Julkalendern 2010 - del 21

Del 21

– Ni hann, ropade Josh när han springandes kom emot monstermaskinen.
– Nätt och jämt, svarade Milla när hon slängde upp dörren och kom ut med två gitarrer i handen. Hon räckte över båda två till Josh, som stirrade på röken som välde ut från maskinen.
– Det där ser inte bra ut, mumlade han.
– Det gör ju inte de, svarade Milla, som hoppade in i maskinen för att kunna hämta resten av instrumenten. När alla var ute och inpackade i bandets buss, vände sig Josh mot Milla och Josse.
– Tack så mycket, ni anar inte vad detta betydde för oss.
– Äsch, de var väl inget, svarade Josse.
– Jo! Kommer maskinen någonsin funka igen, frågade han och såg på monstermaskinen med sorgsna ögon.
– Jag ska göra vad jag kan för att laga den, sa Josse. Men ni måste åka nu, annars kommer ni försent!
– Jag tänkte, som tack kunde ni komma på konserten ikväll?
– Jag måste stanna här, med maskinen, sa Josse och klappade den på dörren, men Milla kan åka, sa hon och stirrade sedan på sin nisse-kompis.
– Inte utan dig, sa Milla bestämt.
– Äh, var inte sån nu, åk. Du kommer ändå bara vara i vägen, sa hon och log halvhjärtat. Milla nickade och följde efter Josh mot bussen där de andra redan väntade.

När konserten var slut skjutsade bandet tillbaka Milla till Josse, som fortfarande satt i monstermaskinen och arbetade, vid sidan av vägen, där de lämnat henne. Milla skyndade sig ur bussen och sprang fram till maskinen, öppnade dörren och ropade ett glatt hej till Josse.
– Åh, det var så coolt, du skulle varit med, alltså, du anar inte, började Milla pladdra på, men slutade så fort hon märkte att Josse inte lyssnade, hon arbetade inte heller hon… satt mest bara. Rakt upp och ner. På golvet. Och såg ledsen ut.
– Vad är det, frågade Milla orolig och hoppade in i maskinen.
– Den kommer aldrig funka igen, svarade Josse.
– Aldrig? Inte ens om vi byter ut motorn?
– Nej, inte ens då. Och var skulle vi få tag på en motor vid den här tiden på dygnet? Nej, det är över. Vi kommer inte hem.
– Åh, sa Milla och stirrade rakt ut i luften, de gjorde de båda två, i tystnad, innan de hörde hur någon harklade sig bakom dem.
– Jag tror jag har en idé, sa Max, innan han klev in i den lilla monstermaskinen tillsammans med nissarna och plockade upp sin telefon.

Kommentarer
Postat av: Juuuss

Max kommer och räddar dagen :D

2010-12-21 @ 18:00:16
URL: http://juuuss.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0