31 januari

Sista dagen i januari nu och det känns väldigt skönt kan jag tycka. Eftersom februari är rätt så kort så hoppas jag att vi snart kan vakna upp och känna att våren är nära. Och sen sommare, något vi alla längtar efter skulle jag tro!
Jag bloggade inget mer igår eftersom jag inte hade något att skriva om, istället tittade jag på OC hela kvällen och somnade först vid halv två skulle jag tro. Vaknade upp runt halv elva och tittade ut genom fönstret - det snöade igen! Nåja, jag kan tycka snön är mysig när den faller ner, men så fort det blir slaskigt som i stan kan det lika gärna försvinna. Och då kan ju kylan gå och lägga sig på samma gång. Fler som tänker som jag?

30 januari

Godmorgon!
Sov en drömlös natt fram till halv elva ungefär, sedan låg jag och lyssnade på musik en stund. Gick upp för en för en halvtimme sen och just nu sitter jag och väntar på att frukosten ska bli klar, kommer antagligen att se lite på Vänner medan jag äter, för den som är intresserad av det. Och nej, det finns inget annat intressant att skriva om. Ha det bra idag ♥

It's complicated

Bloggade aldrig innan jag stack, men jag åkte i alla fall till stan vid fem för att möta upp Tilda och gå och se It's complicated på bio. Fick ha min vårdnad denna helgen, eftersom den människan har så mycket att göra får jag dela vårdnad med A och hennes andra vänner, haha. Vi hade i alla fall väldigt kul, flera rundor till Södertorg blev det och precis i slutet av filmen fick vi världens skrattanfall tack vare någons harkling som lät så otroligt rolig! Vi satt och kämpade för att inte brista ut i världens garv som hade ekat i hela salongnen (alla andra satt och snyftade eftersom det var värsta sorliga scenen, haha) och inte hjälpte det när en kille på raden framför oss vände sig om och tittade på oss med konstig min. Tvärtom, haha!
Efter filmen satt vi kvar riktigt länge innan vi drog oss ut och fick runt i stan ett bra tag innan vi tillslut landade uppe på BK igen där vi satt fram till vi åkte hem. Alltid en lyckad kväll med T ♥


En halv tidning tack

Då var jag äntligen hemma från skoldagen, slutade ju egentligen för två timmar sen men jag måste ju åka världens omväg för att komma hem.
Skoldagen var väl rolig som vanligt, hela klassen var dock fredagsofokuserade och det blev inte heller mycket gjort. Fast vi har ju trots allt bara två lektioner och det känns ändå aldrig som vi gör något så ja. Men på matten satt jag, Bea och S ute och räknade så när Muffe och Linus blev utslängda och Shuffe hade rast från sin lektion satt vi där ute och skrattade tillsammans. På svenskan pratade vi mest om framtiden för LBS och sedan läste vi utdrag från en Ovidius bok. Efter det var dagen slut och jag gick med S och Bea för att lämna av S vid rese och sedan åt jag och Bea innan vi vandrade runt planlöst innan hon stack hem och jag mötte Sara på rese, vi tog bussen hem tillsammans och sedan avslutade jag dagen med att ta småbarnsbussen hem.

*Sitter ut i uppehållasrummet tillsammans med S, Bea, Shuffe, Muffe och Linus*
Shuffe: *drar i sönder tidningen Muffe ska läsa på mitten*
Muffe: *kollar snett på Shuffe* Duuh, den där skulle jag ju läsa ju!
Shuffe: *håller båda tidningesdelarna ifrån varandra* Men man kan ju sätta ihop dem igen! *sätter ihop dem*
Muffe: Ahh! *öppnar föst ena delen och sedan andra innan han kommer till en reklam för datorer och en lång ofattbar diskussion uppstår. Efter det slutade vi tjejer att lyssna*


29 januari

Godmorgon!
Klockan är ungefär tjugo över sex och det är ännu ett kompakt mörker här över Kristianstad. Ganska skönt egentligen, för då slipper man ju se all snö. Inte för att jag egentligen har något emot snö, det är ganska mysigt, speciellt de dagar det kan snöa nonstop en hel dag och man kan sitta inne och kolla på det. Men som Shuffe sa igår - det är inte okej med snö när man går i skolan! Och snön i stan blir alltid så slaskig och hal, alla håller på att halka och så får man slafset innanför skorna, det är ju också en historia för sig själv. Tyvärr var jag , S och B inne på rese och såg på första sidorna till Aftonbladet och Expressen att februari ska bli ännu kallare.
Är det inte dags för sommar snart?


Tio bussturer om igen

Dagen har varit ovanligt lång för att vara en torsdag, tog bussen med Sara som en vanlig dag (trots att vi egentligen har sovmorgon) och satt i skolan och pluggade lite med S och Bea. Och inte helt oväntat slutade det att vi gjorde allt annat än det vi skulle - som att sitta och snacka med Shuffe, läsa tidningen och lära oss hur kopiatorn funkade, haha. Nåja, lärarna tyckte vi var väldigt ambitiösa i alla fall, haha!
Eftersom vi inte skulle vara med på gympan någon av oss så väntade vi på Anya innan vi åkte mot Friskis tillsammans med Plagman, Zigge och Josse. Sen drog vi tillbaka till skolan och drack lite varm choklad, fick oss en massa goda skratt och jag tänker inte nämna vad som hände för jag ska vara lite snäll, haha. Efter de andra kom tillbaka fick vi på lunch och sedan var dte muntliga redovisningar hela mediaproduktionen innan vi fick sluta två minuter innan bussen gick. Hur typiskt? Men när vi skulle gå till rese mötte vi Johanna och Amanda och det var väldigt kul att se dem igen! Ett bra tag sen sist nu!
Dessutom fick vi reda på att det ska börja en ny i klassen på måndag. Sånt är alltid kul :)
Sitter i skolan

Jag sitter i datorsalen tillsammans med P, vi är båda grymt irriterade för att vi missade vår buss med bara några minuter och nu måste vänta en timme till nästa går. Allt eftersom vi fick onödigt många raster och för att Maria inte alls kunde tänka sig att korta ner sin "15 minuters genomgång", som inte alls var femton minuter egentligen. Jag tror att hon drog ut den bara för att vi inte skulle hinna med bussen. Det är säkert så, och när hon såg oss komma upp till skolan igen (vilket hon inte gjorde, men hon kunde säkert känna av vår närvaro!) så skrattade hon säkert och tänkte "Haha, där fick jag er! Ni hann inte med bussen!!".

