Julkalendern 2010 - del 10

Del 10

De hade lyckats ta sig havet med stor möda, Milla hade tagit det första passet och Josse hade cyklat det andra, de bytte smidigt ännu en gång intill ett isberg och Josse la sig för att sova när Milla tog de första tramptagen på cykeln. Vattnet kluckade under henne och hon undrade trött om båten skulle sjunka eller om de skulle cykla omkring på havet för alltid. Det visade sig att båda sakerna var fel, inte långt efter det att Josse hade somnat på den lilla sängen, såg Milla land. Hon ville inte väcka Josse förens det var nödvänligt, och höll därför tyst fram till att hon cyklade upp hela båten på en liten kal strand i ett okänt land.
– Josse, viskade hon och reste sig försiktigt upp från cykeln. Hon sträckte ut sina ben och vred huvudet fram och tillbaka så att det knäckte till i nacken. Nöjt log hon innan hon tassade fram till Josse och skakade om hennes axlar.
– Josse!
– Mmm…
– Vakna, vi är framme!
– Va, sa Josse trött och fick, med vissa svårigheter, upp ögonen.
– Vi är i land, sa Milla glatt och Josse satt sig upp i den lilla sängen.
– Framme? Redan? Omöjligt, sa Josse förvirrat.
– Omöjligt, vad då omöjligt, upprepade Milla och stirrade frågande på Josse, som öppnade den lilla dörren och klev ur båten.
– Vet du vad vi är, skrek Josse efter en stund och Milla klev ur hon också. Genast förstod hon varför Josse hade behövt skrika; det blåste starkt på stranden och sanden svepte omkring och blåste in i ögonen på dem båda två.
– Nej, ingen aning faktiskt, erkände Milla efter en stund och Josse stirrade på hennes med stora ögon.
– Men det kommer någon där borta, vi kan fråga honom, sa Milla och pekade på en ensam man som var ute och rastade sin hund på stranden. Båda nissarna fick fart och sprang fram till mannen.
– Ursäkta oss, sa Josse och såg upp på mannen.
– Ja, sa han och rynkade på sin panna när han såg de två nissarna.
– Kan du berätta för oss var vi är?
– Precis utanför Trondheim, sa mannen och stirrade misstänksamt på dem båda.
– Trondheim…, upprepade Milla och såg förvirrad ut.
– I Norge, förklarade mannen.
– Norge, upprepade båda nissarna samtidigt och stirrade på varandra med stora ögon.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0