Julkalendern 2010 - del 1

Lite sent, men det är fortfarande en knapp timme kvar av den första december, så här kommer den första delen av min julkalender. Jag har inte skrivit klart den (hehe, precis börjat faktiskt) så vi får väl se hur den slutar, om den blir bra och om den överhuvudtaget får ett slut. Ett äventyr, men livet handlar om att ha kul, så here we go. I hope you like it peeps!Del 1

Det var en gång, i ett land så långt här ifrån att man inte kan se det ens med en kikare, två små nissar som jobbade för den stora mannen i röd kostym med långt vitt skägg. Dessa små nissar arbetade i en verkstad som tillhörde den store mannen, varje dag hela året runt, förutom en enda dag då de var lediga eftersom den store mannen var ute på uppdrag på egen hand.
De små nissarna, som hade de två ovanliga namnen Josse och Milla, var inte bara hårt arbetande nissar utan också tunga musiknördar. Ibland spelade de sin musik så högt i verkstaden att den store mannen, som alla har listat ut är tomten han själv, inte kunde få sin eftermiddagssömn.
Idag var det den första december och nissarna spelade sin musik så högt att väggarna skallrade i verkstaden. De dansade bredvid löpbanden av leksaker som rullade runt i verkstaden samtidigt som de sjöng med i texterna och slog in julklappar. Tomten surade inne på sitt rum en stund innan han tillslut gav upp sina försök på att sova och klev ut i verkstaden. Det som mötte honom där var inte två arbetande nissar, som det brukade vara, utan två lekande nissar. Den ena spelade på en platsgitarr och den andra sjöng i en egengjord mikrofon av en avkapad pappersrulle och lite tejp. Nissarna hade ingen aning om att tomten studerade dem, de trodde ju att han låg inne på sitt rum och sov.
– Vad håller ni på med, ropade tomten högt och hans röst ekade ut i verkstaden, trots den höga musiken. Förskräckt hoppade nissarna till och den ena nissen, Josse, försökte gömma sin mikrofon bakom ryggen.
– Vi… ehm… vi bara dansar lite, tomten, pressade den andra nissen fram och rodnade när tomten klev in i verkstaden med bestämda steg.
– Ja, det kan jag se, nickade tomten och inspekterade, först nissarna och sedan arbetet de gjort innan han slängde en blick på det stora uret på väggen.
– Ni ligger efter i tidsschemat, sa han sedan och plockade upp en halvt inpackad leksak.
– Ja, tomten, sa de båda nissarna samtidigt och stirrade ner i golvet.
– Jag tolererar inte att ni först stör mig i min sömn och sedan inte bryr er om att arbeta. Ni har en chans till och om ni inte klarar det så ska jag kicka ut er genom den där dörren, sa tomten och pekade på en stor port som ledde in till verkstaden.
– Ja, tomten, mumlade nissarna.
– Återgå till ert arbete. Och sluta spela er punkrock, ska ni spela musik ska det vara julmusik och inget annat, sa tomten och hötte med fingret åt nissarna innan han vände om mot sitt rum för att återgå till tuppluren.
– Ja, tomten, genast tomten, sa nissarna och skyndade sig att stänga av musiken och gå tillbaka till det löpande bandet med leksaker.
– Var det bara jag, eller var tomten väldigt sur av sig idag, mumlade Josse åt Milla och hon skakade på huvudet.
– Nej, det har du rätt i.
– Tror du det gör något om vi spelar lite, lite av vår musik, bara?
– Nej absolut inte, båda nissarna tittade på varandra och smög försiktigt fram till stereon för att starta om skivan.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0