Årsresumé av 2009

Januari:

Det nya året firades in med Tilda och med fyra Tokio Hotel live-dvder. Vi sov till halv fyra dagen efter och vaknade av sms från Jejje där hon skärrat frågade om Bill hade skaffat dreads.
Började sista terminen i nian och det kändes som om avslutet var nära. Men vi gjorde de bästa av saken och i slutet av månaden hade vi de första festerna.

Februari:

Firade Malin och Carro hemma hos Madde med gänget innan sportlovet och vi hade ännu en fest innan skiftet till mars. Våra klasströjor kom i slutet av månaden.
Nationella proven började tyvärr.Mars:

En månad jag knappt inte minns någonting av, den förflöt utan något som lämnade spår i mitt minne.
Men vi hade en fest mot slutet i alla fall.

April:

Vädret började tillåta att vi var ute mer och mer på fester, vi var för första gången på Öllsjöskolan , kollade på Wä showen och den sista helgen i månaden åkte jag och Tilda till Jönköping tillsammans för tre dagar. De sista dagarna av innan månadsskiftet åkte alla niorna till Tyskland, besökte Berlin och koncentrationslägret Sachsenhausen.
Under påsklovet åkte jag upp till Trollhättan och bodde hos Alex i några dagar och veckan efter det tror jag det var - hade vi muckfoto.

Maj:

Sista hela månaden i nian och vi spenderade nästan varje rast ute i solen. Lekte som små barn i väntan på avslutningen som närmade sig med snabbare steg. Vi hade fester nästan varje helg, var på Badplatsen och spelade brännboll, festade i Vildmarksbyn och hade tjejkväll hos Malin där vi testade klänningarna innan balen. Jag minns morsdag när jag och Viktor våldgästade Malins hus, vi låg ute och solade, lagade tacos, doppade fötterna i poolen och bara njöt av den sista dagen i maj.
Vi skrev de sista nationella proven och hela klassen suckade lättat när den sista skrivningen var över.Juni:

Den sista månaden hade tillslut kommit och vi ägnade dagarna åt att hålla ihop klassen mer än att arbeta på lektionerna. Vi gjorde det sista på allting, den sista inlämningen, det sista grupparbetet, skrev det sista provet och pluggade på den sista läxan. Tillslut började den sista veckan och vi hade Klassensdag hemma hos Jenny helgen efter vi hade varit på Öllsjöskolan för andra gången. Jag och Malin skrev ett tal som vi läste upp på balen och så stog vi tillslut utanför kyrkan och sa farväl. 9A fanns inte mer.
Första sommarlovsdagen var jag med Madde, Carro och Malin, vi myste i den vara solen och planerade för Midsommar som var på fredagen samma veckan. Vi fixade en riktigt rolig och minnesvärd fest och veckan efter hade vi ännu en fest. Vi åkte till Malmö och shoppade en dag samtidigt som vi passade på att besöka Viktor och vid havet i slutet av månaden och badade. Näst sista dagen i juni spenderade gänget tillsammans på Helgedalskolan vilket slutade med att jag och C sov över hos Viktor.Juli:

Första juli-dagen var det poolparty hos Malin, jag kan fortarande minnas den heta solen och det svalkande vattnet. Och Tåbes Grill! Kristianstadsdagarna sparkade i gång inte långt efter jag minns inte vilka dagar vi var inne men jag vet att vi gick och såg på bio en av dagarna i alla fall. Vi hade också några mindre lyckade fester och detta var tiden då jag mer och mer började umgås med Madde.
Micke kom hem i mitten av juli och vi var vid havet och åt glass hela familjen. Jag skrev en av mina bästa texter under två dagar denna månaden.
Som en försenad födelsedagspresent besökte jag Alex i Göteborg den femtonde efter ett sorgsamt samtal på msn några dagar tidigare.

Augusti:

Jag och Madde var på fotboll några gånger, det var en fest hos Carro som blev jäkligt rolig och slutade med mig och Filip på en cykel åkande genom Köpinges tysta gator.
Sommarlovet tog slut och plötsligt var det dags att börja gymnasiet, första dagen på Ljud och Bild - skolan tillsammans med min nya klass på trettioen andra elever. Första veckan gjorde vi inte mycket mer än lärde känna varandra, gick runt i Kristianstad och spelade brännboll.September:

Klassen började så smått komma in i sina nya vanor och allt förflöt lugnt. Jag fyllde sexton i mitten av månaden och fick min älskade Nikon D90 som jag sedan dess har haft med mig lite överallt.
Jag, Madde och Filip hade en fotoshoot på studiedagen den tjugoförste.Oktober:

Vi tog klassfotot och alla började så smått längta rejält till höstlovet som tillslut kom. Första dagen spenderades med Madde, andra med Madde, Sara och C och på fredagen hade vi en halloweenfest som gick till historien för en av våra sämsta.
Jag fotade Bella i Jönköping när vi var där precis innan lovet.

November:

Den tristaste månaden började, bara några dagar in var det Européen Music Award och trots att hela Europa firade årsdagen för den tyska murens fall så blev resten av månaden seg.
Dock hade vi några mysiga tjejkvälla som lyste upp och i skolan kom jag, Bea, Sara och Rebecca varandra närmare. Vi hade dessutom kärleksvecka i skolan vilket fick alla lite gladare.
Något hemskt hände.

December:

Dagarna fylldes genast av ljus från adventsljusstakarna och längtan till jullovet. Lektionerna flöt förbi i en dimma med endast tankarna på orörliga dagar och inga läxor framför oss. Cheesburgare blev en vanesak och vi sket helt i Äckelfyran tillslut. Lektionerna blev slappare och de sista inlämningarna gjordes i rasande fart där i slutet, på avslutningsdagen snöade det och den låg kvar över julen. En vit julafton blev det i alla fall.
Micke om hem med familjen och vi firade vår andra jul tillsammans, jag var med Bea och Rebecca inne i stan under mellandags rean och dagen efter var jag med P, Sara, Carro och Madde.


2009 har varit ett underbart år och jag önskar jag kunde leva om det. Hoppas att 2010 blir minst lika bra

17:47

Medan mörkret föll över Kristianstad låg jag på sängen tillsammans med min dator. Jag har arkiverat om en massa gamla inlägg i en ny kategori; "Baklänges skolan". Allt som händer i skolan kommer nu mera ligga där, känns skönt att ha en enskild kategori till allt det, haha.
Ska strax duscha och sedan blir de förhoppningsvis mat, ha det fint ♥

Att älska en plats

Långt borta hörs ett ljud
glada människor som skrattar
barn som leker
ungdomar som dansar
och här sitter jag
i min ensamhet
och ler
mörkret faller och folket
folket inser att det snart är slut
så barnen leker lite extra
och ungdomarna dansar lite mer
och de gamla pratar på en stund till
medan musiken spelar och solen lyser med sin frånvaro
jag kryper ihop och tittar mig runt
kan man älska en plats
så det värker i hjärtat?


