Julkalendern 2010 - del 24

Del 24

– Milla. Vakna, det är julafton, viskade Josse i örat på Milla som öppnade sina ögon segt och försökte fokusera ordentligt så hon kunde se någonting.
– Kom igen, gå upp nu, fortsatte Josse och ryckte i hennes arm.
– Jag kommer, mumlade Milla och snurrade runt i sängen, men slog emot någon som låg bredvid henne. Skrämt flög hon upp från sängen och landade på golvet intill en förvånad Josse som stirrade på henne.
– Vad håller du på med, frågade hon förvånat samtidigt som Milla stirrade på sängen där hon själv nyss legat. Intill den plats där hon sovit låg Max och slumrade sött, Milla vände blicken mot Josse och stirrade på hennes med stora ögon.
– Ja, inte vet jag, svarade Josse och ryckte på axlarna innan hon tog tag i Millas arm och drog med henne ut från rummet. På vägen var de tvungna att hoppa över You me att six, som låg utspridda lite överallt och sov.
– Jag är klar med det jag började bygga på igår, men det är bråttom om alla barn i hela världen ska hinna få sina julklappar i tid, babblade Josse på, samtidigt som de skyndade sig genom en lång korridor innan de genade genom verkstaden och tillslut kom ut, där Milla mötes av ytterligare en av Josses makalösa maniker.
– Åh herregud, sa Milla och gick fram till maskinen och rörde vid den för att se om den var riktig.
– Jag är rätt stolt, om jag får säga det själv, nickade Josse.
– Ja, det kan jag tro. Men det blir jobbigt för den som ska köra, la Milla till efter en stund.
– Nej, jobbigt för dig, det är ju du som ska köra, sa Josse och log.
– Ja, visst, självklart. Vad annars, muttrade Milla fram så tyst att Josse inte hörde det.
– Okej, men hur ska vi göra detta då, frågade Milla efter en stund och Josse tecknade åt henne att vänta innan hon sprang in i verkstaden och kom tillbaka med den enorma julklappssäcken.
– Jag har säcken bak på pulkan hos mig och sedan sitter du på cykeln och styr helt enkelt. Den fungerar egentligen helt som den där cykelmojängen vi hade innan vi åkte ut på ishavet du vet, men nu har jag monterat fast motorer under pulkan så vi kan flyga megasnabbt, på så sätt kan vi ta oss runt i världen hur vi vill. Lite nymodernt, men när det gäller att bryta på traditionerna eller låta barnen vara utan sina julklappar, ja då kan man ju fråga sig vad man väljer, sa Josse och ställde klapparna på pulkan. Milla suckade, skakade på huvudet och hoppade på cykeln. Försiktigt startade hon den och motorerna mullrade igång, maskinen började röra sig framåt och snart hade de lyft från marken och svävade allt högre upp mot luften. När de tittade ner kunde de se alla nissarna, tomten och tomtemor samt hela You me at six stå utanför tomtens verkstad och stirra upp i luften, på dem, de vinkade, de nissarna vinkade tillbaka, innan de begav sig ut i världen för att sprida glädje och dela ut julklappar.

När de landade efter en lång dag uppe i luften, utanför tomtens verkstad, sträckte Josse på benen och Milla knäckte till sin rygg. Att sitta på en cykel, och en pulka, en hel dag, var egentligen inget trevligt för någon av dem. Men att se glädjen hos alla barn och i alla familjer hade varit värt det. Lyckliga gick de in i fikarummet intill verkstaden med den tomma julklappssäcken och möttes av hela deras familj plus bandet, som tydligen fortfarande var kvar, de satt och fikade och tycktes vänta på de två nissarna att komma hem. Alla log mot dem när de klev in genom dörren, men tomten log störst, han kom fram och tog säcken från dem och gav dem vars en kram.
– Det är tur att jag har såna fina nissar som er, sa han, det var dumt av mig att sparka er, ni kan ju så mycket mer än vad jag någonsin kunde föreställa mig. Vad säger ni om att komma tillbaka igen, till tomteverkstaden?
– Tack, väldigt gärna tomten, svarade nissarna i kör och log.
– Och så blev det en lycklig jul ändå, sjöng Max innan bandet reste sig upp och drog med sig nissarna ut i verkstaden för att dansa runt den stora julgranen.

Kommentarer
Postat av: Anonym

hahaha! Jag räddade julen! :D.... typ

2010-12-24 @ 22:45:29
URL: http://juuuss.blogg..se
Postat av: Juuuss

Ofta jag glömde skriva namn, haha.

2010-12-24 @ 22:46:36
URL: http://juuuss.blogg..se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0