åska. Vi får se. Toppen dag har det varit i alla fall ♥


20 maj

Godmorgon läsare.

Idag är jag både trött och seg. Huvudvärken försvann tillslut igår och mycket mer än att katten fick sin sista unge vid åtta och att huset höll på att bli invaderat av de där små söta larvsföttsbilarna och några fallskärmshoppare så hände det inte så mycket mer. Men det är ju så det ska vara när man är hemma från skolan.

Ha en fin dag ♥

19 maj

Godmorgon!

Jag vaknade med bultande huvudvärk och bestämde mig ganska snabbt för att stanna hemma från skolan idag. När jag kom ner i köket mötte jag mamma som sa att katten fått ungar, så när huvudvärken släppt ska jag nog gå ut och mysa med dem lite ♥

*Sitter och tittar på tv när det börjar mullra konstigt utanför huset*
- Hm... vad kan det vara för ljud? *tänker och börjar bli rädd att det är en mördarmaskin som ska köra ner huset*
- Aa! Det är bara en stridsvagn *asglad*

When the sun goes down


Totalt onödig dag

Ibland undrar jag varför jag ens går till skolan. Antingen är allting instället och vi får sluta tidigare eller så gör vi saker som jag redan kan. Idag hade vi matte/samhälle/svenska - på mindre än en och en halv timme. Så vi slutade vid tjugo i två och sedan låg jag, Zigge och P på en gräsmatta i Tivoliparken och göttade oss. Otroligt skönt ♥

18 maj

Godmorgon!

Känner mig en aning obekväm när jag sitter här och skriver, de har någon militärövning på andra sidan sjön vilket gör att det åker förbi stora dubbeldäckare, mystiska bilar och andra konstiga fordon där man kan se maskerade människor stå med huvudet genom taket och se sig runt på omgivningen med ett gevär i handen.Första bilden var hur det såg ut igår (jag tappade räkningen på tolv likadana. Sen kom det minst femton till)
Andra bilden var vad som skakade om mitt frukostbord imorse. En fem stridsvagnar i åtta grupper körde förbi. De skakade mer än vad jordbävningen gjorde 08, haha.

Det känns lite som att jag lever i Tyskland under 1940-talet. Ganska konstig känsla. Men oväntat mysig faktiskt, haha.


Twilight parody part I & II
It’s a day for prayers to be heard

Har ni någonsin undrat om Gud hör det ni ber om? Inte för att jag är religiös men idag tror jag ändå att någon hörde vad jag bad om.
I natt drömde jag att jag försov mig och kunde därför inte gå till skolan. När jag vaknade imorse var det första jag tänkte "Hur skönt hade det inte varit om jag hade kunnat vara hemma hela dagen och bara ta det lugnt?". Men som ni såg så skickade jag iväg ett morgoninlägg, dock ringde mamma och sa att min buss aldrig skulle komma och hämta mig, precis när jag skulle ta upp mina skor. Tydligen var det någon som tänkte att jag skulle få en extra ledig dag och den har jag spenderat framför TV'n med You got served och Avatar (jag får inte nog av den filmen. Varje gång blir jag lika upprörd och varje gång slås jag av hur vacker den är).

Nu ska jag äta lite, hade varit skönt att fota lite. Får se hur jag gör med det ♥

17 maj

Passar sig ett godmorgon? Nej.
Jag är så irriterande och trött att jag inte ens borde skriva för allting kommer bara bli fel. Det hade varit skönt att sova lite. Att slippa gå till skolan denna veckan då vi råkar ha rätt mycket att göra. Det hade varit väldigt skönt om det någon gång kunde bli sol och sluta regna?

Allt är deprimerande idag. Tror jag ska lyssna på Kent och gråta i min ensamhet nu. Hejsvejs.

16 maj

Godmorgon!

Jag har egentligen ingen lust att blogga alls idag. Mest för att jag inte har något att skriva. Det händer inte så mycket, igår var jag social med familjen och vi var ute och åt. När de hade kört hem satt jag och skrev innan jag ringde Bea och pratade med henne en stund. Idag ska jag göra lite läxor och - det är reprissöndag, så jag ska sitta framför tv'n också. En perfekt innesittardag med andra ord ♥

One two three four


15 maj

Godmorgon leute!

Igår åkte jag till Sara på kvällen för att träffa det gamla gänget. Rätt mysig kväll, jag, Madde och Simon hade riktigt kul när vi var ute på vår spionrunda, haha! Vid tolv kom bror och Johanna för att hämta mig och sedan åkte vi hem för att sova. De åker tillbaka till Jönköping redan ikväll så idag ska jag sociala mig med dem så mycket som möjligt.