31 december - sista dagen 09

Godmorgon!
Jag är en sådan person som gärna tänker tillbaka på året och dessutom tänker "Detta är sista gånger jag gör..." och så vad jag gör då. Som detta: det är sista gången jag skriver ett morgoninlägg på bloggen detta året. Det är sista gången jag äter frukost detta året. Det var sista gången jag steg upp från sängen detta året. Det gör en smått galen, men det är ganska kul egentligen, haha. Och att det redan är slut, detta året. Det är otroligt. Ska skriva en resumé senare ♥

2009

Bara tjugotre timmar kvar av detta året, otroligt egentligen - var har tiden tagit vägen? På tal om nyårsafton, grattis till Malin som fyller år idag, haha ♥
Efter att jag har sett klart de sex sista avsnitten av Prison Break och kollat på ytterliggare tre av Grey's (yes, nu är det dag satt börja titta om, haha) så ska jag nu sova. Vi hörs senare, sov sött och dröm om alla småkryp ni mött ♥

30 december

Godmorgon! Eller är det fel att använda det uttrycket så här sent? För mig är det i alla fall alltid morgon när jag går upp och nu har jag ganska nyss gått upp så ja, då är det morgon!
När vi har fått det avklarat kan jag ju passa på och fråga hur ni mår (inte för att ni svarar, men för att vara lite artig så där. Känns ju dock ganska schizofrent...). Aja, jag mår toppen eftersom jag är helt utvildad, ska nog bara slappa hela dagen, det känns som en bra idé ♥

You'r my everyting


Myskväll

Var med tjejerna ikväll, hann inte skriva innan jag stack men ja. Mysigt hade vi det som vanligt, tittade på den där... Natt på muséet två eller vad den heter, haha, och sen Linas kvällsbok, bara för att liksom. Det är ju vår film all the way, haha! Sedan snackade vi och hade kul, en massa goa skratt och ja, ni vet hur det är när man träffar gamla vänner ♥
Saknar tiden med det gammal gänget också. Vi brukar bli så sentementala när vi är bara vi tjejer och sitter och snackar om allt kul vi har gjort.

I alla fall, bilderna kommer senare, haha.

29 december

Ett godmorgon är ju helt fel, faktum är att jag har varit uppe ett tag men bara inte orkat blogga. Vaknade av Bella imorse och steg upp för att vinka av halva familjen som skulle tillbaka upp till Jönköping. Efter det åt jag frukost med mamma och sedan tittade jag på tre avsnitt av Prison Break.
Ska strax äta igen (känns som det är det enda jag gör, äter, sover och tittar på Prison Break VS Grey's) och sen får vi se vad som händer ikväll.

Vad ska ni hitta på idag? ♥

Längta och Saknad

En längtan så stark
utan synligt slut
eller något framtidshopp
det har blivit ett hål
I min kropp
Och någonstans så glömde jag bort
begreppet helhet
jag försökte laga mig själv
utan resultat
och du kan nu finna nål och tråd
slängda i ett hörn av mitt rum
jag gav upp för länge sen
det var meningslöst
det enda fysiska beviset
på att jag kämpade emot
är mina ömma fingertoppar
och något annat finns ej att finna
Jag faller nu
Jag faller in i glömska
jag faller in i
saknad
jag letar förgäves
efter en väg ut
ut från hålet
från dimissionen
som håller om mig så hårt
jag sluter ögonen
le för mig en sista gång
en viskning som fångas upp
jag kämpar trots att jag vet
saknaden kommer att kväva mig
och jag kämpar för att
göra så att allt blir som förr
jag kämpar för en framtid som aldrig kommer bli min
jag kan se den glida ur mina fingrar framför mina ögon
det är inte värt det längre
det är inte värt det
man kan undra
vad gjorde jag för fel
man kan undra om jag gjorde fel överhuvudtaget
eller om världen bara är en under liv plats
att leva i
Jag hinner inte ta reda på det
innan jag slutar andas
saknaden kväver mig
som jag visste den skulle göra

-slut-

Skriven av: Hanna Ljungberg och Mikaela Olsson. December 2009


Minneslistan

Jag har så många minnen jag vill återuppleva, inte bara från detta året utan sedan jag föddes. Och känns detta inte intressant så sluta läs nu, men här kommer en massa minnen utan kopplingar till varandra eller ens i ordning, bara saker jag vill få uppleva igen, sätta på papper och kunna läsa när jag mår dåligt ♥Första gången jag pratade med Hannah på msn, hon var så rakt fram och de kommer jag aldrig glömma

Sista dagen i femman, rädslan inför de nya utmaningarna

Första dagen på högstadiet med den nya klassen. Sitta i en ring och klappa händerna, säga namn och få skåp. Allas blickar när man gick i korridoren, vad små vi måste ha varit. Allt med högstadiet är ett unikt minne för sig, när vi åt glass ute i gräset en rast, när vi gjorde dockor till en dockteater, när vi kastade blöta papper på varandra, på väggarna och allting. Den stora tavla ovan våra skåp som vi fick i huvudet sen, när vi gick till stan på min födelsedag, snöbollskrig, kottekrig, kortspel, tävlingar, lekar, spring, prov, läxor, bråk, hårda ord, försoningar, kramar, kärlek, nya vänner, ett nytt liv.
Flytten med allt vad det innebar, packa, säga adjö till något nytt men ändå så gammalt och sedan börja på en helt ny skola. Möten, glädjen över att komma in i Varma hjärtan, mystiska händelser, tystnad, pappret på golvet. Skrapet. Tårtan och boken jag aldrig har läst, bråket och alla turer till Linje. Bråken med Frökne och första gången vi sprang fem kilometer. De extra långa bussturerna, de konstiga gympalektionerna och Madde med fjädrar i håret, dagarna innan påsken då det haglade. Alla roliga hemkunskapslektioner, de heta vårdagarna då vi hade lektioner utomhus för det var så varmt där inne. Kriativom, den där låten Madde spelade i bussen, huvdvärk och efterblivna rester av niornas balmiddag. Avskedet och början på det nya stället det sista året. Året som flög förbi.

Fotbolls EM 2008 - jag och Amanda som pratade nästan varje dag, jag kan fortfarande minnas de där youtube videosarna vi kollade på om och om igen. Fernando Torres.

Praon på Graffiti med Johanna.

Den soliga sommardagen jag spenderade med Alex framför en dator chattandes, istället för att vara ute i värmen, dagen då vi upptäckte hur lika vi är.

Dagen då Randis dog. Smärtan och sorgen.

När jag fick min systemkamera, lyckan. Första riktigt fina fotot med digitalkameran, den första fotoshooten - den var med Tilda i Jönköping.

Alla biobesök med hon på T, alla rundor vi har sprungit på Södertorg, första gången vi träffades. Skoskaven jag hade och träningsverken i benen. Det var första kvällen jag smakade Ben & Jerry's också, Cookie Dough var det.

Julafton 2007 när jag fick Bill-hoodien och året efter när jag fick laptopen. Jag har aldrig varit så glad förr.

Allt hat och all vrede, all smärta och sorg. Hur bruten jag kände mig när jag insåg att orden inte var någon lögn - det fanns inte ens några ord. Jag var ensam och han hade aldrig stått vid min sida. Det sved men det gick också över.

Konfirmationen och allt vad det innebar. De första åtta månaderna av lek och ståj, den sista månaden full av allvar, av fotografering och kåpaprovning och tillslut målet med det hela - själva konfirmationen och firandet efteråt. Hettan i kyrkan.

Nians avslutning.

Alla de långa nätterna på THF tillsammans med de nya vännerna, känslan av gemenskap och en status.

Första gången jag hittade Tokio Hotel. Första bilden, första känslan, första längtan, första låten, första texten, videon, drömmen, postern, tröjan, ficen. Den första riktiga besattheten.

Sommarnatten jag satt med Jejje och chattade, deppade till deppiga låtar och skrattade till glada minnen.

När jag klippte av mig mitt långa hår.

