Inte vilken fredagskväll som helst

Utan det är Valborgsmässoafton! Ska strax göra mig i ordningen och sticka till Bea för en förhoppningsvis mysig kväll :)

Ha det toppen ikväll ♥

Cancern vann

Fredag och veckans sista skoldag. Faktum med att den faktiskt har gått jättefort, tillsammans med Bea och en tjej från nian som var på skolan och hälsade på, åkte vi till sjukhuset för att göra ett arbete i median. Nu i efterhand känns de som vi hann med hur mycket som helst på de tre timmarna, vi ringde till olika cancerföreningar samt en reklambyrå, tog en massa fotografier och gjorde små undersökningar. Riktigt kul faktiskt, haha.
Matten började vi lite tidigare vilket gjorde att vi slutade redan vid ett ungefär. Solen lyste när jag, Malin och P gick till tågstationen och det var så sjukt underbart, dock började det ösregna när jag hoppade av bussen i Köpinge. Inte riktigt lika kul.


30 april

Godmorgon!

Jag vet vad jag skrev igår, att denna veckan har gått sakta - och det har den! Men månaden har sprungit förbi och nu är vi inne på den sista dagen, Valborgsmässoafton. Först och främst ska jag till skolan och jag hörde igår något om vad vi skulle göra på median idag - det lät inte ett dugg kul och om jag har inte bloggar mer idag är det antagligen för att jag har dött av tristhet, haha.

Ha det bra idag ♥

En samling bilder

Ett par bilder som har tagits de senaste dagara, enjoy;

Samtliga bilder tillhör Millaismyname.blogg.se och Juuuss.blogg.se

Tjugotre grader plus

Ja, för det är precis så varmt det var när jag och mamma körde hem idag. Är det inte underbart att våren äntligen (ÄNTLIGEN) har kommit till Kristianstad. Träden börjar bli gröna och människorna går runt i bara t-shirt och shorts.

Dagen har varit lite fram och tillbaka. Jag är på ett underligt humör som inte riktigt går att förklara, mest för att jag inte fattar själv heller, haha. Men ja, vi hade samhälle och Don't Drink And Drive tema, idrott, lunch och en photoshopsövning på estet. Resursmatten blev ett prov och seda åkte jag och P hem med C ♥

50 bilder idag

Sitter i datorsalen tillsammans med Juss och försöker se bra ut medan hon bombfotar mig. Nu har hon objektivet två centimter från mitt öga typ, haha. Några av bilderna både från igår och idag kommer nog upp om en stund, vi börjar inte förens vid fem över halv :)

29 april

Godmorgon!

Är det bara jag, eller går denna veckan megalångsamt? Det är bara torsdag idag och jag kan knappt vänta på att det ska bli helg så jag kan få sova, haha. Egentligen finns det inte så mycket att säga idag så med andra ord får ni ha en bra dag idag ♥

Boy A

Släpade mig till skolan imorse, det var rent av deprimerande att sitta i skolbänken när man visste att man egentligen skulla ligga och sova. NP gick rätt bra i alla fall och när det var slut hade vi svenska där rektorn bara snackade profilval. Efter lunchen hade vi historia och sedan hände något underligt. Detta är MPKR09's längsta dag på hela veckan (till fem) men eftersom vi hade haft engelska på morgonen åkte den lektionen bort, det är för övrigt vår sista lektion. Och inte bara det, nej Lina var också snäll nog att skicka hem oss och skriva filmrecensioner hemma. Så idag slutade vi tre timmar tidigare ♥


28 april

Godmorgon!

Onsdagar är egentligen givna sovmorgondagar, så man kan ju undra varför jag sitter här. Jo, det är ju naturligtvis så att vi har nationella prov i engelska, mitt på vår stackars sovmorgon. Ibland blir man bara så besviken!

The return of Malin - part 2


The return of Malin!

Idag är det inte vilken dag som helst, utan idag är det The return of Malin - dagen! Hela gårdagen peppade vi varandra och imorse var vi hur taggade som helst! Vi räknade minuterna och när det vara ungefär tio kvar till hennes tåg kom in lånade vi en kamera från Maria och ställde oss i trappan. Bea höll utkik över vägen medan jag höll henne sällskap och hade kameran. De andra stod vid hissen och när Bea gav signalen som vi övat på, skulle de gömma sig och vi springa ut och möta henne.
Klockan tickade och tickade och ingen Malin kom (vi var säkra på det eftersom vi ringde henne när hon satt på tåget, haha). Bea började bli otålig och valde att smsa henne, jag fick då ta över positionen som dörrvakt. Jag kollade rakt fram - ingen Malin, jag kollade åt vänster - ingen Malin. Jag kollade rakt fram - ingen Malin och jag kollade till vänster. Och där kom hon, i nya kläder som totalt förvirrade mig först, men det var inget tvivel, det var hon! Så jag skrek, och Bea skrek, och de andra skrek och sen sprang vi. Ja vi sprang rakt över vägen och hoppade på Malin och dansade runt runt på trottoaren. Sen gick vi tre tillbaka till skolan och lät henne gå upp först, inte ont anande. De andra (Zigge, Plag, P, Juss, Linnea och Sara) hoppade fram och skrek och skrek, det gjorde Malin med. Hon blev så rädd att hon vände om i trappan och gick nästan hela vägen ut, haha. Mission completed.