Ha en bra lördag ♥

14 maj

Godmorgon!

Lika trist väder idag som de senaste dagarna (var är våren?). Det har varit skönt med två extra lediga dagarn och de enda planerna jag har för den här eftermiddagen är att jag ska gå och duscha om en liten stund. Annars har jag inget annat roligt att säga så ja, ni får ha det bra helt enkelt  ♥

Där torget blir ett slagfällt varje natt

All rights reserved to Millaismyname.blogg.se

13 maj

Hejhallå!

Jag steg upp tidigt imorse och åkte med mamma till min kusin på Hanö, vi gick en megalång runda runt ön och jag hade kameran med mig och fotade både det ena och det andra. Turen fick ett snabbt slut med en macka och sedan gick vi till båten och åkte hem. Vi är ganska nyss hemkommna och nu ska jag nog ta något att äta eller ringa Bea. Tror det blir de sista, ha det fint resterande del av denna dag ♥

Remember me

All rights reserved to Millaismyname.blogg.se

Rain keeps falling

Den goda nyheten var att vi idag fick sluta en kvart tidigare (och därför hann jag med halv fem bussen). Den dåliga nyheten är att dagen har varit evighetslång. Inte ett dugg rolig någonstans, nästan värre än förväntat.

- Matteprov
- Läsning
- Lunch
- Film och videoklippstittning
- Läsning
- Film/engelsk läsning

Och det har dessutom ösregnat hela dagen. Underbart. Men nu är alla lediga i fyra dagar och det ska jag ta vara på väl ♥

12 maj

Idag är det ju mer passande än vanligt att skriva godmorgon eftersom det faktiskt är tidigt på morgon. Men den är inte god, så vi kör på ett hej idag. Hej.
Egentligen borde jag inte klaga eftersom vi fick en extra sovmorgon i måndags, men det svider ändå lite att sitta uppe en timme för tidigt. Tänk att jag hade kunnat sova nu. Och för vad? Jo, det ska skrivas matte nationella halv nio och sedan kommer väl vår dag fortsätta i raketfart och den lär se ut något i denna stilen:
- Matte nationella
- Svenska redovisningar
- Diskussion om gaffel-filmen
- Läsa en text
- Läsa en engelsk bok

Inte ser det så värst jobbigt ut, men den som går till mellan åtta och fem har rätt att klaga lite. Bloggar när jag kommer hem. Om jag någonsin kommer hem.

Min fantastiska rubrik försvann

Det är nästan löjligt vilket fin väder det blev nu, efter ett riktigt grått och tråkigt när jag och tjejerna var på vårt fotouppdrag. Tänkte berätta lite om min dag, även om det inte har hänt så mycket, haha.
Jag kom till skolan med P och Bea, vi hade världens allra längsta och allra tråkigaste mattelektion som någon elev har haft. Någonsin. I världshistorian. Sedan hade vi svenska och det var också segt. Och trist. Sen slutade vi och då var det dags för omprovstillfälle (tydligen). Hela dagen känns så väldigt lång när man tänker tillbaka på den, egentligen så varade den ju bara några timmar, haha.
Så fort vi slutat tog jag bussen med Bea, Sara, Carro och P mot Näsby där vi mötte Madde. I några timmar sprang vi runt på Fristorp och fotade och sedan bar det hem till middag och en kväll vid datorn. En väldigt mysig dag med andra ord ♥

Jag växte upp i en spökstad


11 maj

Godmorgon läsare :)

Idag skiner solen och det är megasovmorgon för halva MPKR09. Jag har precis ätit frukost och lyssnar för tillfället på musik. Dagen blir rätt kort idag, har bara två lektioner och sedan slutar vi vid halv fyra. Om allt går engligt planerna ska jag och tjejerna också ut och fota efter skolan, förhoppningsvis kan alla, haha.

Hur ska ni spendera denna fina vårdag? ♥

MördarsaganDet var en helt vanlig dag på Ljud & Bild skolan i Kristianstad. Eller det var åtminstone vad eleverna trodde.Ett skrik ekade i skolan, så högt att folket på gatorna fick ont i öronen. Skriket följdes av en duns och sedan blev allt tyst.Eleven Sigrid hittades snart liggande i trappuppgången, död. Enda ledtråden till mordet var en sladd som låg in snodd vid hennes ben.Eleverna var chockade men Sigrids kropp forslades bort och dagen fortsatte som om ingenting hänt. Fram till Josefin bestämde sig för att kliva in i hissen.Hennes fasansfulla skrik fyllde trappan och några lärare sprang ut för att se vad som hade hänt.De hittade snart Josefin död i hissen. Alla på skolan började nu bli rädda men rektorn vägrade avbryta dagen. Något han sent skulle få ångra.Eftersom lektionerna fortsatte som inget hänt blev snart Beatrice utskickad för att kopiera några papper.Det tog inte lång stund innan läraren hittade henne död på golvet och det enda vittnet till mordet var kopian av hennes chockade ansikte från kopiatorn.
Rektorn fick sedan nog och plockade fram de möjliga mördarna på en linje.