Alla övernattningar då man har vaknat upp i ett varmt tält med godisbilar överallt.

Kattungarna jag matade med nappflaska tillsammans med mamma och mina vänner.

Första dagen på gymnasiet. Ännu en cirkel, ännu ett uppmuntrande tal, ännu en start på grunden till min framtid.

Sommarjobbet med Sara och Carro.

Unika minnen som ingen kan ta ifrån mig, men som jag inte heller kan komma tillbaka till, hur mycket jag än önskar.

And there we are

Åkte in till satn idag, mötte upp Bea och Rebecca och tillsammans gick vi runt i mellandags-reans vimel och försökte hitta något snyggt. Ingenting för mig eller Bea men Rebecca hittade en kofta. När vi blivit trötta på att trängas med folk gick vi till donken och sedan till Videomix och köpte godis.
Var hemma vid fyra efter en lyckad dag i stan, har tittat på Grey's ever since och nu ska jag byta till Prison Break, sista avsnittet av Grey's är sett och det är dags att börja på ett nytt kapitel ♥


28 december

Otroligt att det bara är fyra dagar kvar av detta året - var har tiden tagit vägen? Tyckte nyss att jag satt på taket en sommarnatt och tänkte att det bara var några dagar kvar av juni. Hösten har verkligen gått fort, inte för att dte gör något direkt, det är den terminen som annars går långsammast.

Hur är det med alla läsarna idag? Själv är jag extremt trött, är dessutom uppe mycket tidigare än vad jag har varit på vad som känns som en evighet. Äter frukost nu och sen får vi se om jag kan hitta på något att skriva om sedan. Ha det bra idag ♥

Tårar från en staty

Kan något vara lika vackert som en dyrbar kristall
när det egentligen är det svaga tecknet på hur man själv mår?
kan denna okända sak då vara så vacker
att se på
men ingen vill lämna efter sig?
Dina tårar glittrar som de vackraste kristallerna
när de faller över dina kinder
och ner, ner på kudden
de glider över händerna
lämnar våta spår på kläderna
det går inte att stoppa dem
de fortsätter bara att falla
utan någon spärr
när man väl har klivit över på den sidan
sidan där man kan ge tårarna fritt utlopp
då är det nästan omöjligt att vända tillbaka
helt likgiltig i ansiktet igen
och du valde
när du klev över
du valde att visa hur du känner
en känsla du länge haft inom dig
för bakom din hårda mask
då är du fortfarande en liten flicka
och när tårarna rinner ner för dina kinder
och solens sken träffar dem
då glittrar ditt ansikte
och du är vackrare än du någonsin har varit tidigare
om det är på grund av tårarna och solens sken
eller om det är för faktum att du äntligen vågar visa
vem du egentligen är
det kan jag inte svara på

Och detta hände för länge sedan
en saga som jag återberättar i hopp om
att fler vågar visa deras känslor
och anledningen för att jag berättar detta för just dig
den är simpel
när jag ser vattendropparna som träffar ytan
tänker jag på hennes droppar
hennes tårar
hennes blod
när de träffar golvet och krossas
precis som hon själv skulle göra
hon krossades för hon inte visade
och när hon tillslut visade
då lyssnade ingen
då blundade alla
det är därför jag säger åt er att visa
och att lyssna, att se
det är det viktigaste vi kan göra
annars vet vi inte vem vi kommer förlora
här näst...

 


27 december

Som sagt, det finns inget att blogga om när man bara är hemma och tittar på Prison Break och Grey's hela dagarna. Därför kommer det här ett litet inlägg om vad jag gör; ser repsrisen av Ugly Betty - vad jag ska göra; äta middag med bror och la familia och sedan fira jul nummer två. Efter det; Prison Break all the way! Igår dödade de den psykopatiska lönnmördaren så jag är happy, hihi.

Ha de bra så får vi se när jag bloggar nästa gång ♥

26 december

Godmorgon... eller nått. Vaknade vid tolv tiden och åt frukost för en halvtimme sen, ungefär - det är sådär väldigt nödvändlig fakta ni vet. Fast det finns inte alls mycket att skriva nu under jullovet, det kommer bli precis som jag planerade - att ta det lugnt. Och hur kul är det att få veta exakt allt jag har gjort under en dag, om det innefattar en detaljerad beskrivning av när jag gick up, exakt vad jag åt till frukost och precis vad jag kommer göra under resten av dagen? Istället lär de komma upp några inlägg då och då, när jag har något att skriva.

Och nu ska jag gå tillbaka till min bekymmerslösa värld och se på Prison Break innan Shrek den tredje visas på femman. Ha det fint ♥

Trouble is a friendHe's there in the dark
He's there in my heart
He waits in the wings
he's gotta play a part
Trouble is a friend


Julmiddag

Släkten har ganska precis åkt hem, igår var vi inte lika många som vi brukar, men det var kul ändå. Förutom vår väldigt lustiga humor och knasiga samtalsämnen avslöjades en ganska intressant sak, haha!
Under de timmarna som är kvar av denna dagen ska jag se på Grey's, igår hände det en massa; taket läckte in, folk fick istappar i magen, de disikerade grisar, opererade bort en oopeerbar tumör och gjorde sex levertransplantationer på samma gång. Får se vad som händer i de kommande avsnitten, oyeah ♥

25 december

Det blev inte så mycket bloggande igår, men helt ärligt visste jag inte vad jag skulle skriva. Alla vet väl ändå hur julen är och hur julafton spenderas och vad man gör. Efter jag hade fått mina julklappar (44 timmars tv-tittande, jag kommer få fyrkantiga ögon när lovet är slut, haha!) så drog jag mig genast upp till datorn och startade den femte säsongen av Grey's, sjukt efterlängtad har den varit! Kollade nog p¨å ungefär sju avsnitt och vid halv två gick jag och la mig. Vaknade vid kvart i tolv imorse och ska snart gå och göra mig iordning, vi ska ha släckmiddag för mammas sida av släkten idag och de kommer vid ett.
Och ni minns det jag sa igår om att det var fint att det för en gångs skull var snö på julafton? Det var fint att det för en gångs skull var snö på julafton! Men runt elva igår kväll började det regna och idag finns det inte särskilt mycket kvar. Det var fint så länge de varade...

Come come, fly in to my palms and collapse

Halva dagen har gått ungefär och jag pratar med Madde i telefon, vad annars? Har nyss duschat och varit hos faster en runda också - väldigt mysigt. På hemvägen stannade vi vid farbrors grav och tände ett ljus ♥
Om trekvart börjar Kalle och innan det måste jag byta om.

Milla: Mmmmmhm
Madde: Du låter som en psykopat
Milla: Vem är det som är en psykopat av du och mig?

Dessutom är det en speciell dag idag, inte bara julafton utan Hannah's födelsedag också. Så ett stort grattis till dig bby ♥
24 december

Godmorgon och god jul! ♥
Snön ligger vit utanför fönstet och på radion spelas julmusik, under granen trängs klapparna och barnen stirrar på dem med tindrande ögon. Som ni ser är jag uppe relativt tidigt idag, men vi ska snart åka till min faster och... tja, hämta hem min julkapp, haha! Sedan ska vi hem och äta och efter dte är det nog dags för Kalle.