28 januari

Godmorgon!
Som de flesta vet så skulle det dra in en snöstorm över Skåne igår kväll och med stora förhoppningar om att halva klassen skulle bli insnöade gick jag och la mig. Vaknade upp och tittade ut och besvikelsen var ett faktum - vägarna var ju jättefina och det var inte alls mycket snö ute. Hallå, kallar ni detta snöstorm? Vart var ni vintern 07?


De fyra samurajerna

Hej hallå!
Var hemma från skolan för en och en halv timme sen nästan. Skolan var nästan helt onödig idag, på historian var det enda ordentliga vi gjorde - att springa fam och tillbaka till kopiatorn som små råttor, haha. Och på engelskan gjorde vi inget heller, dock gick jag en stund tidigare för att jag skulle till sjuksyster. Eftersom vi inte blev klara förens lunchen var slut och samhällen skulle börja fick vi lite extra lunch och därför blev samhällen väldigt kort. När klockan var ett fick vi sluta, eller ja, skriva arbetet vart vi ville, vilket gjorde att jag och P tog bussen tjugo i två. För övrigt har vi haft väldigt roligt idag, som alla andra dagar. Det går inte att inte älska min klass ♥ Förutom att vi har haft djupa snack hela dagen har även jag, Malin, Bea och Sara blivit LBS's samurajerna, speciellt utvalda av Thomas, haha! Och jag är säker på att vi kommer klara de perfekt eftersom jag och S egentligen är riktiga ninjabävrar innerst inne ♥

27 januari

Godmorgon!
Något Pandora har jag inte drömt om idag, där emot var det något om skolan faktiskt, jag kan bara inte minnas vad, haha. Och att P fick stora glasögon drömde jag också! Nåja, onsdag är det idag och det betyder kort dag och snöstorm, haha. Det är antagligen vad de flesta pratade om igår (nej, inte att vi slutade tidigt utan snöstormen), får se om det blir så hemskt som alla säger.
Jag ska i alla fall åka hem efter mina tre lektioner idag, dock måste vi vänta på bussen i en timme eftersom den går precis när vi slutar. Det är ju så man blir lite lessen när sånt händer!

One of us


Mörker

Veckans längsta dag är slut, men den blev inte så jobbig faktiskt. På klassrådet fick vi veta att vi också ska ha studiedag nästa tisdag och på matten jobbade vi bara. För en gångs skull gick de ganska bra faktiskt! På samhällen gjorde vi inte så mycket och inte heller på historian. När det var dags för estet packade hela klassen ihop sina grejer så gick vi till muséet för att kolla på en utställning. Det lät verkligen som vi skulle på en lång resa tillsammans eller nått, överallt hörde man "glöm nu inte det, kan jag få låna det där, blablabla", haha. Men på muséet ja, där skulle vi bara kolla på en massa tavlor och sedan skriva ner vad man tyckte om dem. Vi slutade efter tjugo minuter, haha. Gick runt i stan med folket en stund och sedan tog jag och P bussen hem en timme tidigare.

Skickar också ett krya på dig till Malin

26 januari

Godmorgon!
Hur är det med er så här tidigt på morgonen? Jag hoppas det är bra, själv är jag trött i alla fall, men jag vaknade också för en halvtimme ungefär så det är vl egentligen inte så konstigt. Dessutom har jag drömt så otroligt konstiga drömmar, något med ett bröllop? Och sen vet jag att jag har drömt att jag var på Pandora (den nya världen i Avatar), fast det såg helt annorlunda ut, dessutom hade jag en dator med mig när jag var där, och det trådlösa internetet funkade jag så kunde vara inloggad på facebook. Hm... Men de där hallelujah-bergen fanns med i alla fall, för jag vet att jag flög över dem, haha!
Idag är det dessutom veckans längsta dag, fyra lektioner och knappt några raster, slutar inte förens vid top över fyra och är inte hemma förens fem ungefär. Men ja, förhoppningsvis går dagen fort i alla fall ♥

We can make a run for it

Kom hem från skolan för en timme sen lite mer än en halvtimme sen efter en otroligt seg dag i skolan. Helt sjukt vad lång den har varit. Började med att vi fick stå och frysa i sönder vid bussen innan vi kom till skolan. På multimedian gjorde vi inget alls nästan, eftersom dreamweaver är så otroligt tråkigt. Istället tog vi en massa raster och dansade ute vid skåpen istället, haha.
Efter att den där evighetslånga lektionen äntligen var slut så var det dags för lunch och efter det engelska, där läste vi bara en massa grejs och sen satt vi oss där ute och snackade om det. Eller ja, vi skulle prata om det, men det blev om en massa annat istället, haha. Fast det var kul, en hel del oseriösa konversationer och väldigt konstiga kommentarer slank ur oss, haha. Och på svenskan då, skulle vi bara läsa någon text ja... äh,vi går inte in på den. I alla fall släppte Thomas oss fem minuter innan bussen gick så jag och the P la benen på ryggen och slog nytt rekord. Hade säkert en hel minut till godo, haha!