Vem tror du begick brottet?
© Mikaela Olsson, Beatrice Nilsson & Sigrid Persson

Du-dunk du-dunk du-dunk

Idag har varit ännu en sådan dag där man egentligen inte behöver gå till skolan. För vi gör inget. Vår första lektion var som bekant inställd och istället hade vi sovmorgon. När vi kommer till skolan vet ingen var Banafshe är och vi får se på Intet nytt från västfronten, som jag förövrigt såg när jag gick i nian. Efter de hade vi lunch och sedan satt vi i datorsalen och inte gjorde inte så mycket. Förutom att busringa till Felix, haha! Dessutom tänkte jag slänga upp Mördarsagan om en stund, så håll utkik :)

10 maj

Godmorgon!

Trots det tjocka molntäcket som har legat över Kristianstad ett bra tag nu, så har solen faktiskt lyckats tränga sig förbi och skiner nu på de fuktiga vägarna. Dagen kanse kan bli lite varmare och vårigare än de senaste som flutit förbi?
I övrigt så sitter jag i köket och väntar på frukosten, it's back to school today. Dessutom slog det mig när jag vaknade att det är två år sedan jag och mina vänner konfirmerade oss. De flesta vet säkert att vi tyckte det var riktigt roligt och det går inte att inte sakna den tiden lite grann ♥


9 maj

Godmorgon!

Det första jag tänkte när jag vaknade denna morgonen var "Nej, det är söndag idag", sedan insåg jag att jag bara måste klara ut morgondagen och sedan har vi sovmorgon och dessutom är veckan kort. Därför gjorde P's sms om att vi har sovmorgon imorgon hela min dag. Så, trots att det är söndag (som jag hatar) så är jag på relativt bra humör!
Vad jag ska hitta på denna dag är ännu osäkert, men något kul är nästan behövt. Jag är trött på att sitta inne, haha.

Lördagslåten


8 maj

Hejhej!

Nej så vidare mycket skrivit på bloggen blev det aldrig igår, men det fanns inte mycket att berätta om heller. De flesta vet att man mest ser på film när man är sjuk, vilket jag gjorde, samt att jag pratade i telefon med Madde en stund och läste lite i Eclipse. Ja ni ser, det var min underbara fredag det.
Vad som händer idag vet jag inte, jag är inte riktigt frisk än, men jag har inte stigit utanför dörren sedan tisdags och det börjar bli tråkigt att gå omkring här hemma hela tiden. Kanske går jag ut med kameran en stund, vi får se.

Hope you have a nice Saturday ♥

Min favoritbild

Jag satt och läste på blogg.se's sida och såg en blogg som lagt upp idéen "Vilken är din favoritbild?". Jag tyckte det var en rolig sak och därför kommer här min favoritbild;Inte den finaste, inte den bästa och inte den vackraste jag tagit. Men den betyder mycket och det är därför den blev utvald ♥

7 maj

Ja, vissa dagar blir inte alls som det var tänkt från början - gårdagen var en sådan! För att dra allt snabbt och kort: Jag stannade hemma från skolan en dag till för jag kände mig illamående när jag ätit min frukost. Det blev inget fotograferande på eftermiddagen, istället spenderade jag hela dagen i sängen med ont i halsen och snuva. Jag älskar verkligen förkylningar, verkligen. Bestämde mig innan jag somnade att jag skulle vara hemma idag med. Vet inte hur mycket bloggande de kommer bli idag, har varken ork eller något vettigt att skriva, haha.

6 maj

Godmorgon!

Tillbaka till skolan var det tänkt idag, fast det hade varit skönt att sova ett tag till, förbaskat trött är jag! Men skoldagen borde inte bli så jobbig och när den är slut ska jag träffa flickorna för ett litet fotouppdrag :) Får se när vi kommer hem ikväll. In the mean time; ha det bra ♥

Ett kapitel för sig själv


5 maj

Godmorgon folket!

När jag vaknade imorse var det soligt och fint, nu är det bara molnigt och trist. Men det gör inte så mycket eftersom jag bara ska sitta hemma i vilket fall som helst, jag mådde fortfarande inte bra imorse. Så när jag vaknade låg jag i sängen och gosade en stund innan jag gick upp för att göra frukost. För tillfället sitte rjag och chattar med en annan sjukling och efter det får vi väl se vad som händer. Ni får i alla fall ha en fin dag :)

When you look at yourself, do you see what I see?