Hur ska ni fira er julafton? ♥

Dagen före julafton

Ja hur ska den spenderas bäst? Med att slå in julklappar så klart! Och det är vad jag har gjort under hela eftermiddagen, förutom då när jag pyntade huset och klädde granen förstås. Har även hunnit med att äta familjens traditionella "Lille julafton - middag", dvs skinka och nybakat bröd. Och när jag hämtade posten hade det kommit ett stort brev från Trollhättan ♥

23 december

Godmorgon!
Dan före dopparedagen idag! Och jag har ingen julkänsla alls! Trots att det är snö ute och de sista juklapparna handlades in igår. Länkar till Idas blogg så ni får läsa en liten sorlig julberättelse om hur de faktiskt är för vissa människor. Och som hon själv skrev till mig; "Jag undrar var det gick så snett".

22 december

Hej hallå!
Igår började jag känna mig små sjuk, med ont i halsen och allt vad de nu innebär (så typsiskt första dagen på lovet, haha!), dag känns de i alla fall lite bättre och skönt är det. Med min otur hade jag väl annars legat helt däckad på julafton!
Nåja, idag ska jag städa lite och när pappa kommer hem ska vi ta en tur i stan, om vi kommer in förstås, det ser ut som de kommer bli värsta snöovädret när som helst!

Avslutningen i bilder - del II

Några fler bilder från avslutningen, de sista kommer när jag har fått dem, haha!

Vi fick en ny kramruta!

Shuffes min är bäst!

Vi skulle lära Elin att inte kisa på bilder men det var visst fel person som tog det på dödligt allvar, haha

Dagens kommentarer:

Babbebo - kollar film säger:
så nu går jag och gör mat  :D
*Millejje* ~ Kalla mig Bella säger:
bränn inte ner köket bara... (a)


Milla: Har du någon gång känt en kall kram?
Madde: Ja
Milla: Men bara för att du har kramat en snögubbe…


Dimmigar dagar
21 decmeber

Det är ju helt otroligt hur fort dagarna går! Idag är det den första rktiga jullovs dagen och snart är det julafton, något annat som också ger mig svindel är att det är ungefär två veckor kvar av detta året, var har tiden tagit vägen?
Igår var en ganska lång dag i alla fall, jag bakade med mamma hela eftermiddagen innan vi åkte och köpte lite julklappar som ska till posten idag, hihi. Sedan tittade jag på Gossip Girl och Coyote Ugly, en väldigt typisk amerikans film, men ganska bra faktiskt.

Hur var er helg? ♥

Vintertider

20 december

Godmorgon! Med bara fyra dagar kvar till jul börjar väl de flesta få lite julstämning i sina sinnen. Själv ska jag ägna denna dagen åt att leta efter lite julklappar och att baka, hihi. Utanför är det fortfarande lika vitt och vackert och som många andra hoppas jag att snön ligger kvar över jul, det hade varit en omväxling, för en gångs skull!

Vad ska ni hitta på idag? ♥


Snöbollskrig och dumma kommentarer

Märker ni att den där rubriken mest låter som en väldigt dålig bok från någon urkass serie? Jaja, så är det när man inte har fantasi, hihi.
Tjejerna har nyss åkt hem och jag ska strax starta Vänner och ligga i sängen och halvsova ett tag. I alla fall hade vi riktigt kul ikväll, vi tog vara på snön och var ute i den och lekte (barnsinne, oyeah!), sedan drack vi varm choklad och tittade på den tredje Sällskapsresan - filmen och Cops, haha.

Hur har ni haft det ikväll? ♥

Inga ord behövs


19 december

Fem dagar kvar till jul och snön fortsätter att yra utanför mitt fönster och hela världen är vit. Kan de bli mycket bättre än det, när man ovanpå alltihopa faktiskt ha jullov? Så extremt skönt att slippa planera helgen, när man ska vara med kompisar, hur mycket man kan sova (vilket ändå alltid blir för mycket, haha) och n'r man ska göra läxorna. Nu kan man bara gör allt man vill i vilken takt man vill. Hur bra låter inte det? ♥

En tanke blev till en text

Jag har hört viskande historier
om människor som säger
att Sverige, det är inget vackert land
för att se skönhet måste man resa utom gränserna
först då kan man se något vackert
men dessa människor
de måste vara på fel platser i landet
jag har sett en hel del
och min vän likaså
tillsammans har vi en hel hög med platser
ett stenkast härifrån
ni kan få besöka dem om ni vill
och för detta vill vi ha er välsignelse
Sverige är ett vackert land att leva i

Jag undrar hur man kan finna tröst i en sådan plats
en sådan som egentligen inte betyder någonting för någon annan
någon annan än mig själv
och inte heller behöver jag har något speciellt minne
bara en hög med ensamma tysta tankar
som har ekat ut i världsrymden
när jag har gått samma väg
i samma fotspår
igen och igen
och de där tankarna
de kommer tillbaka ibland
när jag går där och ser mig runt
nästan letar efter något jag aldrig sett förut
även om jag har varit här hundra gånger
och hundra gånger om
ibland kan jag något finna
som inte tidigare har funnits där
nästa gång kan de vara borta
och en gång eller en annan
har de varit ersatt av något annat föremål
men allt som oftast
är det fortfarande samma plats
och den har fortfarande samma betydelse
och du kan aldrig ta ifrån mig meningen att gå längs med den knastrande grusvägen
någonsin
men du kan hitta din egen plats
och spara allt möjligt
på att inte längre resa utomlands
för Sverige, det är ett bra ställe egentligen

© Milla och Hannah


Avslutningen i bilderMedan jag och P väntade på bussenMalins min är lätt bäst!Bea var en halv evighet längre än mig...Men Malin tryckte ner henne, hihi

Resten av bilderna kommer imorgon ♥

Picture a world for us

Under julavslutningen fotade vi en massa och jag ville så gärna ha bilderna av Bea, så nu har vi ägnat två och en halv timme med att skicka dem. Jag har väl aldrig varit mer tacksam över uppfinnaren till usb'et för detta är riktigt långtråkigt! Jag har väl gjort allt, spelat både PacMan och Super Mario, loggat in både här och där, chattat, smsat, kollat på Vänner och lyssnat på musik, så jag tänkte att jag var tvungen att blogga lite. Annars hade de ju nästan blivit lite konstigt ju, haha.
Jag är så trött på datorn nu (!) att jag inte riktigt vet om jag ska hålla mig till min ursprugliga plan och se en film, eller om jag ska däcka i sängen. Håller fortfarande på att överväga alternativen!

Jullov

När jag åkte till Peloniusen vart de lika snöigt och vacker som musikvideon till Last Christmas med Wham, haha! Flingor som föll oavbrutet, vi såg knappt vart vi igen och precis som igår kunde vi inte ens finna övergångsstället när vi skulle till bussen, haha. Var i alla fall inne vid halv elva och träffade de andra, tog en massa bilder och sedan satt vi oss för att äta gröt (what's up with that? Söderfyrans mat förföljer oss eller nått!) och lyssna på rektorns tal. Såå mycket bättre än på Härlöv, haha, vår förra rektors tal var helt obegripliga, på sommaravslutningen nu i nian hade hon inget bättre för sig än att stå och snacka om msn, bdb, Twitter och Facebook. Hallå, vi gick ut nian, haha!
Nåja, efter allt var klart, efter att vi hade stått och kramat varandra om och om igen, sagt "god jul" och allt det där, då träffade jag mamma och vi åkte till den där enorma godisaffären på Långebro. Typ sexhundra sorters godis, o my!
Väl hemma åt vi, jag kollade på Vänner och Fresh Prince in Bel Air och sedan gjorde jag nytta genom att skotta bort snö... och åka pulka, hihi. Vad är snön annars till för, liksom? ♥