Multimedia

Har kanske veckans tråkigaste lektion just nu, ska skapa en websida i dreamweaver. vet inte hur många gånger jag, Bea och Sara har varit ute och haft rast. Vi har även haft roliga konversationer på både msn och facebook. Ser lagom kul ut när två personer sitter bredvid varandra och chattar, haha ♥
Nåja, vi slutar snart i alla fall, och sen är det bara två långa lektioner kvar på veckans första dag. Det är ju så man vill hänga sig i en snara i hissen eller nått.

25 januari

Godmorgon!
Mot alla odds somnade jag ganska på en gång igår faktiskt, dock vaknade jag upp rätt mycket tröttare än jag vart när jag gått och lagt mig. Jag hatar sånt. Jag hatar måndagsmorgnar. Och så hörde jahg att det är kallt ute också. Jag hatar vinter också! Och kylan... Ja här kan jag hålla på en evighet, men vi skippar det och så säger vi; ha en bra dag ♥

Världens tråkigaste söndag

Ja, det är det verkligen! Har inte gjort någonting, förutom att jag har räknat lite matte och chattat lite grann på msn, tittat lite på Vänner och lagat lite mat. Jag hatar söndagar, det finns aldrig något att göra. Man går upp, gör ingenting i några timmar, äter, vet att man borde göra läxor men orkar inte för det är ju så otroligt tråkigt! Så man gör ingenting ett tag till innan man tilllslut tar sig i kragen och börjar titta på en film. Sen äter man lite till och fortsätter att ha tråkigt. Kanske slår på tv'n och zappar mellan de extremt tråkiga kanalerna som inte de heller visar något bra eftersom de antaligen också vilar på söndagarna. Ja ni ser, till och med tv kanalerna vilar på söndagar, det säger väl allt?
Jaja, om man sen har riktigt otur går man och lägger sig, kan inte somna förrens x antal timmar senare och vaknar upp hur trött som helst på måndagmorgonen.

Ni ser, ganska svårt att tycka om en söndag va?

24 januari

Kom nyss på att det är precis en månad sedan julafton idag - har tiden verkligen gått så fort?


Anxiety


When time fly
23 januari

Godmorgon!
Hur mår ni idag? Själv mår jag bara fint, det är lördag och jag har sovit ut ordentligt. Har dessutom precis ätit och ska snart åka en runda till havet med mamma. Solen skiner fint och det är en underbar vinterdag så kameran följer med. Annars har dagen inga planer, tar det lite som det kommer.

Vad ska ni hitta på idag? ♥


Fredagskvällen

Har precis kommit hem från Malins efter att jag, tillsammans med Sara, Carro, P och Robin har spenderat en riktigt rolig kväll hemma hos henne. Vi åt, spelade spel, pratade, skrattade och såg på film. Hur mysigt som helst, så ja, tack folket för en härlig kväll och tack Malin för vi fick vara hos dig!

Ska strax sova men innan dess blir det nog lite Vänner, kan inte sluta titta trots att jag redan har sett alla avsnitten hundra gånger, haha. Har ni haft en bra fredag? ♥

Put your hands into the fire

Efter många om och men är jag äntligen hemma. Kommer för alltid att hata personen som inte bara la ner min busslinje utan också ändrade Köpingebussarnas tider. Fick vänta i en timme och tio minuter på bussen innan jag var i Köpinge och sedan fick jag börja gå hem med förhoppning om att mamma skulle plocka upp mig på vägen när hon slutat jobba. Lite tur hade jag dock så skolbussen plockade upp mig på vägen och körde mig hem. 
Skoldagen har varit lugn, ganska trist faktiskt. Matten var seg, slutade helt med att Sara och jag spelade tre i rad och sten, sax, påse. På svenskan höll vi bara på att lära oss hur man kommaterar en text. Riktigt trist.
Nåja, det är fredag idag och då ska man vara glad ♥ 

22 januari

Godmorgon!
Känns som jag inte har något alls att skriva, januari är helt klart en väldigt trist månad. Och det känsn ssom dagens lektioner kommer bli det med eftersom vi först har matte och sedan svenska där vi alldeles säkert ska fortstätta med "Hur man kommenterar en text". Funfun, låter som en bra fredag det va? Åh ja, vi slutar halv tolv så jag ska väl inte klaga.

Ha en bra dag ♥

Det är förvånansvärt kallt då solen försvinner

Börjar bli trött efter en dag i skolbänken då det var menat att vi skulle sitta och lyssna på alla lektionerna - något min klass inte är vidare vana vid eftersom vi går på en ganska rörlig utbildning. Detta har gjort mig trött och jag ska nog se på ett avsnitt Vänner innan jag kryper ner i sängen. Fredag imorgon och det är helt klart veckans bästa dag. Nej, sängen var det. Sov sött och dröm om alla småkryp du mött ♥

Och för den intresserade ha rjag börjat längta ordentligt till sommaren nu. Känns som enevighet dit och som bea och jag sa idag - Januari måste vara den tråkigaste månaden. Bjuder på en av mina favoritbilder från sommaren 09.


Turn around and face me

Hopplösa rubriker!
Aja, tillbaka till skolan idag, kändes bra faktiskt. Härligt att träffa folket även om Beccis fortfarande saknas, stackaren har fått lunginflammation ♥
Annars var allt som vanligt, vi hade teori på idrotten och efter gårdagens nonstop snöfall var vägen till Äckelfyran slaskigare än vanligt. Och halare än vanligt. Och oändligt mycket längre än vanligt! På mediaproduktionen hade vi muntliga redovisningar i två timmar, snacka om att man var trött efter det. Och ont i huvudet hade vi också. När de där fjorton, femton redovisningarna var slut och vi skulle starta upp redovisningarna om konstnärerna som vi gjort i estetiskt frågade vi om vi inte kunde ta dem nästa vecka. Vilket vi kunde och det gjorde att vi slutade halv tre och hann vi med tjugo i tre bussen hem. Underbart ♥
Dagens roligaste var lätt när killen slog huvudet i den grejen på bussen imorse, hahaha!

