Årsresumé av 2009

Januari:

Det nya året firades in med Tilda och med fyra Tokio Hotel live-dvder. Vi sov till halv fyra dagen efter och vaknade av sms från Jejje där hon skärrat frågade om Bill hade skaffat dreads.
Började sista terminen i nian och det kändes som om avslutet var nära. Men vi gjorde de bästa av saken och i slutet av månaden hade vi de första festerna.

Februari:

Firade Malin och Carro hemma hos Madde med gänget innan sportlovet och vi hade ännu en fest innan skiftet till mars. Våra klasströjor kom i slutet av månaden.
Nationella proven började tyvärr.Mars:

En månad jag knappt inte minns någonting av, den förflöt utan något som lämnade spår i mitt minne.
Men vi hade en fest mot slutet i alla fall.

April:

Vädret började tillåta att vi var ute mer och mer på fester, vi var för första gången på Öllsjöskolan , kollade på Wä showen och den sista helgen i månaden åkte jag och Tilda till Jönköping tillsammans för tre dagar. De sista dagarna av innan månadsskiftet åkte alla niorna till Tyskland, besökte Berlin och koncentrationslägret Sachsenhausen.
Under påsklovet åkte jag upp till Trollhättan och bodde hos Alex i några dagar och veckan efter det tror jag det var - hade vi muckfoto.

Maj:

Sista hela månaden i nian och vi spenderade nästan varje rast ute i solen. Lekte som små barn i väntan på avslutningen som närmade sig med snabbare steg. Vi hade fester nästan varje helg, var på Badplatsen och spelade brännboll, festade i Vildmarksbyn och hade tjejkväll hos Malin där vi testade klänningarna innan balen. Jag minns morsdag när jag och Viktor våldgästade Malins hus, vi låg ute och solade, lagade tacos, doppade fötterna i poolen och bara njöt av den sista dagen i maj.
Vi skrev de sista nationella proven och hela klassen suckade lättat när den sista skrivningen var över.Juni:

Den sista månaden hade tillslut kommit och vi ägnade dagarna åt att hålla ihop klassen mer än att arbeta på lektionerna. Vi gjorde det sista på allting, den sista inlämningen, det sista grupparbetet, skrev det sista provet och pluggade på den sista läxan. Tillslut började den sista veckan och vi hade Klassensdag hemma hos Jenny helgen efter vi hade varit på Öllsjöskolan för andra gången. Jag och Malin skrev ett tal som vi läste upp på balen och så stog vi tillslut utanför kyrkan och sa farväl. 9A fanns inte mer.
Första sommarlovsdagen var jag med Madde, Carro och Malin, vi myste i den vara solen och planerade för Midsommar som var på fredagen samma veckan. Vi fixade en riktigt rolig och minnesvärd fest och veckan efter hade vi ännu en fest. Vi åkte till Malmö och shoppade en dag samtidigt som vi passade på att besöka Viktor och vid havet i slutet av månaden och badade. Näst sista dagen i juni spenderade gänget tillsammans på Helgedalskolan vilket slutade med att jag och C sov över hos Viktor.Juli:

Första juli-dagen var det poolparty hos Malin, jag kan fortarande minnas den heta solen och det svalkande vattnet. Och Tåbes Grill! Kristianstadsdagarna sparkade i gång inte långt efter jag minns inte vilka dagar vi var inne men jag vet att vi gick och såg på bio en av dagarna i alla fall. Vi hade också några mindre lyckade fester och detta var tiden då jag mer och mer började umgås med Madde.
Micke kom hem i mitten av juli och vi var vid havet och åt glass hela familjen. Jag skrev en av mina bästa texter under två dagar denna månaden.
Som en försenad födelsedagspresent besökte jag Alex i Göteborg den femtonde efter ett sorgsamt samtal på msn några dagar tidigare.

Augusti:

Jag och Madde var på fotboll några gånger, det var en fest hos Carro som blev jäkligt rolig och slutade med mig och Filip på en cykel åkande genom Köpinges tysta gator.
Sommarlovet tog slut och plötsligt var det dags att börja gymnasiet, första dagen på Ljud och Bild - skolan tillsammans med min nya klass på trettioen andra elever. Första veckan gjorde vi inte mycket mer än lärde känna varandra, gick runt i Kristianstad och spelade brännboll.September:

Klassen började så smått komma in i sina nya vanor och allt förflöt lugnt. Jag fyllde sexton i mitten av månaden och fick min älskade Nikon D90 som jag sedan dess har haft med mig lite överallt.
Jag, Madde och Filip hade en fotoshoot på studiedagen den tjugoförste.Oktober:

Vi tog klassfotot och alla började så smått längta rejält till höstlovet som tillslut kom. Första dagen spenderades med Madde, andra med Madde, Sara och C och på fredagen hade vi en halloweenfest som gick till historien för en av våra sämsta.
Jag fotade Bella i Jönköping när vi var där precis innan lovet.

November:

Den tristaste månaden började, bara några dagar in var det Européen Music Award och trots att hela Europa firade årsdagen för den tyska murens fall så blev resten av månaden seg.
Dock hade vi några mysiga tjejkvälla som lyste upp och i skolan kom jag, Bea, Sara och Rebecca varandra närmare. Vi hade dessutom kärleksvecka i skolan vilket fick alla lite gladare.
Något hemskt hände.

December:

Dagarna fylldes genast av ljus från adventsljusstakarna och längtan till jullovet. Lektionerna flöt förbi i en dimma med endast tankarna på orörliga dagar och inga läxor framför oss. Cheesburgare blev en vanesak och vi sket helt i Äckelfyran tillslut. Lektionerna blev slappare och de sista inlämningarna gjordes i rasande fart där i slutet, på avslutningsdagen snöade det och den låg kvar över julen. En vit julafton blev det i alla fall.
Micke om hem med familjen och vi firade vår andra jul tillsammans, jag var med Bea och Rebecca inne i stan under mellandags rean och dagen efter var jag med P, Sara, Carro och Madde.


2009 har varit ett underbart år och jag önskar jag kunde leva om det. Hoppas att 2010 blir minst lika bra

Kommentarer
Postat av: b e a t r i c e ♥

2010-01-01 @ 11:29:24
URL: http://beatriiceniilsson.blogg.se/
Postat av: Jennifer (Jejje)

:D

2010-01-02 @ 00:11:34
URL: http://www.nogg.se/glitterzebra

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0