Resten av dagen var mest lycka, kakor, kramar, USA historier och förklaringar om vad som hänt sedan hon åkte. Det är skönt att hon är tillbaka ♥


27 april

Såhär såg det ut för ett år sedan:
*Laugh*

Som rubriken säger: skrattat, det är vad vi har gjort idag! Åt allting, åt ingenting, på lektioner, på raster, när vi äter och pratar i telefon. Alltså, som vi har skrattat! Egentligen finns det inget mer att säga om dagen än det, vi låter bilderna tala för sig själva:Zigge/Milla: Vad nördig du är!
Bea: Ska ni säga! Har ni träffat Felix?


26 april

Godmorgon folket!

Måndagsmorgnar är alltid sega att stiga upp på, men det känns rätt bra att det bara är sex veckor kvar innan lovet, visst gör det? Dessutom började jag dagen med att läsa andra delen i Alexandras följetångsnovell. Så otroligt vacker är den och i min ensamhet så fällde jag några tårar. Den flickan vet hur man skriver ♥

Överljudshastighet


25 april

Hallo leute!

Idag är det ännu en vacker och fin vårdag, det kändes när jag steg upp och rummet var kokhet, precis som det brukar vara när solen steker utanför. Men inte klagar jag inte, det är underbart att det har blivit så fint väder nu (trots bakslagen i tisdags/onsdags då vi fick snö).
Gårdagskvällen var lika mysig som alltid med mina kära flickor. Idag ska jag troligen mest vara ute, så vi får se hur det blir med uppdateringen.

Ta hand om er ♥

I solens skenSunnyside up

Hela denna underbara aprillördag tycks jag har hastat både fram och tillbaka. Nu sitter jag på en stol och väntar på att maten ska bli klar medan jag granskar bilderna jag nyss var ute och tog. Om en stund kommer dessutom tjejerna förbi och det förväntas att bli en mysig kväll ♥


24 april

Godmorgon!

Hur mår alla fina läsare denna vackra dag? Själv mpår jag bra, förutom de fakum att jag vaknade av pappas mobil som ringde imorse. Sånt är så trevligt va? Nåja, jag somnade om en stund till och väntar för tillfället på att min frukost ska bli klar. Sedan ska jag nog städa lite och ut på ett litet uppdrag. Det var som om vädergudarna visste det, haha ♥

Minns ni att det är fredag idag?

Oja, för det har vi glömt några gånger idag, bara för att sedan bli överlyckliga när vi kom på det igen. Fråga Felix, han vet, haha!
Lite snabbt vad vi har gjort idag: Kom till skolan. Väntade på första lektionen. Sa hej till alla som kom. Letade efter en sal att vara i. Gjorde 45 frågor om lagar och etik inom media. Gick ner. Satt oss i soffan. Pratade. Kröp ihop under en filt. Tittade på när Bea sov. Gick till donken. Felix och Plag blev sura. De lämnade oss. Vi åt. Gick tillbaka till skolan. Pratade lite mer. Fick höra vad som hänt efter Felix och Plag lämnat oss. Gick in på matten. Sjöng för Juss. Körde sänka skepp. Fick rast. Satt oss i sofforna. Pratade. Började igen. Körde lite mer sänka skepp. Applåderade för oss själva. Fick sluta tidigare.

Det var min dag i punktform, haha. Dessutom fyller Juss år idag så ett fetagrattis till henne! ♥
23 april

Godmorgon!

Hur mår allt folk denna fredag? Själv är jag dödstrött, men det är ju förväntat och inte ett dugg ovanligt, haha. Egentligen har jag inte speciellt mycket att skriva denna vackra morgon och med andra ord får detta inlägget bli ett sådant där onödigt "godmorgon-hoppas-alla-får-en-bra-dag" inlägg :)

Hoppas alla får en bra dag ♥

Extremt seg dag

Nu kommer ytterliggare ett av mina otroligt underhållande inlägg om vad som hänt i skolan under dagen. Det började med att vi såg klart på Boy A på samhällskunskapen och sedan tog vi bussen till Friskis och arbetade på våra program. Åt lunch gjorde vi när vi var tillbaka i stan vid kvart i tolv och sedan hade vi världen tristaste estetiska verksamhet och en matteresurs där vi inte gjorde någonting alls. Världens segaste dag helt enkelt!Zigge hade det skönt i skolen på Friskis :)

22 april

Godmorgon!