21 januari

Godmorgon!
Skrev inget mer igår eftersom det inte hände något kul och fler onödiga inlägg behövs ju inte, haha. Idag ska jag till skolan i alla fall, har fått sovmorgon en timme ungefär så ska jag och P ta bussen vid nio. Har två lektioner idag - idrott med teori och mediaproduktion med dubbla muntliga redovisningar. Sounds nice, doesn't it?

Nåja, ni får ha en bra dag i alla fall ♥

20 januari

Bestämde mig för att stanna hemma idag med eftersom jag fick feber igårkväll. Irriterande att jag aldrig blir frisk. Så idag får jag väl ta de lugnt antar jag, räknar med att jag ska gå till skolan imorgon. Och ja... det finns inget mer att skriva så detta inlägget blev helt onödigt.

Ha de fint idag ♥

Ihålig dag

Gick fram till lunch, sen kände jag mig allt för sjuk för att vara kvar i skolan så jag åkte hem. Precis som Bea gjorde innan mig. Tyckte lite synd om Sara när vi lämnade henne i skolan ♥
Sen jag om hem har jag mest tagit det lugnt och tittat på Vänner. Som man ska göra när man är hemma och är sjuk.

19 januari

Godmorgon!
Ska till skolan idag, så för tillfället sitter jag vid frukostbordet och äter. Som vanligt minns jag mina drömmar lite för tydligt och jag kan också säga att denna natten har känts evighetslång. Inte för att jag klagar, allt för ofta hinner man knappt lägga huvudet på kudden innan man ska upp igen. Men idag känns de mer som jag har sovit fjorton timmar än åtta.
Så, när vi har klarat ut det så har jag faktiskt inte så mycket mer att säga. Lång dag idag, till tio över fyra och jag är väl inte hemma förens en timme senare skulle tro. Sista lektionen ska vi nog ha muntliga redovisningar också. Toppen.

Ha en bra dag ♥

En trygg själ intill min


18 januari

Jag bestämde mig för att stanna hemma idag också eftersom jag inte mådde alls bra igår. Känns dock mycket bättre idag efter mamma drog med mig ut till havet. Kameran följde med och tillsammans halkade vi runt på isarna, haha. Fick en hel del bilder så några av de kommer väl upp här senare skulle jag tro.
Funderar på om jag ska se på lite Vänner nu ♥

You got served


17 januari

Godmorgon!
Det gråa och trista vädret fortsätter, men egentligen är det ganska mysigt. Blåser så hela huset knakar gör det också. Även det är mysigt, om det bara inte hade blivit så kallt, haha. När jag steg upp imorse höll jag på att få allvarliga förfrusningsskador. Antagligen det värsta med vintern.
Gårdagskvällen var mysig, så där "ha en kväll föe mig själv och se på film" - mysig, haha. Åt tacos först och sedan såg jag två filmer; You got served och Stomp the yard. Den första var bäst ♥

Hade ni en härlig lördagskväll?

16 januari

Hade tänkt blogga när jag åt frukost imorse, men jag hade absolut inget att skriva. Dock har ju jag egentligen inte det nu eller, så detta är antagligen lika onödigt, haha.
Idag är det antagligen världens tråkigaste dag, alldeles gråmulet utomhus och det blåser så kallt att man inte ens vågar tänka på att gå utanför dörren. Istället sitter jag i soffan med mamma och tittar på alpint, ska snart se om jag kan få tag i katten, haha ♥

Vad ska ni hitta på idag? ♥


Lång dag

Imorse kände jag mig inge vidare kry, hade tänkt att gå toill skolan men ändrademig i sista stunden, och tur var det. Jag låg som en död fisk i sängen hela morgonen och tittade på film. Och det är ungefär det enda jag har gjort idag. Tittat på film och ätit. Ätit hur mycket som helst känns de som, haha. Men de känns bra nu, känner mig stolt faktiskt.
Kanske undrar vad jag har tittat på idag då? Först var det ett och ett halv avsnitt Grey's, efter det de två allra sista avsnitten av Prison Break (yes P, jag kollade på dem idag och det var riktigt sorligt!). Efter det startade jag A Cinderella story, när den var klar kollade jag att avsnitt av Fresh Prince in Bel Air och så avslutade jag med Step Up 1 & 2. Funderar på att se en till innan jag somnar. Vi får se.

Blir i alla fall inte mer bloggande idag tror jag, så sov sött och dröm om alla småkryp du mött ♥

Britains got talent


15 januari

Godmorgon!
Hur är det, så här den sista morgonen av denna skolvecka? Själv är jag ju extremt trött, men det tillhör ju inte ovanligheterna direkt. Vi har en kort dag idag, slutar halv tolv och har bara två lektioner. Att vi börjar med matte behöver vi dock inte nämna.
Tja, det finns inte så mycket att skriva så ja, ha de bra idag ♥

Did you hear about the Morgans?

Filmen vi såg ja. Den var en typisk amerikans film med väldigt dåliga skämt.Såna man skrattar till för de är så dåliga. Jag kommer inte på ett exempel nu, men det var ett jag minns som jag hörde när jag tänkte "Det där kan man skriva på bloggen som exempel. För det är exremt kasst!". Och som all filmer slutar den lycklig. Ja, de finns inte mycket mer att skriva om den. Uttjatad historia? Kanske...