18 december

Godmorgon!
Dagen vi i min klass har längtat efter så länge, är äntligen här. Det är skolavslutning och lovet hägrar om bara några timmar. Och hur härligt är det inte att tänka på det medan man ser ut genom fönstret på detta vinterrusk (nej, jag klagar inte, som Alex sa, vi får vara glada att det i alla fall är snö på avslutningen). Men det ser inte så väsrt lockande ut att gå ut och snart kan vi ligga inne och tittat på film hela dagarna och bara se snön genom fönstret. Låter också rätt mysigt, haha ♥

Nej, nu måste jag äta färdigt och sedan ska jag fixa till mig innan jag drar till P. Ha det fint, xoxo ♥

Singing a song

Innan idrotten idag satt vi och nynnade på en låt vilket genast fick mig att tänka på detta klippet;


Take away my record deal


Rubrikbrist

Jag hatar när jag inte kan komma på någon bra rubrik. Detta inlägget är inget undantag, haha.
Tänkte meddela att jag typ... har överlevt snövädret och har kommit hem levande, woho! Dagen har varit så onödig så de inte finns, pratade lite på gympan och slutade efter en halv timme, sen var vi och åt och hela mediaproduktionen spenderades med en kamera i handen. Vi tog grymt onödiga bilder, haha, men ganska kul hade vi ♥


17 december

Godmorgon!
Kylan har slagit till i Skåne, behöver inte ens sticka näsan utanför dörren för att känna det. Tydligen så fortsatte det att snöa efter att jag hade somnat igår, tråkigt nog började de blåsa och istället för ett fint jämt snötäcke ligger allt i drivor. Dock hörde jag någonting på radion nu, om mer snö, hihi.
Har fått en liten sovmorgon idag i alla fall, ska åka med P till skolan vid nio och sen ska vi ha idrott i skolan idag, antagligen mest betygsnack och sånt. Att avslutningen är imorgon, det är ien känsla som är otroligt svår att förklara. Lättnad, lycka och lite, lite ledsen också faktiskt. Kommer ju sakna min konstiga klass som bara tycks bli knäppare och knäppare för varje dag som går, haha ♥

Världens vackraste väder

Det tog inte lång tid innan snön började vräka ner och så fort jag kommit ur duschen tog jag med mig kameran en tur i den mörka trädgården. Snö är aldrig lika vacker som när det är nyfallet ♥
Hej mitt vinterland

Det har snöat praktiskt taget ända sedan jag och P klev av bussen imorse. Mysigt värre. Fast snön började inte lägga sig förens närmare eftermiddagen. Dock hade jag och Bea en "prova-på-en-ny-upplevelse!-dag, så vi åt donkenmat i snön, haha. De var rätt mysigt faktiskt... lite kallt och blött bara.
Skoldagen var totalt onödig, historian: fick tillbaka proven och pratade om nästa termin, slutade tidigare. Engelskan: tittade på Marie Antoinette. Samhälle: lämna in arbetet och sluta.
Fast vi hade kul ändå, alltså, man måste ju göra dagen lite roligare än den redan är. Och det fixas lätt med Sara och Millas speciall Sten-sax-påse och vår nya lek med Malin - kasta nycklarna och se vem som fångar dem först. Jaja, vi är nolifer, men det var kul, det var de faktiskt, haha!

Sen slutade ju jag och P redan runt tjugo över tolv, så vi tog tjugo i ett bussen med Sara (... det är förvirrande med två tre Saror!). Vi tog bussen med Sara N hem sen i alla fall. Mysigt as always ♥ 

16 december

Godmorgon! Vet ni, idag vaknade jag med ett leende på läpparna och tänkte "Två dagar kvar i skolan och idag ska sista inlämningen in!". Det var en så underbar känsla, ikväll när jag kommer hem, slipper jag plugga. Kan de bli bättre?
Sitter här i köket och äter frukost, lyssar på julradio och ja, jag gör inte så mycket mer. Hörde att de kunde komma lite mer snö idag, dock had ejag inte haft något emot om Alex skickar ner lite från Trollhättan. De där stora, vackra snöflingorna är så juliga och enormt fina ♥
Vågar vi hoppas på att de kommer så här innan jul?

Det kallas "Lyckad tisdag"


Skoldagen

Var hemma för en timme sen ungefär, har precis ätit och ska strax börja med den sista inlämningen innan lovet - samhällskunskapen, Ugly Betty klockan åtta och sedan sova. Wiho! Bilderna från estet kommer upp senare, hihi ♥


15 december

Dagarna tycks springa förbi och här står vi nu, tisdagen innan lovet. Dagen då man intew vill något annat än att stanna hemma och sova hela dagen. Matteprov, samhällsprov och en inlämning i Estetisk verksamhet. Någon som är avundsjuk? Trodde väl inte det heller.
Men det är bara till att bita i det sura öpplet, jullovet liggar runt hörnet och när denna dagen är över har vi bara en inlämning kvar och sedan är allt slut. Så kan ni förstå att jag längtar lite? Längtar till att jag kan få göra klart det och slipper tänka på det mer?

Måste läsa igenom samhällen igen. Ha det fint idag ♥

Måndagen går mot sitt slut

Dagen har varit enormt lång! Sista veckan före lovet nu ju, och det märks! Slutade vid tio på multimedian, började inte förens halv ett och då hade vi engelska med muntlig redovisning och filmtittande. Efter det var det svenska där vi mest fick tillbaka papper och snackade. Slutade tjugofem minuter tidigare och jag hann ta bussen till Köpinge med Madde och Carro (hatar att alla busstider har ändrats). Kom hem med mamma och vi vände mest i dörren innan vi åkte tillbaka in till stan, kollade på kläder och köpte Uggs + världens skönaste tumvantar ♥
Tog mat med oss hem och när den var uppäten var det raka vägen upp till rummet med läxorna. Och ja, nu är nu ungefär, ska gå och lägga mig om en stund så jag inte somnar under de två proven vi ska skriva imorgon.
Men skrattat idag, det har vi i alla fall gjort ♥

Multimedia

Sitter i datorsalen och är precis klar med inlämningen i Flash. Mitt spöke blev jättegulligt, haha ♥
Annars gör vi inte så mycket, jag får sluta tio eftersom jag är klar med allt, och tio, det är ju om tre minuter, hihi. Kanske är det tur för jag och S har haft värsta catfighterna hela morgonen, precis som vi brukar ha på måndagar. Bråkar värre än två fyraåriga systrar gör vi, haha.

Vilket onödigt inlägg...

14 december

Godmorgon!
Hur alla där ute? Behöver väl knappt säga att jag är trött, för det har ni väl listat ut själva. Men jag har en vana att alltid somna försent på söndagskvällar vilket gör mig extremt trött på måndagsmorgonen. Härlig start på veckan. Men egentligen bryr jag mig inte, det är sista veckan nu, tre dagar i skolan, förutom idag och avslutningen, woho!