Första dagen denna veckan klockan ringde sex. Det kändes väldigt ovanligt men what ya gonna do? Har i alla fall relativt slappa lektioner idag så jag hoppas dagen går fort. Förhoppningsvis får vi glada nyheter om att Malin är på ett flyg påväg till Sverige också, de har ju faktiskt öppnat snart alla flygplatser i Europa så jag tycker det är dags att hon ska komma hem nu ♥

En helt vanlig dag på LBS

Alla har varit så deprimerande och trötta hela dagen, antagligen mycket för att vi gick ända till fem. Fast vi har gjort de bästa av situationen och haft ganska kul ändå! Mest har det blivit prat, läsning och stencilövningar, men vi började se Boy A på samhällen och den var ganska bra faktiskt :)

*Plag slänger ner lite skräp på golvet och ser oskyldig ut*
Felix: Du är säkert en sån som sopar all din skit i rummet under mattan och låtsas att den inte finns.
Plag: En gång la jag sängen under mattan.
Juss: … Varför sängen under mattan?
Felix: Den var inte bäddad.
Juss: Jaha. Men menar du inte mattan över sängen?
Plag: Nej, jag sa ju att jag la sängen under mattan!
Juss: Men nej, det går ju inte?
Felix: Klart, annat ligger ju inte mattan rätt och då ser det ju bara misstänksamt ut. *Vänder sig till oss andra* Alltså, hon tänker ju inte logiskt alls…

21 april

Jag borde verkligen lägga ut fler inlägg än ett till två per dag, fast ibland har jag inget och skriva och det känns bättre att låta bloggen vara tom än att fylla den med en massa skit, right?
Här kommer i alla fall mitt morgon-inlägg där jag kan börja med att säga att jag har så konstiga drömmar inatt. Inte för att det är till de ovanliga, dock var det inte som vanligt inatt. Helt exakt kan jag inte berätta hela drömmen, för den kommer jag inte ihåg, men jag vet att jag tappade två tänder när jag stod och borstade dem, hm? När jag vaknade gick jag och kollade i min drömbok (ja, jag har en sån) och det visade sig att om man drömde att man tappade tänder skulle man få otur. Hur mycket otur får inte jag då, jag tappade ju två, haha.

Nåja, nu ska jag återgå till min frukost, tänkte bara slänga iväg ett grattis till min käre bror som fyller år idag ♥


Dunkdunkdunk

Hur kan jag vara så extremt trött efter denna helt onödiga dag?
Det första vi får höra när de kommer till skolan idag, det är att vår mattelärare inte är där. Vi skylle visserligen ändå räkna men det var mycket skönare att sitta med folket i sofforna. Vi diskuterade både de ena och det andra, främst frågade vi oss hur människans hela värld kan stanna när de kommer vulkanaska som stoppar flygen (mycket för att vi saknar Malin enorm. Ja, hon är ju som sagt fast i L.A för tillfället).
På svenskan hade vi sedan vår failade debatt och efter lite snack om böcker slutade vi en stund tidigare. Jag stannade kvar med Juss en stund innan hon åkte hem och jag mötte mamma och pappa i stan.

Varsågoda. Nu har ni fått veta exakt vad jag har gjort idag :)


Detta hände förra onsdagen när vi hade debatt om män VS Kvinnor:

Anton: Vem är världens bästa kock då? Det är en man!
Felix: Världens snabbaste är också en man.
Freddie: Världens bästa konstnär är också en man.
AD: Och världens smartaste är en man det med.
Muffe: Världens starkaste man, det är också en man! *extremt stolt*

20 april

Leute! Idag är det tisdag vilket betyder lång sovmorgon för mig om mina kompisar. Tror jag ska till skolan idag, känner mycket bättre nu än igår i alla fall. Fick dock tråkiga nyheter precis innan jag skulle sova och varje gång jag vaknade till i natt är det de jag har tänkt på. Får helt enkelt hoppas på att denna dagen blir bättre! ♥

I say Placebo ♥19 april

Godmorgon leute!

När jag vaknade imorse så kände jag mig alldeles febrig och hade ont i halsen, detta gjorde att jag kröp ner i sängen igen och somnade om istället för att gå till skolan. Nu mår jag lite bättre och ska göra lite frukost. Idag har det dessutom gått sjutton dagar sedan Malin åkte till USA och tack vare vulkanen är hon nu fast där. Detta kom jag och de andra fram till igår och visst blev det en toppenstart på denna veckan? För tillfället känns de som jag bara vill sova förbi den helt eftersom det är så mycket som ska göras :(

18 april

Hej hallå!

Gårdagen bjud på en hel del telefonsamtal, det sista avslutades vid halv två i natt och efter det kröp jag direkt ner i sängen. Vaknade ovanligt tidigt och trotsade mig själv för att jag inte skulle somna om så jag kunde vara lite trött ikväll, haha.
Och denna dagen går nog åt till lite plugg och att vara ute lite. Efter gårdagens regnoväder så är nu solen tillbaka igen ♥

17 april

April är en månad som har med sig många minnen över åren och jag skulle kunna räkna upp otaliga datum som får mig att minnas både tråkiga och fina. Denna dagen är också en dag som har flera minnen med sig, den 17:e april ger mig blandade känslor och för att orka vänta in nästa vecka ska jag idag sitta och minnas denna dagen för två år sedan i detalj.