Torsdag = biokväll

Ska med Tilda på bio ikväll och eftersom jag antagligen inte hinner blogga efter maten kommer trailern upp nu. Ha en bra kväll ♥Dance around

Dagen har varit riktigt slapp och skön - på idrotten hade vi teori, sedan stack vi och åt i en fullsmockad Äckelfyra och efter det hade vi mediaproduktion i tre timmar. Vi skulle skriva inlämningar om olika yrken ino media, alla fick vars ett och jag fick författare. Det var riktigt kul faktiskt ♥
I övrigt har vi haft lika kul som vi brukar ha, mycket skratt och en hel del elektriska stötar har delats ut, haha. Ännu en dag på kommunens knasigaste lilla skola är slut. (Och ja, man såg en bukla i metalgrejet som hänger på skolans vägg där bilen körde in i, igår, haha!)Bild från Kristanstadsbladet

Hejsveeeeejs!

"Nej men kolla Sigge! det ser ut som broccoli!" sa Sara när hon hittade sitt hus på hitta.se! Jag ville bara föreviga.
Nu sitter vi och väntar på att vår lektion ska börja, det borde den göra nu. Nu kommer Maria!
Milla sitter och pratar med Elin, Sara visar sitt broccolihus för Maria, Josse tittar på och varit ser bekymrad ut framför sin datorskärm.
Det finns inget intressant direkt att berätta om. "Sigge! titta! Broccolin har disko!"
Och Milla tycker om att spotta folk i ansiktet.
Pösshej! / Sigrid!

14 januari

Godmorgon!
Har sovmorgon idag och det är ju alltid lika skönt. Även om jag har hoppat fram och tillbaka hela morgonen. Först för att jag hittade ett stort rött paket på bordet, adresserat till mig. Sedan var jag tvungen att öppna det ju, självklart. När jag var färdig med att kolla innehållet slog jag upp tidningen för att se om det stod något mer om vad som hände igår. Och för er som inte vet vad det är - så körde en bil in i skolans vägg. Ja, och när allt detta var klart var jag ju bara tvungen att gå ut och fota för det var så extremt fint ute, haha.
Så nu sittet jag, efter många om och men, vid bordet och äter frukost. Men flingorna håller på att ta slut. I-landsproblem? De går ju faktiskt att diskutera.

Hoppas ni får en bra dag ♥


Har ni glömt?


Mad worldSett Prison Break eller inte, ni kan inte neka att denna inte är fin!

Jenua

Skäl till rubriken? Ingen aning.
Är hemma i alla fall, efter en språngmarch från skolan till rese på rekordtid hann både jag och P med tjugo i två bussen. Kändes riktigt skönt att vara hemma så tidigt, haha! Skolan var lika full av skratt som den brukar vara. Tog bussen med Sara till rese först, sedan hade vi historia och efter det engelska. Jag minns knappt inte vad vi gjorde på någon lektion, de känns som om allt bara har svävat förbi i en dimma eller nått. Men innan engelskan hade vi sjukt kul, satt och asgarvade hela tiden, liksom i mellanrasten när Malin och Bea dansade runt bland skåpen!

13 januari

Godmorgon!
Lika trött som vanligt är jag, så det kanske är bäst att direkt gå över och fråga hur det är med er? Idag förväntas det bli en relativt lugn dag, vi har tre lektioner och slutar tjugo i två (precis när bussen går, det är så man blir lite ledsen faktiskt!). Så jag lär inte vara hemma förens vid tre trots allt men de finns ju inte mycket att göra åt det. Idag har jag no more att skriva på morgoninlägget, så tja, hoppas ni får en bra dag ♥

Vi ♥ estetisk verksamhet

Malin har precis lärt sig vissla, så jag tyckte bara det var rätt att ta med denna bilden, haha!

Bakom kulisserna
"Jag har huvudvärks" - bilden!Väldigt konstig dag

På tisdagsmorgonen har jag alltid otroligt svårt att komma upp från sängen. Veckans andra dag. Veckans längsta dag. Veckans segaste dag. Eller det är vad man tror det ska bli. Oftas slutar dagen i en katastrof av felsägningar, konstiga samtalsämnen och en massa skratt. Så vi kanske ska ändra allt till veckans roligaste dag?

Satt med folket och myste imorse innan klassrådet, som alltid. Efter glädjande nyheter om att rektorn ska avgå sparkade vi igång med den första matte lektionen för detta året och det första vi får är matte proven vi gjorde innan lovet. Kul. Men matten var inte alls lika seg som den brukar vara, den flöt på relativt snabbt faktiskt. Efter det hade vi samhälle och sedan lunch. På historian gjorde vi inte mycket mer än enskilda samtal och en utvärdering av förra terminen. Och estet var allra roligst, som vanligt. Studiofotning blev det, tillsammans med Bea, Sara, Zigge, Rebecca och Malin. Så jäkla kul hade vi! ♥
Och självklart kommer bilderna upp sen, haha!

*Under historia lektionen*
Banafshe: Jag har till och med satt MVG på en elev som slog mig och kallade mig hora
Shuffe: De låter ju som Muffe faktiskt...
Muffe: Haha, de gör de ju nästan
Felix: Ofta Muffe skulle få MVG o.O

Till P's ära

Sitter i datorsalen nu och ska strax ha estetisk. Antar att vi ska gå igenom bilder vi har tagit för länge sedan, kan ju bli kul. Men hela dagen har vi bara suttit ner och gjrot vad som känns som ingenting. Jag orkar inte, jag vill typ... fota. Haha.
Och till P's ära har jag döpt om denna kategorin till "Knasiga Kent klassen", vilket stämmer väldigt bra. Och om ni inte fattar så är det ett insider joke, oyeah ♥


12 januari

Godmorgon!
Precis som vanligt är tisdagsmorgnarna de värsta på helöa veckan, eftersom det är andra dagen i skolan och det känns som man håller på att drukna mellan helgerna ungefär. Och kanske lite för att det är den längsta dagen på hela veckan och vi går till tio över fyra. Kan ju vara det också.
Sov väldigt bra i natt, för en gångs skull med drömmarna på avstånd, haha. Och egentligen vill jag inget annat än till skolan så fort som möjligt så dagen kan ta slut någon gång!