Som sagt, vi hade nationella hela morgonen, både segt och tråkigt, efter ett tag kände jag mig dessutom febrig och åkte hem så fort proven var inlämnade. Därför kommer jag spendera resten av denna dagen i sängen, vila, se på OC och kanske skriva lite.

Ha en bra tisdagseftermiddag ♥

4 maj

Kolla nu vad klockan är. Kolla vad jag gör. På en tisdag. När det är sovmorgon till halv ett. Nej nej, en liten äcklig myra bestämde att det skulle vara nationella idag. Igen. PÅ VÅR SOVMORGON IGEN!

Sådana här dagar är det tillåtet att vara sur. Och det är jag. Blä. Dumma människa!

Måndagssyndromet

Hejhopp alla glada. Äntligen är denna irriterande månadagen över och veckan är ett snäpp kortare nu. Och ja, denna dagen har, precis som alla andra, varit både lång och seg. även om vi bara läste på engelskan och även om vi slutade säkert en timme tidigare sammanlagt på historian. Och även om vi var ute och fotade största delen av muman. Dagen har varit så seg, så seg.

Ska redigera lite bilder nu, kanske slänger upp vår Mördarsaga senare :)

3 maj

Godmorgon...
Usch, jag är trött idag. Hade varit så himla skönt att vara ledig bara en enda dag till! Speciellt med tanke på att vi ska redovisa våra hemsidssagor eller vad det nu är (jag är inte säker eftersom vi inte har ägnat vidare mycket tid till att bry oss om det, haha). Ungefär så tråkigt är det. Fast vi får bita ihop, för det är bara fem veckor kvar. Idag känns fem veckor som något väldigt, väldigt långt.


2 maj

Det är för mig, fortfarande helt otroligt svårt att fatta att det är maj månad! Alltså, var tar tiden vägen? Visste ni att det på måndag bara är fem hela skolveckor kvar innan sommarlovet? Att det den tionde är två år sedan jag och tjejerna tog konfirmationen? Och kan ni ettor förstå att vi snart har gått i våra nya klasser i ett helt läsår? Att det snart är dags att börja tvåan? Jag har så svårt att fatta allt detta, så denna dagen tänker jag ta till att sitta ute, planera kommande projekt och försöka förstå hur snabbt tiden går.

Ha det fin idag ♥


Naaj, de är coolt

Har spenderat denna kvällen tillsammans med flickorna i Köpinge. Blev som vanligt både skratt, ret, hemlighetssnack och Carro som sparkade sönder ett glas, haha. Film har vi också sett, först en bit av Ciao Bella, som stod på när vi kom, sedan New Moon och en till sist en bit av Nanny Diaries. Meningen som sas mest under kvällen var dessutom rubriken, haha.

Nu ska jag nog se lite OC innan jag sover ♥


Valborg i bilder(Bea hårtorkar ett linne för den som inte ser det)(Malin hade lsvår att få av korken på flaskan, haha)"Stoppa kryddningen! Jag vet hur vi ska göra" (Ja, vi hade lite problem med maten, haha)

"Oj, jag råkade visst klä av mig" - Felix Kryger"AHH! DE KOMMER EN BIIIIIIIL!""Okej, nu kör vi seriusfaces här" - Beatrice Nilsson
1 maj

Godmorgon!

Det tredje inlägget i maj månad och det känns underbart! Snart är det sommarlov, lediga dagar och ljumna kvällar, hur underbart låter inte det?
Jag väntar på att min frukost ska bli klar och sedan ska jag nog redigera lite av bilderna från festen igår, de kommer upp senare.

Maten är klar så nu ska jag dra mig iväg till den, ha det bra idag ♥ 

Repeat

Här P, här har du låten som gått på repeat på bussen de senaste dagarna :)


Regnmässoafton?

Det har varit en allmänt galen kväll hos Bea, jag är i alla fall hemma nu och är dödstrött. Alltså helt ärligt, jag hade kunnat somna rakt på tangentbordet, haha. Som en traditionell svensk valborgsmässoafton ska innehålla, så bjöd även denna på regn (det regnar alltid på valborg). Trots det har vi haft otroligt kul och bilderna slänger jag upp imorgon - när jag har orken till att kolla igenom och redigera alla, haha. Lovade dessutom P att slänga upp en låt, den kommer om en liten stund dock passar jag på att slänga iväg mitt godnatt nu. Så godnatt ♥

RSS 2.0