Julkalendern 2010 - del 9

Del 9

Milla hade stannat montercykeln intill ett träd som stod inte alltför långt ifrån det isande, kluckande havet. Josse, som vid detta laget hade vaknat och var riktigt utvilad, klev glatt av pulkan, redo att börja arbeta. Milla där emot höll på att somna när hon klev av monstercykeln, Josse beordrade henne att gå och lägga sig i pulkan under trädet medan hon arbetade. Snart sov den ena nissen djupt och den andra arbetade för fullt. Josse hamrade och skruvade, slog och sågade, det ekade ut över de tomma, öppna landskapen där nissarna befann sig. Mörkret föll men Josse slutade inte arbeta förens hennes skapelse var klar, lagom till de första solstrålarna började leta sig upp över horisonten. Milla sträckt på sig i pulkan och smackade lite med tungan innan hon öppnade sina sega ögon och såg sig runt. Hennes blick föll på Josses skapelse och hon log innan hon tvärt spärrade upp sina ögon och flög upp från pulkan.
– Vad är det där nu då?
– Min nya skapelse, svarade Josse stolt.
– Hm, Milla stirrade frågande på det Josse ägnat en hel natt åt att göra, innan hon vandrade runt maskinen.
– Vad ska den göra, frågade Milla efter en lång stund.
– Ta oss över havet, så klart, svarade Josse, som om det var världens enklaste sak.
– Ja, självklart, Milla nickade ironiskt.
– Tror du inte att det går?
– Tja, det är en metallklump som du vill ska flyta.
– Någon är kinkig idag, sa Josse och snörpte på munnen innan hon öppnade en osynlig dörr till den märkliga båt hon byggt.
– Kliv på, sa hon sedan och Milla steg osäkert in i det som skulle föreställa en kabyss. Och ett maskinrum. I… samma rum.
– Här ska den ena då sova, sa Josse och visade en liten provisoriskt utfällbar säng som hängde i väggen och när den inte användes kunde tryckas in i väggen så att den inte syntes.
– Och medan den ena sover så kör den andra, fortsatte Josse och pekade på cykeln, som på något märkligt vis var fastmonterad i en massa kedjor och sladdar.
– Du vill att vi ska cykla över norra ishavet i en båt?
– Ja, något i den stilen, sa Josse och log stort.
– Det här blir ju bara värre och värre, muttrade Milla och sjönk sakta ner på den lilla sängen i kabyssmaskinrummet.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0