Hoppas ni får en bra dag i alla fall ♥

Hemma från skolan

Fantasilös rubrik, oja! Men jag är hemma nu, tack vare att Thomas var snäll nog att låta oss gå tio minuter tidigare så jag och P hann med vår buss som gick tjugo i (vanliga fall så slutar vi när bussen går).
Trots att det har varit första dagen tillbaka, en seg dag, så har vi ändå haft kul! På multimedian var det dags att börja med Dreamweaver och på lunchen stack vi bort till donken. Vi är stammisar där nu, haha! På engelskan skulle vi snacka om vad tjejer skulle ha gjort om de var killar för en dag och tvärt om. Detta ledde till en stor diskussion på svenskan, då vi satt ett litet gäng där ute och snackade. Jag och Malin ville testa att ta livet av oss, bara för att se vad som skulle hända, haha, och sedan vara tillbaka i våra vanliga kroppar igen nästa dag. Det lät ungefär så här;

Freddie: Men om ni ska döda varandra måste ni ju göra det samtidigt.
Sandra: Vaddå, hur ska de gå till? Ska de skjuta varandra på exakt samma sekund då eller?
*Alla tänker djupt*
Bea: Nej, men kolla här! Om jag är Milla och Milla är jag och jag dödar Milla är det ju jag som dör.
Milla: ... eh... va?
Bea: Ja, så är de ju!
Milla: Vem har sagt att vi ska döda varandra samtidigt?
*Alla tittar mot Freddie*
Freddie: Ja, vaddå? Jag vet väl inte?


11 januari

Godmorgon!
Back to school idag people, kändes mindre härligt när klockan ringde tio i sex och jag steg upp för att stänga av den. Det kändes ungefär som att hoppa ner i ett kar med isbitar. Då kändes verkligen att dte var en perfekt början på en perfekt dag. Eller inte. Efter det var jag tvungen att lägga mig ner under täcket igen och kura ihop mig igen, bara för att liksom.
Igår hade jag ingen vidare bloggork, dessutom hade jag inget att skriva eftersom jag inte gjorde något kul. Tittade på P.S I love you, sedan duschade jag och efter det åt jag och sedan avslutade jag hela dagen med några avsnitt Grey's. Låter inte det kul, så säg vad, haha.
Men idag blir de nog lite bloggande eftersom vi sparka igång terminen med en multimedia lektion och de brukar  bli tråkiga, haha.

Ha de bra idag ♥

10 januari

Hej hallå! Skulle vända dygnet rätt tänkte jag, så jag var uppe till jag knappt kunde hålla ögonen öppna och sedan bad jag mamma väcka mig vid tio, vilket hon gjorde. Sen låg jag kvar och läste ett tag, men det räknas väl inte, eller? När jag väl kom upp kände jag hur otroligt kallt det var. Femton minus för några dagar sedan är ingenting med det vi har nu, visst är det nollgradigt, men vinden är så kall att det går genom både ben och märg. Så planen är att sitta inne och se film hela sista dagen innan skolan börjar.

Vad sa ni hitta på idag? ♥


Utmanad

Jag har blivit utmanad av Bea

VAD GJORDE DU FÖR 10ÅR SEDAN?
- Jag gick i nollan, hopade runt på skolgården med mina vänner och lekte Sailor Moon utomhus och Spice Girls inomhus, haha! Dansen vi gjorde var ju för söt också ♥

VAD GJORDE DU FÖR 1ÅR SEDAN?
- Jag hängde med gänget ungefär 24/7

FEM SNACKS DU GILLAR
1. Glass
2. Godis
3. Chips
4. Frukt
5. ---

FEM SAKER DU SKULLE GÖRA OM DU VAR MILJONÄR
1. Resa till New York, London och Paris för att shoppa, haha
2. Ta med Tilda på den där trippen till USA för att se Breaking Benjamin som vi har velat göra i snart två år, haha!
3. Antagligen köpa en lägenhet i stan, oyeah!
4. Skänka pengar
5. Köpa en ny mobil, haha!

FEM DÅLIGA VANOR
1. Jag sover för länge
2. Och trots detta är jag ständigt trött
3. Och har hemskt morgonhumör!
4. Orkar varken med skolan eller läxorna 
5. Tänker till jag får huvudvärk

FEM SAKER DU GILLAR ATT GÖRA
1. Vara med vännerna ♥
2. Datorn, haha!
3. Titta på serier jag älskar till jag kan dem utantill
4. Lyssna på musik
5. Sova

FEM SAKER DU ALDRIG SKULL KLÄ DIG I ELLER KÖPA
1. Jeans med hög midja!
2. Överdrivet utsvängda byxor
3. Kläder med extremt fula färger
4. Tröjor med puffärmar och väldigt markerade axlar
5. Något överdrivet urringat eller för kort

FAVORITLEKSAKER
1. Datorn
2. Mobilen
3. Musikmaskinen
4. Kameran
5. Kan man kalla sina vänner för leksaker, haha?