Måste äta klart min frukost, pappa kommer redan tio över. Ha det fint idag ♥

En decemberkväll med tjejerna ♥

Ringde på Carros dörr vid fem igår, kommer in och där står Sara. Några sekunder senare knackar det, vi öppnar och in kommer Madde. Två minuter senare ringer det på dörren igen, in kommer P och där står vi och tränigs i hallen innan vi går ut till bilen och åker till Tollarp. Bilturen var riktigt rolig, men den borde nog inte nämnas här, haha. Väl i Tollarp gick vi hem till Sandra och värmde pizzor och myste med katten utan namn. Sedan skulle vi se film, The Hangover, haha, den var riktigt rolig, måste se den igen! Sedan blev det singstar, två lag och en fotograf vilket slutade med att jag och P battlade mot varandra medan de andra satt vid datorn, haha. Efter väldigt mycket tjat på Madde startade vi Barnhemmet och när den tog slut drog vi hemåt, runt halv ett.
Kvällen var riktigt lyckad, woho ♥Madde trasslade till det


Misslyckad gruppbild, hahaBara för att den blev så jäkla lyckad ♥


Vita flingor kommer fallande

Satt och chattade med Hannah en stund och så började vi prata om snö, jag nämnde hur tråkigt det är att det inte är snö här i Skåne och som på beställning såg jag små flingor sigla ner mor marken. Inte mycket, men ändå lite, hihi.
Har ägnat den senaste timme åt att skriva ett Estetiskt arbete om en konstnär, är snart klar, ska dock duscha nu och sedan sätta mig med samhällsboken en stund. Kollade även igenom alla bilderna som togs igår och jag kan säga att det tog sin lilla tid. Ska välja ut de bästa och lägga upp här med, men det blir nog inte förens senare eftersom jag känner på mig att det kommer ta lång tid, haha.

13 december

Idag är det lucia! Någon som ska gå och kolla eller kanske själv gå? Jag tror att jag ska göra det jag alltid gör när det är advent - äter lussebulle. Annars blir det mest till att börja beta av den allt för stora högen med läxor. Känns riktigt tråkigt att man måste plugga på helgen, men samtidigt är det bara fem skoldagar kvar innan jullovet och det värmer ju en del.
Bilderna från igår kommer upp senare också, men nu ska jag strax äta frukost. Ha det fint ♥

Back home

Kom hem för en timme sen ungefär, har sett några avsnitt av Vänner och laddat in bilderna från kvällen. Det är alltid lyckat att ställa kameran på bordet, när jag kom hem insåg jag att det fanns 390 foto varav jag inte har sett hälften, haha. Men kvällen blev fin i alla fall, fick en liten överraskning när vi kom till C också ♥
Berättar mer imorgon, nu ska jag nana kudden min. Sov sött och dröm om alla småkryp du mött ♥

I've got a feeling

That tonight's gona be a good night, that tonight's gona be a good good night

Vad ska ni göra denna lördagskvällen? Själv ska jag strax fixa till mig och dra till Köpinge, en kväll med flickorna. Det var längesen och efterlängtat så kan detta sluta annat än bra? Well I hope not ♥*Sara gömmer sig*

12 december

Godmorgon!
Sitter här och äter godis till frukost, så blir det när man inte orkar fixa något annat, haha. Vaknade för en stund sedan av julmusik från nedanvåningen, skulle somna om och så kommer mamma upp med telefonen - bror hade ringt. Att han alltid lyckas ringa så tidigt på lördagsmorgnarna...
Egentligen så gör det inte så mycket för upp skulle jag ju ändå, har en massa läxor jag måste ta itu med denna helgen innan det är dags för sista veckan och sedan ett väldigt efterlängtat jullov!

Vad ska ni hitta på idag? ♥

Tyskapjäsen med stort T

Sista terminen tänkte vår tyskalärare att vi skulle göra något kul - en pjäs på tyska. Min grupps pjäs skulle innehålla tre saker: kärlek, ett badhus och en dammsugare. Så vi skrev en pjäs om den förvirrade försäljaren som gick till ett badhus för att sälja dammsugare. Väl där fick hon veta att chefen för badhuset är försvunnen och hon hjälper de knäppa badvakterna Sam och Stephanie att leta efter honom.(det som händer när jag har slagit Sara i huvudet är att min namnlapp lossnade och trillade ner på golvet. Och jag vi var tvugna att ha namnlappar, annars skulle ingen fatta vem som var vem, haha!)

Still no sun

Det dysta vädret fortsätter och nu har även kylan slagit till. Vågar vi hoppas på snö till jul? (ignorera att jag först höll på att skriva "jul till snö", haha!). Är i alla fall redan hemma, för den som inte fattade det, hihi. Tog bussen kvart över elva och var hemma redan halv tolv då vi egentligen slutar.
Eftersom dagen var kort hände det inte så mycket, vi hade matte, vi hade svenska och sen åkte vi hem. Men vi fick besök av en lucia i judodräkt och gummistövlar i alla fall, hihi! Och skolan var helt julpyntad! Stod till och med en gran vid fotostudion när vi kom in, haha.


11 december

Godmorgon!
Hur mår ni idag? Själv är jag trött men det gör ingenting, för det är fredag idag! Har en lång och skön helg framför mig... en lång och skön helg full med läxor som måste görs, men det hör ju inte hit. Typ.
Kort dag idag med, bara två lektioner och sedan bussen hem, woho! ♥

Rubriktorka

Hej hallå!
Har mest suttit vid datorn sedan jag kom hem från skolan - tittade bara på film på MP'n, och skrev en recension. Sedan fick jag vara modell för Sara också, haha, det var kul! Vid sju ringde jag Madde och vi har snackat ett tag, några läxor har vi inte (eller, i alla fall inte till imorgon...) och dessutom är det fredag imorgon. Så skönt med helg och imorgon är det en vecka kvar till julavslutningen. Det är något jag är glad för, hihi ♥

Sunshine for you

Något som har saknats de senaste dagarna är solsken, det har regnat och varit allmänt grått och tråkigt. Dock har jag fina vänner som lyser upp min vardag så det gör inget ♥
Sitter i fotostudion med Bea nu, vi ska skriva ett arbete om vitaminer och mineraler, låter inte det kul? Missar boxningen gör vi också. Om en timme blir det lunch ungefär och sedan mediaproduktion hela eftermiddagen.
Hoppas vi får fota och inte behöver sitta och se på filmer hela lektionen som den andra gruppen gjorde igår...

10 december

Idag är det nobeldagen! Och det påminner mig om att min kusin fyller år idag, haha!
Men hur mår ni? Själv är det bättre för mig idag, får se hur länge det vara. Ingen sovmorgon idag, ska ta bussen halv som vanligt och sedan gå hem till faster och äta en apelsin, haha! Slutar tio över tre idag, har mediaproduktion hela eftermiddagen och jag hoppas starkt på att vi får fota.
Just det, jag skulle berätta om en dröm jag hade i natt. Jag tänkte på det precis när jag vaknade, haha. Jo, jag fattade inte riktigt själv vad som hade tänkt, men plötsligt var vi ett enormt stort rum (och med "vi" menar jag Sara, Carro och Pelonius). Något hade hänt och det var en massa ungdomar som skulle sova över där i sovsäckar och vid ingången stod en massa fotografer. Vi ville inte vara där och bli fotade, så vi sprang för att hitta ett annat rum att sova i (wtf, när skulle vi sova över??. Tillslut hittade vi ett, men i det fick vi inte vara för där skulle någon annan sova sen. Så vi gick upp för trappor, sprang ner för dem, tog hissen (det fanns en massa småhissar i hela det där... huset) och letade. En gång vet jag att vi gick rakt igenom en kyrka (som också låg i huset). Den slutade i alla fall med att Sara klev in i en jätteliten hiss och sen skulle jag gå in och då var jag så enorm i protportion att jag råkade "trycka ner" hela hissen utan att vi andra var med. Det låter dramatiskt, men Saras skrik var det sista jag hörde innan jag vaknade...