Glömda minnen

Ett tutande
något som plingar till
det väcker mig och jag ser mig runt
minns inte hur jag hamnade här
ens vart jag själv är
hur kunde det bli så här?
Ena dagen var allt som vanligt och nästa
hela min värld var upp och ner
förstod inte
hur kunde allt vända
jag blundade för en stund och plötsligt var allting fel
det var inte så här det skulle bli
så här det skulle vara
och jag försökte lägga mig ner och minnas
se tillbaka och hitta nyckeln
till det förflutna som kunde leda mig till
felet
bland damm och smuts letade jag
tänkte så jag fick huvudvärk
men inget hjälpte
jag anade att jag aldrig skulle komma på vad det var som blev så fel
men någonstans hade jag en vag tanke om ett val
höger eller vänster
hade jag gått rakt fram?
kanske, hela huvudet var svart
det gick inte att se
det går inte att se
allting är svart precis som någon har raderat allt

Är ett minne fortfarande ett minne
om inte minnet finns kvar och är
ihågkommit?

© Mikaela Olsson


Läderlappen

Jag kan inte minnas den dagen jag senast var hemma såhär tidigt från skolan. Tack vare en del sovmorgnar slutar vi ofta sent, både fyra och fem. Men fredagarna är en lyckans dag och vi slutar alltid tjugo i två. Och idag hade vi ju som bekant matteprov också, vilket gjorde att man fick sluta när man var klar. Jag var nog färdig vid ett någon gång, och sedan åkte jag med hem mamma vid halv två.
Annars har vi inte gjort speciellt mycket idag, skrivit ut en massa bilder till enorma planscher som vi har satt på skolan samt kollat allas reklamfilmer.
Nu i efterhand känns det som dagen har varit evighetslång, men vi har hållt humöret uppe och glädjt oss med att nästa gång vi sätter foten i skolan är det bara sju veckor kvar till sommarlovet och Malin är tillbaka från USA!Riktig dålig kvaliet eftersom bilden togs med min hemska mobilkamera. Men nu får ni en inblick i hur det såg ut när vi hängde upp planscherna.

16 april

Godmorgon!

Kändes väldigt ovanligt och segt att stiga upp klockan sex på morgonen idag, men med tanke på att det är fredag så känns de ändå rätt lugnt. Mediaproduktionen kommer nog vara rätt slapp, däremot kommer hela dagen avslutas med ett matteprov. Det är ju något man kan diskutera, att ha matteprov den sista lektionen en fredagseftermiddag. Fast nu är det ju som det är så det är ju bara att bita ihop och åka hem såfort det är klart och fira in helgen ♥

Världens underbaraste vårdag

Solen har lyst konstan hela dagen och gett ett underbart vårskimmer på min lilla hemstad. Att det är april kan man förstå när man ser folk på gatorna, gående i skinnjackor, jeansjackor, strumpbyxor och låga convers.
Dock har jag spenderat större delen av dagen innanför skolans stängda dörrar. Först hade vi i och för sig idrott, där låg vi i solen och lyssnade på musik för att bestämma takter och sånt. Vi har fått en uppgift att korografera ett program i stil med dans, aerobics osv.
När vi drog oss tillbaka till skolan var det dags för lunch och sedan estetisk verksamhet där jag inte gjort någonting eftersom mitt PS inte ville funka. På matteresursen var klassrummet fullsmockat och vi satt ute i uppehållsrummet och räknade. Dessutom kraschade vi Linus tv-studio och startade en egen talkshow på svengelska. Kul man kan ha ♥

15 april

Godmorgon!

Egentligen skulle jag inte haft sovmorgon idag, men den första lektionen var vår lärare borta och vi kunde göra arbetet var som helst. Med andra ord i sängen, där jag har legat fram till nu. Idag har vi då bara två lektioner på schemat och matteresurs efter det. Vad som för mig är lite svårt att fatta, är att det är fredag imorgon! Hur bra känns inte det egentligen? ♥

Then you grewThere's a space kept in hell with your name on the seat
With a spike in the chair just to make it complete
When you look at yourself do you see what I see?
If you do, why the fuck are you looking at me?

Pinne & diamant

Efter en lång dag är jag äntligen hemma. Trots att vi har haft kul och skrattat hela tiden har dagen ändå varit oändligt lång. På svenskan hade vi en underhållande debatt om mannen VS kvinnan - vem är bäst? Efter lunchen ändrades schemat och vi hade samhälle följt av en enorm rast då vi stack ut en runda på stan. Engelskan började lite senare än vad som var tänkt och vi slutade vid fem och jag tog bussen med P vid tjugo i sex.


14 april

Godmorgon!

Idag är det ytterligare en sovmorgsdag, välbehövligt efter som dagen kommer bjuda på fyra långa lektioner och en hemfärd vid halv sex. Jag ha absolut inget att skriva idag så ha det fint ♥

Du kan vara

Eftersom skoldagen var kort har det inte heller hänt så mycket. Vi kom, vi var där och vi åkte hem, ungefär så var det. Fast ja, vi pressade ju in två lektioner och en hel del skratt också. En debatt på svenskan som urartade så mycket att många nog kommer få hörselskador och ont i magen av allt skratt. Kul var det i alla fall ♥

13 april

Godmorgon folket!
Hur mår ni denna vackra vårdag? Själv mår jag toppen, solen lyser och jag börjar inte förens tjugo över tolv, något att vara glad för. Har nyss ätit frukost och ska nog se lite på OC och bara mysa lite. Skoldagen blir föstås kort, något som kan behövas när vi går till fem imorgon istället. Har inte så mycket mer att säga idag än att ni får ha det bra ♥