Jag utmanar; Hannah och Alexandra

Skratt som räcker hela natten

Jag var så duktig så och städade ur rummet ordentligt innan Sara kom förbi. Vi spenderade de första timmarna med att prata ikapp allt vi har missat den senaste tiden och sedan tittade vi på Wild Child och några avsnitt av Vänner innan hon åkte hem igen. Dessutom fick jag lite nya filmer, så jag har en del att hitta på nu, synd att lovet snart är slut. Och ovan på det räddade hon min The breakfast club, haha! ♥ (de va troligen ingen som fattade det där, men skit i det)


9 januari

Godmorgon! Eller nått.. Gjorde precis samma misstag idag som de senaste dagarna, vaknade vid elva och läste i två timmar istället för att gå upp. Fast boken är ju så bra... haha. Det är väldigt fint väder ute idag, strålande sol från en blå himlen, men mamma tvingade ut mig med näsan genom dörren för att känna hur kallt det var. Och det var kallt! Så jag ska nog stanna inne idag, och städa. Väntas ju besök ikväll, haha. Vad fint det lät!

Hur ska ni spendera denna vackra vinterdag? ♥

So cold


Close your eyes and you can see no future

Idag klagar jag, för att det är riktigt kallt ute. Och jag vet att det är över trettio minus i Lule, så att tempraturen här "bara" mäter femton är kanske inte så hemskt. Eller jo, stryck det. Det är hemskt! Snön kan jag tåla, men när det är så kallt att musikmaskins sladden fryser och blir en enda stel lång pinne som inte går att böja, och när det kommer frost på min halsduk när jag går utanför dörren - då är det för kallt!
Åkte i alla fall till skolan imorse, träffade P på vägen upp och sedan Sandra och Zigge. Dagen var helt ogenomtänkt och de som skulle skriva omprov på matte B hade gått upp i onödan - för det fanns inga prov till dem. Nåja, jag gjorde mitt och var klar vid halv tio, mötte upp mamma i stan och vi gick en runda innan affärerna öppnade, slösade bort några av julens presentkort innan vi köpte med oss mat från Graffiti och åkte hem för att värma oss. Eftermiddagen flöt förbi i ett lugn, dock, ganska fort efter jag blivit var fick jag för mig att jag skulle ut i kylan och fota solen. Kändes så lagom smart när jag kom in igen och knappt kunde röra fingrarna, haha.

Hur har er dag varit? ♥


8 januari

Hej hallå!
Det sägs ju att man drömmer ungefär nio drömmar per natt, oftast minns man inget ens i närheten av alla de där drömmarna. På min höjd har jag kommit ihåg tre. När jag sen berättade om mina drömmar för mamma uttryckte hon det som att jag har haft en "hektiskt" natt. Och det kan jag faktiskt hålla med om - åtta drömmar har jag plöjt igenom och som jag fortfarande minns. Helt random och utan minsta sammanhang också. Som ett smakprov på min konstighet i drömlandet (för det är ju allmänt känt att mina drömmar är välidgt ovanliga och ganska roliga faktisk), ja, så kan jag i alla fall säga att jag drömde om; Grey's Anatomy, inge vidare konstigt med egentligen. Men även så har jag drömt om en paradisask, yesyes, och att min katt simmade under vatten i en röd plastspann. Sen de lite tyngre drömmarna var när jag gick runt i stan när det var mellandagsrea, fast den var slut (?), sen helt plötsligt levde jag under 1600-talet och skulle med min man (?) på bröllop. Efter det drömde jag om en kille som gått vilse mitt ute i ingenstans och någoting sa åt honom att göra en massa olika saker och för det skulle denna någonting ta hem honom. Det första (och enda) jag minns han gjorde var att han skulle klättra upp på en trädstam som låg över en flod. Där skulle han stoppa ner huvudet i vattet och skrämma alla som badade, men det visade sig att det kom folk som kände honom (men han kände inte dem, hm...) och började prata med honom.
Förstår ni nu hur rörigt jag har haft det i mitt huvud inatt? Och ovanpå detta ska jag till skolan idag (fast vi börjar inte förens på måndag), ska skriva ett omprov. På en lov dag. På den sista lov dagen.

Var är rättvisan i denna världen?

Watch the wind calm done my heart

Det har snöat till och från hela dagen, väldigt mysigt faktiskt. Och trots att jag borde spenderat dagen med att plugga så gjorde jag väl ungefär allt annat än det skulle jag tro, haha. Men jag trotsade allt och tvingade mig att räkna igenom ett par sidor i matten innan jag duschade och gjorde middag. Finns inget bättre än pannkakor med glass och sylt och Grey's till det ♥

Ska strax krypa i säng, måste upp tidigt imorgon. Tyvärr.
Sov sött och dröm om alla småkryp du mött ♥

7 januari

Godmorgon!
Vaknade vid halv elva idag och låg och läste, precis som igår, kom inte förens två timmar senare, haha. Lite typiskt mig det där faktiskt. När jag väl sedan kom upp såg jag att det hade börjat snöa igen. Många är helt emot snön, men jag tycker faktiskt den är lite mysig och dessutom är det ju inte ofta vi har snö i dessa delarna av landet så det är ju bara till att le och se glad ut ändå. Det är ju inte precis så vi kan spola bort den.
Har inga större planer för dagen, mer än att jag ska ta vara på tiden, skolan börjar ju snart. Tyvärr. Vad ska ni hitta på idag? ♥Could fate be so unkind?Pitter pat, the angel on my shoulder
Is haunting me tonight
Tick tack the clock is getting louder
Waiting for me to decide

Har du barnasinnet kvar?
Kalla tår och frusna kinder

Eftermiddagen blev precis så lyckad som jag förväntade mig, vad annars när den spenderades med Tilda? Vi hoppade runt i Tivoliparken och lekte, pratade som bara vi kan och kastade snö omkring oss. Precis som vanligt var vår babblande helt ohejdligt, det är så de brukar vara när vi inte har setts på ett tag. Ofta kan nog folk i vår närhet störa sig på vårt tjattrande som inte utomstående förstår eftersom vi brukar vända på samtalen helt bakochfram utan att prata klart om någonting.
Men det är lite charmigt och unikt för oss ♥Tillsammans i Jönköping - April 2009