Pannkaka

Rubriken: För att jag inte kom på något annat och för att jag har varit sugen på det hela dagen.

Blir inte så mycket uppdatering när man är sjuk, har mest legat och tittat på Vänner sedan jag kom hem (vilket jag gjorde vid tio, precis efter historieprovet var avklarat). Ska strax sätta mig med lite läxa och sedan ska jag duscha, göra pannkakor vill jag också hinna med. Är så sugen på det som sagt, hihi.
Har ni haft en bra dag? ♥

9 december

Godmorgon! Hur är det med er idag?
Själv trött och har ont i magen. Ska till skolan för att skriva historieprovet och sen får vi se hur jag känner mig, antagligen åker jag hem efter det.
Har inte mycket mer att skriva, det är ju så tidigt på morgon. Men ni får ha en bra dag ♥

Don't let your heart betray you

Jodå, dagen kunde visst bli sämre (jag visste att jag inte skulle säga det). Var lite velande om jag skulle till skolan idag eller inte, men jag gick ändå, bara för att jag skulle till skolan och vara med på den sista genomgången innan historian. Men tror ni inte att det första jag får höra är att Bananen är sjuk? Så jag stannade kvar till efter lunchen, sedan gav jag upp och åkte hem - la mig i sängen och åt pasta medan jag såg på Fresh Prince in Bel Air och Vänner.
Nu började Ugly Betty och i pausen ska jag hämta en lussebulle i köket. Ha en fin kväll ♥

8 december

Det är helt sjukt hur mycket jag längtar till lovet. Vill vakna upp imorgon och inse att det är typ torsdag nästa vecka!  Jag orkar inte mer och det är fortfarande två prov kvar (vem är så okänslig att man lägger ett prov tre dagar innan julavslutningen? Kan ju bara vara vår hatiska mattelärare!)
Ni vet innan ett lov när man funderar på vad man ska göra och ofta brukar man komma på att man ska vara med kompisar? Tja, de första dagarna på detta lovet ska jag nog vika åt att sova och gå omkring som en död zoombie här hemma. Känns mest lockande och som ett ganska klokt beslut faktiskt.

Nej usch, nu ska jag till skolan. Veckans längsta dag också, kan det bli värre?

Hemma

Det är tillåtet att ha problem med att komma på rubrik ibland!
Är hemma nu i alla fall, slutade vid halv fyra och gick en runda på stan med Bea och Beckis, sedan ringde bror och snäll som han var så körde han mig hem. Säg vad ni vill, men min bror är den bästa som finns! ♥
Han körde upp mot Jönköping runt en timme sen och själv ska jag snart fixa lite mat och sedan blir det plugg mest hela kvällen.

9 dagar kvar till jullovet

Var tog solen vägen?

Efter mer än två timmar av ledigheter sitter jag och Bea nu inne hos skolsystern och ska skriva hur Die Welle kunde hända... eller nått. Vi har dessutom tagit datorn i beslag (som ni kanske märker?) och nu sitter vi och pratade om allting, haha. Borde kanske skriva lite? Orkar inte...

Bea har även kokat ihop en plan inför nästa vecka men mer om den en annan dag (Jaa Bea du har kokat ihop något här, för det har jag bestämt!) ♥

Multimedia

Sitter i en varm datorsal (som luktar apelsin för den som vill veta) och håller på att animera sträckgubbar som går i en skog. Nästan lite barnsligt, men faktiskt ganska kul! Just nu håller Sara och Bea på att fixa en blogg till S och jag ska snart böra med vår inlämningsuppgift. Eller så rullar jag bort till S och Bea?
Joo, det lät bättre! ♥

7 december

Usch, idag är det ingen god morgon! Jag är så jäkla trött och det har aldrig varit mer lockande än att ligga kvar i sängen och sova vidare i flera timmar. Hade svårt att somna igår kväll (som alltid en söndag, haha) och sen har jag vaknat flera gånger. För inte tala om alla konstiga drömmar.
Dessutom så regnar det ute så jag får väl ha ett paraply när jag ska till bussen så jag inte ser ut som en dränkt katt eller nått när jag kommer till skolan. Lång dag är det ovanpå allt, och ett fett historieprov som jag måste plugga på när jag kommer hem.
Ja denna dagen kan bara sluta på ett sätt: katastrof.


Godnatt!

Söndagkväll

Hej hallå! Har ni haft en bra söndag? Själv har min varit precis som en söndag ska vara, tråkig, lång och väldigt mysig. Tittade på reprisen av Grey's när bror kom hem, åt resterna från tacomiddagen igår till Gossip Girl och nu sitter familjen samlad framför tvn och ser på Vem kan slå Filip och Fredrik. Som vanligt har jag kidnappat brors tröja, lika mysig som vanligt, woho!

*Sitter och pratar om födelsedagsfesterna nästa år*
Mamma: Men ska inte någon av dina syskon komma då?
Milla: Men hallå, vad är jag då? En prydnad?
Micke: Nja... mer bara något som står och drar damm.

6 december

Godmorgon och välkommen till en riktigt gråmulen dag i Kristianstad!
Hur mår alla små trollungar som läser min blogg? Själv är jag trött, trött trött trött. Inget ovanligt med det dock. Andra advent är det idag också och ikväll väntas bror komma hem. Myspys ♥
Måste dock plugga större delen av dagen och det är ju inge vidare kul. Men nästa vecka bjuder på ett riktigt stort historieprov så det blir bara till att bita i det sura äpplet.

Hoppas ni får en roligare dag än jag kommer få ♥

Simple lies

Nu är det tredje gången jag skriver om detta inlägget! Stor suck! Hoppas allt att det funkar...
Dagen har varit slapp, har slagit in lite julklappar, ätit en god tacos middag och tittat på Simple Lies (som förövrigt var riktigt kass!). Har dessutom sett en massa avsnitt från Vänner, det blir inte tråkigt, hur många gånger du än har sett det!
Hur har er dag varit? ♥

5 december

Hej hallå!
Hur mår ni idag? Själv är jag precis lika trött som jag brukar vara, vaknade lite för tidigt och kunde inte somna om. Kom ner i köket och skulle göra frukost och då fick jag veta att min katt är död. Mysig morgon va?
Hoppas ni har haft ett bättre uppvaknande än jag har.

FestisreklamFotograf: Josse

Coco avant Chanel

Har nyss kommit hem från bion och ja, vi såg Coco avant Chanel (Coco - livet före Chanel). Jag hade inga förväntningar alls och visste inte mer om filmen än vad titlen avslöjade. Men den var faktiskt väldigt bra! Om man gillar gammaldags, lite feministiska filmer. Handlar helt enkelt om Gabrielle Chanel (Coco) och hur hon växte upp och blev en världsberömd designer. Filmen var väldigt vackert filmad och budskapet var fint. Vissa scener var dock väldigt förutfattade och det faktum att det satt två stycken bredvid mig som snackade hela tiden, det är ju en annan historia!
Men över lag var det en underbar fin och franskan var så vacker. Ingen jag kommer se igen på bio men definitivt en jag rekomenderar. Och hennes stil var okanderlig! Så underbara kläder! ♥


Fredagskväll

Vad ska ni hitta på denna fredagskvällen? Kanske ska ni ut och festa, ha en myskväll eller bara ligga framför tv'n och slappa? Själv ska jag alldeles strax möta upp Tilda och så ska vi gå på bio. Medan jag är ute kan ni ju gissa vilken film vi ska se, haha? ♥

Never-never landSleep with one eye open
Gripping your pillow tight

Exit: light
Enter: night
Take my hand
We're off to never-never land


4 december

Vet ni vad jag kom på imorse när jag låg i sängen? Att det bara är två veckor kvar innan avslutningen! Dvs, det är bara två gympalektioner, två MP, två multimedia, fyra matte, fyra engelska... osv! Nu när man är jäkligt trött på skolan (vilket jag antar att fler än jag är!) så är detta ett perfekt sätt att tänka på. För varje dag kommer man ju en dag närmare lovet och det, det känns rätt jävla bra fkaitkst, haha!
Annara då, hur är det med er? (känns ju lite schizo att i princip snacka med sig själv, haha!) Nåja, själv mår jag toppen, det är ju fredag idag! Så skönt med en hel helg framför sig, hihi.