Föresten, visste ni att jag postade mit första inlägg på bloggen igår för ett år sedan? :)

Maffiafamiljen

Denna dagen säger jag bara! Som vanligt har inget ordenligt blivit gjort, förutom nationella i engelska så har vi bara haft en genomgång på historian och inte mycket mer. På muma'n var inte läraren där och det slutade med att vi satt och snackade istället. Dock kom vi fram till en hel del roliga saker, bland annat att Randomgänget för alltid har bytt namn till Maffiafamiljen, att vi alla är släkt och att jag ska gifta mig med AD? Kul har vi haft i alla fall och ovanpå allting så har vi bytt mediagrupper igen vilket betyder att jag har en lång sovmorgon redan imorgon. Lovley. Nu ska jag nog ut i det fina vädret, för att ta vara på det liksom ♥

12 april

Godmorgon.

Minns ni det där jag sa igår, om att jag inte skulle kunna somna ordentligt igårkväll för att jag sov för länge på dagen? Ja, självklart var det ju så, därför är jag smått död idag istället. Dock försöker jag sikta in mig på den där sovmorgonen vi har på onsdag, samt att det faktiskt inte är så långt till fredag som man kan tro en måndag. Dessutom, det sista klassen gjorde innan vi gick på lov, var att räkna hur många veckor det är kvar fram till sommarlovet när vi kommer tillbaka. Och om jag inte minns helt fel så var det åtta och det är väl en summa man kan leva med ♥

11 april

Godmorgon!

Kände för att sova ut ordentligt idag och steg upp för ungefär en halv timme sen. Riktigt skönt att bara sova men jag kommer få ångra det ikväll när jag inte kan somna, haha. Annars mår jag toppen idag, dock är det söndag vilket betyder pluggdag. Fast också reprisdag så jag borde väl inte klaga antar jag.
Innan jag sätter igång med dagens alla måsten så blir det först frukost och lite OC ♥

Jaha mina damer?

Dagen har varit sådär lugn och mysig som en lördag ska vara. Vid sex kom Madde och hämtade mig, vi åkte till Sara och det är där kvällen har spenderats. Carro var på ett snabbt besök innan hon stack igen, vi såg på någon film som gick på femman, två avsnitt av Americas funniets homevideo och Stolthet & Fördommar. Kvällen avslutades med en hel del kassa skämt, en dålig stå-up komiker och några blickar på Djävulen bär Prada och Ett päron till farsa.

Haft en bra kväll? ♥

In the broken hall of emptiness

En spegelbild blixtrar förbi. Jag tappar andan och faller ner på det kalla golvet under mig. Genom dimmiga ögon ser jag minnen som skjuter förbi över en duk på väggen mittemot mig. Du och jag framför granen en lycklig jul när jag var liten. Jag som lekte med halsbandet du gett mig, lycklig bar jag memoriet jag fått av dig, över singeln, från din vita bil till mitt gråa hus. Tillsammans på lekplatsen, du gungade mig högt upp mot det blå, jag skrek. Orden ekade över en tomgrusplan, ”Lämna mig inte”, du försvann från mig. En ny bild; jag som liten, vi var ute och du bar på mig, när det började regna gömde jag huvudet innanför din blåa flanellskjorta.
   Huvudet snurrade, bilderna rörde sig fortare, hjärtat bultade hårt i brösten, slagen blev tillslut allt jag hörde och bilderna allt jag såg. Leende, tårar, skrik, lycka, bråk, flyttlådor, löften, telefonsamtal som aldrig blev av och födelsedagar utan paketer. Tomma ord som inte längre betydde något. Bröllop, en lyckligare tid. Varför släppte du aldrig in mig för? Begravningen jag aldrig gick på, känslan när du sa att han var död och tårarna jag grät för din skull. Jag minns dagen så väl. På duken varför mina ögon kunde jag se tillbaka två år, mig sitta där och äta rostade ostmackor och dricka oboy. Klockan var elva och sjutton, telefonen ringer. Han är död. Solen, den blå himlen, fågelkvitter, han är död, död, död. Jag grät och var ensam, ingen som tröstade och solen fortsatte att lysa, fågeln fortsatte kvittra och jag ville bara ropa åt den att vara tyst. En bil susade förbi i bakgrunden och så en till. Det blev tyst, ett hejdå och sen var du borta.
   Bilden framför mig ändrades, med krampaktiga tag höll jag om mina ben och såg oss förra sommaren, mittemot varandra så som det skulle vara. Men du var tyst, sa ingenting. Det var då jag förstod att du inte var min, du skulle aldrig bli den jag önskade och den du förväntades vara. Istället gick du din väg, med ryggen mot mig som för så många år sedan.
   Duken blev svart och försvann in i väggen. Svetten rann från min panna, jag var blek, det kunde jag känna. Tvingade mig upp på benen, tog tag om byrån bredvid, höll hårt om kanten. Såg mig runt i den enorma evighetslånga hallen. Kände hatet, såg din ryggtavla i minnet. Du gick din väg. Du lämnade mig. Varför? Varför kunde du inte älska mig så som jag älskat dig? Varför kunde du inte ge mig den kärlek jag förtjänade?
   Jag tog ett hårdare tag om byrån. Såg en kristallvas stå där och glimma med röda rosor i. Hatet. Varför gick du bara? I ena stunden i din famn, skyddad från regnet, i nästa ser jag dig försvinna bort utan att ge mig så mycket som en blick. I ena stunden höll jag hårt om byrån, i nästa slänger jag rosvasen ner i golvet och ser skärvorna spridas över den långa hallen. Så långt mörkret tillåter mina ögon se, kan jag finna glasbitar på golvet. De gnistrar i solens frånvaro, jag börjar dansa i dem, sparkar på dem och hoppar. Skriker, krossar dem. Ekar. Skriket studsar på väggarna, påminner mig om dagen på lekplatsen när du gungade mig. Jag stampar på rosorna, demolerar dem under klackarna. Gnider in de röda bladen i golvet och i skärvorna från kristallvasen, fortsätter att skrika. Eket fortsätter att studsa. ”Fy fan vad jag hatar dig, du förstör mitt liv”. En sista tanke innan jag går, sparkar till en skärva och ser den flyga in i väggen, splittras till tusen ännu mindre skärvor. Ett rosenblad har fastnat i klacken, jag tar bort den, kliver över alla krossade glasbitar och fortsätter in i den evighetslånga hallen. Äntligen har jag lämnat dig så som du gjort med mig för så många år sedan. Äntligen kan jag se klart, du är ingen människa och vi är inte släkt. Och jag kommer aldrig förlåta dig för allt du gjort mot mig, all smärta du orsakat. Aldrig.

