Julkalendern 2010 - del 22

Del 22

Efter ett tårfyllt farväl övergav nissarna sin monstermaskin vid sidan av vägen, någonstans i Irland. De skyndade sig att hoppa in i bandets turnébuss som genaste rullade ut på vägen, Max hade varit väldig hemlighetsfull med vart de var på väg, men endast för nissarna. De andra fyra medlemmarna i bandet visste precis var de skulle åka och nickade glatt mellan varandra när de viskande diskuterade saker som nissarna inte fick ta del av.
Tillslut stannade bussen och alla skyndade sig att hoppa av bussen, de sprang i en klunga över ett öppet fält innan de kom fram till ett flygplan, som tycktes vänta på dem. Max tog täten och var den första som hoppade in i flygplanet, han hjälpte nissarna upp och lät sedan resten av You me at six kliva in. Nissarna, som aldrig flugit, var både glatt överraskade, förvånade och lite smått rädda. De andra var lugna som filbunkar när planet började rulla och snart svävade de högt uppe i skyn, på väg mot ett okänt mål. Båda nissarna försökte hålla blicken fäst i fönstret för att hålla reda på var de var på väg, men efter ett tag somnade båda två och sov sött ända fram till Josh skakade om deras axlar.
– Vakna, vi är framme, viskade han och Josse satt sig trött upp i stolen, blinkade till några gånger innan hon tittade ut genom fönstret och kisade mot det vita ljudet där utanför.
– Var är vi, mumlade hon grötigt.
– Nord polen, svarade Josh och skakade Millas axlar en gång till. Det tog en liten stund innan hon vaknade till, men när hon väl gjorde de hoppade de allihopa ut från planet, där resten av bandet väntar.
– Vad gör vi här, frågade Milla och såg sig runt.
– Ni ville hem, så vi körde er hit, sa Max stolt och log samtidigt som en hård vind träffade det lilla gänget utanför planet.
– Nu måste ni hem till tomten och försöka få era jobb tillbaka, det är ju där ni hör hemma, sa Josh och log mot nissarna, som nickade åt varandra.
– Ja, det är där vi hör hemma, sa de och kramade om varandra.
– Ni kanske vill följa med, se hur det ser ut i tomtens verkstad, frågade Josse och hela bandet sken upp.
– Väldigt gärna, svarade de i kör och nissarna tog täten, med bandet bara några steg bakom sig. Som vanligt på nord polen så både snöade och blåste det. Nissarna var vana vid detta, men inte You me att six, de skallrade tänder och när Milla vände sig om för att se om de fortfarande var med, såg hon hur deras läppar hade börjat bli blå-lila.
– Vi är snart framme, sa hon lugnande och just då tornade sig tomtens verkstad upp framför dem. You me at six drog efter andan medan Josse sprang i förväg och öppnade dörren. Snart stod alla inne i hallen och borstade av snön från sina jackor, när tomtens nisse-sekreterare kom springande mot Milla och Josse.
– Det är hemskt, skrek hon och de båda nissarna såg på varandra.
– Vad då, frågade de i kör.
– Tomtens renar har blivit stulna!

Kommentarer
Postat av: Juuuss

Ohno!

2010-12-22 @ 23:17:48
URL: http://juuuss.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0