Inception

Blev hastigt och lustigt bestämt att jag och Tilda skulle se Inception ikväll. Mötte henne vid fem, gick en runda till Södertorg, som vanligt you know, haha. Och sen filmen då. Jag visste inte vad den handlade om från början, men Tilda sa åt mig att man var tvungen att tänka mycket, vilket jag också gjorde. När vi kom ut från salongen hade jag huvudvärk och hon var åksjuk. Ja, vilken film, med andra ord.
För att dra handlingen för den intresserade; Mr. Cobb samlar ihop ett team som skapar en drömvärld där de sedan lurar in sitt offer, som de enligt planen ska plantera en idé i. Eftersom han sover är han som mest sårbar och kan därför ta idéen till sig. Om det funkar vill säga. Och teamet bygger upp tre olika nivåer av drömmar, när de nått alla nivåerna faller offret ner i Limbo (dvs. när offret i drömmen dör hamnar han i hans allra djupaste undermedvetna, en plats han kan vara tvungen att stanna på för alltid). För att de ska kunna komma tillbaka till verkligheten måste Mr. Cobb försvinna ner i Limbo för att hämta offret och samtidigt möta bilden av hans döda fru.

Nu kanske ni förstår varför vi hade huvudvärk och åksjuka. Men det var den värld, helt klart. En av de bästa filmerna på länge, en av de bästa filmerna på bio sen... sen jag vet inte när.Efter filmen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0