© Mikaela Olsson


10 april

Godmorgon leute!

Här sitter jag i min ensamhet, huset är alldeles tyst och jag funderar på att leta efter katten. Vaknade av mig själv imorse, tänkte somna om när jag kollade på telefonen och såg ett glatt sms från Tilda. Känns toppen att hon är tillbaka igen! Just nu sitter jag bara och chattar med henne och tar ikapp lite förlorad tid och vetande. Snart ska jag göra lite frukost och sedan får vi se vad som händer under resten av dagen.

Ni får i alla fall ha det bra idag ♥

Under stekande sol


Underbar vårdag

Dagen har i alla fall varit toppen. Åkte till Åhus vid två och träffade Bea & Johanna, vi bytte kläder och åkte ner till havet (efter en del missöden, haha). Tog en massa bilder, gick på bryggan och njöt av solen. De andra två sprang runt i vattnet, kände mig själv dock inte riktigt på humör för det, haha. Dessutom träffade vi Rebecca och Sebastian när vi var på väg mot Parken, efter en liten pratstund gick vi vidare och smög oss in och tog några foto samt att Bea och Johanna åkte nerför en skejtramp på en kudde, haha!
Vid halv sex tog de bussen mot stan och jag åkte hem och åt medan jag såg lite på OC. Nu är det tänkt att jag ska redigera bilder och förhoppningsvis få alla Johannas bilder också. De kommer dessutom upp senare ikväll så håll utkik. Tack för en lovley eftermiddag ♥


Har jag fel för mig om jag tror att Tilda kommer hem idag? If you do kan du smsa när du ser detta :)


9 april

Godmorgon!

Jag vaknade upp imorse från en väldigt konstig dröm, kollade ut genom gardinerna och det var mulet. Perfekt tänkte jag och nu har solen kommit upp igen, haha. Anledningen till att jag önskade att det skulle vara mulet är för att jag ska snart ner till Åhus och träffade Bea & Johanna, vi ska fota lite och ha allmänt kul skulle jag tro :) Vad som händer ikväll sen har jag ingen aning om faktiskt, men jag vet att jag ska äta frukost och se OC nu. Vad ska ni hitta på denna fina dag? ♥

@ Plagianska residencetJoss och Zigg in tha busPlaying band hero

Vi testade Felix gubbiga hatt. Juss blev så söt så ♥Sedan gjorde pojkarna mat. Hur bakvänt kändes inte det? But pretty sweet :)

Fågelvägen? Nej, Felixvägen.

Vi är Georgi and the diamonds, som Zigge sa.
Citychick
8 april

Godmorgon? God eftermiddag?
Jaja, hej på er i alla fall. Solen skiner idag med och det är verkligen vår i luften. Jag har varit ute och fotat lite med Bea idag och ska snart äta lite innan jag hade tänkt på att se några avsnitt OC. Bilderna ska dessutom komma upp senare. Vad ha rni haft för er idag? ♥

On the road med Bea - bildernaPåväg genom HässleholmWe are in EslövEndast för att bevisa för resten av gänget att vi faktiskt inte ljög, haha.