Ha en fin dag ♥

Detta händer när vi inte tror att någon ser*Bea jagar pepparkaksburken**Bea nöjd för hon fick den sista pepparkakan*

Mediaproduktion

MP'n börjar snart och större delen av klassen är samlad i datorsalen. Jag gissar att vi ska fortsätta med vad vi gjorde på estet i tisdag - eller jag hoppas det i alla fall. Jag har jättefina idéer och vill mest bara ut och fota, hihi. På idrotten hade vi teori där vi mest pratade om olika muskeltyper och efter det blev de snabb lunch på donken. Cheesburgare all the way! Det som serverades i Äckelfyran lät inte lockande (P fick det till stekt sköldpadda, dock tror jag att hon läste fel, haha!)

3 december

Godmorgon!
Har sovmorgon även idag och för tillfället sitter jag och äter frukost. Första lektionen börjar tiooch det är idrott, dag ska vi dock vara på skolan och inte vara ombytta vilket betyder att vi inte behöver vara där förens vid halv tio. Efter det har vi tre timmars MP och sedan slutar vi för dagen. Rätt skönt att tänka att vi bara har fyra lektioner kvar av denna veckan!
Ska ni göra något roligt idag? ♥

Nu är det verkligen vinter på riktigt

Imorse när jag skulle gå till bussen var det så fruktansvärt kallt. Jag hörde fyra minus någonstans - väldigt stor omställning eftersom det var runt en sju-tio pluss förra veckan! Stod i kylan och väntade på P och Bea innan vi gick till skolan - första lektionen var historia där bananen var försenad, hihi. Efter det hade vi engelska där jag och S satt ute och skulle träna på vår redovisning, gick ju toppenbra, haha. Mest en massa flum och skratt blev det, men ibland måste man ha lite kul, wiho.
För ovanlighetens skull åt vi även i Äckelfyran idag, var faktiskt skapligt gott - för att vara där! Efter lunchen hade vi samhälle med genomgång av Sveriges lagar och redovisning av vår ekonomigrej. Satt ute med min kära grupp och tränade och jag tror ärligt att vi hade seriös damp då. Vi skrattade hela tiden, åt allting (speciellt åt spelettan som hade lektion i klassrummet bredvid där vi satt - nästan alla hade hattar på sig, haha! Stora Hatt - klubben eller?) och det blev ju inte bättre av att Freddie hade för avsikt att slå ner oss med en stol, haha! Han skylde på att han hade tråkigt, men vi anade att vi skulle ta skydd, haha!
Hela dagen slutade med skratt och skrik när vi kastade flygplan på varandra innan jag och P gick till bussen. När vi hopade av i Köpinge snöade det! Ni ser - vintern är verkligen är nu ♥Så här såg det ut när det snöade i februari hemma hos mig

Hur känns det att vara en panter för en dag?

Kanske vi ska ta och fråga Bagera? Haha! ♥
Har engelska nu och sitter i datorsalen, vi ska göra våra musikredovisningar och snart ska jag och Bagera ut och träna lite på den. Vad hittar ni på denna kyliga dag?

2 december

Godmorgon i mörkret! Hur är det med alla söta läsare idag?
Själv är jag inte alldeles till det ovanliga trött. Sitter och gör samma rutiner som jag brukar göra och det blir bara tråkigare för varje dag. Fler som räknar ner till jullovet? ♥

12 dagar kvar

Die Welle

Jag såg den filmen för längesen och idag när jag stod i skolan hörde jag en låt som jag kände igen. Det tog ett tag innan jag fattade vilken låt, och till vilken film den tillhörde. Die Welle så klart! Fick mig en längtan till att se den igen, haha, så jag får väl ta och göra det i helgen. In the mean time lägger jag upp låten som jag hörde, hihi ♥


This how we do it

Veckans längsta dag är slut! Hade först klassråd och sedan matte där Bea och jag satt ute tillsammans med Freddie och snackade halva lektionen (och jag kastade små pappersbitar i en låda vilket roade Freddie, haha!). På samhällen skulle vi redovisa men datorn funkade inte eller vad det var, så vi såg klart filmen vi tittat på under kärleksveckan istället. Efter det slutade vi, en halv timme tidigare och tillsammans med S, Bea, Beccis och P stack vi till Domus och köpte baguetter som vi åt uppe i skolan. Något man blev mätt på i alla fall, haha!
Under historian mådde Bea inte bra så hon och jag satt tillsammans i sjuksysterns rum och pratade lite och på estet var vi ute och fotade med S och P. Funny day, funny day! ♥

Bea står vid sitt skåp och ska plocka ut något
M: *tittar in i skåpet* Åh, har du ett paraply?
B: Jaa :D Det är jättefint, mitt paraply! *ska plocka upp det och inser att paraplyets band har fastnat i skåpt under hennes när den personen låste sin dörr*
M: Haha!
B: Inte kul :O
Zigge: HAHAHAHA!
B: *försöker dra loss bandet och bandet går av*
M/Z: HAHAHAHAHA!
B: Neeeej :O *försöker plocka ut paraplyet och dra loss den sista biten av bandet som sitter fast vilket resluterar sig i att paraplyet råkar öppna sig i hennes skåp och hon blev skiträdd*
M/Z: *försöker stå upprätt av allt skrattande*
B: Vafan, JAG SKA HA LOSS DEN *börjar rycka och slita innan hon får loss den*
B: Sådär ja :D
Z: Det här var ju lätt dagens roligaste, HAHA!


Estetisk verksamhet

Sitter i datorsalen nu, vänta på att vi ska börja. Hör rykten om att vi ska fota vilket gör mig lycklig ♥
Lektionen slutar tio över fyra och sedan är det raka vägen hem med bussen - mat låter lockande även om vi åt en ganska rejäl lunch. Ganska ovanligt, haha!

Detta hände mig och Bea nyss:
*En lärare går förbi (och det hör till saken att han alltid går roligt med sina fötter!)*
M: *pekar sedan viskar* det är han som går så roligt
B: *skrattar lågt*
Läraren: *vänder sig om och ser förvirrad ut innan han går rakt in i ett skåp och sedan bort till kopiatorn*
M/B: *garvar*
L: Jag glömde något... *tittar på oss och går vidare*


1 december

Haha, vad konstigt det var att skriva "december" istället för "november" - men vi har ju bytt månad nu! Hallå till julkalendrar, pyntade granar, paketinslagning, God Jul-vykort och tre veckors ledighet för att vila upp sig efter allt. Fler än jag som verkligen älskar julen? Den är så fin och mysig ♥
Ska snart öppna första luckan i min chokladkalender och sedan ska jag ut till bussen i det kompakta mörkret som omger huset mitt. Ni får ha en bra dag, xoxo ♥

RSS 2.0