1 år - 365 dagar

Egentligen borde detta inlägget komma upp först imorgon eftersom det är den exakta dagen. Men samtidigt hade det känts fel för idag är det första dagen på höstlovet och för ett år sedan, ja, det var helt enkelt en speciell dag. Första höstlovsdagen 2008...

Det var söndag kväll och jag sov över med Tilda. Dagen efter var en alldeles speciell dag och av nervositet vaknade jag redan elva med en djupt sovande Tilda bredvid mig i dubbelsängen. Efter ett tag vaknade även hon och när klockan var halv tre åt vi frukost. Vi skulle vara i stan en timme senare och när klockan närmade sig fyra satt vi på tågstationen. Där väntade vi på något speciellt och som just då kändes så väldigt overkliget. Men när klockan slog fyra slag över fyra och Tilda ryckte mig i jackarmen och säger "Jag ser det nu, tåget, det kommer här!" och när jag ser det, då, då var det inte så overkligt längre. Det var mer verklighet än något annat för just den stunden. Och när dörrarna öppnades, då klev en blond flicka ut och vi möttes i en varm kram mitt bland jäktande folk och den kalla oktoberkylan.
Dagarna tillsammans de flöt på, vi såg på en massa filmer, åt pizza och godis, pratade om allt och inget i flera timmar. Hon ritade och jag skrev, vi fotade tillsammans, varandra och allting annat. Gick igenom en skog och hoppade över rötter medan vi pratade om hur vår drömframtid skulle se ut, vi bakade muffins med rosa glasyr och ägnade en eftermiddag med att titta på regndropparna som föll mot fönsterrutan och följde deras möster med fingrarna.
Så kom det en tidpunkt då allt det där varma och underbara, det var slut. Fyra dagar, de var slut och innan vi riktigt visste ordet av det, ja då stod vi där på perongen igen. Tillsammans i kylan, i regn och vind som slet i kläderna. Kramar, viskande lovord om att vi ska ses igen och så var hon borta. Jag kunde se henne åka iväg med tåget, hem, hem till sin stad, till sitt liv och sin verklighet. Och jag skulle återvända till mig. När jag insåg detta, då var det inte bara regnet som bildade ränder längs med mina kinder.

Det var ett bra lov, höstlovet 2008, som spenderades tillsammans med Alexandra Wirgarth ♥ Tillsammans du och jag - A ♥

Kommentarer
Postat av: beatrice

sv; åh ja, det har jag verkligen! :)

du & din kompis verkar stå nära varandra? :) <3

2009-10-27 @ 10:00:18
URL: http://beatriiceniilsson.blogg.se/
Postat av: Alexandra

Åh, minnena! <3

Jag vill bara spola tillbaka tiden och få uppleva de här dagarna igen!

2009-10-27 @ 22:37:20
URL: http://isepona.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0