Minneslistan

Jag har så många minnen jag vill återuppleva, inte bara från detta året utan sedan jag föddes. Och känns detta inte intressant så sluta läs nu, men här kommer en massa minnen utan kopplingar till varandra eller ens i ordning, bara saker jag vill få uppleva igen, sätta på papper och kunna läsa när jag mår dåligt ♥Första gången jag pratade med Hannah på msn, hon var så rakt fram och de kommer jag aldrig glömma

Sista dagen i femman, rädslan inför de nya utmaningarna

Första dagen på högstadiet med den nya klassen. Sitta i en ring och klappa händerna, säga namn och få skåp. Allas blickar när man gick i korridoren, vad små vi måste ha varit. Allt med högstadiet är ett unikt minne för sig, när vi åt glass ute i gräset en rast, när vi gjorde dockor till en dockteater, när vi kastade blöta papper på varandra, på väggarna och allting. Den stora tavla ovan våra skåp som vi fick i huvudet sen, när vi gick till stan på min födelsedag, snöbollskrig, kottekrig, kortspel, tävlingar, lekar, spring, prov, läxor, bråk, hårda ord, försoningar, kramar, kärlek, nya vänner, ett nytt liv.
Flytten med allt vad det innebar, packa, säga adjö till något nytt men ändå så gammalt och sedan börja på en helt ny skola. Möten, glädjen över att komma in i Varma hjärtan, mystiska händelser, tystnad, pappret på golvet. Skrapet. Tårtan och boken jag aldrig har läst, bråket och alla turer till Linje. Bråken med Frökne och första gången vi sprang fem kilometer. De extra långa bussturerna, de konstiga gympalektionerna och Madde med fjädrar i håret, dagarna innan påsken då det haglade. Alla roliga hemkunskapslektioner, de heta vårdagarna då vi hade lektioner utomhus för det var så varmt där inne. Kriativom, den där låten Madde spelade i bussen, huvdvärk och efterblivna rester av niornas balmiddag. Avskedet och början på det nya stället det sista året. Året som flög förbi.

Fotbolls EM 2008 - jag och Amanda som pratade nästan varje dag, jag kan fortfarande minnas de där youtube videosarna vi kollade på om och om igen. Fernando Torres.

Praon på Graffiti med Johanna.

Den soliga sommardagen jag spenderade med Alex framför en dator chattandes, istället för att vara ute i värmen, dagen då vi upptäckte hur lika vi är.

Dagen då Randis dog. Smärtan och sorgen.

När jag fick min systemkamera, lyckan. Första riktigt fina fotot med digitalkameran, den första fotoshooten - den var med Tilda i Jönköping.

Alla biobesök med hon på T, alla rundor vi har sprungit på Södertorg, första gången vi träffades. Skoskaven jag hade och träningsverken i benen. Det var första kvällen jag smakade Ben & Jerry's också, Cookie Dough var det.

Julafton 2007 när jag fick Bill-hoodien och året efter när jag fick laptopen. Jag har aldrig varit så glad förr.

Allt hat och all vrede, all smärta och sorg. Hur bruten jag kände mig när jag insåg att orden inte var någon lögn - det fanns inte ens några ord. Jag var ensam och han hade aldrig stått vid min sida. Det sved men det gick också över.

Konfirmationen och allt vad det innebar. De första åtta månaderna av lek och ståj, den sista månaden full av allvar, av fotografering och kåpaprovning och tillslut målet med det hela - själva konfirmationen och firandet efteråt. Hettan i kyrkan.

Nians avslutning.

Alla de långa nätterna på THF tillsammans med de nya vännerna, känslan av gemenskap och en status.

Första gången jag hittade Tokio Hotel. Första bilden, första känslan, första längtan, första låten, första texten, videon, drömmen, postern, tröjan, ficen. Den första riktiga besattheten.

Sommarnatten jag satt med Jejje och chattade, deppade till deppiga låtar och skrattade till glada minnen.

När jag klippte av mig mitt långa hår.

Alla övernattningar då man har vaknat upp i ett varmt tält med godisbilar överallt.

Kattungarna jag matade med nappflaska tillsammans med mamma och mina vänner.

Första dagen på gymnasiet. Ännu en cirkel, ännu ett uppmuntrande tal, ännu en start på grunden till min framtid.

Sommarjobbet med Sara och Carro.

Unika minnen som ingen kan ta ifrån mig, men som jag inte heller kan komma tillbaka till, hur mycket jag än önskar.

Kommentarer
Postat av: HannaLjungberg

Bby, är så jävla glad att vi började skriva med varandra <3

2009-12-29 @ 00:11:51
URL: http://mizuu.blogg.se/
Postat av: Jejje

älskade dom sommarnätterna, haha :'D :D:D <3

2009-12-29 @ 15:24:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0