Beas min säger: "Vafan gör vi i Höör?" och ja, de undrade jag med :)

On the road med Bea

Att den 6:e april bär med sig några riktigt hemska minnen är allmänt känt i mitt huvud, kanske var det också lite därför allt gick som det gick igår. Jag och de andra tjejerna landade i alla fall i det Plagiska recidenset vid klockan 6 (efter några omkringsprigningar i Hörby och en hel del telefonsamtal till Felix och AD. De kom och hämtade oss när de tyckte att vi gjort bort oss tillräckligt). Direkt blev det lite Band Hero och sedan åt vi, då även Adrian joinade oss. Ganska snabbt efter middagen startade vi The Hangover och sedan skulle vi ut och köpa godis. Detta ledde till att vi strövade planlöst runt i Hörby i ungefär fyrtiofem minuter. Efter ett tag fick Bea, jag, AD och Felix nog och Felix skulle leda oss hem till Plagmanska huset genom GPS'en i hans iPhone. Dagens teknik ♥
Detta slutade dock med att vi hamnade på en skolgård och att Felix och AD gungade i någon jättegunga medan jag och Bea såg på.
När vi sedan slutligen kom hem till Plagman valde jag och Bea att åka hem av en rad orsaker. Därför fick vi fyra knyta våra skor igen (ja, Plagman och de andra var inte hemma än. Kändes ganska mystiskt att vara ensam i hans hus utan honom ja...). Nåja, de följde med oss till bussen och när vi åkte bjöd Bea på godis. Det blev en liten picknick med deppig musik.

Denna dagen har varit helknasig den med. Det var meningen att jag och B skulle möta de andra i Lund men vi villade bort oss, hoppade av tåg, tog fel tåg och ja, helt plötsligt var vi tillbaka i Kristianstad. Fast det blev en bra dag ändå ♥7 april

Hej hallå!

Jag är hemma efter en helt galen dag, mer om detta senare. Tänkte nu ladda in bilderna från dagens alla mystiska händelser och sedan ska jag nog skriva lite på min fic tror jag. Dessutom ska jag blogga lite om vad som egentligen hänge out on the road och laga lite mat vore ju inte en sån dum idé. Vad har ni andra för er en vacker vårdag som denna? ♥


6 april

Idag är dagen. Idag är D-dagen. Idag är det den 6:e april och dags för Plagmans Episka Skåneresa, något Randomgänget har planerat ett bra tag. Nu verkar det som allt är klart och vi är redo för avresa klockan 17.00 ikväll. Men mer om detta senare!

Hur är det med mina läsare idag? Själv mår jag toppen, börjar dock bli en aning nervös inför resan, men vet ju aldrig vad som händer när Randomgänget är i farten, haha ♥Saknas: Bea

Reklamfilm av MPKR09

Eftersom min grupps reklamfilm ligger uppe på Youtube tänkte jag att det antagligen inte är någon skillnad om jag slänger upp den på bloggen också. Här kommer Milla, Linnea, Malin och Saras reklamfilm, en LBS produktion, vi presenterar: Multitamborsten Katchaooo.


5 april

Godmorgon!

Hört att det har snöat lite överallt i Sverige under helgen, som tur är har inget kommit till Kristianstad, hade det gjort det hade jag blivit riktigt ledsen kan jag säga. Dock regnade det mest hela dagen igår, det har i och för sig slutat nu men jag ska nog ändå sitta inne hela dagen. Jag ska försöka skriva lite och äta det sista ur påskägget, kanske se en film också. Vad ska ni göra idag? ♥

Vandrande, varför?

Vandrande
flyga
det försvinner
kanske
börjar jag alltid så?
fast…
det försvinner
en blick och sedan är du borta
du rör vid mig på vägen ut
kan inte se på mig
nuddar bara min rygg med en fjäderlätt hand
varför?
varför kan du inte se på mig?
varför försvinner du hela tiden?
jag frågar
hela tiden
upprepar
och historien upprepar sig
varje dag samma sak
och det ändrar sig aldrig
du går, du rör, du försvinner
säger inget, tittar inte, svarar inte
och jag tänker tänker tänker
utan att komma på varför
varför jag undrar
varför jag vill veta
varför jag ens vill ha ett svar
varför?
det är så många varför och så få därför
jag slår huvudet i väggen
för att fatta
för att inse
för att försöka förstå
men det hjälper inte och det enda jag får ut av det hela
är en bultande huvudvärk och ett hål i min fina tapet
den jag själv valde ut
den jag själv satt upp
den jag själv begrundade och tyckte var egentligen ganska fin
trots att den var blåblommiggrön och hängde lite på sniskan sådär du vet
som tapeter gör när tolvåringar sätter fast dem
halkar på stegar och av misstag klistrar fast sitt hår i limmet
allt fick jag göra själv
för att det enda du gjorde var att röra, att gå, att lämna
att inte svara, att inte titta, att inte finnas
och ibland undrade jag varför jag inte levde själv
varför jag inte föddes själv
för det var ju samma sak som att leva med dig
en vandrande pinne ungefär

© Mikaela Olsson


4 april

Godmorgon folket!

Hur mår ni denna gråmulna regniga apåskdagssöndag? Själv är jag aningen trött, men annars är det toppen. Efter att den långa konversationen tog slut igår, kollade jag på Madagaskar 2 och sedan somnade jag vid halv tre ungefär. Dagens planer är lika med noll, men det är så det ska vara när man är ledig och inte har några läxor ♥Vill du prata får du ringa igen

6 och en halv timme senare

Resplanen är klar, efter ovanstående lång tid att planera. We have done a good job.