6 januari

Godmorgon!
Vaknade för några timmar sedan, gjorde dock misstaget att plocka upp Eclipse, så jag fastnade med den en stund... några timmar. Nu är jag uppe i alla fall och har precis ätit klart frukosten. Utanför fönstret fortsätter snön att falla, måste ha kommit minst en decimeter i natt.
De enda planerna jag har för dagen idag, är att jag ska möta upp Tilda vid tre (om hon inte snubblar på en sladd, sodastremar Oboy eller råkar elda upp ett grytunderlägg). Nej nu var jag elak, haha ♥

Black tableWhen the life in your eyes wants black
Things return
You've come back5 januari

Godmorgon!
Kände att om jag någon gång skulle klara att komma upp i tid när skolan börjar - då var det dags att vrida rätt på dygnet nu. Så jag gick tio (!) och nu har jag precis ätit frukost. Utanför vräker snön ner, men det är mysigt faktiskt. Ska nog ut en stund senare och sedan ska jag nog plocka fram kameran ♥

Break every lock to every doorOnly priests and pounds can save us now
Only a sign from God
Or a hurricane can bring about
The change we all want
And we've done it again


4 januari

Godmorgon!
Känns riktigt hemskt att vi är inne på den sista jullovsveckan nu - känns som vi nyss slutade. Men det ligger fortfarnade lite jukänsla över landet då jag vaknade upp till ett snötäckt Kristianstad. Och att det är tio-elva minus behöver vi ju inte prata om


3 januari

Godmorgon!
Hur är det med er idag? Själv är jag trött, men det är ju inget ovanligt. Efter filmen igår trodde jag dessutom att jag skulle drömma alla möjliga konstiga drömmar om djuren som dök upp där, men faktiskt så gjorde jag inte det. Jag minns inte ens vad jag har drömt och det måste ju nästan gå till historian som en utav de få gånger det har hänt!
Som en vanlig jullovsdag har jag inget bestämt alls, mer än att det strax blir frukost. Kanske en film ikväll också, vi får se. Vad ska ni hitta på idag? ♥

Kalla vinterdagar
Avatar

Det var den filmen jag och Madde åkte för att se.De första minutrarna verkade de vara konstig, så väldigt avlägsen och inte ett dugg verklig. Men ju längre filmen fick, dessto mer förälskad blev jag i den. Den förmedlar ett budskap som i vår tid, inte är svårt att tolka, den var otroligt rasistisk på ett undangömt, väl dolt sätt.
Allting handlar om det mänskliga folket som har hittat en planet - Pandora, där de ska ta infödingarnas naturresurser och sälja på jorden. Men för att de ska kunna göra det måste de skicka ner några av sina egna män i befolningen - Na'vi som de kallades. Till varje perosn som skulle ner i djuglen skapades en avatar, en blandning av den enskilda människans dna och infödingarna. Resultatet blev att människan klev in i en kopia av infödingarnas kropp. Deras jobb var att vinna infödingarnas förtroende men det blev helt tvärt om. För att kunna vinna deras förtroende behövde de lära sig förstå hur folket levde och när de väl gjorde de, då förstod de inte själva varför de ville vara människor. Varför de ville förstöra en sådan vacker värld.
Något väldigt vackert som var stommen för hela filmen, var infödingarnas sätt att se på deras värld, de levde ungefär på samma sätt som oss människor. De såg upp till någon, som vi ser upp till Gud eller någonting annat. Det de såg upp på, var det som skyddade dem, en kraft de tillbad och levde för.
Det rasistiska i filmen var att människorna trodde att de skulle kunna kliva rakt in i ett land som inte tillhörde dem, och ta precis vad de ville, göra precis vad de ville mot ett folk som aldrig har gjort dem något illa. De rasistiska var att människorna gjorde allt i sin makt för att få varan de var ute efter; även om de betydde att de var tvugna att döda en helt folkslag, en hel ras.Det handlar om att lära sig förstå
det handlar om att lära sig att älska

Biokväll

Ska strax gå och byta kläder, plockar upp Madde vid halv fem och sedan ska vi hämta ut biljetterna till bion och gå och kolla på filmen.
Gissa vilken vi ska se?

2 januari

Godmorgon på er!
Hur är det idag? Själv mår jag prima, sitter och vänta på att maten strax ska bli klar. Fint väder är det också, nästan strålande sol och blå himmel. Ska försöka hinna ta med mig baby ut och fota solnedgången senare.
Usch, jag har absolut inget att skriva mer nu så tja, ha de bra? ♥

(Btw, mitt 1000:e inlägg, wiho!)

De förlorade bilderna

Lite sent, men här kommer de i alla fall;


Prison Break

Jag och P satt på msn och lämnade roliga Prison Break klipp mellan varandra, de som inte har sett PB kommer inte fatta något och kommer inte heller tycka att det är kul.
Men skit i det, vi tyckte i alla fall de va riktigt roligt!


1 januari

Gott nytt år små vänner! ♥ 
Hur var er nyårsafton? Min var mysig och lugn, efter jag varit ute och kollat på raketerna tog jag med mig det mest nödvändliga, dvs, chips, dipa och cola och satt mig i sängen med Grey's spelande på datorn. Och där sätt jag i några timmar framöver. Startar året på bästa sätt, haha!
Resultatet av detta blev att jag inte kom upp förens vid tre och just nu sitter jag vid frukostbordet och ser ut över årets första dag och mörkret som faller över den.

Och som alla andra säger (jag kan ju inte bryta trenden ju); Nytt år, nya tag

RSS 2.0