*Millejje* ~ Som en skugga ur mina drömmar säger:
Nu ska jag gå upp till mitt påskägg och se madagaskar 2. Ha det toppen och ändra inte resplanen vad ni än gör 
Felix säger:
Vi ändrar inte resplanen nu
Juuuss säger:
Nepp
*Millejje* ~ Som en skugga ur mina drömmar säger:
Aldrig. Den är som den är och det är så som det ska vara
Felix säger:
Vi tre är the gatekeepers of the resplan
Vi måste skydda den från eventuella hot
*Millejje* ~ Som en skugga ur mina drömmar säger:
Sounds fancy
Juuuss säger:
Nice
Felix säger:
Varesig om det är Ris, Sepe eller Plag
Juuuss säger:
Hahha. Eller oss själva
Felix säger:
VI har den definitiva planen! TÄNKER NI SKYDDA DEN?!
Juuuss säger:
JA
*Millejje* ~ Som en skugga ur mina drömmar säger:
JA
Juuuss säger:
På heder och sammvete
Felix säger:
Perfekt! Gå nu för fan och sov, jag vill inte se er


Ur ett trolls perspektiv


Lördagseftermiddag

Solen lyser och allt verkar vara så himla underbart. Våren är verkligen här och när jag hade ätit upp min frukost bestämde mamma att vi skulle köra ner till Degebera och gå en runda vid vattenfallen där. Kameran var med och bilderna kommer upp senare. Det hela avslutades med en glass på vägen hem ♥Bild från Degeberga, augusti 09


3 april

Godmorgon!

Upptäckte när jag loggade in på bloggen att jag bara skrev ett inlägg igår. För att vara ärlig hade jag faktiskt ingenting att skriva eftersom jag knappt inte gjorde något igår. Spelade lite kort med mamma, redigerade bilder och tittade på OC. Något fotande blev det aldrig, mest för att jag inte orkade gå ut. Men idag lyser solen klart så det är nästan ett måste att gå ut en stund. Tills dess får ni nöja er med en bild jag tog natten mellan torsdag och fredag, mest bara för att jag tyckte planeten (månen?) var cool.2 april

Godmorgon  alla små söta och rara. Hur mår ni idag?

Som jag läste på en anna blogg tidigare idag "Idag är det långfredag. Men denna dag känns varken lång eller fredagsaktig". Och jag bara håller med. När jag gick upp imorse lyste solen men nu är allt grått och förvånansvärt vackert. Kanske blir det en tur med kameran om en stund.
Annars har jag inte så mycket planer för dagen, pratade med bror en stund i telefon när jag gick upp och läste två hejdå sms från Malin och Tilda när jag vaknade. Båda två är i skrivande stund mitt över Atlanten. Jag kommer sakna dem ♥

Endast för att visa hur förvirrad jag är idag, detta sa jag till mamma för en stund sedan: "Ska jag ställa in några julmust i frysen?"

Beas bilder
"Alla älskar Adrian"

Så, nu när katten har fått mat kan jag skriva utan att bli störd. Alltså... vilket i-landsproblem egentligen, haha. Men ja, det var ju sista dagen innan lovet idag så vi gjrode inget nytt på någon lektion. Istället såg vi klart på James Bond filmen vi började på igår på samhällen. Slutade vid halv tio och gick till rese för att randomgänget skulle möta upp Plagmans episka kompis Adrian. Gänget och resternade delar av klassen hoppade på bussen mot Friskis och sedan hade vi gympa innan vi åkte tillbaka till stan. Träffade Tilda en snabbis och önskade henne ett toppen lov, hon ska ju till NY imorgon.
Efter lunchen hade vi estet och den lektionen var en historia för sig själv, en vi dock inte behöver gå in på (Bea fattar vad jag menar, haha). Sedan slutade vi, jag och B gick till resursmatten och Malin kom förbi inna hon skulle sticka hem. Det blev värsta kramkalaset då hon också ska åka till USA imorgon, men är borta i två veckor.
Hela dagen avslutades med prat, skratt och en omgång Taptap mot Bea ♥

Överdrivet?

Okej, jag hade tänkt skriva ett inlägg om vad som har hänt i skolan idag. Det får vänta. Uppenbarligen så är min katt otroligt hungrig för tillfället. Det var rätt okej när hon bara slickade i skålen och den åkte runt lite. Nu ser det bara fel ut när hon slickar på golvet. Och ljudet av hennes sträva tunga mot trädet. Nej. Inte slutar hon heller även när jag skriker ut "Jag har fattat ditt meddelande!".

Nu ska jag ge henne mat och sen kommer skolinlägget. Wiho.


1 april

Godmorgon vänner små. Hur mår ni idag?
Genast när jag vaknade idag blev jag lite sådär, ja, det är ju första april idag. Ingen dag jag tycker är vidare rolig och jag brukar inte heller använda rätten att lura någon. Däremot är jag lite fundersam på vad som ska komma senare idag. AD började redan igår och skämtade om att hans farmor skulle komma till skolan med kakor. Åh, alla blev så glada, dock hörde jag han säga att han inte var seriös med det. Jag undrar hur många i klassen som fortfarande tror på det?

Hm, det kan bli en intressant dag. Ha det fint ♥

RSS 2.0